Dakreinigen prijzen

Het dak van een woning vormt een belangrijk onderdeel die het aanzien van de woning bepaald. Een dak dat beschadigd is of sterk vervuild zal de woning geen goed doen. Het tast het aanzien van de woning aan en zelfs de waarde woning kan hierdoor lager zijn. Een woning met een mooi glanzend en schoon dak zorgt ervoor dat de gehele uitstraling van de woning proper is en kan juist de woningwaarde flink verhogen. Heb jij een woning waar het dak nodig een reinigingsbeurt nodig heeft? Dan loont het om je te verdiepen in de mogelijkheden en vooral in de kosten van dakreiniging. Als je een goed beeld hebt kun je ook bepalen of er onderdelen zijn waar je op kunt besparen.

EPDM dak prijzen

Voor het bedekken van platte daken wordt EPDM steeds populairder. EPDM is dan ook nog een relatief nieuwe product, maar een zeer goed alternatief voor het aloude bitumen waar momenteel de meeste platte daken nog mee bedekt zijn. De populariteit heeft vooral te maken met de lange levensduur van minstens 50 jaar en dat het zeer sterk materiaal is dat bestand is tegen uv-licht en allerlei weersomstandigheden. Met EPDM Heb je een volwaardig dak waar je lange tijd geen omkijken meer naar hebt. Als jij ook EPDM op je dak wilt laten leggen is het verstandig om wel eerst een goed beeld te hebben van de prijzen voor een EPDM dak.

Prijzen dakpannen

Prijzen dakpannen

Voor hellende daken zijn dakpannen de meest gekozen dakbedekking. Dakpannen zijn dan ook een betrouwbare dakbedekking en hebben bovendien een lange levensduur. Tevens kun je dakpannen plaatsen in verschillende kleuren, zodat het dak aansluit met het type woning. Immers een dak met bijbehorende dakpannen bepaald voor een groot gedeelte het uiterlijk van een woning. Wanneer jij ook dakpannen wilt laten plaatsen is het handig als je in beeld hebt hoeveel dakpannen je nodig hebt en wat de kostprijs van de dakpannen beïnvloed.

Wat is een groendak?

Het is mogelijk om een bitumen dak met een pot groene verf een nieuw kleurtje te geven, maar dat is niet wat we bedoelen met een groendak. We hebben het over een dak dat bedekt wordt met planten. Hoe dat werkt en waar je rekening mee moet houden lees je op deze pagina.

Maak het dak winterklaar

Een huis zonder dak, dat is eigenlijk niet voor te stellen. Toch wordt het dak vaak verwaarloosd, en dat is jammer. Niet alleen isolatie aan de binnenzijde is van belang om energieverbruik terug te dringen, ook de buitenzijde moet in goede conditie blijven om lekkage tegen te gaan. Met deze 5 tips maak je ieder dak snel winterklaar!

Zakt Sinterklaas door het dak?

Over het algemeen hoeft een dak niet veel gewicht te dragen, toch zijn er situaties waarin daken wel degelijk een flinke draagkracht nodig hebben. En dat is niet alleen op 5 december als Sinterklaas op zijn schimmel Amerigo over de daken loopt. Voordat je werkzaamheden op het dak uitvoert zul je eerst de draagkracht moeten bepalen. Op deze pagina bekijken we enkele praktijk scenario's waarbij een sterk dak van belang is.

Welk soort roofing gebruiken voor je dak in Antwerpen?

Naast dakpannen is roofing de meest gebruikte dakbedekking in Antwerpen. Dakpannen worden gebruikt voor hellende daken, maar Antwerpen kent ook veel platte daken. Het grote gros van deze platte daken is met roofing bedekt. Maar wat is roofing eigenlijk en uit welke soorten roofing kun je kiezen?

Schade aan je roofing dak in Antwerpen? Herstel het tijdig

De meeste platte daken in Antwerpen zijn voorzien van roofing. Als jij ook in Antwerpen of omgeving woont, dan zul je ook vast wel een plat dak van een aanbouw hebben die met roofing bedekt is. Roofing is van oorsprong bitumen dat gewonnen wordt uit aardolie en waar polyester en glasvlies aan toegevoegd zijn. De nieuw generatie roofing heeft als toevoeging ook nog kunststofvezels, wat de dakbedekking een pak elastischer maakt. Het voordeel van roofing is dat je je dak hiermee goed waterdicht kunt krijgen en dat het een levensduur heeft van 25 tot 30 jaar. Deze levensduur bereik je wel als je je roofing dak goed blijft onderhouden. Er kunnen in de loop der jaren namelijk beschadigingen ontstaan en die moet je wel repareren. Hierbij daarom enkele tips hoe je dit moet aanpakken.

Tijd voor een nieuwe dakbedekking in Antwerpen

Tijd voor een nieuwe dakbedekking in Antwerpen

Een dak heeft altijd een goed onderhoud nodig. Een dak staat immers voortdurend bloot aan de verschillende weersinvloeden, dus het is logisch dat een dak veel te lijden heeft. Met een goed onderhouden dak kun je de levensduur verlengen. Daarnaast geldt ook in Antwerpen dat vanaf 2020 all daken voldoende geïsoleerd moeten zijn. Er zijn dan ook tal van dakwerken die je kunt (laten) uitvoeren aan je dak. Isolatie, reinigen van het dak, dakbedekking vervangen of in het ergste geval de complete dakconstructie vervangen. Ook in Antwerpen zal de meeste uitgevoerde klus betreffende dakwerken het vervangen van de dakbedekking zijn.

Steun van de Vlaamse renovatiepremie bij het vernieuwen van uw dak in Antwerpen

vlaamse renovatiepremie dakwerken antwerpen

Woont u in Antwerpen of omgeving en wilt u uw dak laten vernieuwen? U kunt dan aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Deze premie gaat uit van de Vlaamse overheid en ondersteund mensen die renovatiewerken willen plegen ter verbetering van hun woning. De Vlaamse renovatiepremie kan soms net het zetje geven om uiteindelijk wel aan de renovatiewerkzaamheden te beginnen, want u kunt een behoorlijk bedrag terugkrijgen. Met de premie bent u verzekerd dat u een flink deel van de totale kosten van de dakrenovatie weer terug krijgt. De Vlaamse renovatiepremie geldt niet enkel voor renovatie van uw dak maar voor renovatie van uw gehele woning. Voert u nog meer renovatiewerkzaamheden uit, dan kan de premie nog meer oplopen.

Jaarlijkse controle van uw roofing dak in Antwerpen

Jaarlijkse controle van uw roofing dak in Antwerpen

Als u woningbezitter bent in Antwerpen is het van groot belang om de kwaliteit en onderhoudsstaat van uw woning op allerlei fronten goed in de gaten te houden. Dat geldt voor het schilderwerk, de muren, de stookkosten en zeker ook de staat van uw dak. Door goed in de gaten te houden of er geen sprake is van schade of achterstallig onderhoud, kunt u in de toekomst veel ellende voorkomen. Het tijdig repareren en isoleren van bijvoorbeeld muren, vloeren, kozijnen en daken levert u op termijn veel meer op dan telkens achter de feiten aanlopen en achteraf ingrijpen.

Hoeveel kost een dak in Antwerpen?

Hoeveel kost een dak in Antwerpen?

Er kunnen diverse redenen zijn om een nieuw dak op uw woning in of rond Antwerpen te plaatsen. Het oude dak is lelijk geworden en uit de tijd. Het fraaie rieten dak of een dak met metaalplaten kan uw huis al behoorlijk opknappen. Of u wilt een beter isolerende dakbedekking hebben. Kiezen voor een ander dak kan leiden tot een aanzienlijk betere isolatiewaarde. Daardoor verbruikt u minder energie en spaart u jaarlijks een mooi bedrag uit. En ten slotte is een dak dat in slechte staat is een reden om een nieuw dak te opteren. U kunt hierbij denken aan daken die te lijden hebben onder lekkages. Of zijn aangetast door houtrot, waardoor de dakconstructie instabiel is geworden. Stuk voor stuk goede redenen om te kiezen voor het laten plaatsen van een nieuw dak.

De juiste dakbedekking voor je hellend dak in Antwerpen

De juiste dakbedekking voor je hellend dak in Antwerpen

Wanneer er sprake is van lekkage van uw dak, de bedekking is poreus geraakt of wanneer u een specifieke dakbedekking wilt plaatsen op uw nieuw te bouwen woning, dan is het belangrijk om de mogelijke opties op dit gebied goed te vergelijken alvorens een keuze te maken voor materiaal en/of een aanbieder. Een dakbedekking leggen is een activiteit die u liever maar één keer, en dan ook meteen goed, wilt laten uitvoeren. Maar welke mogelijkheden zijn er op het gebied van dakbedekking, qua materiaalsoorten, precies? En wat zijn de pluspunten en minpunten van de diverse soorten bedekking?

Geniet nu nog van een energiepremie voor dakisolatie tot 2020

Geniet nu nog van een energiepremie voor dakisolatie tot 2020

Als bewoner van een goed geïsoleerde woning kun je optimaal profiteren van de vele voordelen daarvan. Een woning die goed geïsoleerd is, is veel comfortabeler om te bewonen. Tijdens de wintermaanden hoe je je verwarming lang niet zo hoog te zetten en je hebt geen last tocht wat door de kieren van de woning blaast. In de zomer zal een goede isolatielaag je woning juist beschermen tegen de hitte. Hierdoor hoef je geen airconditioner aan te schaffen dat normaal gesproken erg veel energie verbruikt.

EPDM rubber dakbedekking in Antwerpen

EPDM rubber dakbedekking in Antwerpen

Er bestaan uiteenlopende soorten dakbedekking, zoals roofing, een groendak, leien daken en EPDM dakbedekking. Laatstgenoemde variant is een interessante optie voor huiseigenaren die hun dakbedekking willen renoveren of een nieuw dak laten leggen. Maar wat is EPDM precies voor soort bedekking? EPDM is een synthetische rubbersoort die gebruikt wordt op onder meer daken, om deze waterdicht te maken. De afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer.

Hoe vindt u een betrouwbare dakwerker in Antwerpen?

Hoe vindt u een betrouwbare dakwerker in Antwerpen?

Als u zelf geen handige klusser of ervaren timmerman bent, is het zeer verstandig om voor uw dakwerken een gespecialiseerde en gecertificeerde dakwerker in te schakelen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer u een dakkapel wilt plaatsen, een andere kozijnen in uw dak wilt zetten, voor een nieuw dakraam gaat of een compleet nieuw dak wilt plaatsen. Maar ook als u een schuin dak in een plat dak wilt aanpassen, dakisolatie wilt aanbrengen op een bestaand dak wilt laten renoveren, kunt u het beste een dakspecialist inschakelen. Maar hoe vindt u in Antwerpen en regio een goede dakwerk? Voor de beantwoording van die vraag is het eerst belangrijk om de kenmerken in beeld te hebben van een goede dakwerker.

Roofing dakbedekking door uw Antwerpse dakwerker

Roofing dakbedekking door uw Antwerpse dakwerker

Een plat dak is een fenomeen waar in België steeds vaker voor wordt gekozen. Zowel bij nieuwbouwhuizen, maar ook als renovatie-optie lijken platte daken onder het grote publiek steeds populairder te worden. ZO zijn er veel woningeigenaren die ervoor kiezen om een schuin dak te vervangen voor een plat dak, om zo meer ruimte te maken in huis. Deze aanpassing betekent dat er een extra ruime of soms compleet extra woonruimte dan wel slaapkamer op de bovenverdieping gecreëerd kan worden. Maat dit is niet de enige pro van het fenomeen plat dak. Een plat dak levert nog meer op. Denk bijvoorbeeld aan:

De juiste dakbedekking voor je plat dak in Antwerpen

De juiste dakbedekking voor je plat dak in Antwerpen

Als inwoner van Antwerpen heeft u misschien nog geen plat dak. U kunt er dan voor kiezen om uw schuine dak te laten verwijderen en een plat dak te plaatsen. Een plat dak heeft namelijk nogal wat voordelen. Zo creëert u meer ruimte, omdat een schuin dak veel ruimte weghaalt. Verder biedt een plat dak de optie om een fraaie lichtkoepel of een lichtstraat te plaatsen, om zo te zorgen dat er meer zonlicht uw huis in komt. Niet alleen oogt een lichtere kamer mooier, ook kunt u hiermee aanzienlijk besparen op uw energieverbruik. Voordelig is ook dat een plat dak tegenwoordig met uitstekend materiaal bedekt kan worden. Een dakbedekking die niet alleen goed isoleert, maar tevens prima bestand is tegen lekkages.

Kies voor een warm plat dak in Antwerpen

Net als in heel België, maar ook in Nederland, worden platte daken in Antwerpen steeds populairder. Zowel bestaande woningen worden opgebouwd door schuine daken te vervangen voor platte daken. Maar het meest zien we platte dalen bij nieuwbouwwoningen. Met name nieuw gebouwd eengezinswoningen hebben tegenwoordig vaak platte daken. Waarom is dat eigenlijk zo? Heeft deze ontwikkeling alleen te maken met architecten en ontwerpers die van platte daken houden? Deels wel, maar er is meer. Daken die plat zijn hebben namelijk voor huiseigenaren een reeks interessante voordelen.

Zo onderhoud u het beste uw dakgoot!

Zo onderhoud u het beste uw dakgoot!

De dakgoot mag dan wel niet meer dan een detail lijken te zijn van de woning, het tegendeel is waar. Vooral in landen als België en Nederland is het van belang dat die goed onderhouden wordt, aangezien er erg veel neerslag, sneeuw en bladeren vallen. Meer regen en sneeuw betekenden ook meer vuiligheid, die de dakgoot kan verstoppen en op de lange termijn zelfs kan beschadigen!

Waarom uw dak isoleren in Antwerpen?

Waarom uw dak isoleren in Antwerpen?

De isolatie van het dak van uw woning is een van de belangrijkste factoren bij het creëren van een aangename en gezonde leefomgeving. Er zijn heel wat verschillende redenen waarom u uw dak zou moeten laten isoleren - en waarom u dat het beste door een professionele dakwerker uit Antwerpen laat doen. Het onderstaande overzicht geeft duidelijk weer wat die redenen zijn!

Renoveer je dak in Antwerpen laat je huis stijgen in waarde!

Een compleet nieuw dak - het mag in vele gevallen misschien wel een overbodige investering lijken te zijn, maar in veel gevallen is het een slimme zet. Vooral als u het wooncomfort én de duurzaamheid van uw woning hoger wilt tillen, is het de moeite waard om een renovatie van uw dak te overwegen.

Vochtproblemen lijken onverzorgd en kunnen schadelijk zijn

Vochtproblemen lijken onverzorgd en kunnen schadelijk zijn

Vochtprobleem in uw woning zijn erg vervelend. Om meerdere redenen. Niet alleen lijken vochtplekken onverzorgd. Ook zijn ze schadelijk voor de kwaliteit van uw woning en kan vochtoverlast zelfs slechts zijn voor uw gezondheid. Als u kampt met vochtproblemen in huis, is een effectieve vochtbestrijding noodzakelijk. Maar hoe herkent u vochtproblemen? Wat zijn de oorzaken hiervan? En hoe gaat vochtbestrijding door een professioneel bedrijf precies in zijn werk?

Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed?

Er zijn veel mensen met een spouwmuur die niet optimaal functioneert. Dit kan een lege spouwmuur zijn, of een spouwmuur met isolatie die verouderd of versleten is. Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed? Dat is afhankelijk van diverse zaken zoals de kwaliteit van de isolatie, de omstandigheden en de periode waarin de spouwmuur geïsoleerd werd. Soms kan de huidige isolatie gerepareerd worden, soms is het beter om de complete spouwmuur leeg te maken om vervolgens nieuwe vulling in te spuiten. Het isolatiebedrijf kan hierin adviseren, op deze pagina geven we alvast wat meer informatie en beantwoorden we de vraag: “Hoe lang blijft spouwmuurisolatie goed?”.

Waar moet ik op letten bij roofing?

Een huis zonder dakbedekking is als een vos zonder vacht. Een beschermende laag op het dak moet iedere woning voorzien van een sneeuwdicht, waterdicht en tochtvrije overkapping. Toch bezitten niet alle huizen van deze roofing. Nieuwe woningen in Nederland worden automatisch voorzien van dakbedekking, maar oude woningen kunnen nog wel eens risico's met zich meebrengen. Als u zich in zo'n situatie bevindt, dan bent u hier op het juiste adres. Want waar moet ik op letten bij roofing?

Welke soorten merken roofing zijn er

Voor roofing zijn er natuurlijk ook verschillende soorten merken. De ene merk heeft natuurlijk Andere voordelen en nadelen dan de andere merk. De ene merk is natuurlijk ook wat duurder dan de ander en kan hiermee ook de kwaliteit mij aanduiden. In de meeste gevallen zal dat natuurlijk zijn. Het merk zoals icopal is een van de bekendste merken die er zijn. Deze merk wordt natuurlijk ook als meeste gebruikt en ook door de meeste mensen aangeraden. Voordat u een aanschaf gaat doen welke roofing merk nou het beste is zal ik natuurlijk aanrader om onderzoek te gaan doen naar verschillende soorten merken. De merken zoals Icopal, EPDM Systems, Ubbink, Kingspan en overige merken zult u snel gaan vinden wanneer u onderzoek gaat doen. Het zou natuurlijk helemaal in uw budget vallen wat u kunt uitgeven voor de merken waarvoor u gaat kiezen. Persoonlijk zullen we je aanraden om een roofing van zo hoog mogelijke kwaliteit aan te schaffen zodat hij zo min mogelijk keren hoeft te vervangen zodat u op het lange termijn voordeliger uitkomt. Als jullie dat niet uit zal komen omdat uw jet beperkt is zal ik dan voor een middenklasse gaan en later natuurlijk gaan sparen zodat de volgende keer van zo hoog mogelijk kwaliteit kunt aanschaffen zodat we er meer plezier ervan kan beleven. Door deze keuze te maken hoeft er natuurlijk ook geen zorgen te maken. Als u roofing gaat halen van lage kwaliteit dan zullen er snel problemen ontstaan. Door de aanschaf van een lage kwaliteit roving zult u alleen maar problemen ervaren waardoor dak lekt kaasje voor kan komen en onder ander ongedierte binnen uw huis kunnen als de roofing niet goed is.

Hoe Verwijder je Roofing

Hoe je roofing kan verwijderen kan op verschillende manieren gedaan worden. Je kunt er een specialist voor inschakelen of je kan het zelf gaan doen. Als je een specialist inschakelt voor het werk dat hij moet verrichten om de roofing van uw dak moet verwijderen zullen er kosten bijkomen. De kosten kunnen natuurlijk variëren van verschillende soorten bedrijven. Wanneer u het laten doen door een bedrijf zal ik je persoonlijk aanraden om een ervaren bedrijf in te schakelen. De kosten zullen misschien wat hoger leggen maar dan weet je wel dat het op een goeie manier gedaan wordt. Hoe lang iemand in zijn vak bezig is zal het werk ook natuurlijk beter worden gedaan. Ook zou ik u aanraden om te kijken naar de persoonlijke refuse dat iemand heeft gegeven die al eens klant bij hun is geweest. Natuurlijk voordat je een keuze gaat maken zal ik eerst alle bedrijven gaan bekijken rustig een voor een dan heeft weer een beter overzicht en dan zult u ook betere keuzes gaan maken.

Welke isolatie kun je het beste gebruiken onder roofing?

Wanneer je je roofing wilt vervangen op je (platte) dak, dan kun je er ook over denken om iets verder te gaan en tegelijkertijd je dak isoleren. Vooral als je dak nog geen isolatie heeft dan is het absoluut aan te raden. Wanneer een dak te koud wordt is het ook gevoeliger voor temperatuurverschillen en kan het dak krimpen of uitzetten. Dit kan gevolgen hebben voor de gehele dakconstructie, maar ook voor de roofing die je net hebt aangebracht. Het combineren van het isoleren van je dak en voorzien van een nieuwe roofing kan goed samengaan.

Welke roofing moet ik kiezen?

Het dak dat je kiest, is afhankelijk van de stijl van jouw huis en van de plaats waar het gebouwd is. De keuzes die je maakt over de vorm, het materiaal en de kleur van je dak, zullen ook invloed hebben op vele andere aspecten van het dak. Bijvoorbeeld de kosten, de duurzaamheid en de energie-efficiëntie. Waarschijnlijk wil je een dak dat die past bij de uitstraling van je huis. Ook is het belangrijk dat het dak lang meegaat, niet te veel kost, de verwarmings- en koelingskosten laag houdt, niet veel onderhoud nodig heeft en goedkoop te repareren is. Er zijn tal van moderne dakbekledingen waar je uit kunt kiezen zoals Gable, Hip, Mansard, Gambrel, Flat, Skillion, Jerkinhead, Butterfly, Bonnet, Saltbox, Sawtooth, Curved, Pyramid, Dome, Combination.

Isolatiewerken

Dit kan zijn zelfs zo dat in enkele gevallen spouwmuurisolatie vochtproblemen kan oplossen als dit op de geschikte methode aangebracht wordt.

Vloerisolatie kan zijn interessant voor woningen aangaande vóór 1982. Uw kruipruimte moet wegens vloerisolatie minimaal 50 centimeter hoog zijn. Kan zijn vloerisolatie in de appartement ook niet geoorloofd? Vervolgens kan zijn kruipruimte-isolatie een alternatief.