Dakbedekkingsmembranen: Het grote geheel

dakbedekkingsmembranen

Er zijn evenveel mogelijkheden voor het afdichten van een plat dak als voor het afdekken van een schuin dak. Dit artikel vertelt u welke soorten dakafdichtingsmembranen beschikbaar zijn en welke het best gebruikt kunnen worden waar.

Nadelen van trapeziumvormige platen op het dak

moeilijk te buigen trapeziumvormige platen

Tegenwoordig worden trapeziumvormige platen vooral gebruikt in industriële en commerciële gebouwen. Aan de andere kant worden privégebouwen bijna nooit gebruikt voor dakbedekking. In dit artikel kunt u lezen over de redenen hiervoor en de zorgen en werkelijke nadelen ten opzichte van trapeziumplaten op het dak.

Asbestplaten - gewicht per m2

zware asbestplaten

Voor de afvoer van asbestplaten en asbesthoudende isolatiematerialen heeft u een speciale verpakking nodig die voldoet aan de wettelijke eisen. Om er zeker van te zijn dat u voldoende Big Bags in diverse vormen op voorraad heeft wanneer de verwijdering plaatsvindt, tonen wij u hier het gewicht van de Eternit-planken en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Eternit zonder asbest

moderne asbestvrij eternit panelen

Eternit was lange tijd een zeer populair materiaal voor dakbedekking en andere bouwdoeleinden. Maar toen raakte het asbest dat het bevatte in diskrediet en werd het uiteindelijk in Duitsland verboden en van de markt gehaald vanwege de kankerverwekkende werking ervan. Maar het bedrijf dat de Eternit panelen produceert had al eerder gereageerd. Hier zijn alle feiten over Eternit zonder asbest.

De onderconstructie voor harde en zachte daken

onderdak constructie voor harde en zachte daken

Ongeacht de dakbedekking moet de onderconstructie van het dak bepaalde taken vervullen. U kunt hier lezen wat belangrijk is voor zowel harde als zachte daken en welke basisonderdelen de dakstructuur vormen.

Gaten boren in leien en waar u op moet letten

gaten boren in leien

Als u een gat in een leisteen wilt boren, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Met de verkeerde boor of de verkeerde procedure kan de leisteen gemakkelijk breken. Lees hier waar je op moet letten.

Andere soorten bitumineuze platen

andere types bitumineuze platen

Veel speciale vormen van bitumineuze platen zijn volgens de geldende normen toegestaan. Dit artikel vertelt u in detail welke membranen waar gebruikt kunnen worden en welke speciale vormen van membranen technisch gedifferentieerd kunnen worden.

Hoe verwerkt en verlijmt u leien op de juiste manier

leisteen verlijmen

Leien hebben een grotendeels gesloten oppervlaktestructuur, die een belangrijke rol speelt bij de verwerking van de leisteen. Vooral wanneer de lijm vocht afgeeft, kan dit een effect hebben op vlakke oppervlakken van leisteen.

Zo kunt u de leien op de juiste manier installeren

leisteen montage

Elegante oppervlakken van natuursteen zijn meer dan een rage. De dunne en lichte designpanelen zijn geschikt als elegante wandbekleding. Ze kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Lees hier meer over hen.

Tips voor eenvoudig en optimaal onderhoud van leien

leisteen onderhoud

Leien zijn relatief eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Er zijn tal van tips om het natuurlijke materiaal zo snel mogelijk te reinigen en in een goede conditie te houden. In dit artikel kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Dicht leien goed af als bescherming tegen vlekken en vuil

leisteen afdichten

Oppervlakken van natuursteen zoals leisteen komen dagelijks in aanraking met veel schadelijke stoffen en hebben daarom voldoende zorg nodig. Hier helpt het om de leien af te sluiten en zo te beschermen tegen de gevaren van het dagelijks leven.

Is het schilderen van leisteen een goed idee?

leisteen schilderen

Leisteen is ook populair op daken en gevels vanwege zijn edele natuurlijke uitstraling. In sommige gevallen is het schilderen van leisteenoppervlakken echter nog steeds een gewild project. Het materiaal is geen dankbaar object om te schilderen. Het is over het algemeen mogelijk met speciale natuursteenverven, maar er is altijd een restrisico van onvoldoende duurzaamheid.

Verf een trapeziumvormige plaat of bedek deze met vloeibaar plastic

trapeziumvormige plaat schilderen

Een trapeziumvormig plaatwerk is ontwikkeld vanuit de vraag om een licht en flexibel materiaal als plaatwerk met voldoende stabiliteit te leveren. De typische vorm van de geplooide platen op daken en gevels is eenvoudig te schilderen. Voor een goed en duurzaam resultaat moet rekening worden gehouden met het type metaal en de oppervlaktecoating.

Wat u kunt doen als u golfplaten moet afdichten

golfplaten afdichten

In het algemeen worden golfplaten als relatief resistent en duurzaam beschouwd. In de loop der jaren kan er echter steeds weer schade of lekkages ontstaan. In sommige gevallen kunnen golfplaten opnieuw worden verzegeld zonder dat ze onmiddellijk moeten worden vervangen.

Impregneren of afdichten van leisteen - verschillen en tips

impregneren van leisteen

Leisteen is een zeer populair natuurlijk materiaal, dat te kampen heeft met de meest uiteenlopende invloeden, vooral in de buitenlucht, zoals de milieuomstandigheden. Indien nodig moet dan worden gezorgd voor bescherming door middel van impregnatie of verzegeling.

Polyester golfplaten: Instructies voor veilige bevestiging

polyester golfplaten bevestigen

Polyester golfplaten zijn ideaal voor dakbedekking van houtwerven, buitenzitplaatsen en andere overkappingen. Tomaten en andere waterige planten voelen zich ook prettig onder het transparante materiaal, dat door de golvende structuur ook regenwater zeer goed afvoert. Het dak moet echter met een lichte helling worden gemonteerd om waterverzadiging te voorkomen. Wij vertellen u hoe u de panelen het beste kunt monteren.

Hoe bouw je een dak met golfplaten?

golfplaten dak bouwen

Gegolfde platen worden vaak gebruikt voor dakbedekking die snel te monteren en goedkoop is. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, relatief onbreekbaar en kunnen zelf worden gelegd. De panelen bieden u verschillende voordelen bij gebruik.

Schoon leggen van polyester golfplaten: onze instructies

polyester golfplaten leggen

Polyester golfplaten zijn een droom die uitkomt voor de gretige ambachtsman: ze kunnen zonder problemen worden geknipt en gelegd, ze houden de ruimte die ermee bedekt is droog en laten toch de zon door. Bovendien voeren ze, wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, het regenwater betrouwbaar af en hebben ze dus niet de neiging om vervelende plassen te vormen. Hoe u de nuttige panelen op het dak krijgt, wordt hieronder uitgelegd.

Hoe snijdt en verwerkt u golfplaten op de juiste manier?

golfplaten snijden

Gegolfde platen zijn populaire bouwmaterialen die zich kenmerken door een relatief eenvoudige verwerking. Voordat u de panelen kunt monteren, moet u ze echter eerst op de juiste manier en met het juiste gereedschap snijden. Lees hier wat belangrijk is.

Vezelcementplaten voor het dak - beter dan hun reputatie

vezelcementplaten dak

Al aan het einde van de 19e eeuw vonden vezelcementplaten hun weg naar de bouwtechniek. Ze zijn overal bekend onder de naam Eternit. Eind jaren zeventig werd bewezen dat asbest kankerverwekkend is en de reputatie van de praktijkpanelen voor daken en gevels kreeg steeds meer te lijden. Moderne vezelcement panelen combineren vele voordelen, u kunt alle belangrijke feiten over de praktische panelen in onze gids vinden.

Lichtpanelen kunnen eenvoudig als volgt worden gesneden

lichtpaneel snijden

De zogenaamde lichtpanelen zijn gemaakt van materialen zoals PVC of polycarbonaat. Tijdens de verwerking en montage moet u op een aantal zaken letten om een goed werkend resultaat te krijgen en de platen niet te beschadigen.

Latten en spanten voor de trapeziumvormige plaat

Latten en spanten voor de trapeziumvormige plaat

Een alternatief voor dakpannen is het zogenaamde trapeziumvormige plaatwerk. Het is vooral bekend van de hallenbouw, maar het wordt ook gebruikt als dakbedekking voor woongebouwen. Trapeziumvormige platen moeten op een bepaalde afstand onderlegd worden.

Brandbescherming voor het trapeziumvormig plaatwerk

trapeziumvormige metalen brandbescherming

Trapeziumvormig plaatstaal brandt niet op zichzelf omdat het van metaal is gemaakt. Als het echter als dak- of wandbekleding wordt gebruikt, kan het nodig zijn om voor brandbescherming te zorgen, omdat de omringende elementen meestal van brandbare materialen zijn gemaakt.

Het leggen van bitumineuze platen

bitumineuze platen leggen

Het bedekken van dakoppervlakken met een bitumineuze folie is de meest populaire methode voor waterdichte isolatie geworden. Afhankelijk van de eisen en het type gebouw strekt het assortiment zich uit van een eenvoudige laag tot meerdere gelaste membranen die over elkaar heen worden aangebracht en gelast. Het bitumen, dat aan beide zijden van een dragerlaag zoals synthetisch of glasvlies wordt aangebracht, krijgt zijn sterk hechtende werking door verhitting, die na afkoeling overgaat in een vochtondoorlatende laag. Het leggen en lassen kan goed worden gedaan, zelfs door een ervaren vakman, als er rekening wordt gehouden met bepaalde procedures.

Dakafdichting als extra afdichting voor schuine daken

Dakafdichting als extra afdichting voor schuine daken

Een schuin dak is niet alleen strak vanwege de dakbedekking. Daaronder heeft een schuin dak een waterdichte of regendichte laag, die op verschillende manieren kan worden gemaakt. Hoe dit "subdak" is opgebouwd, welke materialen worden gebruikt en waar rekening mee moet worden gehouden, kunt u hier lezen.

Breed scala aan toepassingen - Bitumen dakverf

bitumen dakverf

De vloeibare bitumenvernis heeft een breed toepassingsgebied en is een van de belangrijkste en meest gebruikte middelen voor talloze doeleinden in de dakbedekkingssector, maar ook in vele andere vakgebieden. Wat u nog meer moet weten over de bitumen daklak, kunt u hier lezen, evenals informatie over leveringsbronnen en richtprijzen.

Normen en voorschriften voor dakafdichting

normen en voorschriften voor dakafdichting

Een afdichting van een plat dak moet met bijzondere zorg en volledig vrij van gebreken worden uitgevoerd om latere ernstige schade aan het dak en de gehele constructie van het gebouw veilig uit te sluiten. Daarom zijn er talrijke bindende normen en regels voor de waterdichtheid van platte daken die in acht moeten worden genomen. De belangrijkste daarvan worden in dit artikel toegelicht.

Dakafdichting met WU-beton

dakafdichting met wu beton

De afdichting van platte daken met WU-beton is slechts bij enkelen bekend, maar vormt een zeer interessant alternatief op het gebied van de afdichting van platte daken. In dit artikel kunt u lezen over de voordelen van WU Beton ten opzichte van afdichtingsmembranen, hoe de afdichting wordt uitgevoerd en de mogelijke toepassingen.

Dakafdichting met vloeibare kunststof - vrij eenvoudig, maar vaak duur

dakafdichting vloeibaar kunststof

In tegenstelling tot bitumineuze platen is dakafdichting met vloeibare kunststoffen relatief eenvoudig zelf aan te brengen - maar het nadeel is vaak de hoge prijs. U kunt hier lezen welke soorten waterdichting beschikbaar zijn, welke fabrikanten ze aanbieden en wat ze kunnen kosten.

Bescherming van de dakafdichting voor groendaken

dakafdichting voor groene daken

Groene daken op platte daken hebben veel voordelen. Om problemen met de dichtheid van het dak te voorkomen, moet de dakafdichting echter speciaal worden aangepast aan het betreffende groen. U kunt hier lezen waar u rekening mee moet houden.

Afdichtingsmethodes

afdichtingsmethodes

In tegenstelling tot een hellend dak wordt de dakafdichting van een plat dak niet alleen gebruikt om regen af te voeren, maar moet deze ook volledig waterdicht zijn om te voorkomen dat er water binnendringt. In dit artikel kunt u lezen welke verzegelingsmethoden gebruikt kunnen worden en welke speciale vormen er zijn.

Het leggen van lassporen

lassen van het dak

De zogenaamde gelaste membranen voor dakafdichting bestaan uit weefsels van glasvezels, polyester of jute gedrenkt in bitumen. Dit "dakbekledingsvilt" voor het lassen wordt in één of meerdere lagen gelegd, afhankelijk van de plaats van gebruik en de te verwachten belasting.

Plaatwerk daken afdichten - u heeft deze mogelijkheden

plaatwerk daken afdichten

Een schoon en professioneel geïnstalleerd dak van trapeziumvormige platen is meestal lange tijd volledig waterdicht. Er zijn hier dus zelden problemen. Bij oudere plaatstalen daken, zoals die van staande naadplaten, kan dit echter wel het geval zijn. U kunt in dit artikel lezen hoe u dit kunt verhelpen.

Vloeibare dakafdichting - het werkt ook

vloeibare dakafdichting

Daken, zelfs platte daken, hoeven niet noodzakelijkerwijs te worden afgedicht met bitumen afdichtingsplaten - er zijn andere mogelijkheden. Een daarvan is de vloeibare waterdichting van het dak. Er zijn echter enkele voor- en nadelen die hier in overweging moeten worden genomen, en de verscheidenheid aan producten is zeer groot. U kunt hier meer over lezen, inclusief prijzen en leveringsbronnen.

Dakfdichtingsfolie - kunststof in plaats van bitumen

dakfdichtingsfolie

Daken kunnen ook met kunststof worden waterdicht gemaakt - in veel gevallen kan dit een goed alternatief zijn voor bitumen, ook vanwege de grotere duurzaamheid en weerstand. Hier kunt u lezen over de soorten kunststofplaten die gebruikt worden voor de dakafdichting, evenals over de leveringsbronnen en de prijzen.

Dakafdichting met kunststof - verschillende mogelijkheden

dakafdichting kunststof

Kunststof kan zeker een alternatief zijn voor bitumenkitten als dakafdichting - er zijn hier verschillende mogelijkheden, die ook qua prijs heel verschillend kunnen zijn, en die elk hun eigen voor- en nadelen kunnen hebben. U kunt hier meer over te weten komen.

Lekdetectie op platte daken

lekdetectie plat dak

Platte daken moeten regelmatig worden onderhouden om lekkages op te sporen en te elimineren. Dit geldt zowel voor nieuwe als bestaande platte daken, maar met verschillende frequenties. Afhankelijk van de dakconstructie zijn er verschillende methoden beschikbaar voor lekdetectie op platte daken. We schetsen hieronder de verschillende technieken.

Koper voorkomt mos op het dak

koper dak mos

Mos hoopt zich op de meeste daken op in de loop van de tijd. Later verstopt het mos de goot en de regenpijp als deze uiteindelijk loskomt. Op veel daken is de schoorsteen of dakkapel met koper omrand. Daar zijn brede stroken dakoppervlak te zien die volledig vrij zijn van mos en korstmossen. Dit proces kan kunstmatig worden gecreëerd, hier is hoe.

Mos op het dak

Mos op het dak

In de loop der jaren ontwikkelt elk dak zich tot een plek waar mossen optimaal kunnen gedijen. Aanvankelijk zijn mossen, korstmossen en soms ook algen nog niet merkbaar. Later kun je een dak letterlijk laten groeien. Uiterlijk nu is het tijd om het mos op het dak te verwijderen, omdat het negatieve effecten kan hebben, afhankelijk van de eigenschappen van het dak.

Mos van het dak verwijderen - u heeft deze mogelijkheden

Mos van het dak verwijderen

Vooral aan de noordkant verspreiden mos en korstmossen zich vaak snel op de dakpannen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ze snel en eenvoudig kunt verwijderen. Daarnaast vindt u ook tips over hoe u zich kunt beschermen tegen mos op het dak.

Mosverwijderaar voor het dak - wat is hier beschikbaar?

mosverwijderaar dak

In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn daken afhankelijk van mechanische methoden om mos en korstmossen te verwijderen. Er zijn echter ook enkele chemische mosverwijderaars op de markt, waaronder enkele vrij bekende en gevestigde producten. U kunt hier lezen over de voordelen hiervan en hoe mosverwijderaars voor het dak werken.

Dakmosverwijdering - u heeft deze mogelijkheden

dakmosverwijdering

Mos op het dak ziet er uiterst onaantrekkelijk uit en volgens sommige deskundigen kan het opgeslagen vocht ook schade aan het dak veroorzaken. Dit artikel legt uit wat de mogelijkheden zijn om mos op je dak kwijt te raken.

Wanneer is een dakreiniging nuttig?

dakreiniging zinvol

Een dakreiniging is van tijd tot tijd nuttig, zowel om visuele als om functionele redenen. Hoe u kunt zien of het juiste moment is aangebroken en welke procedures mogelijk zijn, wordt in dit artikel uitgelegd.

Het glazen dak schoonmaken - de gemakkelijkste manier om jezelf te helpen

glazen dak reinigen

Glazen daken worden meestal gebruikt als luifel, bijvoorbeeld voor een terras, of als dakbedekking van een serre. Hoe gemakkelijk glazen daken meestal ook zijn, het schoonmaken ervan is soms lastig. En dit moet in ieder geval regelmatig gebeuren. Je kunt hier ontdekken hoe je jezelf het beste kunt helpen.

Mogelijke schade en risico's door onjuiste reiniging van het dak

Mogelijke schade en risico's door onjuiste reiniging van het dak

Niet alleen dakverenigingen, maar ook consumentenorganisaties waarschuwen voor de gevolgen van een onjuiste dakreiniging. Dit artikel vertelt u in detail wat er kan gebeuren, welke gevolgschade te vrezen valt en onder welke omstandigheden er een bepaald gevaar bestaat.

Dakpannen reinigen

dakpannen reinigen

Dakpannen gaan heel lang mee, maar je hebt niet veel te doen tegen vuil en mos. Om het dak schoon te houden is het daarom noodzakelijk om de dakpannen zo regelmatig mogelijk te reinigen. Hoe je dit zelf kunt doen, kun je hier lezen.

Vezelcementplaten

vezelcementplaat

Een dak met een heel ander uiterlijk dan met dakpannen of pannen - dit maakt het mogelijk om vezelcementplaten te gebruiken. Ze resulteren in een glad dakoppervlak dat op vele manieren kan variëren in kleur.

Dakisolatie: wat zijn de kosten?

dakisolatie kosten

Als niet het plafond van de bovenste verdieping moet worden geïsoleerd, maar het dak zelf, is isolatie op het dak de meest effectieve vorm van isolatie. De kostencontrole-expert legt in het interview in detail uit welke kosten en welke kosten in ieder geval moeten worden berekend voor deze vorm van isolatie.

Bouwmateriaalklassen - Evaluatie van het gedrag bij brand

bouwmateriaalklassen

Het brandgedrag van bouwmaterialen is onderverdeeld in verschillende klassen van bouwmaterialen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen onbrandbare en normale of nauwelijks ontvlambare materialen. Hoogst ontvlambare bouwmaterialen zijn niet eens beschikbaar op het gebied van woningbouw.

Mansardedak

voorbeeld mansardedak

Het mansardedak is een klassieke, elegant gebogen dakvorm, waarbij de dakbedekking in het onderste gedeelte gebogen is en zo het huis als het ware vanaf de voorkant de visuele indruk geeft dat het een decoratieve hoed heeft opgezet.

Zadeldak kosten

zadeldak kosten

In de particuliere woningbouw is het zadeldak de meest populaire dakvorm. Daar zijn vele redenen voor, want het dak kost minder geld in vergelijking met andere daktypen en biedt nog steeds een hoge mate van functionaliteit. Veel gebouweigenaren kiezen daarom voor een zadeldak om geld te besparen en toch te profiteren van de vele voordelen. Een zadeldak heeft echter ook enkele nadelen.

Hoeveel kost een dakgebinte?

dakgebinte kosten

Het dakgebinte is de volledige draagconstructie van het dak, dat wil zeggen alles waar de dakbedekking op rust. Meestal is het frame van hout, maar het kan ook van staal of beton zijn. Dit is echter alleen het geval voor grotere gebouwen of industriële hallen. De gebruikelijke bouwwijzen en hun kosten worden hieronder weergegeven.

Dakbedekking - welke kosten moeten worden berekend?

prijs dakbedekking

Als het dakgebint eenmaal is opgetrokken, moet er natuurlijk een dak worden betegeld. Er zijn verschillende mogelijkheden en de totale kosten kunnen sterk variëren. De kostencontrole-expert legt in een interview in detail uit welke kosten u in de praktijk voor de dakbedekking kunt verwachten.

Reiniging van het dak - deze kosten kunnen worden gemaakt

dakreiniging prijs

Als de daken van een huis in jaren opgaan, kun je dat meestal zien. Een professioneel uitgevoerde dakreiniging moet hier helpen. De kostencontrole-expert legt in detail uit wat de onderneming kan kosten en met welke extra kosten vaak rekening moet worden gehouden.

Dakreiniging: welke kosten kunnen we verwachten?

dakreiniging kosten

Veel bedrijven bieden coatings voor hellende daken aan, die bedoeld zijn om een oud dak in nieuwe pracht en praal te laten schitteren. De kostencheck-expert legt in een interview in detail uit welke kosten er voor dergelijke coatings worden gevraagd en of het de moeite waard is.

Uitbreiden van het dak - welke kosten zijn er te verwachten?

dakuitbreiding kosten

Een bestaande, voorheen ongebruikte zoldervloer is een waardevolle ruimte die gebruikt kan worden voor extra woonruimte. De kostencontrole-expert legt in een interview in detail uit welke kosten er gemaakt kunnen worden bij het uitbreiden van het dak.

dakbedekking van 100 m²: wat zijn de kosten?

dakbedekking 100 m2 kosten

Hoogwaardige dakbedekkingen van kleidakpannen gaan ongeveer 30 - 40 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen. De kostencontrole-expert vertelt u in een gedetailleerd interview met welke kosten u rekening moet houden voor het afdekken en opnieuw afdekken van het dak.

Hellingsisolatie - welke prijs moet worden berekend?

reductieprijs

Bij de meeste platte daken van woongebouwen wordt de vereiste helling gecreëerd door middel van hellende isolatie. De kosten van een dergelijke isolatie worden door de kostencontrole-expert in het interview in detail uitgelegd.

Asbest dakrenovatie: welke kosten moeten worden verwacht?

prijs asbest dak-renoveren

Voor daken die bedekt zijn met asbesthoudende bouwmaterialen is het aan te raden deze zo snel mogelijk te renoveren. De verontreinigde bouwmaterialen worden verwijderd en vervangen door nieuwe, ongevaarlijke bouwmaterialen. In ons interview met de kostencontrole-expert kunt u nagaan wat de kosten zijn van zo'n asbestverwijdering van een dak.

Volledig nieuw dak: Welke kosten moeten worden verwacht?

nieuw schuin dak

Bij veel oudere gebouwen is het dak een van de belangrijkste probleempunten. Oudere, slecht onderhouden daken zijn vaak in zeer slechte staat en moeten volledig worden vernieuwd. In ons interview bespreken we met de kostencheck-expert welke kosten u kunt verwachten als u een dak volledig moet verbouwen.

Vervanging van het dak van een tuinhuis: welke kosten zijn er aan verbonden?

kosten dakbedekking tuinhuis

Zelfs het dak van het tuinhuis moet af en toe gerepareerd worden - niemand wil een druppelend dak op een tuinhuis. Als de dakbedekking zelfs met reparaties niet kan worden gered, moet deze zo snel mogelijk worden vervangen. De kosten van zo'n dakvernieuwing voor het tuinhuisje zijn te achterhalen bij de kostencontrole-expert in ons interview.

Dak vernieuwen: welke kosten moeten worden berekend?

kosten dak vernieuwen

Wie een oud gebouw koopt of bezit, zal op een gegeven moment het dak moeten vernieuwen. De kosten hiervan worden vaak onderschat. De kostencheck-expert legt in detail uit wat een dakvernieuwing kan kosten en met welke kostenposten je rekening moet houden in het interview.

Roestvrijstalen schoorsteen: welke kosten moeten worden berekend?

kosten roestvrijstalen schoorsteen

Wie een houtkachel of andere open haard wil bedienen, heeft een schoorsteen nodig. Als er geen schoorsteen is, kan dit probleem gemakkelijk worden opgelost: U monteert eenvoudigweg een roestvrijstalen schoorsteen. De kostencheck-expert legt in een interview in detail uit wat dit kan kosten en met welke kostenverschillen je rekening moet houden.

Schoorsteenbekleding: welke kosten zijn te verwachten?

kosten schoorsteenbekleding

Als een schoorsteen lekt of er niet meer goed uitziet voor het huis, kan deze gemakkelijk worden bekleed als onderdeel van een dakrenovatie. Er zijn verschillende mogelijkheden. De kosten van een schoorsteenbekleding kunt u in ons interview opvragen bij de kostencontrole-expert.

Schoorsteen afsluiten: Welke kosten moeten worden berekend?

kosten schoorsteen dichtmaken

Een bakstenen schoorsteen kan na vele jaren in weer en wind lekken. Dit kan worden verholpen door de schoorsteenkop af te dichten. Welke kosten hiervoor ingeschat moeten worden en welke verschillen in kosten er mogelijk zijn, kunt u in ons gesprek met de kostencontrole-expert op dit punt achterhalen.

Hoeveel kost het om dakgoten te reinigen?

kosten gids dakgoot reinigen

BKG's Dakgoot reinigen kosten gids geeft de gemiddelde prijs om uw regengoten te laten reinigen. Vraag servicetarieven of schattingen op en bereken de kosten aan de hand van de prijs voor het reinigen van dakgoten per voet.

6 Signalen dat je nieuwe dakgoten nodig hebt

gebarsten goten

Dag na dag, jaar na jaar zijn uw dakgoten en regenpijpen altijd op afroep om het schadelijke stormwater weg te leiden van het huis. Hoewel die van u misschien tientallen jaren van trouwe, meestal probleemloze service heeft bijgedragen, heeft elke installatie een vervaldatum. Als u niet zeker weet of het tijd is voor vervanging, kijk dan uit naar deze verklikkerlichten.

Uw dak zelf schoonmaken is een slecht idee.

dak vol mos

Doe-het-zelf projecten zijn stimulerend. Soms is het het beste om het aan de professionals over te laten, vooral als het gaat om het schoonmaken van daken, onderhoud en reparaties.

Hoe maak je leien daken schoon?

leien dak schoonmaken

Regelmatige reiniging is een belangrijk onderdeel van het in stand houden van een leien dak. Puin en mosophopingen houden vocht vast in de leien, dat tijdens de winterse vrieskou kan worden gesplitst. Hoewel u misschien in de verleiding komt om een sterke chemische stof of een hogedrukreiniger te gebruiken, kunt u ze beter achterlaten en uw leistenen dak een beetje liefdevolle verzorging geven.

Glasvezel daken

glasvezel dak

Leer het verschil tussen glasvezel daken en asfalt daken. Zie het verschil in kosten, duurzaamheid en levensduur.

Tinnen dak

tinnen dak installatie

De twee primaire soorten tinnen daken die huiseigenaren installeren zijn staande metalen daken met een naad en het tinnen dak met een flat-lock.

Stalen dak

stalen dak constructie

Stalen metalen dakbedekking is een duurzaam dakbedekkingsmateriaal voor nieuwe dakinstallaties. Een stalen dak is bestand tegen scheuren, krimpen en erosie.

Golfplaten dak

metalen golfplaten dak

Een golfplaten dak kost overal tussen de €10.500 en €19.500 om te installeren, afhankelijk van het type metalen dak, de helling en de grootte van uw dak.

Metalen dak

metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking kosten variëren per type metalen dak dat u wilt installeren. Wij helpen bij het vergelijken van andere dak soorten en installatie prijzen.

Dakinstallaties

metalen dak

Leer meer over dakinstallaties en het proces. Gebruik onze stap voor stap gids voor een nieuwe dakinstallatie.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn een populair, budgetvriendelijk alternatief voor de traditionele kleidakpannen. Betonnen dakpannen hebben een lange levensduur tot 50 jaar, vereisen weinig onderhoud, bieden een goede bescherming tegen brand (klasse A) en zijn bestand tegen rot en insecten.

Dak vervangen

dak vervangen

Leer wat u kunt verwachten voor een dakvervanging. Wees klaar voor uw dakvervanging door het proces te kennen.

Dakpannen leggen

dakpannen onderhoud

Hoe dakpannen te installeren. Het leggen van een pannendak kan een moeilijk en moeizaam proces zijn. Een project van deze omvang vergt veel planning en voorbereiding. Bekijk ook de prijs per soort dakpan.

Plat dak onderhoud

plat dak onderhouden

Door het de aandacht te geven die het nodig heeft, kan uw plat dak u goed van dienst zijn. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van een plat dak.