Verschillende soorten dakbedekking en welke het beste is voor uw huis

Als het gaat om het kiezen van de beste dakbedekking voor uw huis, zijn er verschillende opties beschikbaar. In dit artikel bespreken we de meest populaire soorten dakbedekking en de voor- en nadelen van elk type. We geven u ook tips over hoe u de beste keuze voor uw huis kunt maken.

De voordelen van groendaken en hoe u er een kunt installeren

Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid en milieu, zijn groendaken een populaire keuze geworden voor zowel particuliere als commerciële gebouwen. In dit artikel bespreken we de voordelen van groendaken, de verschillende soorten die beschikbaar zijn en hoe u er een kunt installeren. Laten we eerst de voordelen van groendaken bekijken.

De impact van extreme weersomstandigheden op uw dak en hoe u zich kunt voorbereiden

Extreme weersomstandigheden kunnen een grote invloed hebben op uw dak. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten weersomstandigheden die uw dak kunnen beïnvloeden en hoe u zich kunt voorbereiden om schade te voorkomen of te minimaliseren. We zullen ook enkele onderhoudstips bespreken om uw dak in optimale conditie te houden.

Hoe u het juiste dakbedrijf kiest: waar u op moet letten en vragen die u moet stellen

Het kiezen van het juiste dakbedrijf is cruciaal voor de kwaliteit en duurzaamheid van uw dak. In dit artikel leest u waar u op moet letten en welke vragen u moet stellen om het beste dakbedrijf voor uw behoeften te vinden. We bespreken ook andere belangrijke aspecten van dakonderhoud, zoals dakrenovatie, kosten, isolatie, zonnepanelen, lekkages, levensduur, ventilatie en veilig werken op hoogte.

Kosten van dakreparatie en vervanging: wat u kunt verwachten en hoe u kunt besparen

In dit artikel bespreken we de kosten van dakreparatie en vervanging en geven we tips over hoe u kunt besparen op deze uitgaven. We behandelen verschillende aspecten van dakonderhoud en renovatie, van de te verwachten kosten tot het kiezen van materialen en het vinden van een betrouwbare aannemer. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, zodat u de beste keuzes kunt maken voor uw woning en budget.

Vergelijking van verschillende soorten dakisolatie en hun isolatiewaarden

Als het gaat om energie-efficiëntie en comfort in uw huis, is dakisolatie een cruciaal aspect. Er zijn verschillende soorten dakisolatie beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel vergelijken we de meest voorkomende soorten dakisolatie en hun isolatiewaarden, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw woning.

Zonnepanelen op uw dak: voordelen, kosten en installatietips

In dit artikel bespreken we de voordelen, kosten en installatietips voor zonnepanelen op uw dak. We zullen u voorzien van alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen over het investeren in zonne-energie voor uw woning.

Hoe u lekkages in uw dak kunt opsporen en verhelpen

Een lekkend dak kan leiden tot aanzienlijke schade aan uw woning. In dit artikel bespreken we de oorzaken van daklekkages, hoe u lekkages kunt opsporen en hoe u deze kunt verhelpen. We bespreken ook preventieve maatregelen om toekomstige lekkages te voorkomen.

De rol van ventilatie bij het behoud van een gezond en duurzaam dak

De kwaliteit en levensduur van een dak worden in grote mate beïnvloed door een goede ventilatie. In dit artikel bespreken we het belang van ventilatie voor het behoud van een gezond en duurzaam dak en geven we tips over hoe u de ventilatie van uw dak kunt optimaliseren.

Veilig werken op hoogte: tips en adviezen voor doe-het-zelvers en professionals

Werken op hoogte kan risicovol zijn, zowel voor doe-het-zelvers als professionals. Om ongevallen en blessures te voorkomen, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen en de juiste technieken toe te passen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste tips en adviezen voor veilig werken op hoogte, zodat u zich goed kunt voorbereiden en de juiste keuzes kunt maken.

Daklekkage - Hoe u het op een effectieve manier kunt oplossen

Daklekkage

Daklekkage is een van de meest voorkomende problemen waar huiseigenaren mee te maken krijgen. Het is belangrijk om dit op te lossen voordat het leidt tot verdere schade aan uw huis en inboedel. In dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken van daklekkage en hoe u deze op een effectieve manier kunt oplossen.

Voordelen van het verwijderen van mos van uw dak

voordelen dak ontmossen

Voor veel mensen is de beslissing om het mos van hun dak te laten verwijderen puur gebaseerd op cosmetische aantrekkingskracht. Hoewel het een goed idee kan zijn om uw dak te laten reinigen als voorbereiding op de verkoop van uw huis, zijn er veel andere voordelen verbonden aan het verwijderen van mos en het reinigen van het dak.

Hoe vaak moet een dak worden gereinigd

Hoe vaak moet een dak worden gereinigd

Het dak is net zo belangrijk als elk ander deel van het huis en moet daarom regelmatig worden onderhouden. Maar je moet weten hoe je een dak moet schoonmaken. Dakreiniging omvat het verwijderen van mos. Er zijn verschillende methoden om uw dak te onderhouden, waaronder hogedrukreiniging nadat al het vuil handmatig is verwijderd.

Wat zijn de voordelen van dakreiniging?

voordelen dakreiniging

Het dak is het deel van een gebouw dat het grootste milieuvoordeel en comfort biedt aan een huis. Een dak in perfecte staat biedt uw huis voldoende bescherming. Omdat hij van nature wordt beïnvloed door het weer en de atmosferische omstandigheden, heeft hij onderhoud nodig. Om lekkage, schimmel, warmteverlies en schade aan de structuur van het huis te voorkomen, moet u uw dak regelmatig controleren. Ontdek de voordelen van regelmatig onderhoud van het dak van uw huis.

Is het beter om het plafond of het dak te isoleren?

dak of plafond isoleren

Een goede isolatie is essentieel om energie en geld te besparen. Het helpt ook het dak te beschermen tegen waterschade. Vaak rijst de vraag of u het dak of het plafond moet isoleren. Is het ene beter dan het andere? Voordat u daarop kunt antwoorden, is het belangrijk het verschil te weten.

Gevelbekleding: welke te kiezen en tegen welke prijs?

gevelbekleding prijs

De prijs van gevelbekleding varieert sterk: afhankelijk van de gebruikte materialen kunt u rekenen op een prijs tussen 5 en 200 euro per m², exclusief plaatsing. Bovendien ligt de plaatsingsprijs van gevelbekleding doorgaans tussen 600 en 200 euro per m².

Prijs van een dakconstructie installatie

prijs traditionele dakconstructie

De prijs van een dakconstructie, exclusief montage, ligt tussen 50 en 120 euro per m². De prijs voor het plaatsen van een dakgebinte varieert tussen 40 en 100 € per m². Kies uw dakframe volgens uw behoeften: traditionele, gebint-, metalen of platte dakgebinten hebben niet dezelfde kenmerken

Hoe ontwerp je een Badkamer onder een schuin dak?

Badkamer onder een schuin dak

De gemiddelde prijs van een complete badkamer onder een schuin dak is ongeveer 6000 €. Deze prijs varieert naar gelang van de kwaliteit van de gekozen materialen. U moet hier nog de kosten van uw architect of loodgieter bij optellen.

Velux prijzen: montagetarief en kostenraming 2022

velux prijs

De gemiddelde prijs van een veluxraam is €500. Deze prijs kan sterk variëren naargelang van de gekozen materialen, het type opening en het type beglazing van de velux. In deze prijs zijn de installatiekosten niet inbegrepen; deze worden extra aangerekend tussen 200 en 400 euro per opening.

Zolderrenovatie: prijs per m² & advies per kamer

prijs voor zolderrenovatie

Het inrichten van de zolder is een goede manier om de leefruimte van uw huis te vergroten. Als de zolder kan worden verbouwd, varieert het geraamde budget tussen 400 en 900 €/m². Voor verloren zolders is een aanpassing van de dakconstructie noodzakelijk. De prijs van het werk kan dan oplopen tot meer dan 1.000 euro/m².

Dakterras: gids, m2 prijslijst en advies

dakterras

De prijs van een dakterras ligt tussen 55 euro en 260 euro per m², inclusief leveringen en installatie. Deze prijs hangt grotendeels af van de gekozen bekleding en de geleverde dienst: bouw of renovatie

Dakhelling: normen en berekening

Dakhelling

Wat is de dakhelling berekening? Wat is de minimale dakhelling per daktype? Wat is de dakhelling per regio? Wat zijn de normen voor dakhellingen? Is het mogelijk om de dakhelling te veranderen? Is de dakhelling van invloed op de prijs van het dak ? De standaard dakhelling is afhankelijk van het klimaat, de regio, maar ook van het soort materiaal dat voor het dak wordt gebruikt. Allotoiture.com legt alles uit wat u moet weten over de dakhelling. Van normen, tot berekening, tot de minimum dakhelling afhankelijk van het type dak.

Berekening van het dakoppervlak

Berekening van het dakoppervlak

De oppervlakte van een dak is niet altijd gemakkelijk te berekenen. Voor een plat dak, is het vrij eenvoudig. Bij het berekenen van de oppervlakte van een zadeldak wordt het echter iets ingewikkelder. Gelukkig zijn er voor daken met maximaal 4 hellingshoeken efficiënte berekeningsmethoden om het dakoppervlak te bepalen

Prijzen voor buitenisolatie: 2022 tarieven per m2

prijzen van buitenisolatie

Een huis van buitenaf isoleren is duurder, maar ook doeltreffender dan van binnenuit isoleren. De prijs per vierkante meter buitenisolatie varieert sterk en hangt voornamelijk af van het gekozen materiaal, de configuratie van het huis en de toegangsvoorwaarden

Aluminium dak: wat is de prijs per m2 voor een metalen dak?

aluminium dak

Aluminium dak is een kosteneffectieve oplossing voor de dakbedekking van een bijgebouw: schuur, garage, tuin, enz. Het wordt zelden gebruikt voor dakbedekking van woningen en aluminium was bijna verdwenen uit de dakbedekking, totdat de groene bouwsector een nieuwe interesse kreeg.

Hoe dak te behandelen en tegen welke prijs?

houtskelet insecten infectie

De behandeling van uw dak kost tussen 5 en 30€/m2, afhankelijk van de gekozen behandeling en de tarieven van de vakman. Het is van essentieel belang een diagnose te stellen om precies vast te stellen wat moet worden behandeld (schimmels, insecten).

Dak reinigen zonder op het dak te klimmen

dak reinigen zonder het dak te klimmen

Het is mogelijk om uw dak schoon te maken zonder op het dak te klimmen. Deze reiniging is niet zo doeltreffend als een conventionele reiniging. Wij raden u aan een professional in te schakelen om uw dak grondig te reinigen

Gevelreiniging: hoe doe je dat goed?

gevelreiniging

Gevelreiniging kan droog of nat worden uitgevoerd. De kosten van de stomerij variëren tussen € 20 en € 70 per m². Voor natte reiniging of reiniging met een gevelreiniger ligt de prijs tussen 5 en 30 € / m².

Glazen dakpannen

glazen dakpannen

Sterk, solide en esthetisch, glazen dakpannen zijn ideaal om daken, patio's, terrassen, veranda's, enz. te verlichten. Ze zijn transparant en bestaan in verschillende vormen en afwerkingen (Romeins, kanaal, roodland, enz.), afhankelijk van de helling van uw dak.

Sandwichpaneel, geïsoleerde staalplaat

sandwichpaneel

Geïsoleerde geribde staalplaten, ook bekend als sandwichpanelen, bieden een economische, duurzame en gemakkelijk te installeren oplossing voor dakbedekkingsinstallaties, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Traditioneel timmerwerk

traditionele dakconstructie

Een traditionele dakconstructie is, in tegenstelling tot de industriële dakconstructie of vakwerkconstructie, samengesteld uit stukken hout met een vrij grote doorsnede. Het bestaat uit vakwerkliggers, die op hun beurt verbonden zijn door gordingen (bovenste gording op de muur, middelste gording in het midden van de helling, nokgording bovenaan).

Daktuin aanleggen: tips voor een planten op een plat dak

Daktuin

Wanneer je echt wilt genieten, leg je een daktuin aan. Bovendien brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo gaat je dakbedekking er bijvoorbeeld langer door mee. Ook kan je je daktuin benutten om zelf voedsel op het dak te verbouwen. Dit kan je dan vers opeten. Natuurlijk kan je ook gewoon je platte dak gebruiken om een mooi dakterras in een binnenstad te maken. Dit is natuurlijk de ideale oplossing.

De kosten om dakkapel lekkage te verhelpen

lekkage dakkapel

Wanneer een dakkapel lekkage vertoont, hoeft dat niet direct een heel groot probleem te zijn. Dit kan je gemakkelijk laten oplossen. Wanneer je hier alle informatie doorneemt, dan weet je snel hoe je dit moet aanpakken en op welke kosten je moet rekenen voor de reparatie. Zo is de dakkapel snel weer optimaal te gebruiken. Alles wat je moet weten is op deze plek te vinden.

Verschillende soorten dakkapellen vergelijken

soorten dakkapellen

Wil je graag weten wat de beste soort dakkapel voor jouw huis is? Er zijn heel veel keuzes te maken. Kijk alleen al naar de verschillende afmetingen en de mogelijkheden met materialen. Daarnaast zijn er ook gewoon verschillende ontwerpen waar je mee aan de slag kan gaan. Het ene model dakkapel komt net wat vaker voor dan het andere. Daarom is het goed om een duidelijk overzicht van de informatie te hebben. Zo maak je de beste keuze.

Dakkapel Duitsland: voordelen, nadelen en kosten

dakkapel duitsland

Is het slim om te kiezen voor een dakkapel uit Duitsland? Er wordt weleens gesteld dat een Duitse dakkapel voordeliger is en dat je betere kwaliteit krijgt. Toch zijn er wel enkele zaken waarop gelet moet worden bij de aanschaf. Daarover leer je in dit artikel meer.

Goedkope dakkapel in 2022: prijzen en kosten

goedkope dakkapel

Wanneer je graag een dakkapel op het dak wilt, dan zal dat wel een investering vergen. Daarom ga je op zoek naar een voordelige dakkapel die goed betaalbaar is. Zonder dat daarbij minder kwaliteit wordt geleverd en geen vakwerk door de installateur wordt geleverd. Wanneer je een goedkope dakkapel zoekt, dan kan je al voor minder dan € 3.000,- klaar zijn.

Nokverhoging dakkapel:Kiezen voor meer ruimte

nokverhoging dakkapel

Niet alleen de traditionele dakkapel is een goede optie om voor te gaan. Er zijn ook mogelijkheden om dakkapellen boven op het dak te plaatsen. Daarmee wordt de ruimte niet aan de zijdes gewonnen, maar juist aan de bovenkant. Het is interessant om te bekijken wat deze nokverhoging je precies kan bieden. Dit is aan één kant te doen, dit wordt ook wel een eenzijdige nokverhoging genoemd. De andere optie is om aan beide kanten te verhogen voor een tweezijdige nokverhoging.

Dakkapel van 3 meter laten plaatsen

Dakkapel van 3 meter

Een dakkapel van 3 meter is het meest populaire model. Het is goed uit te leggen dat je dit zelf ook wel ziet zitten. Je kan voor een groot model van 3 meter kiezen of twee kleinere modellen van samen 3 meter naast elkaar plaatsen. Het is dan belangrijk om de voor- en nadelen van de opties te kennen. Die kan je op deze plek allemaal op een rij vinden.

Dakkapel plaatsen in zeven stappen

dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen hoeft niet lastig te zijn. Ervaring met het monteren ervan is wel een voordeel, maar dat neemt niet weg dat het in zeven simpele stappen zelf te verzorgen is. Je hebt dan direct de beschikking over een mooie dakkapel. Het plaatsen van dakkapellen is tegenwoordig relatief gemakkelijk. Er is niet veel werk meer voor nodig. Bovendien hebben de specialisten zoveel ervaring, dat het bijna een routineklus is. Wil je weten wat de stappen zijn om dit te verzorgen? Neem dan het volgende eens rustig door. Dit geeft je de juiste inzichten.

De verschillen tussen een dakkapel en een dakraam kiezen

dakkape of dakraam

Of je voor een dakkapel of dakraam moet gaan hangt van veel zaken af. Denk aan de wensen die je hebt, het geld dat je beschikbaar hebt en de mate van rommel die een verbouwing met zich meebrengt. Dat een dakkapel meer kost dan een dakraam is duidelijk. Het zorgt echter ook voor meer ruimte en licht op zolder. Daarom is het goed om de verschillen tussen een dakraam en een dakkapel eens volledig langs te lopen.

Wat u moet weten voordat u glazen dakramen in uw huis installeert

glazen dakraam

Dakramen zijn een praktische en esthetische toevoeging voor wie graag extra licht in huis heeft. Deze dakdragers veranderen de donkere sombere sfeer effectief in een stralende en gloeiende sfeer. Dakramen bieden een aantal voordelen. Laten we lichtkoepels in detail bekijken en alles begrijpen wat we moeten weten voordat we er een installeren.

Dakkapel vervangen: Prijzen dakkapel renovatie

Dakkapel vervangen

Een dakkapel vervangen kan zorgen dat een huis er weer mooi uit gaat zien. Ook kan het helpen om een woning nog energiezuiniger te maken. De achterstand in het onderhoud is voorbij en je kan direct enkele extra mogelijkheden zoals zonwering, rolluiken of een draaikiepraam kiezen. Dit maakt het interessant om de mogelijkheden eens te bekijken.

Dakkapel kosten: bekijk de prijzen tabel!

Dakkapel kosten

De kosten van een dakkapel worden door vele factoren bepaald. Zo spelen de afmeting en de afwerking een grote rol. De kosten beginnen vaak bij €1.900,- en lopen verder op. Niet alleen is het belangrijk om te weten met welke kosten je geconfronteerd wordt. Het is ook belangrijk om te weten hoe je flink op de kosten kan besparen. Alles daarover kan je op deze plek leren.

Dakkapel zelf maken

Dakkapel zelf maken

Een dakkapel zelf maken hoeft niet lastig te zijn. Mits je enige aanleg hiervoor hebt en je voldoende tijd hebt om eraan te werken. Het voordeel van een eigen dakkapel is dat je deze zo mooi als je zelf wenst kunt maken. Het nadeel is dat je wel moet zien hoe je veilig kunt werken op een schuin dak. Dit is lang niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het ook belangrijk om dit te vergelijken met wat een gespecialiseerd bedrijf kan bieden.

Kunststof dakkapel laten plaatsen: materialen en lage prijzen

kunststof dakkapel

Een dakkapel van kunststof is lekker onderhoudsvrij. Daarnaast gaat dit model ook nog eens langer mee. Zonder dat het duurder hoeft te zijn dan andere soorten dakkapellen. Op deze plek leer je alles over de dakkapel van kunststof en wat hier de voordelen van zijn.

Dakkapel schoonmaken: wat kost het reinigen

Dakkapel schoonmaken

Het is altijd slim om een dakkapel te laten schoonmaken. De dakkapel voegt namelijk echt iets toe aan de woning. Daar heb je ook flink voor geïnvesteerd. Daarom is het ook van belang dat je er zuinig op bent. Zo kan je er alleen maar langer van genieten. Door de omstandigheden van het weer en andere zaken kan je dakkapel echter wel vies worden. Daarom is het goed om te weten hoe je dit moet aanpakken.

De dakkapel met plat dak creëert meer leefruimte onder het dak

dakkapel met plat dak

De typische bouwvorm voor dakkapellen is een onderbreking van de dakhelling en de toevoeging van een rechthoekige veranda met een plat dak. Op die manier worden de kamers op zolder uitgebreid en worden schuine wanden verkleind. De dakkapellen met een plat dak kunnen ook als een huizenhoge constructie over een hele zijkant van het gebouw lopen.

Prefab dakkapel: snel, goedkoop, hoge kwaliteit

prefab dakkapel

Het publiek staat over het algemeen tweeslachtig tegenover geprefabriceerde bouwonderdelen: sommigen zweren bij de klassieke werkstappen op de bouwplaats, terwijl anderen waarde hechten aan een lage prijs in combinatie met een snelle montage. De geprefabriceerde dakkapel vertegenwoordigt het laatste. Een prefab dakkapel is een dakkapel die bestaat uit geprefabriceerde onderdelen die in korte tijd in het dak kunnen worden geïntegreerd.

Dakkapel isoleren - de extra woonruimte optimaal isoleren

dakkapel isolatie

Als huiseigenaren een dakkapel achteraf willen isoleren, moeten zij de specifieke problemen van de dakconstructie aanpakken. Vooral als het gaat om het isoleren van dakkapellen, zijn er geen universele antwoorden. We nemen twee problemen op: Wat te doen als er maar weinig ruimte is voor isolatiemateriaal en hoe te handelen bij oude dakkapellen uit bijvoorbeeld de jaren dertig van de vorige eeuw.

Bouwen en leggen van een dak

bijkomende werkzaamheden op het dak

Een kwaliteitsdak is gebaseerd op stappen die bepalend zijn voor zijn stevigheid, waterdichtheid, isolatie en soliditeit.

Dak waterdicht maken: technieken om te weten

Dak waterdicht maken

Een waterafstotend middel is een waterdicht makend product dat op de dakbedekking wordt aangebracht om het materiaal te helpen water af te stoten en beter bestand te zijn tegen de elementen. De functie ervan is de waterdichtheid van het dak te verbeteren en de levensduur ervan te verlengen.

Beste dak ontmossen producten in 2023

ontmossingsproduct

Veranderende weersomstandigheden leiden op natuurlijke wijze tot het verschijnen van mos, algen, schimmels en korstmossen op het dak, ongeacht het materiaal dat voor het ontwerp ervan is gebruikt. Om uw dak schoon en fris te houden, moet u een dakmosverwijderaar gebruiken. Maar welke te kiezen? Volg deze gids en vind het beste antimoss product voor uw dak.

Plat dak waterdicht maken: EPDM of PVC membraan?

afdichting plat dak

Krijgt uw toekomstige woning een plat dak? De trend van kubuswoningen zet zich voort, zowel bij de bouw als bij de uitbreiding van woningen. Deze vorm van dak vereist andere constructietechnieken dan een traditioneel dak en een keuze van specifieke materialen om een optimale waterdichtheid te garanderen. EPDM-membraan, PVC... Deze termen zijn u misschien vreemd, maar u zult er toch mee te maken krijgen voor uw bouw of woninguitbreiding. Welk systeem moet op platte daken worden gebruikt om ze waterdicht te maken? Volg de gids!

Kan mos lekken veroorzaken?

lekken door mos

Het eenvoudige antwoord op de vraag 'kan mos lekken veroorzaken' is ja. Maar er zijn bepaalde factoren die van invloed zijn op die mogelijkheid. Hoeveel mos u op uw dak heeft, de conditie van uw dak en het weer en andere vormen van puin en materialen zullen bijdragen aan de eventuele lekkage van het dak.

Wat doodt mos op daken?

dakmos doden

Het lijkt misschien charmant op schilderachtige huisjes, maar dakmos kan grote schade aanrichten aan uw dak en huis. Mos kan dakspanen vernielen, het onderliggende oppervlak aantasten en de structurele integriteit van uw huis bedreigen. Het kan zelfs de gezondheid van uw familie aantasten. Door proactief met mos om te gaan, kunt u het leven van uw dak verlengen en uw gezin beschermen.

Is het slecht om mos op je dak te hebben?

mos slecht voor je dak

Het eenvoudige antwoord is ja. Mos kan de structurele integriteit van elk type dak ernstig beschadigen. Mos is een eenvoudige plant die geen bloemen produceert en groeit in dekens in een natuurlijke omgeving

Betonpannen

betonpannen

Betonpannen zijn de meest gebruikte én tevens de goedkoopste dakpannen die er zijn. Ze worden zowel bij nieuwbouw, als renovatie gebruikt. De betonnen dakpan is er in meerdere soorten en diverse kleuren verkrijgbaar. We zetten voor je op rij wat voor soorten betonnen dakpannen we kennen en wat ze kosten.

Dampfolie: wat is het en waar dient het voor?

dampfolie

Dampfolie in combinatie met isolatiemateriaal, zorgt ervoor dat er in een geïsoleerd huis een betere vochthuishouding plaats kan vinden. De folie voorkomt dat het isolatiemateriaal niet nat kan worden door minuscule vochtdeeltjes uit de lucht.

Hanggoot vervangen, herstellen en& vernieuwen

hanggoot

De hanggoot, ook wel mastgoot genoemd, is een waterafvoer die onder de dakbedekking hangt. Ze heeft tot doel het hemelwater op te vangen dat op het dak valt en dit af te voeren naar de regenpijp.

Asbesthoudende leien: Dak met asbestleien verwijderen

asbest leien

Halverwege de vorige eeuw waren asbesthoudende bouwmaterialen geweldig populair. Het brandwerende materiaal bleek uitermate geschikt als dak- en gevelafwerking, het isoleerde goed en was makkelijk te verwerken. Leien met asbest werden dan ook in enorme volumes toegepast op daken en buitengevels die op de wind stonden. Toen later bleek dat asbestvezels schadelijk zijn voor onze gezondheid, werd de toepassing ervan stopgezet en ontstond er vraag naar de professionele asbestverwijderaar.

Wat is de functie van een dakoversteek?

dakoversteek

Een dakoversteek is de overhangende dakrand aan de bovenkant van de gevel. Dakoversteken kom je tegen bij alle soorten hellende en platte daken. Soms is een dakoversteek niet meer dan een randje van enkele centimeters, maar ze kan ook een meter of meer bedragen. Dakoverstekken maken een woning niet alleen esthetisch aantrekkelijker, ze zitten er ook niet voor niets aan.

Plaatsen en vervangen van een dakvenster

Het plaatsen van een dakvenster is niet zo heel moeilijk. Met een beetje handigheid kun je het zelf. Bij merkramen, zoals Velux en Fakro, zit er ook een duidelijke handleiding bij, waarin stap voor stap staat aangegeven hoe je het dakvenster plaatst. Twijfel je over je eigen kunnen of denk je er niet over om zelf op het dak te klimmen, contacteer dan een ervaren klusbedrijf.

Dakkoepels plaatsen: Prijzen en mogelijkheden

dakkoepel

Met de plaatsing van een dakkoepel, breng je meer licht in een ruimte met een plat dak. Extra licht betekent niet alleen meer leefcomfort, een niet kunstmatige lichtinval doet het vertrek ook optisch groter lijken. Lichtkoepels kun je in allerhande vormen, maten en materialen verkrijgen. De keuze die je maakt hangt helemaal af van de functie van de ruimte en je budget.

Is je dak goed geïsoleerd? Doe de test!

dakisolatie controleren

Isoleren, isoleren, isoleren, het moderne toverwoord, om de energierekening naar beneden te brengen, lijkt het wel. Maar heeft het wel zo’n nut om de muren en vloer te isoleren, wanneer je het dak niet aanpakt? Warmte stijgt immers naar boven. Om te weten of je dak energiebesparend aangepakt is, kijk je simpelweg omhoog en… doe de daktest!

Isolatiewaardes: Rd-, Rc- en lambdawaarde

isolatiewaarde

Isolatiematerialen worden geclassificeerd naar de sterkte van hun specifieke en isolerende eigenschappen. Het op de hoogte zijn van de isolatiecapaciteit per m2 van een isolatiemateriaal is belangrijk, wanneer je een isolatiemateriaal moet kiezen voor een bepaalde omstandigheid.

Dakkapel plaatsen: alle voordelen

dakkapel dakraam

Ben jij een dakkapel aan het overwegen? Dan weet je waarschijnlijk al wel wat pluspunten te noemen, zoals meer ruimte en meer licht. Maar er zijn nog meer redenen waarom mensen ervoor te kiezen om een dakkapel te laten plaatsen. Hier zetten we de grootste redenen om voor een dakkapel te kiezen op een rijtje voor jou. En bespreken we de andere dingen waar je aan moet denken bij een dakkapel plaatsen.

Nokverhoging: alles wat je moet weten

nokverhoging

Een nokverhoging is een manier om je woning hoger te maken. Het is daarmee een alternatief voor het laten plaatsen van een dakkapel of dakkapellen. Bij een nokverhoging wordt er een opbouw op je dak geplaatst met de hoogte van je nok, die vervolgens netjes dichtgemaakt wordt en voorzien wordt van dakbedekking. Daardoor komt de nok van je dak een stuk hoger te liggen, is je zolder een flink stuk ruimer, en krijg je er dus een nieuwe, grote kamer bij.

Dakbedekkingsmembranen: Het grote geheel

dakbedekkingsmembranen

Er zijn evenveel mogelijkheden voor het afdichten van een plat dak als voor het afdekken van een schuin dak. Dit artikel vertelt u welke soorten dakafdichtingsmembranen beschikbaar zijn en welke het best gebruikt kunnen worden waar.

Nadelen van trapeziumvormige platen op het dak

moeilijk te buigen trapeziumvormige platen

Tegenwoordig worden trapeziumvormige platen vooral gebruikt in industriële en commerciële gebouwen. Aan de andere kant worden privégebouwen bijna nooit gebruikt voor dakbedekking. In dit artikel kunt u lezen over de redenen hiervoor en de zorgen en werkelijke nadelen ten opzichte van trapeziumplaten op het dak.

Asbestplaten - gewicht per m2

zware asbestplaten

Voor de afvoer van asbestplaten en asbesthoudende isolatiematerialen heeft u een speciale verpakking nodig die voldoet aan de wettelijke eisen. Om er zeker van te zijn dat u voldoende Big Bags in diverse vormen op voorraad heeft wanneer de verwijdering plaatsvindt, tonen wij u hier het gewicht van de Eternit-planken en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Eternit zonder asbest

moderne asbestvrij eternit panelen

Eternit was lange tijd een zeer populair materiaal voor dakbedekking en andere bouwdoeleinden. Maar toen raakte het asbest dat het bevatte in diskrediet en werd het uiteindelijk in Duitsland verboden en van de markt gehaald vanwege de kankerverwekkende werking ervan. Maar het bedrijf dat de Eternit panelen produceert had al eerder gereageerd. Hier zijn alle feiten over Eternit zonder asbest.

De onderconstructie voor harde en zachte daken

onderdak constructie voor harde en zachte daken

Ongeacht de dakbedekking moet de onderconstructie van het dak bepaalde taken vervullen. U kunt hier lezen wat belangrijk is voor zowel harde als zachte daken en welke basisonderdelen de dakstructuur vormen.

Gaten boren in leien en waar u op moet letten

gaten boren in leien

Als u een gat in een leisteen wilt boren, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Met de verkeerde boor of de verkeerde procedure kan de leisteen gemakkelijk breken. Lees hier waar je op moet letten.

Andere soorten bitumineuze platen

andere types bitumineuze platen

Veel speciale vormen van bitumineuze platen zijn volgens de geldende normen toegestaan. Dit artikel vertelt u in detail welke membranen waar gebruikt kunnen worden en welke speciale vormen van membranen technisch gedifferentieerd kunnen worden.

Hoe verwerkt en verlijmt u leien op de juiste manier

leisteen verlijmen

Leien hebben een grotendeels gesloten oppervlaktestructuur, die een belangrijke rol speelt bij de verwerking van de leisteen. Vooral wanneer de lijm vocht afgeeft, kan dit een effect hebben op vlakke oppervlakken van leisteen.

Zo kunt u de leien op de juiste manier installeren

leisteen montage

Elegante oppervlakken van natuursteen zijn meer dan een rage. De dunne en lichte designpanelen zijn geschikt als elegante wandbekleding. Ze kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Lees hier meer over hen.

Tips voor eenvoudig en optimaal onderhoud van leien

leisteen onderhoud

Leien zijn relatief eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Er zijn tal van tips om het natuurlijke materiaal zo snel mogelijk te reinigen en in een goede conditie te houden. In dit artikel kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Dicht leien goed af als bescherming tegen vlekken en vuil

leisteen afdichten

Oppervlakken van natuursteen zoals leisteen komen dagelijks in aanraking met veel schadelijke stoffen en hebben daarom voldoende zorg nodig. Hier helpt het om de leien af te sluiten en zo te beschermen tegen de gevaren van het dagelijks leven.

Is het schilderen van leisteen een goed idee?

leisteen schilderen

Leisteen is ook populair op daken en gevels vanwege zijn edele natuurlijke uitstraling. In sommige gevallen is het schilderen van leisteenoppervlakken echter nog steeds een gewild project. Het materiaal is geen dankbaar object om te schilderen. Het is over het algemeen mogelijk met speciale natuursteenverven, maar er is altijd een restrisico van onvoldoende duurzaamheid.

Verf een trapeziumvormige plaat of bedek deze met vloeibaar plastic

trapeziumvormige plaat schilderen

Een trapeziumvormig plaatwerk is ontwikkeld vanuit de vraag om een licht en flexibel materiaal als plaatwerk met voldoende stabiliteit te leveren. De typische vorm van de geplooide platen op daken en gevels is eenvoudig te schilderen. Voor een goed en duurzaam resultaat moet rekening worden gehouden met het type metaal en de oppervlaktecoating.

Wat u kunt doen als u golfplaten moet afdichten

golfplaten afdichten

In het algemeen worden golfplaten als relatief resistent en duurzaam beschouwd. In de loop der jaren kan er echter steeds weer schade of lekkages ontstaan. In sommige gevallen kunnen golfplaten opnieuw worden verzegeld zonder dat ze onmiddellijk moeten worden vervangen.

Impregneren of afdichten van leisteen - verschillen en tips

impregneren van leisteen

Leisteen is een zeer populair natuurlijk materiaal, dat te kampen heeft met de meest uiteenlopende invloeden, vooral in de buitenlucht, zoals de milieuomstandigheden. Indien nodig moet dan worden gezorgd voor bescherming door middel van impregnatie of verzegeling.

Polyester golfplaten: Instructies voor veilige bevestiging

polyester golfplaten bevestigen

Polyester golfplaten zijn ideaal voor dakbedekking van houtwerven, buitenzitplaatsen en andere overkappingen. Tomaten en andere waterige planten voelen zich ook prettig onder het transparante materiaal, dat door de golvende structuur ook regenwater zeer goed afvoert. Het dak moet echter met een lichte helling worden gemonteerd om waterverzadiging te voorkomen. Wij vertellen u hoe u de panelen het beste kunt monteren.

Hoe bouw je een dak met golfplaten?

golfplaten dak bouwen

Gegolfde platen worden vaak gebruikt voor dakbedekking die snel te monteren en goedkoop is. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, relatief onbreekbaar en kunnen zelf worden gelegd. De panelen bieden u verschillende voordelen bij gebruik.

Schoon leggen van polyester golfplaten: onze instructies

polyester golfplaten leggen

Polyester golfplaten zijn een droom die uitkomt voor de gretige ambachtsman: ze kunnen zonder problemen worden geknipt en gelegd, ze houden de ruimte die ermee bedekt is droog en laten toch de zon door. Bovendien voeren ze, wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, het regenwater betrouwbaar af en hebben ze dus niet de neiging om vervelende plassen te vormen. Hoe u de nuttige panelen op het dak krijgt, wordt hieronder uitgelegd.

Hoe snijdt en verwerkt u golfplaten op de juiste manier?

golfplaten snijden

Gegolfde platen zijn populaire bouwmaterialen die zich kenmerken door een relatief eenvoudige verwerking. Voordat u de panelen kunt monteren, moet u ze echter eerst op de juiste manier en met het juiste gereedschap snijden. Lees hier wat belangrijk is.