gebogen dak Antwerpen

gebogen dak Antwerpen

Met een gebogen dak Antwerpen maak je iedere woning bijzonder. Wat zijn de mogelijkheden van gebogen daken Antwerpen, en hoe duur is het om een gebogen dak Antwerpen te laten plaatsen? De antwoorden op de vragen en nog veel meer vind je op deze pagina.

Voor meer informatie over verschillende soorten daken in Antwerpen Neem contact op met BKG Dakwerken.

Wat is een gebogen dak Antwerpen?

Wanneer je een compleet nieuwe woning gaat bouwen en je wilt daar echt een uniek gebouw van maken, zal een standaard dak zoals een zadeldak met helling of een plat dak wellicht niet de voorkeur genieten. Dan kan een gebogen dak Antwerpen dé oplossing zijn waar je naar zoekt. De voordelen van gebogen daken Antwerpen zijn eigenlijk niet anders dan bij hellende daken en platte daken, met het verschil dat een gebogen dak Antwerpen er modern en opvallend uitziet. Hoewel het een moderne uitstraling heeft zie je ook de historie van dit soort daken terug. Door te spelen met de lijnen, kleuren en vormgeving zijn gebogen daken Antwerpen uitstekend geschikt voor woonhuizen.

Prijzen dakbedekking gebogen dak Antwerpen

Er zijn volop opties wat betreft de dakbedekking van gebogen daken Antwerpen, deze zijn overeenkomstig met de mogelijkheden voor hellende daken en platte daken. Het is naast de bekende opties voor dakbedekking ook mogelijk om een gebogen dak Antwerpen uit te voeren met een groendak of riet, voor een natuurlijke uitstraling die mooi aansluit bij de organische vorm van de constructie.

Uiteraard zullen er verschillen bestaan per aanbieder en per situatie, dit zijn richtprijzen per vierkante meter voor de meest populaire soorten dakbedekking op een gebogen dak Antwerpen:

 • Beton dakpannen: 20 tot 40 euro met een gemiddelde levensduur van 30 jaar.
 • Bitumen: 30 tot 75 euro met een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
 • Bitumen leien: 30 tot 40 euro met een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
 • EPDM: 30 tot 75 euro met een gemiddelde levensduur van 50 jaar.
 • Groendak: 40 tot 75 euro met een gemiddelde levensduur van 60 jaar.
 • Klei dakpannen: 30 tot 65 euro met een gemiddelde levensduur van 100 jaar.
 • Kunstleien: 30 tot 65 euro met een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
 • Natuurleien: 55 tot 200 euro met een gemiddelde levensduur van 30 jaar.
 • Overzetdak: 50 tot 60 euro met een gemiddelde levensduur van 30 jaar.
 • Riet: 90 tot 95 euro met een gemiddelde levensduur van 35 jaar.
 • Zink: 65 tot 110 euro met een gemiddelde levensduur van 125 jaar.

Wat kost een gebogen dak Antwerpen?

Zoals je hierboven kunt zien zijn er veel mogelijkheden om gebogen daken Antwerpen te bedekken. Als we uitgaan van een gemiddelde woning in België met een dakoppervlak van 100 vierkante meter, en deze laten bekleden met zink zal de totaalprijs rond de 9000 euro komen te liggen. Dat betekent wel dat de woning voor zo’n 125 jaar een kwalitatief goed dak heeft. Andere materialen hebben doorgaans een kortere levensduur, daar staat tegenover dat de aanschafkosten eveneens lager zijn. Ook speelt de persoonlijke voorkeur en het uiterlijk ook een belangrijke rol hij het nemen van een beslissing.

Om erachter te komen wat de kosten zijn voor je eigen woning kun je een vrijblijvende offerte opvragen. Door meerdere offertes te verzamelen kun je prijzen en diensten met elkaar vergelijken. Om deze aanvraag eenvoudig en snel te maken hebben we een speciale offerte pagina opgezet die het mogelijk maakt om direct meerdere offertes voor dakwerken aan te vragen. Zo weet je direct wat de mogelijkheden zijn, en hoe groot de verschillen in prijzen zijn. Door offertes te vergelijken kun je tot wel veertig procent besparen, niet slecht voor twee minuten werk!

Waarom kiezen voor een gebogen dak Antwerpen?

Veel kenmerken van gebogen daken Antwerpen zijn gelijk aan die van een hellend dak of een plat dak. Toch zijn er enkele unieke voordelen te benoemen:

 • Binnen in de woning of in het gebouw is er veel ruimte vanwege de vorm van het dak. Zo kan de bovenste etage dienst doen als slaapkamer, kinderkamer, hobbyruimte of badkamer.
 • Er zijn enorm veel opties wat betreft dakbedekking, in principe de optelsom van hellende daken en platte daken. Zo kun je iedere woning een uniek karakter geven.
 • De uitstraling van een woning met gebogen dak Antwerpen of ander type bebouwing is opvallend met een vleugje traditie. Wanneer je niet een dertien-in-een-dozijn woning wilt bouwen is dit een manier om een huis echt bijzonder te maken.

Hoe worden gebogen dak Antwerpen opgebouwd?

Een gebogen dak Antwerpen is in basis niet veel anders dan de constructie bij een hellend dak. Het mag duidelijk zijn dat het bouwen van een gebogen dak Antwerpen wel expertise vereist en een nauwkeurige manier van werken. De gevel moet netjes afgewerkt worden en het dak moet uiteraard waterbestendig zijn. Dit proces vergt naast ervaring ook behoorlijk wat tijd.

gebogen daken Antwerpen en bouwvergunning

De bijzondere uitstraling kan betekenen dat de gemeente hier voorwaarden of restricties aan koppelt. Het is mogelijk dat een gemeente niet direct een bouwvergunning zal afgeven voor dit type constructie, de aanvraag kan langer duren en soms wordt een bouwvergunning afgewezen. Wanneer je toch overweegt een gebogen dak Antwerpen op de woning te plaatsen is het verstandig om eerst na te vragen bij de gemeente of deze vorm toegestaan is, en onder welke voorwaarden. Zo voorkom je later problemen.

Goedkoper een dak laten maken

Dakwerken Antwerpen kunnen duur uitpakken, toch zijn er grote verschillen tussen de diverse aanbieders. Naast de prijs zijn er uiteraard nog meer criteria waar een goede dakwerker aan moet voldoen. Offertes met elkaar vergelijken is daarom een goede start naar een nieuw dak. Om dit proces eenvoudiger te maken hebben we een offerte pagina in het leven geroepen waarmee je gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes van dakwerkers in de nabije omgeving per mail zult ontvangen. Het invullen van het offerteformulier duur hooguit enkele minuten, en binnen enkele dagen zullen er meerdere offertes van regionale dakwerkers per mail worden toegezonden.

Vraag direct offertes voor dakwerken aan en bespaar tot wel veertig procent op een gebogen dak Antwerpen.

zadeldak