dakgoten Antwerpen

dakgoten Antwerpen

Hoewel dakgoten belangrijk zijn voor het functioneren van een dak en ook de woning als geheel, krijgen dakgoten Antwerpen niet altijd de aandacht die nodig is. Is de dakgoot aan vervanging toe? Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en prijzen voor een nieuwe dakgoot in 2019.

Op zoek naar een dakgoten Antwerpen specialist in de regio? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan voor dakwerkers in de buurt.

Voor meer informatie over dakwerken Antwerpen Neem contact op met BKG Dakwerken.

Wat kosten dakgoten Antwerpen in 2019?

dakgoten Antwerpen vervangen is gelukkig niet de duurste uitgave die je aan de woning kunt maken. Toch zijn er wel degelijk prijsverschillen in de soorten materiaal en ook bij de diverse aanbieders. Laten we eerst de kosten voor een nieuwe dakgoot op een rijtje zetten. Dit zijn de gemiddelde kosten voor dakgoten Antwerpen per meter inclusief montage en BTW:

 • Dakgoot kunststof: 25 tot 35 euro.
 • Dakgoot aluminium: 25 tot 60 euro.
 • Dakgoot zink: 35 tot 60 euro.
 • Dakgoot koper: 40 tot 45 euro.

Hoewel aluminium dakgoten Antwerpen in materiaalkosten duurder zijn als zinken dakgoten Antwerpen, is de plaatsing eenvoudiger waardoor de kosten inclusief arbeid ongeveer gelijk uitkomen.

Rekenvoorbeeld dakgoten Antwerpen vervangen

Als we uitgaan van een zinken dakgoot bij een gemiddelde woning komen we uit op de volgende rekensom:

 • Voorkant en achterkant woning, 15 meter dakgoot
 • Inmeting door dakwerker
 • Voorrijkosten
 • Oude materialen verwijderen
 • Plaatsing van de zinken dakgoot
 • BTW

Voor een dergelijke klus moet je ongeveer 850 euro rekenen. Uiteraard is dit een schatting, voor een maatwerk offerte kun je terecht bij een dakwerker in de buurt. Omdat vergelijken veel geld kan besparen kun je via deze pagina direct meerdere offertes aanvragen. Door prijzen te vergelijken kun je voor dezelfde klus wel veertig procent besparen op de kosten! Deze service gaat snel, is geheel gratis en verplicht je tot niets.

Welke soorten dakgoten Antwerpen zijn er verkrijgbaar?

Een dakgoot moet perfect passen bij het dak op de woning of een ander type gebouw. dakgoten Antwerpen zijn doorgaans smalle constructies met een halfronde vorm of een bakvorm die neerslagwater en vuil op het dak op de juiste wijze afvoeren. Wanneer de dakgoot niet goed functioneert kan dit van invloed zijn op de kwaliteit van het dak, van het onderliggende gebouw en van de omgeving zoals de tuin.

Dit zijn de vier meest voorkomende types dakgoten Antwerpen:

 1. Rechthoekige bakgoot
 2. Halfronde mastgoot
 3. Kilgoot
 4. Zakgoot

1. Rechthoekige bakgoot

bakgoot

Dit is het meest voorkomende type dakgoot in België, de bakgoot is herkenbaar aan de rechthoekige vormgeving met een platte bodem. Een bakgoot bestaat uit gootklossen en een bodem die vaak uit zink wordt vervaardigd. Bakgoten zijn eenvoudig te monteren en leverbaar in diverse materiaalsoorten. De kosten vallen mee en het is een onderhoudsvriendelijke oplossing.

2. Halfronde mastgoot

mastgoot

Deze dakgoot noemen we ook wel een hanggoot, en heeft de vorm van een halve cirkel. De ronde bodem laat neerslagwater sneller doorstromen dan bij bakgoten met vlakke bodem het geval is. Dit voorkomt vervuiling van de mastgoot. Hoewel dit type dakgoot vroeger van hout werkt gemaakt wordt er tegenwoordig vooral gebruik gemaakt van zink, staal, koper of aluminium waarbij zink de standaard is. Dankzij de ronde vorm is het een sterke constructie waar een ladder tegen kan worden geplaatst.

3. Kilgoot

kilgoot

Een kilgoot of kielgoot wordt gemonteerd op de plek waar twee dakvlakken die schuin aflopen elkaar kruisen. Een kilgoot kan gemaakt worden van lood, zink of van kunststof. Door een kilgoot te plaatsen op het punt waar dakvlakken samenkomen zullen er minder snel lekkages ontstaan.

4. Zakgoot

zakgoot

Een zakgoot wordt geplaatst tussen twee hellende daken. Dit zien we vaak terug bij gebouwen uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Omdat huizen in die periode dicht op elkaar werden gebouwd waren zakgoten zeer in trek. Nu worden zakgoten niet meer geplaatst in nieuwbouw projecten, het is wel mogelijk om een bestaande zakgoot te laten onderhouden.

Dakgoot materialen

dakgoten materiaal

Het standaard materiaal voor dakgoten Antwerpen is van oudsher zink. Toen dit materiaal in prijs steeg is men steeds vaker gebruik gaan maken van kunststof dakgoten Antwerpen. Door de stijging in kosten van aardolie en een daling van de kosten voor zink zien we nu weer steeds vaker zinken dakgoten Antwerpen. Dit zijn de vier meest voorkomende materialen:

 1. Zinken dakgoten Antwerpen
 2. Koperen dakgoten Antwerpen
 3. Kunststof dakgoten Antwerpen
 4. Aluminium dakgoten Antwerpen

1. Zinken dakgoten Antwerpen

zinken dakgoot

De zinken dakgoot is niet voor niets de meest populaire dakgoot in België. Het materiaal is bestand tegen vorst, het is zeer sterk en de levensduur ligt hoog. Het zink wordt in een houten frame geplaatst en met beugels bevestigd aan de muur. Iedere zestig centimeter zal er een beugel geplaatst worden.

2. Koperen dakgoten Antwerpen

Koperen dakgoot

Er zijn enkele voordelen van koper waarmee dit materiaal interessant is voor het gebruik in dakgoten Antwerpen. Als eerste de levensduur die alle alternatieven ruimschoots overtreft, ook zal koper minder uitzetten dan zink. Wel kunnen er kleine scheurtjes ontstaan wanneer de goten te lang zijn, daarom moet er met kortere segmenten worden gewerkt. Koperen dakgoten Antwerpen worden doorgaans gebruikt bij klassieke herenhuizen en villa’s.

3. Kunststof dakgoten Antwerpen

kunststof dakgoot

Kunststof wordt meestal gebruikt om water af te voeren bij schuren of naastgelegen gebouwen. Hierbij is er een keuze uit rechthoekige bakgoten en halfronde mastgoten. Met name de lage prijzen maken kunststof dakgoten Antwerpen een interessante optie. Wanneer het meer dan vijf graden vriest zal het kunststof gevoelig worden voor breken. Omdat de afzonderlijke goten verlijmd in plaats van gelast worden is er een verhoogde kans op lekkages dan bij andere materialen.

4. Aluminium dakgoten Antwerpen

dakgoot aluminium

Dit kan een interessant alternatief zijn voor zinken dakgoten Antwerpen, bijvoorbeeld omdat aluminium geen naden heeft. Bij zink kunnen lasnaden beschadigd raken door krimp en uitzetting, dit is niet het geval bij aluminium omdat er geen naden aanwezig zijn. Daarnaast is aluminium in zowel zink- als koperkleur verkrijgbaar. Hoewel de materiaalkosten voor aluminium aanzienlijk hoger zijn dan voor zink is de montage weer een stuk eenvoudiger waardoor de totaalprijs ongeveer gelijk ligt aan dakgoten Antwerpen van zink.

dakgoten Antwerpen onderhouden

Hier zijn enkele praktische tips voor het onderhoud van dakgoten Antwerpen:

 • Reinig dakgoten Antwerpen eenmaal of tweemaal per jaar, controleer de goten ook op beschadigingen. Zo voorkom je lekkages.
 • Bij veel bomen en struiken die boven de dakgoot uitkomen in de nabije omgeving adviseren we wat vaker de goten schoon te maken om blokkades te voorkomen.
 • Laat een dakgootrooster plaatsen, dit is een goedkope oplossing om ongedierte en schimmelvorming in de dakgoot te voorkomen.

Prijzen voor dakgoten in 2019 besparen

ProductKosten per meter
Zinken dakgoot€33 - €58
Kunststof dakgoot€25 - €33
Koperen dakgoot€40 - €42
Aluminium dakgoot€27 - €58*

Er zijn twee manieren om te besparen op de prijs voor een nieuwe dakgoot. Als eerste door te kiezen voor een goedkoper materiaal. Houd daarbij wel rekening met de gemiddelde levensduur van het materiaal. Nu wat meer uitgeven aan goede kwaliteit materiaal kan je later kosten besparen op onderhoud en reparatie. Daarnaast kun je flink wat op de kostprijs besparen op de arbeidskosten. We adviseren overigens niet om zelf aan de slag te gaan, door onvakkundige installatie kun je veel schade toebrengen aan de woning en omgeving door bijvoorbeeld lekkages. Vergelijk liever een aantal offertes van dakwerkers in de buurt, daarmee kun je tot maar liefst veertig procent besparen in de totale prijs. Vergelijken kan heel eenvoudig via onze gratis offerte pagina, zo ontvang je meerdere offertes per mail. Vergelijk op je gemak de prijzen en diensten en maak zelf de juiste keuze. Deze offerte service is niet alleen gratis maar ook vrijblijvend, waar wacht je nog op?

Vraag direct gratis offertes aan voor dakwerkers in de regio voor nieuwe dakgoten Antwerpen.