overzetdak Lanaken

overzetdak Lanaken

Wanneer de dakconstructie op zich nog voldoet, is het niet altijd nog om een volledige dakrenovatie uit te voeren. Met overzetdaken Lanaken kan er een nieuw dak over het oude dak worden geplaatst. Dit kunnen daken zijn met bitumen, leien, golfplaten of shingles. Naar de lagere kosten hoeft er ook geen oud dak afgebroken te worden, dat zal overlast besparen voor zowel de bewoners als de omgeving.

Op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat snel en vakkundig overzetdak Lanaken kan plaatsen? Vraag direct en geheel gratis offertes aan bij bedrijven in de buurt.

Wat is het ?

Bij een overzetdak worden panelen op het dak geplaatst van metaal, die panelen worden op bestaande daken aangebracht met latten. Deze methode is bij uitstek geschikt voor dakbedekking met bitumen, leien, golfplaten en shingles. Wanneer de aanwezige dakbedekking vervangen moet worden maar de dragende constructie nog volstaat, kunnen dan uitkomst bieden. Niet alleen is dit een relatief goedkope methode in vergelijking met andere vormen van dakrenovatie, de installatie kan snel plaatsvinden met een minimum aan overlast voor de bewoners en de omgeving.

Kan een overzetdak overal geplaatst worden?

Nee, er zijn gevallen waarbij het niet tot de mogelijkheden behoren zoals bij een dak met dakpannen. In dat geval moeten de dakpannen eerst verwijderd worden. Het is noodzakelijk om eerst een vaste, houten constructie aan te brengen, met losse dakpannen is dit niet mogelijk.

Hoe worden ze geplaatst?

Op de nokpannen na kan de huidige dakbedekking op zijn plaats blijven liggen. Het bestaande dak wordt voorzien van een onderdak, dit is een laag die dient ter bescherming en de constructie waterdicht zal maken. Dit onderdak wordt vervolgens voorzien van houten latten waarbij tengellatten door de leien van de aanwezige dakkepers worden bevestigd met een nagelpistool. Daarna worden de dakelementen van metaal bevestigd op de latten van bovenaf naar beneden toe. De nokpannen worden op maat geknipt en uitgerust met een waterkerende rand. Hiervoor wordt een plooibank gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de afdichting waterdicht is worden er bij de schouw meestal loodslabben gebruikt.

Welke materialen worden gebruikt ?

De dakpannen worden gemaakt van staal dat voorzien is van een aluminum en zink combinatie om roesten te voorkomen. Deze dakpannen worden ook nog voorzien van een coating op basis van polyester wat ze bestand maakt tegen UV-straling en groei van mos en algen. In vergelijking met traditionele dakpannen zijn de metalen pannen aanzienlijk groter van oppervlakte met een standaard formaat van 114 centimeter breed en 39,7 centimeter hoog. Deze dakpannen zijn leverbaar in diverse kleuren zoals zwart, grijs en terracotta, ze zijn verkrijgbaar in industriële vorm, golvend of in Spaanse stijl.

Redenen om voor een overzetdak te kiezen als dakbedekking

Dit zijn de voornaamste redenen om voor overzetdak Lanaken te kiezen:

overzetdak Lanaken

Waarom kiezen voor overzetdaken en dakpannen

  • overzetdaken Lanaken zijn goedkoper dan de huidige dakbedekking vervangen.
  • Er is weinig overlast omdat er geen afbraak van huidige dakbedekking nodig is.
  • Een overzetdak plaatsen kan snel uitgevoerd worden, normaal gesproken duurt dit slechts één tot twee dagen.
  • Het gewicht van overzetdaken Lanaken is slechts vijf tot zeven kilo per vierkante meter. Daarmee is er geen extra versteviging van de dakconstructie vereist.
  • Wanneer het overzetdak goed is vastgenageld kan deze stormen trotseren.
  • overzetdaken Lanaken zijn zeer robuust, ze breken niet en zijn niet ontvlambaar.
offerte overzetdak

Redenen om er NIET voor te kiezen bij een nieuw dak

Dit zijn de voornaamste redenen om niet voor te kiezen:

  • Nadat het plaatsen van de dakpannen is voltooid is, zijn er vrijwel geen aanpassingen meer mogelijk. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vorming van deuken die later niet meer verwijderd kunnen worden.
  • Wanneer er zich een lekkage in het dak voordoet kan deze lastig te vinden zijn.
  • Wanneer de plaatsing van een overzetdak niet op de juiste wijze wordt uitgevoerd met een gebrek aan ventilatie kan er condensvorming optreden.

Kies voor een vakkundig bedrijf met ervaring. Vraag direct gratis offertes aan bij dakwerkers in de buurt Lanaken.

Aandacht voor detail

Hoewel het aanbrengen in relatief korte tijd uitgevoerd kan worden, is het wel van belang dat de werkzaamheden nauwkeurig worden uitgevoerd. Zo moeten de tengellatten op het aanwezige dak aangebracht worden met de juiste afstand tussen deze latten. Wanneer deze afstand niet klopt zullen de nagels niet verankerd worden in het keperwerk met als gevolg latten die kunnen verschuiven. Daardoor kan het overzetdak los raken bij hevige wind wat voor problemen kan zorgen. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de afvoer van neerslagwater om lekkages in het onderdak te voorkomen.

Bijzondere situaties

Er zijn twee situaties die regelmatig voorkomen; asbestdaken en condensatieproblemen. Hieronder zullen we wat nadere toelichting geven, neem contact op met de gespecialiseerde dakdekker voor meer informatie.

Overzetdak bij asbest daken

Helaas zijn er nog steeds veel daken met leien die asbest bevatten. Niet iedereen heeft dezelfde mening omtrent asbesthoudende daken. Er zijn specialisten die aanbevelen om alle materialen met asbest volledig te verwijderen met oog op de toekomst. Er zijn ook specialisten die juist waarschuwen voor asbestvezels die vrij kunnen komen bij het verwijderen of bewerken van het oude dak. Wanneer het onderdak wordt voorzien van volledig afdekkende folie hoeft dit geen probleem te zijn. Wanneer het een asbesthoudend dak betreft is het van groot belang om eerst te overleggen met de aannemer wat de juiste werkwijze is.

Condensatie bij overzetdak Lanaken

Een veelgehoorde kritiek is de kans op overlast door condensatie die kan ontstaan tussen het oude dak en de nieuwe dakbedekking. Dit is een nadeel uit het verleden waar de fabrikanten tegenwoordig diverse verbeteringen in hebben aangebracht. Zo worden er dakelementen toegepast met een ventilatierooster waarmee de luchtcirculatie onder de metalen elementen bevordert wordt. Door een onderdak te plaatsen kan de dakconstructie niet beschadigd raken bij condensatie.

Wat zijn de prijzen en offertes aanvragen

Omdat een overzetdak plaatsen maatwerk is, kan er niet een eenduidige prijs genoemd worden. De kosten per vierkante meter voor een overzetdak op basis van pannen met een dubbele wand en onderdakfolie liggen op 50 tot 60 euro. Je kunt eenvoudig direct meerdere online offertes aanvragen via onze offerte pagina. Zo zul je gratis en vrijblijvend een aantal offertes in de mailbox ontvangen van lokale aannemers.