Dakwerken Oudenaarde: Uw dak, ons vak!

U woont in Oudenaarde en uw dak is aan renovatie toe? Of u bent bezig met de nieuwbouw van uw woning en u wilt een dak dat perfect past bij uw stijl en budget? Dan bent u bij Dakwerken Oudenaarde aan het juiste adres! Wij zijn een ervaren dakwerkersbedrijf met een team van gediplomeerde vakmensen die u van A tot Z kunnen helpen met al uw dakwerken.

Kies voor een ervaren dakwerker

In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van dakwerken in Oudenaarde. We bekijken wat er allemaal komt kijken bij het renoveren of nieuwbouwen van een dak, en we geven u tips om de juiste dakwerker te vinden.

Dakwerken Oudenaarde

De verschillende soorten dakwerken:

Dakwerken Oudenaarde - Plat dak met EPDM-bedekking

Er zijn verschillende soorten dakwerken, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende soorten daken in Oudenaarde zijn:

 • Platte daken: Platte daken zijn relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden, en ze zijn ideaal voor woningen met een moderne uitstraling.
 • Hellende daken: Hellende daken zijn traditioneler en bieden meer ruimte voor zolderkamers. Ze zijn echter ook duurder om te installeren en te onderhouden.
Dakwerken Oudenaarde - Hellend dak met pannen

Dakrenovatie:

Als uw dak oud of beschadigd is, kan het nodig zijn om het te renoveren. Dakrenovatie kan inhouden:

 • Het vervangen van de dakbedekking: Dit is de meest voorkomende dakrenovatie.
 • Het herstellen van de dakconstructie: Als de dakconstructie beschadigd is, moet deze worden hersteld voordat de dakbedekking kan worden vervangen.
 • Het aanbrengen van dakisolatie: Dakisolatie kan uw woning energiezuiniger maken.
Dakwerkers Oudenaarde - Ervaren dakwerkers in actie

Nieuwbouw dak:

Als u een nieuwbouw woning bouwt, moet u een dak kiezen dat past bij de stijl van uw woning en uw budget.

Dakwerken Oudenaarde - Tevreden klant met een nieuw dak

Dakwerken Oudenaarde BKG heeft betrouwbare dakwerkers in dienst met veel kennis over het vak. Onze dakwerkers kunnen verschillende klussen bij jou thuis doen. Zoals het leggen van nieuwe daken, dit geldt voor zowel platte daken of hellende daken. Dakwerken BKG netwerk kan jou dak weer toonbaar en mooi maken. Dit kan door middel van dakreiniging, dakonderhoud of dakrestauratie. Verder kunnen wij jou van dienst zijn bij het doen van herstelwerkzaamheden, daktimmerwerken en nog veel meer. Het bouwen van een nieuw dak is een zware klus, onze dakwerkers doen er enkele dagen en soms enkele weken over om een nieuw dak te plaatsen. Hoe lang een dakwerker bezig is hangt van heel veel factoren af zoals: de staat van jouw dak, de afmeting van jouw dak en de dakbedekking waarmee gewerkt wordt. De kennis die wij hebben met betrekking tot daken en de dakwerken Oudenaarde die daarmee te maken hebben, zullen wij meenemen tijdens de diensten die wij voor jou kunnen doen.

De prijzen van dakwerken

kosten en prijzen dakwerken Oudenaarde

Dakwerken BKG werkt met verschillende aannemers, daarom hanteren wij ook verschillende prijzen. Bent u benieuwd naar een prijs voor uw dakrenovatie, dakrestauratie of iets anders? Vraag dan geheel gratis vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Zo kun jij al jouw vragen stellen en kunnen wij jou verder helpen bij het opknappen of maken van jouw dak. De prijs van het dakwerk wordt onder andere bepaalt door de bereikbaarheid van het dak, de totale oppervlakte en de gebruikte materialen. Ook verschilt de prijs van een project per aannemer, al deze factoren bepalen wat de uiteindelijke prijs zal zijn voor jouw dakwerken. Dakwerkers rekenen ook vaak verplaatsingskosten, door via ons een dakwerker in jouw regio te vinden, zullen deze verplaatsingskosten gering blijven. De startprijs van het leggen van een overzetdak ligt rond de €50 euro per vierkante meter. De startprijs voor een renovatie ligt rond de €25 euro per vierkante meter. Benieuwd naar de prijs voor de klus voor jouw dak? Vraag dat een offerte aan of neem contact met ons op.

Dakwerken Dakwerken prijzen Omschrijving
Dakrenovatie€30 - €110Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Dakisolatie €13 - €70Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Onderhoud en reparatie dakwerken€80 - €140Abonnementskosten dakwerken (jaarlijkse totale kosten dakwerken)
Dakkapel€3.000 - €3.750Gemiddeld dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage)

Subsidies en premies voor dakwerken

Subsidies en premies voor dakwerken Oudenaarde

De provincie biedt enkele subsidies voor dakwerken. Het isoleren van daken wordt namelijk vergoed om het voor iedereen aantrekkelijk te maken om hun dak te laten isoleren. De subsidies en premies verschillen natuurlijk per gemeente dus voor de specifieke bedragen raden wij het aan om te informeren bij jouw gemeente. Het aanvragen van subsidie en premie kan echter alleen gebeuren door de eigenaar van het huis. Vraag de subsidie altijd van te voren aan, want naderhand terug vragen van de subsidie is niet mogelijk. Na het aanvragen van subsidie heb je vier maanden de tijd om te isolatie werkzaamheden te laten uitvoeren.

Het netwerken van dakwerkers Oudenaarde van BKG is erg groot

Het netwerk van dakwerkers van BKG is erg groot. Zo zijn wij actief over heel België en hebben wij daarom altijd de perfecte dakwerkers beschikbaar voor de klus bij jouw thuis. Door de dakwerkers in verschillende regio’s hebben de dakwerkers in jouw regio kennis van de daken die daar veel voorkomen. Zo kan de klus snel en behendig worden geklaard bij jouw thuis. En zo zijn er altijd dakwerkers bij jouw in de buurt te vinden. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te ontdekken waar alle dakwerkers uit ons netwerk te vinden zijn.

Ben jij op zoek naar een dakwerker in Oudenaarde?

dakwerker Oudenaarde

Door ons grote netwerk door heel België hebben wij altijd een passende dakwerker tot onze beschikking voor de klus bij jouw thuis. We zijn actief in de volgende provincies: Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Bradant, West-Vlaanderen en Brussels hoofdstedelijk gewest. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in de regio? Neem dan contact met ons op, dan hebben onze specialisten jou graag verder. Aangezien veel dakwerkers verplaatsingskosten rekenen heeft Dakwerken BKG in alle regio’s dakwerkers om zo de kosten voor jou te drukken.

De diensten die wij jou kunnen bieden

Dakwerken BKG kan jou helpen met de volgende diensten: een nieuw dak Oudenaarde, dakbedekking, dakisolatie en dakrenovatie. Het is niet altijd nodig om een heel nieuw dak te plaatsen daarom kunnen wij jou dakbedekking ook vernieuwen. Ook kunnen we de dakbedekking deels vernieuwen, als het bijvoorbeeld maar aan één kant van het huis nodig is. De huidige bouwstructuur zorgt voor goede isolatie in nieuwbouwhuizen, ook dakisolatie is daarbij belangrijk. Jouw dak goed isoleren is daarom ook één van onze specialiteiten, zo gegeneer jij minder verlies op het gebied van energie in huis.

Dakisolatie – het isoleren van jouw dak

Dakisolatie Oudenaarde – het isoleren van jouw dak

Bij het isoleren van het huis, is het dak een belangrijk onderdeel. De energiekosten kan voor een groot deel bepaald worden door het dak. Als het dak goed geïsoleerd is, kun jij de energiekosten een stuk lager houden. Door dakisolatie Oudenaarde kun je flink besparen op de energiekosten, je kunt tot wel €500 euro per jaar besparen. Bij het isoleren van jouw dak is het erg belangrijk dat dit secuur en correct gebeurt, daar zullen wij van Dakwerken BKG voor zorgen. Aangezien warmte opstijgt en het dak zich bovenin jouw huis bevindt is het altijd relevant om jouw dak goed te isoleren. Wij zijn ervaren, betrouwbare en kwalitatieve dakwerkers en willen jou graag helpen om jouw dak weer goed te isoleren.

Dakwerken Oudenaarde - Dakisolatie voor een energiezuinige woning

De verschillende soorten dakisolatie op een rijtje

verschillende soorten dakisolatie Oudenaarde

Bij dakisolatie is het van groot belang dat het juiste isolatiemateriaal gebruikt wordt. Daarbij kun jij kiezen voor rotswol, spuitisolatie, glaswol, isolatieplaten, schuimisolatie, riet of oude wollen truien. Bij het maken van deze beslissingen zullen wij natuurlijk helpen en onze kennis met jou delen. De keuze voor welke soort dakisolatie hangt namelijk af van meerdere factoren: het type dak (hellend of plat), de locatie van het isolatiemateriaal, het budget en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. De locatie van het isolatiemateriaal bepaalt of de isolatie vanuit binnen of vanuit buiten geplaatst moet worden. Vanuit binnen is het een stuk gemakkelijker en goedkoper, vanuit buiten is het lastiger en kostbaarder.

Glaswol isolatie
Glaswol isolatie

Glaswol is een van de meest gebruikte isolatiematerialen bij het isoleren van daken. Glaswol is licht, heeft een hoge isolatiewaarde en is in vergelijking met andere materialen goedkoop. Glaswol kan alleen geplaatst worden wanneer er een onderdak aanwezig is. Rotswol is vergelijkbaar met glaswol, beide minerale wol. Rotswol is minder irriterend voor de huid, in vergelijking met glaswol maar heeft verder veel gelijkenissen. Rotswol is licht, heeft een hoge isolatiewaarde en is relatief goedkoop.

Schapenwol, papiervlokken, houtwol of hennep als isolatie

Ook kun jij kiezen voor milieuvriendelijke soorten dakisolatie zoals schapenwol, papiervlokken, houtwol of hennep. Deze materialen zijn niet milieuvriendelijk maar hebben een hoge isolatiewaarde en zorgen daardoor voor een gunstige temperatuur in huis.

Isolatie op basis van kunststof, zoals schuimisolatie of isolatieplaten is niet de meest milieuvriendelijke optie maar wel een betaalbare en goede variant. Schuim zorgt ervoor dat alle gaten en kieren goed worden opgevuld en dit is daarom een goede constructie. Isolatieplaten zijn erg geschikt voor het isoleren van platte daken, de platen zijn tevens brandwerend.

Dakbedekking is voor ieder dak belangrijk

dakbedekking Oudenaarde laten plaatsen

De dakbedekking in Oudenaarde van jouw woning zorgt voor de bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Bij dakbedekking zijn er verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden: Dakleien, dakpannen, EPDM, bitumen, PVC. Belangrijke factoren bij het maken van een keuze tussen deze materialen zijn: stevigheid, levensduur en uiterlijk vertoon. Bij het maken van deze keuze wil Dakwerken BKG jou graag helpen met onze kennis en kunde op het gebied van dakbedekking.

De meest gekozen soorten dakbedekking

Ieder dak is uniek en daarom is het per huis verschillend welke dakbedekking Oudenaarde goed past. In België zijn er wel een aantal vormen van dakbedekking die het meest worden gekozen en die hebben wij op een rijtje gezet. Zo kun jij alle soorten dakbedekking vergelijken en samen met ons een goede keuze maken voor jouw dak.

Dakpannen
Dakpannen Oudenaarde dakbedekking

Dakpannen, nog steeds de meest gekozen vorm van dakbedekking. Dakpannen worden vooral bij een hellend dak veelvuldig gebruikt. Dakpannen kunnen snel worden gelegd en hebben een levensduur van zo’n 70 tot 80 jaar. Dakpannen is een schaduwrijke omgeving hebben vaak last van het aangroeien van mossen en algen door te ruwe oppervlak van een dakpan. Het is daarom belangrijk om bij dakpannen te zorgen voor regelmatige dakreiniging van jouw dak met dakpannen. Vroeger verkleurde dakpannen door UV-straling maar tegenwoordig kunnen de keramische dakpannen daar goed tegen en zullen niet tot nauwelijks verkleuren.

Dakleien
dakleien Oudenaarde dakbedekking

Dakleien zorgen voor een sfeervolle bescherming tegen jouw woning. Dakleien hebben een mooie elegante uitstraling en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen. De levensduur van dakleien is ook een groot voordeel, dakleien gaan gemiddeld zo’n 25 tot 30 jaar mee. Dakleien worden gemaakt van steen, kunststof of bitumen. De stenenvariant is stevig en van goede kwaliteit. Kunststof of bitumenleien worden gemaakt in de fabriek en zijn daardoor nog goedkoper dan stenenleien.

EPDM roofing dakbedekking
EPDM dakbedekking Oudenaarde

EPDM roofing in Oudenaarde is een onderhoudsarme en ecologische vorm van dakbedekking die dakwerkenBKG aanbiedt. De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een lastige benaming voor een deze rubber-achtige vorm van dakbedekking. EPDM is erg elastisch en daarom handig bij bijvoorbeeld gebogen daken. De levensduur van EPDM is meer dan 50 jaar en het grote voordeel van EPDM is dat het volledig recyclebaar is en dus milieuvriendelijk. EPDM is een onderhoudsvrije dakbedekking.

Bitumen dakbedekking
Bitumen dakbedekking Oudenaarde

Bitumen is de meest gekozen vorm voor dakbedekking bij platte daken in België. Bitumen is vooral populair bij dakbedekking van tuinhuizen en blokhutten. Bitumen dakbedekking is waterdicht, sterk, bestand tegen chemische stoffen en kleeft makkelijk over verschillende soorten materialen. De gemiddelde levensduur van bitumen is 15 tot 30 jaar, afhankelijk van de gekozen dakconstructie en het dakonderhoud. Bitumen is 100% recyclebaar en is licht van gewicht.

PVC dakbedekking
pvc dakbedekking Oudenaarde

PVC is misschien wel de goedkoopste optie voor dakbedekking maar heeft helaas geen lange levensduur. PVC zorgt voor gezondheidsproblemen bij de dakwerkers en een verouderd PVC-dak is onbruikbaar voor regenwaterrecuperatie. PVC dakbedekking is goed beschermt tegen chemicaliën maar wordt wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolie. De gemiddelde levensduur van PVC is 20 tot 30 jaar, hoe dikker het PVC hoe langer het mee gaat.

Een dakkapelof dakkoepel kunnen wij voor jou maken

dakkapel Oudenaarde

Een andere belangrijke dienst die wij als Dakwerken BKG bieden is het maken van een dakkapel of dakkoepel. Een dakkapel of dakkoepel wordt meestal gemaakt voor het vergroten van de ruimte in huis of voor het bieden van extra licht. Een dakkapel wordt voornamelijk gebruikt om meer ruimte te creëren en een dakkoepel zorgt vooral voor de inbreng van meer licht in huis.

Is er een dakrenovatienodig? Wij helpen jou graag

dakrenovatie Oudenaarde

Bij sommige daken is het nodig om te renoveren. Als de dakstructuur niet meer in goede staat is, volledig vervangen moet worden of als deze hersteld moet worden. Bij dakrenovatie in Oudenaarde is niet alleen het renoveren van de dakbedekking belangrijk maar ook andere zaken zoals de dakgebinte, onderdakfolie, isolatie en dakgoten kunnen aan renovatie toe zijn. Dakwerken BKG zal jou helpen bij het inschatten van de werkzaamheden in de dakrenovatie in Oudenaarde. Belangrijk daarbij is de aanwezigheid van houtrot of schimmels, de algemene conditie van het dak, de staat van de dakgebinte en de staat van de dakisolatie. Tijdens de renovatie van jouw dak kun je ook op de kosten besparen, zo is het verwijderen van dakpannen een makkelijk klusje wat makkelijk €100 euro scheelt in de offert.

Het is belangrijk om jouw dak goed te reinigingen

dakreiniging Oudenaarde

Jouw dak is natuurlijk ten alle tijden open gesteld aan het weer en door de weersomstandigheden in België is het nodig om zo nu en dan jouw dak te reinigen of laten reinigen. Daarbij is het belangrijk om vervuiling te verwijderen zoals: mos en algengroei. De mossen en algen kunnen namelijk in de dakpannen wortelen en zo zorgen voor de afbrokkeling en verslechtering van de kwaliteit van de dakpannen. Bij dakwerken BKG willen wij jou graag van dienst zijn bij het reinigen van jouw dak. Dit zal zorgen voor een langere levensduur van jouw dakbedekking.

Het onderhoud van het dak

dakonderhoud Oudenaarde

Het dakonderhoud dat Dakwerken BKG uitvoert is dus in verschillende vormen. Het verschilt per dak welke vorm van dakonderhoud nodig is. Dakreiniging is bij ieder dak nodig en het is daarom altijd handig om te informeren naar de opties met betrekking tot dakreiniging. Heb jij het vermoeden dat jouw dak aan renovatie toe is? Dan is het zeker belangrijk dit niet te negeren en gelijk actie te ondernemen, voor je het weet is er lekkage of heb je andere problemen door het verwaarlozen van jouw dak.

De verschillende soorten daken

Bij alle bovenstaande diensten is het bepalende wat voor soort dak jij hebt. Er zijn twee soorten daken te onderscheiden: een plat dak en een hellend dak. In beide categorieën zijn er natuurlijk meerdere daken. In de offerte bij Dakwerken Oudenaarde BKG wordt altijd rekening gehouden met het soort dak dat jij hebt, dus geef dit altijd aan.

Een plat dak

plat-dak Oudenaarde

Bij het plaatsen van een plat dak is het grootste voordeel, de extra ruimte. Platte daken moeten alleen wel extra goed beschermd worden tegen weersomstandigheden. Er zijn meerdere materialen om een plat dak goed te beschermen: Bitumen, EPDM en Groendak.

Bitumen

plat dak bitumen Oudenaarde

Bitumenis de meest gekozen vorm voor dakbedekking bij platte daken in België. Bitumen is vooral populair bij dakbedekking van tuinhuizen en blokhutten. Bitumen dakbedekking is waterdicht, sterk, bestand tegen chemische stoffen en kleeft makkelijk over verschillende soorten materialen. De gemiddelde levensduur van bitumen is 15 tot 30 jaar, afhankelijk van de gekozen dakconstructie en het dakonderhoud. Bitumen is 100% recyclebaar en is licht van gewicht.

EPDM

plat dak epdm Oudenaarde

EPDM in Oudenaarde is een onderhoudsarme en ecologische vorm van dakbedekking die dakwerken Oudenaarde BKG aanbiedt. De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, een lastige benaming voor een deze rubber-achtige vorm van dakbedekking. EPDM is erg elastisch en daarom handig bij bijvoorbeeld gebogen daken. De levensduur van EPDM is meer dan 50 jaar en het grote voordeel van EPDM is dat het volledig recyclebaar is en dus milieuvriendelijk. EPDM is een onderhoudsvrije dakbedekking.

Groendak

Groendak Oudenaarde

Een Groendak is een dak dat begroeid is met planten en ander groen. De verhoging van de levensduur van jouw dak is een belangrijke reden om voor een groendak te gaan. Verder is het natuurlijk goed voor de gezondheid en het milieu. Een Groendak zorgt ook voor een goede geluidsisolatie voor jouw huis.

PVC plat dak

PVC plat dak Oudenaarde

PVC is misschien wel de goedkoopste optie voor dakbedekking maar heeft helaas geen lange levensduur. PVC zorgt voor gezondheidsproblemen bij de dakwerkers en een verouderd PVC-dak is onbruikbaar voor regenwaterrecuperatie. PVC dakbedekking is goed beschermt tegen chemicaliën maar wordt wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolie. De gemiddelde levensduur van PVC is 20 tot 30 jaar, hoe dikker het PVC hoe langer het mee gaat.

Een hellend dak

hellend dak Oudenaarde

Bij het plaatsen van een hellend dak is de energiebesparing een groot onderdeel. Door de compacte manier van bouwen heb je minder energie nodig om de hele ruimte te verwarmen. Hellende daken zorgen altijd voor een goede afwatering en zijn daarom bestand tegen alle weersomstandigheden. Het onderhoud van een hellend dak is daarom gering.

Zadeldak

Zadeldak Oudenaarde

Zadeldak , de meest voorkomende vorm van een hellend dak. Een zadeldak is op veel vlakken een handige vorm. Een zadeldak heeft de ideale hoek om zonnepanelen te plaatsen. Het dak is geschikt voor verschillende type huizen en daarom tijdloos. Ook zorgt een zadeldak voor een energiebesparing in huis door de hoek van het dak.

Wolfsdak

Wolfsdak Oudenaarde

Een wolfsdak lijkt op een zadeldak maar heeft aan beide uiteinden een schuin vlak, het wolfseind. Bij een wolfsdak kunt u kiezen voor veel materialen als dakbedekking. Vooral bij boerderijen met een wolfsdak wordt vaak gekozen voor een riet bedekking, om de authentieke uitstraling te behouden.

Schilddak

Schilddak Oudenaarde

Schilddak is een dak waarbij iedere zijde een draagvlak heeft. Door de vier draagvlakken aan alle zijdes van de woning is een schilddak erg windbestendig. Vaak wordt een schilddak daarom gekozen bij woningen in een landelijk gebied, om zo de windbeschadiging gering te houden.

Piramidedak

Piramidedak Oudenaarde

Ook een piramidedak is eigenlijk een variant op het zadeldak Oudenaarde. Bij een piramidedak is er alleen sprake van vier draagvlakken omdat de twee draagvlakken van een zadeldak onderin en gebogen zijn. De onderste twee draagvlakken zijn nagenoeg verticaal en zorgen daarom voor veel onderhoud.

Lessenaarsdak

lessenaarsdak Oudenaarde

Lessenaarsdak heeft maar één draagvlak net als een plat dak maar het draagvlak loopt hier schuin af naar één kant. Het voordeel hiervan is dat maar aan één zijde een dakgoot nodig is. Bij een lessenaarsdak zijn er veel verschillende mogelijkheden qua dakbedekking: dakpannen, dakleien of dakplaten.

Mansardedak

Mansardedak Oudenaarde

Mansardedak komt niet heel veel voor in Belgë, doordat dit van origine een Franse bouwstijl is. Het dak heeft aan beide kanten namelijk gebroken en geknikte vlakken naar de buitenkant. Het onderste deel van het dak is daardoor een stuk steiler dan het bovenste deel.

Gebogen dak

Gebogen dak Oudenaarde

Een gebogen dak wordt steeds populairder. Een gebogen dak Oudenaarde is niet alleen bijzonder maar zorgt ook voor veel ruimte op de bovenste verdieping. Wel is de dakconstructie van een gebogen dak ingewikkelder dan een andere vorm van een hellend dak.

Dakwerken Oudenaarde

Op zoek naar een ervaren en betrouwbare aannemer voor uw dakwerken? Reken op een professionele dakwerker voor het leggen van nieuwe daken, renovatie , dakisolatie, dakbedekking, onderhoud, herstellingen, daktimmerwerken en veel meer!

Voordelen bij het gebruik van een ervaren en professionele dakwerker

Een dakwerker uit Oudenaarde heeft veel kennis van de daken die veel voorkomen .Dan is het goedkoper een dakwerker in te schakelen, omdat de verplaatsingskosten lager zullen uitvallen dan bijvoorbeeld een dakwerker die uit een andere provincie moet komen.

Oudenaarde biedt enkele subsidies aan voor dakwerken, zoals bijvoorbeeld een subsidie voor dakisolatie, waardoor het voor jou aantrekkelijker is om je dak te laten isoleren. De subsidies en premies voor dakwerken verschillen vaak per gemeente, informeer daarom van tevoren bij je gemeente waar je aanspraak op kan maken.

Wat zijn de prijzen voor dakwerken expert

Dakwerken Oudenaarde

Prijzen voor dakwerken in Oudenaarde kunnen vaak verschillen per aannemer. Vraag dus altijd een gratis offerte op maat voor het leggen of renoveren van jouw droomdak. Twijfel dus niet contact op te nemen met ervaren dakwerkers voor een antwoord op al jouw vragen of om een afspraak te maken.

 • Nieuw dak leggen
 • Dakrenovatie
 • Dakbedekking
 • Dakisolatie
 • Dak vernieuwen
 • Spantendak
 • Koper- en zinkwerken
 • Daktimmerwerken
 • Dakreiniging Oudenaarde

Dakwerken voor dakconstructie

Een goede dakconstructie door BKG dakwerken Oudenaarde is essentieel voor een goed en veilig dak. Wil je een nieuw dak? Of is je dak toe aan vernieuwing of renovatie? Doe dan steeds beroep op een ervaren aannemer voor dakwerken. Een dakwerker heeft een uitgebreide kennis voor zowel het timmeren van hellende daken als constructies voor platte daken.

Onderdak bij dakwerken

Wat is een onderdak? Een doorlopend houten scherm onder de dakpannen of leien van uw dak. Het is de hoeksteen van elk goed geïsoleerd, watervrij en ademend pand! Want het zorgt voor een totale wind- en waterdichtheid. Neem dus een ervaren specialist in daktimmerwerken in de arm.

Daktimmerwerkendoor uw dakwerker

Daktimmerwerken maken of kraken de rest van uw dakbedekking. Een stevige houten dakconstructie, in degelijke materialen en met vakmanschap geplaatst, is dus van groot belang.

Isoleren van uw dak

Aangezien de huidige bouwconjunctuur steeds meer nadruk legt op verminderd energieverbruik, is het isoleren van uw dak een van de doorslaggevende factoren geworden in het bepalen van het E-peil. Vandaar is het belangrijk dat dit heel secuur en correct wordt uitgevoerd door BKG dakwerken Oudenaarde. Voor een feilloze isolatie van je plat dak kan je dus best een ervaren dakwerker voor isolatie inhuren.

zink- en koperwerken voor uw dakwerken

Belangrijk zijn ook zink- en koperwerken als het gaat over het afdichten van de basis van de schoorsteenmantel, of over dakgoten en afvoerpijpen voor regenwaterafvoer, hanggoten, bakgoten of andere fijne dakafwerking in koper en zink. Alles is volledig afhankelijk van het type dak en jouw persoonlijke voorkeur.

Hanggoten aan uw dak

Hanggoten vangen het aflopende regenwater op en voeren het via een afvoerbuis af naar de riolering, een regenton of put. Hanggoten voorkomen ook dat het regenwater rechtstreeks van het dak op de grond valt of tegen de gevel waait, waardoor anders gaten en plassen kunnen ontstaan.

Bakgoot als dakgoot

Een van de meest voorkomende soort dakgoot is de bakgoot. De bakgoot is een rechthoekige goot met een platte bodem. Je ziet deze goot vaak bij wat oudere woningen. De goot wordt meestal bevestigd aan de dakconstructie door dakwerken en zijn te maken van verschillende materialen.

Dakwerken Prijzen en contact

Ben je op zoek naar dakwerken Oudenaarde voor koper- en zinkwerken voor jouw droomdak? Dan doe je best beroep op de ervaring en specialisatie van een ervaren en betrouwbare aannemer voor dakwerken. Vergeet geen offertes en prijzen voor dakwerken te vergelijken. Vraag steeds bij verschillende dakwerkers een gratis offerte op maat aan voor het leggen of renoveren van jouw droomdak.

Ontmossen van daken door BKG dakwerken

Een dakbedekking door BKG dakwerken die met een teveel aan mos te maken krijgt, zal hier behoorlijk onder gaan leiden. Daarom raden we je aan om je dak geregeld van dit potentieel schadelijke mos te ontdoen. De vakmannen zijn hiervoor altijd de juiste keuze. We komen langs en verwijderen niet alleen al het aanwezig mos van je dak, maar maken ook het dak volledig schoon. Het ziet er nu weer prachtig uit en is ook nog eens een pak beter beschermd.

Wat gaat het ontmossen mij kosten door BKG dakwerken?

Het verwijderen van mos van je dakbedekking en het reinigen van je dak door BKG dakwerken hoeft niet eens zo duur te zijn. Voor enkel het ontmossen van daken berekenen we per vierkante meter doorgaans zo’n 9 à 15 euro. Wil je dak niet alleen van mos ontdoen, maar ook laten reinigen en voorzien van een hoge kwaliteit dakcoating? Reken dan op een prijs per vierkante meter van tussen 30 en 45 euro. Vergelijk deze prijzen maar eens met een algehele vervanging van je bestaande dak en je zult al gauw zien dat je met het ontmossen door dakwerken veel beter en goedkoper uit bent.

Tips om de juiste dakwerker te vinden:

 • Vraag offertes aan bij verschillende dakwerkers: Zo kunt u de prijzen vergelijken en de beste deal vinden.
 • Controleer of de dakwerker een erkenning heeft: Erkende dakwerkers zijn gebonden aan bepaalde kwaliteitsnormen.
 • Lees recensies van andere klanten: Zo kunt u te weten komen wat anderen van de dakwerker vinden.

Conclusie:

Dakwerken zijn een belangrijke investering. Door de juiste dakwerker te kiezen en de juiste materialen te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat uw dak jarenlang meegaat.

Ontdek ook deze diensten in Oudenaarde:

Regio's

Bij BKG dakwerken kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest