schilddak Antwerpen

schilddak Antwerpen

Wanneer je een woning bezit met een rechthoekige vorm, en alle zijden met dezelfde hoogte, kan het plaatsen van een schilddak Antwerpen de beste optie zijn. Naast een zadeldak en een plat dak behoort het schilddak Antwerpen tot de meest populaire soorten daken. Het is dan ook een type dak dat een geheel eigen karakter uitstraalt bij landelijke woningen maar ook zeker bij moderne huizen. Op deze pagina geven we meer informatie over het plaatsen van een schilddak Antwerpen, de mogelijkheden voor dakbedekking en hoe je goedkoper dakwerken kunt laten uitvoeren.

Vraag direct, gratis en vrijblijvend offertes aan bij dakwerkers in de regio via deze pagina.

Neem voor al uw dakwerken in Antwerpen vandaag nog contact op met BKG Dakwerken.

Wat is een schilddak Antwerpen?

Een schilddak Antwerpen kenmerkt zich vanwege de vier dakvlakken die schuin naar beneden aflopen. Het traditionele zadeldak heeft twee dakvlakken, er is geen recht aflopend deel bij schilddaken Antwerpen. Twee van de vier dakvlakken hebben een driehoekige vorm, dit zijn de korte vlakken. De andere twee dakvlakken hebben een trapezium vorm wat het gebouw direct een geheel andere uitstraling geeft. schilddaken Antwerpen worden naast woonhuizen ook vaak toegepast bij landelijke gebouwen zoals boerderijen, maar het design past in principe overal. Een voorwaarde voor het plaatsen van een schilddak Antwerpen is de gelijke hoogte van de gevelzijden, deze moeten ook waterpas staan.

Voordelen van schilddaken Antwerpen

Er zijn diverse redenen om voor een schilddak Antwerpen te kiezen, hier zijn de voornaamste voordelen:

 • Het is een robuuste dakconstructie die goed bestand is tegen wind en storm.
 • Neerslagwater kan goed wegstromen via de dakzijden, de dakgoot loopt rond het volledige dak.
 • Het is mogelijk om grote dakranden die overhangen te maken bij schilddaken Antwerpen.
 • De lange zijden bieden ruimte voor het plaatsen van een dakkapel wat naast de extra ruimte ook de lichtinval bevordert.
 • Deze daken zijn goed beschermd tegen zware weersomstandigheden waarmee ze ook goed passen op locaties zonder omliggende bebouwing.

Nadelen van schilddaken Antwerpen

Uiteraard is er geen enkel daktype helemaal perfect, dit zijn enkele mogelijke nadelen:

 • In vergelijking met een zadeldak is de ventilatie van een schilddak Antwerpen niet optimaal.
 • De zolderruimte is kleiner dan bij een traditioneel zadeldak. Door de helling aan te passen kan de beschikbare ruimte wel verbeterd worden.

Dakbedekking schilddak Antwerpen mogelijkheden

Een groot pluspunt van schilddaken Antwerpen is de ruime keuze aan dakbedekking. Traditioneel worden vaak dakpannen gelegd, er zijn hierin verschillende opties met uiteenlopende kosten. Zo kun je geld besparen met pannen van beton. Andere populaire soorten dakbedekking zijn leien, kunststof, zink of een groendak met beplanting. De prijs van leien verschilt sterk tussen natuurleien en kunstleien, het design is geschikt voor zowel een klassieke als een meer moderne bouwstijl. Dakpannen zijn doorgaans goedkoper. Zink wordt met name toegepast op moderne schilddaken Antwerpen.

Prijsindicatie dakbedekking schilddak Antwerpen

Dit zijn de gemiddelde prijzen per vierkante meter:

 • Dakpannen van beton: 35 tot 65 euro met een gemiddelde levensduur van 100 jaar.
 • Kleidakpannen: 20 tot 40 euro met een gemiddelde levensduur van 30 jaar.
 • Kunstleien: 65 tot 75 euro met een gemiddelde levensduur van 30 jaar.
 • Natuurleien: 110 tot 120 euro met een gemiddelde levensduur van 90 jaar.
 • Zinken dak: 70 euro euro met een gemiddelde levensduur van 125 jaar.
 • Rieten dak: 70 tot 95 euro euro met een gemiddelde levensduur van 35 jaar.

Prijsverschillen dakbedekking schilddak Antwerpen

De prijzen voor schilddaken Antwerpen of een zadeldak lopen elkaar niet veel uiteen. Gemiddeld genomen zal een schilddak Antwerpen iets duurder uitvallen omdat er meer kanten en hoeken zijn om te verwerken. Naast de prijs zul je uiteraard de keuze baseren op het uiterlijk van de woning, en de ruimte die onder het dak beschikbaar is. Niet alleen de kosten voor dakbedekking zijn van toepassing, ook de dakconstructie op basis van een gordingendak of spantendak, en opties zoals een dakkapel, dakvenster of een schoorsteen.

Kies voor kwaliteit

Een aanzienlijk deel van de kosten voor een schilddak Antwerpen zit in de arbeid die verricht moet worden. Hoewel je offertes kunt vergelijken en direct kunt kiezen voor de goedkoopste optie, adviseren we om een professionele dakwerker in te schakelen die naast een transparante offerte ook maatwerk advies kan uitbrengen, en duidelijke garantievoorwaarden stelt.

Hoe kies je een goede dakwerker?

In de eerste plaats adviseren we om meerdere offertes aan te vragen van dakwerkers in de regio. Om dit proces snel en eenvoudig te maken hebben we hier een speciale offerte pagina voor ingericht. Deze service is geheel gratis en verplicht je tot niets. Ga direct naar de offerte pagina en vraag meerdere offertes aan binnen slechts enkele minuten.

Naast de tarieven zijn er ook andere zaken om rekening mee te houden bij het laten plaatsen van een schilddak Antwerpen. Denk aan de expertise van de dakwerker, de locatie en het gebied waar de aanbieder werkzaamheden verricht, de aanwezige middelen en apparatuur en de duur van het project. Omdat professionele dakwerkers Antwerpen vaak scherpe prijzen kunnen bedingen bij de leverancier kan de prijs voor het materiaal lager uitvallen dan zelf de dakbedekking aan te schaffen. De snelheid en efficiëntie van professionals zorgt ervoor dat je niet lang in de verbouwing zult wonen.

Voorbeelden van schilddaken Antwerpen in de praktijk

Met name voor rieten daken is deze dakconstructie een heel goede keuze. In landelijke gebieden wordt er veel gebruik van gemaakt. Door de dakranden over de woning heen te laten vallen worden de lijnen van de woning geaccentueerd wat tot een aantrekkelijk geheel leidt. Door dakvensters te installeren wordt het uiterlijk van de woning niet alleen mooier, je creëert ook meer ruimte binnen.

Je bent met een schilddak Antwerpen overigens niet beperkt tot gevelmuren van gelijke hoogte, het is mogelijk om schilddaken Antwerpen te plaatsen op woningen waarbij de muren van hoogte verschillen. Hiermee vallen deze daken extra op, het geeft de woning als een geheel eigen karakter.

Naast gebouwen in een natuurlijke omgeving met een rustieke uitstraling, lenen schilddaken Antwerpen zich ook goed voor moderne bouwstijlen. Zo kun je een rechthoekig of volledig vierkant gebouw met een schilddak Antwerpen een heel bijzondere uitstraling geven. Door te kiezen voor een passende dakbedekking creëer je een strak geheel. De dakwerker kan hierin adviseren en voorbeelden laten zien.

Informeer naar alle mogelijkheden en prijzen door direct online een aantal offertes aan te vragen bij dakwerkers in de regio via deze pagina.

platte daken Antwerpen