Dakwerken prijzen

Dakwerken Dakwerken prijzen Omschrijving
Dakrenovatie €30 - €110 Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Dakisolatie €13 - €70 Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage)
Dakonderhoud/reparatie €80 - €140 Abonnementskosten dakwerken (jaarlijkse totale kosten dakwerken)
Plaatsen dakkapel €3.000 - €3.750 Gemiddeld dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage)

Bekijk ook de mogelijkheden bij BKG dakwerken voor het laten plaatsen van een nieuw dak.

Om de goedkoopste dakwerken prijzen te bepalen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Op deze pagina geven we een overzicht van de meest voorkomende kosten bij dakwerken zoals lekkage, reparatiewerkzaamheden bij schade of volledige dakrenovatie.

Dakwerken prijzen per categorie

Om het onderscheid tussen de kosten voor werkzaamheden aan het dak eenvoudiger te maken zullen we vier hoofdcategorieën onderscheiden:

 1. Dakisolatie: De prijs voor dakisolatie wordt doorgaans bepaald op basis van vierkante meters. De prijzen kunnen verschillen door de keuze van materialen, reken tussen de 15 en 70 euro per vierkante meter.
 2. Dakrenovatie: Ook bij dakrenovatie wordt een berekening gemaakt op basis van oppervlakte en materiaalkeuze. Reken pakweg 25 tot 115 euro per vierkante meter.
 3. Dakreparatie: Bij dakreparatie kan er per opdracht een uurtarief worden bepaald en materiaalkosten worden berekend, het is doorgaans ook mogelijk om een abonnementsvorm te nemen met vaste, terugkerende kosten.
 4. Dakkapel plaatsen: De kosten voor het plaatsen van een dakkapel variëren gemiddeld van 3000 euro tot 4000 euro. Hierbij gaan we uit van een dakkapel met de standaard afmetingen 1.50m x 2.00m.
 5. Dakonderhoud: Zoals bij dakreparatie al genoemd werd, kan het voordeliger zijn om een onderhoudscontract af te sluiten waar de (meeste) reparatiekosten reeds in verwerkt zijn, met kosten die variëren van 75 euro tot 150 euro op jaarbasis.

Voor de bovenstaande dakwerken prijzen zijn montagekosten en BTW reeds inbegrepen.

Bij de eerste vier soorten werkzaamheden aan het dak betreft het incidentele dienstverlening, waarbij de dakwerken prijzen worden gebaseerd op de specifieke wensen en omstandigheden. Bij dakonderhoud zal de dakwerker vaak een onderhoudscontract aanbieden met een vast tarief. Naast manuren bestaat een aanzienlijk deel van de prijzen uit materiaalkosten. In een aantal gevallen is een offerte mogelijk op basis van vierkante meters, in andere gevallen betreft het een maatwerk prijsopgaaf.

Vergelijken van offertes dakwerkers kan voordeel bieden

Omdat het vaak maatwerk werkzaamheden aan het dak betreft is het raadzaam om vooraf meerdere offertes aan te vragen. Hiervoor kun je terecht bij de verschillende aanbieders in de regio. Voor een duidelijk en snel overzicht van dakwerken prijzen is het ook mogelijk om onze gratis vergelijking service te gebruiken. Op basis van postcode selecteren we een aantal passende dakwerkers die een vrijblijvende offerte uit zullen brengen. Dat maakt vergelijken een stuk eenvoudiger, en het kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Dakwerker diensten

Om meer inzicht te krijgen in de offertes en dakwerken prijzen die de aanbieders leveren, zullen we aan de hand van bovenstaande categorieën de diverse werkzaamheden nader toelichten. Dit maakt het vergelijken van de verschillende offertes eenvoudiger en geeft een goed beeld van de kostenopbouw.

Dakisolatie

kosten dakisolatie

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor dakisolatie, de voornaamste drie overwegingen zijn:

 1. Milieuvriendelijk en duurzaam
 2. Isolatie en energiebesparing
 3. Kostenbesparing op de lange termijn

Het verschil tussen wel of geen dakisolatie kan op jaarbasis honderden euro’s zijn, daarom is het zeker de moeite waard om vrijblijvend dakwerken prijzen op te vragen en de tarieven te vergelijken. Hierbij is er een onderscheid te maken tussen hellende daken en platte daken. De kosten voor hellende daken isoleren ligt gemiddeld tussen 30 euro en 70 euro per vierkante meter, bij platte daken liggen de prijzen iets hoger met pakweg 50 tot aan 75 euro per vierkante meter.

Dakrenovatie

Ieder dak heeft een beperkte levensduur, het is raadzaam periodiek de kwaliteit van het dak te laten controleren door een specialist. Bij normale slijtage of bij ingrijpende schade zal de professionele dakwerker adviseren of dakreparatie volstaat, of dat wellicht dakrenovatie een betere oplossing is. Naast de kosten voor arbeid kunnen de kosten voor materialen sterk uiteen lopen. Voor de arbeidskosten wordt doorgaans een bedrag van 20 euro tot 50 euro berekend, voor de materialen geldt een gemiddelde prijs van 5 euro tot 25 euro afhankelijk van het soort dakbedekking.

Dakreparatie

Bij schade aan het dak of achterstallig onderhoud is het mogelijk om een professionele dakwerker in te schakelen. Afhankelijk van de werkzaamheden zullen er additionele kosten berekend worden voor het materiaal, bij standaard werkzaamheden zoals het reinigen van het dak, de dakgoten inspecteren en de waterbestendigheid controleren wordt doorgaans een tarief van 12 euro tot 15 euro per vierkante meter berekend.

Dakkapel plaatsen

kosten dakkapel

Een dakkapel plaatsen aan de buitenzijde kan veel verschil maken in het gebruik van de ruimte aan de binnenzijde. Naast de uitbreiding van woon- en werkoppervlak zal er ook meer licht binnen stralen. De kosten voor een dakkapel plaatsen zijn sterk afhankelijk van het formaat dakkapel en de gekozen materialen. Een houten dakkapel is wat goedkoper met een gemiddelde prijs van 3000 euro op basis van 1.50m x 2.50m, bij een kunststof dakkapel plaatsen zal dit tussen de 3500 euro en 4000 euro liggen.

Dakonderhoud

kosten dakonderhoud

Om onverwacht hoge reparatiekosten te voorkomen, en altijd van de voordelen van een goed dak te profiteren, kan een abonnement voor dakonderhoud een slimme keuze zijn. Dan worden periodiek de belangrijkste criteria voor een goed dak gecontroleerd, en kleine werkzaamheden en schadeherstel kan direct worden uitgevoerd. De dakwerken prijzen voor vast onderhoud variëren tussen de 75 euro en 150 euro op jaarbasis. Dit is afhankelijk van de huidige staat en de totale oppervlakte van het dak.

Besparen op dakwerken prijzen met subsidies en premies

Het kan zich lonen om op korte termijn een professionele dakwerker in te schakelen omdat er momenteel nog een aantal premies en subsidies bestaan voor verbeteringen aan het dak in België. Denk aan deze kortingen en andere voordelen:

 • De Vlaamse Renovatiepremie
 • De Vlaamse Verbeteringspremie
 • Lager BTW tarief van zes procent
 • Dakisolatie premie voor energiebesparing
 • Groendaken premie voor milieubewuste soort dakbedekking

Bekijk ook de pagina met een overzicht van de mogelijke subsidies en premies voor dakwerken in België.

Dakwerken prijzen vergelijken

Bij het uitvoeren van werkzaamheden aan het dak spelen zaken als wooncomfort en uitstraling van de woning uiteraard een belangrijke rol. Toch is het vaak de besparing in energie en ook de besparing in kosten voor dakonderhoud en dakreparatie die zwaar wegen. Door diverse dakwerken prijzen te vergelijken kan tot wel veertig procent van de kosten voor dakwerkzaamheden worden bespaard. Om het vergelijken van de beste en goedkoopste offertes voor dakwerken eenvoudig en snel te houden hebben we hiervoor een speciale pagina ingericht. Op basis van de postcode zullen we direct een aantal passende professionele dakwerkers vragen een maatwerk offerte uit te brengen. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Door dakwerken prijzen te vergelijken kun je veel geld besparen, en tijd winnen.

Bezoek direct de vergelijkingspagina en vraag direct meerdere offertes aan voor dakwerkers in de regio.

offerte-dakwerken-besparen