Dakrenovatie: de mogelijkheden op een rij!

Het uitvoeren van een dakrenovatie kan om verschillende redenen interessant zijn! Laat je dak vernieuwen om de isolatie hiervan te verbeteren, of om lekkages tegen te gaan. Door de jaren heen kunnen weersomstandigheden ertoe leiden, dat er beschadigingen aan de dakbedekking ontstaan. Het vervangen van je dakbedekking is in zo’n geval niet altijd noodzakelijk. Een dakrenovatie kan bijvoorbeeld ook betekenen, dat kleine scheurtjes en gaatjes dicht worden gebrand.

Dakrenovatie

Onze dakspecialisten vertellen je graag meer over de dakwerken, die zij voor je kunnen uitvoeren. Wanneer heb jij voor het laatst naar je dakbedekking en dakconstructie laten kijken?

Voor meer informatie over dakrenovatie neem contact op met BKG Dakwerken.

Mogelijkheden bij een dakrenovatie

Wanneer je ervoor kiest om de dakbedekking te vervangen, heb je diverse mogelijkheden. De reden om je dakbedekking te laten vervangen speelt hierbij een belangrijke factor. Een groene dakbekleding, gebruik makend van grassen en mossen, helpt je bijvoorbeeld de isolatiewaarde te verbeteren. Een groene dakbedekking is echter veel duurder, dan een relatief goedkope bitumen dakbedekking.

Een andere belangrijke factor is de mate waarin de dakbedekking belast wordt. Gebruik je het dak ook als dakterras? In dat geval kan een dakbedekking van EPDM of zink het overwegen waard zijn. Een bitumen dakbedekking is niet sterk genoeg, om lekkages tegen te kunnen gaan bij het gebruik van een dak als dakterras.

Isolatie onder de dakbedekking verbeteren

Naast de isolerende werking van verschillende soorten dakbedekking, kun je ervoor kiezen om isolatiemateriaal onder de dakbedekking aan te brengen. Het isolatiemateriaal zorgt dat een groter deel van de warmte binnen je woning blijft. Doordat warmte naar boven stroomt, zal een groot deel van de opgewekte warmte via het dak naar buiten lopen. Met een verbeterde dakisolatie ga je dit tegen en houd je maandelijks geld over!

Tip: laat bij het verbeteren van de isolatie onder je dakbedekking ook een onderdak plaatsen, mocht dit in het verleden niet gebeurd zijn. Het onderdak is een essentieel element bij de bescherming van de isolatielaag en de dakbedekking.

U kan bij ons terecht voor uw werken in elke regio.

Dakisolatie

Offerte aanvragen voor een dakrenovatie

Ben je benieuwd op welke manier wij jouw dak kunnen vernieuwen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor een professionele dakrenovatie. Wij schetsen je een beeld van de mogelijkheden, wat het makkelijker maakt om tot een weloverwogen keuze te komen. Door je dak te renoveren, bespaar je straks maandelijks op je vaste lasten!

Regio's

Bij BKG dakrenovatie kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest