Offerte dakwerken

Een dak heeft veel te verduren, van periodiek onderhoud en dakreparatie tot aan volledige dakrenovatie, de kosten kunnen flink oplopen. Vergelijken van verschillende aanbieders kan zich lonen, een offerte dakwerken aanvragen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door een gratis en vrijblijvende prijsvergelijking aan te bieden is het mogelijk om ieder dak in Vlaanderen betaalbaar in optimale staat te houden. Naast onderhoud, reparatie en vervanging kan er ook flink bespaard worden op de energiekosten. Op deze pagina leggen we uit hoe je snel een offerte dakwerken aan kunt vragen én vergelijken.

Offerte dakwerken vergelijken

offerte-dakwerken-besparen

Bekijk bij BKG ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuw dak.

De prijs voor werkzaamheden aan het dak zegt uiteraard niet alles, het gaat om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Met slechts één prijsopgaaf is het lastig om in te schatten of je als opdrachtgever de beste kwaliteit voor de beste prijs krijgt. Toch hoeft het vergelijken van dakwerkers niet veel tijd te kosten, met onze unieke pagina vraag je niet een offerte dakwerken aan bij één aanbieder in Vlaanderen, maar bij meerdere tegelijkertijd. Dat maakt het vergelijken van de aangeboden dienst eenvoudiger dan ooit, het verschil schuilt namelijk vaak in de details. Bekijk de dakwerken prijzen in onze tabel.

Hoeveel kan ik besparen op dakwerken?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat het vergelijken van offertes voor dakwerken de moeite waard is. Wanneer je zelf op pad moet gaan en iedere offerte individueel moet aanvragen is dat goed te begrijpen. Toch kan de besparing in kosten oplopen tot wel veertig procent op het totale factuurbedrag. We hebben het vergelijken van dakwerken eenvoudig gemaakt door op basis van postcode en enkele eenvoudige vragen meerdere offertes tegelijk aan te vragen bij professionals in de regio. Zo wordt vergelijken op zowel prijs als dienstverlening heel eenvoudig, deze service is geheel gratis en zonder enige verplichting. Wanneer er nog vragen zijn over een offerte kan er contact worden opgenomen met de aannemer.

Hoe werkt vergelijken van offertes dakwerken in Vlaanderen?

De meeste eenvoudige wijze om verschillende offertes met elkaar te vergelijken is op postcode niveau. Voer gewoon je eigen postcode in en ga direct naar het aanvraagformulier. Op dit formulier worden enkele eenvoudige vragen gesteld om de situatie zo goed mogelijk in beeld te brengen, zo kunnen we de meest geschikte dakwerkers in de omgeving vragen een vrijblijvende offerte op te stellen. Binnen slechts twee dagen zullen diverse regionale dakwerkers een offerte dakwerken toesturen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend te gebruiken en verplicht je verder tot niets. Met verschillende offertes van dakwerkers naast elkaar wordt vergelijken en kiezen een stuk eenvoudiger. Uiteindelijk kies je zelf voor de beste aanbieder, of je gaat zelf het dak op. Dat is overigens niet aan te bevelen, waarom lichten we graag toe op deze pagina.

Waaruit bestaat een offerte dakwerken?

Iedere aanbieder zal naar eigen inzicht een offerte opstellen met een specificatie van diensten, materialen en andere relevante informatie. Hoewel geen enkele offerte gelijk zal zijn, zullen er altijd een aantal basisonderwerpen aan bod komen. Dit zijn zaken als:

  1. De kosten voor het gebruikte materiaal.
  2. De kosten voor arbeid.
  3. De kosten voor voorrijden.
  4. De kosten voor demontage.
  5. De kosten voor de BTW.

Kosten materiaal

Het grootste deel van de materiaalkosten zal bestaan uit de gekozen dakbedekking die aangebracht zal worden. Denk aan nieuwe dakpannen, riet, leien, bitumen of zelfs een groendak. Bij materiaalkosten worden ook zaken als machines en apparatuur om de grondstoffen te verwerken meegeteld.

Kosten arbeid

Niet alle materialen zijn even eenvoudig te verwerken, en voor de beste resultaten is het zeker aan te bevelen om de dakwerken uit te laten voeren door professionals. Naast een vakkundige verwerking van zowel oude als nieuwe materialen wordt er ook een garantie verstrekt over de uitgevoerde werkzaamheden. Deze zekerheid weegt vaak op tegenover de risico’s van zelf aan de slag gaan. Bij iedere offerte dakwerken zal er een kostenpost zijn voor de arbeid die verricht wordt. Gemiddeld genomen ligt het uurtarief voor een dakwerker op 35 euro, met een vast bedrag voor arbeid maakt het niet meer uit hoeveel uur de aannemer zal besteden. Werken op basis van een uurtarief motiveert de dakwerker uiteraard niet om vaart te maken.

Kosten voorrijden

Bij de offerte dakwerken zullen niet alle aanbieders extra kosten rekenen voor het voorrijden. Omdat de meeste bedrijven die een offerte uitbrengen zich in de buurt bevinden vallen deze kosten doorgaans mee, daarnaast kan de dakwerker vanwege concurrentieoverwegingen bepalen om deze kosten niet door te berekenen.

Kosten demontage

Om nieuwe dakbedekking te plaatsen zal het oude materiaal eerst verwijderd moeten worden. Dit proces noemen we demontage, en dat kost enige tijd om uit te voeren. De kosten voor demontage zijn sterk afhankelijk van de oppervlakte van het dak, normaal gesproken zal dit enkele honderden euro’s kosten op basis van de uren die gemaakt worden. Dit staat doorgaans in de offerte dakwerken gespecificeerd.

Kosten BTW

In België wordt een BTW tarief van 21 procent gehanteerd voor de meeste producten en diensten, dus ook voor dakwerken. Dit zal normaal gesproken onderaan de offerte apart vermeld worden. Controleer dus goed welke bedragen inclusief of exclusief BTW zijn, en wat het totaalbedrag is dat je moet betalen. BTW betreft uiteindelijk ⅕ van de totaalprijs, wanneer dit in de offerte dakwerken niet duidelijk wordt aangegeven kan dit later voor problemen zorgen.

Hoe kun je kosten besparen op dakrenovatie? 5 Tips

Ook met een klein dak en een goedkope dakwerker zal de totaalsom wellicht hoger uitvallen dan gewenst. Wanneer de offerte dakwerken gespecificeerd is kan er gezocht worden naar besparende maatregelen. De dakwerker kan in overleg aangeven hoe de totaalprijs goedkoper kan uitvallen, denk bijvoorbeeld aan deze 5 tips voor kostenbesparing:

  1. Controleer of er een mogelijkheid bestaat voor premies of subsidies. Dit kun je nagaan via internet of opvragen bij de gemeente.
  2. Zorg zelf voor de steiger of de pannenlift wanneer dit mogelijk is.
  3. Bij hellende daken is het soms mogelijk om zelf de oude dakbedekking te verwijderen.
  4. Maak een plat dak zelf schoon, dan heeft de dakwerker minder tijd nodig.
  5. Help de dakwerker een handje door materialen klaar te zetten, schoonmaakwerkzaamheden zelf te verrichten en andere klussen uit te voeren.

Bij de keuze van het materiaal kunnen kosten bespaard worden, verder kan er door efficiënt te werken bespaard worden op de arbeidskosten. Bespreek dit altijd met de aannemer, en weeg de kosten tegen de baten af.

In een kwestie van minuten tot wel veertig procent besparen op dakrenovatie? Bekijk op deze pagina de dakrenovatie kosten Het is mogelijk, vraag direct meerdere offertes aan voor dakwerken en zie het verschil.

dak van een veranda