Dakreiniging Brussel Werkwijze en prijs

Je kunt een dak schoonmaken om de woning een fris uiterlijk te geven, toch biedt dakreiniging meer voordelen bij BKG Dakwerken. Zo kun je met het dakreiniging Brussel de levensduur van het dak verlengen en lekkage in huis voorkomen, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Naast algemene reiniging zijn er ook specifieke schoonmaakwerkzaamheden zoals de dakgoot reinigen, mos verwijderen en een beschermende coating aanbrengen. Op deze pagina geven we een overzicht van de meest voorkomende soorten van onze dakwerker Brussel ,waarom deze belangrijk zijn en we geven een indicatie van de kosten.

dakreiniging dak coaten Brussel

Laat het dak professioneel reinigen voor de beste resultaten. Vraag direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij specialisten in jouw regio. Je zult snel diverse offertes ontvangen om zo de beste keuze te kunnen maken.

Voordelen van het dak laten schoonmaken

Dit zijn de voornaamste voordelen:

  1. Door het dak grondig schoon te maken zal de gehele woning er mooier uitzien. Jouw huis krijgt als het ware een complete make-over!
  2. Door tijdig het dak schoon te maken kan aanwezige schade geconstateerd en gerepareerd worden, het heeft tegelijkertijd ook een preventieve werking.
  3. Vervuiling kan leiden tot lekkage en verminderde werking van de isolatielaag. Dit heeft gevolgen voor het energieverbruik in de woning.
  4. Er kan veel vervuiling ontstaan in de dakgoten, door deze te laten reinigen kan het water en vuil weer goed wegvloeien wat goed is voor de gehele woning.
  5. De levensduur van een dak kan aanzienlijk worden verlengd door periodiek het dak te laten reinigen, daarmee kunnen hoge kosten voorkomen worden.

Mogelijkheden dak reinigen

Algemene reiniging

dakpannen dakreiniging voor na

Bij beperkte vervuiling kun je de dakpannen of dakplaten onder hoge druk laten reinigen. Bij een lichte vervuiling kan warm water volstaan, bij een sterke vervuiling zal een reinigingsmiddel worden toegevoegd aan het water. Bij dakreiniging Brussel waarbij leien daken of rieten daken worden schoongemaakt zal geen hoge druk toegepast worden, omdat dit de dakbedekking kan beschadigen. Bij leien daken wordt minder druk gebruikt, bij rieten daken wordt een dunne laag riet weggeschoren.

Ontmossen

Een groendak met beplanting kan prachtig zijn, maar een dak dat bedekt is met mos ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit. Daarnaast kan mosvorming ook daklekkage veroorzaken. Onkruid als mos of algen maken de dakbedekking poreus, neerslagwater kan in het dak komen en bij bevriezing zorgen voor scheuren. Deze schade kan tot in de muren en de woning doordringen.

Prijs mos verwijderen 10 tot 15 euro per vierkante meter dakoppervlak.

Lees hier meer over het onmossen van daken Brussel

Coating aanbrengen op het dak

Om het dak te beschermen tegen onkruid en vuil kun je een coating aan laten brengen. Je kunt dit het beste laten uitvoeren wanneer mos en algen verwijderd zijn. Door de coating zal nieuw onkruid zich niet meer kunnen hechten aan de dakbedekking waardoor het dak langer schoon blijft. Daarnaast biedt een met coating ook bescherming tegen neerslag en andere weersomstandigheden. Het is van belang om eerstde reiniging uit te voeren alvorens de coating aan te brengen. Naast de bescherming van het dak kun je het aanzicht ook verbeteren door een coating met kleur aan te brengen. Zo kun je betaalbaar jouw dak er weer zo goed als nieuw uit laten zien.

Prijs reinigen en coating aanbrengen: 30 tot 45 euro per vierkante meter.

Dakgoot reinigen

dakreiniging dakgoot reinigen

Dakgoten zijn van belang om neerslagwater en vervuiling af te voeren, wanneer vuil en bladeren zich ophopen kan de dakgoot verstopt raken. Niet alleen kan het water zo niet meer wegvloeien, door de toename van het gewicht kunnen de dakgoten doorhangen en zelfs afbreken. Bij periodieke dakreiniging Brussel kun je vuil en bladeren uit de dakgoot laten verwijderen, denk ook aan vogelnesten die de doorstroming blokkeren. Overhangende takken kunnen gesnoeid worden. Ook mosvorming op het dak kan overslaan naar de dakgoot, laat dit op tijd reinigen. De bereikbaarheid en hoogte van dakgoten maakt dit tot een risicovol karwei. Besteed dit bij voorkeur uit aan een specialist.

Vergelijk direct meerdere professionals en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe gaat dak reinigen Brussel in zijn werk?

Dit zijn de voornaamste stappen bij schoonmaakwerkzaamheden aan het dak:

Inspectie dakbedekking

Ieder type dakbedekking vereist een specifieke wijze van reinigen. Wanneer er niet met het juiste schoonmaakmiddel wordt gewerkt, of wanneer er met hoge druk wordt gereinigd terwijl dat niet de bedoeling is, kan dit grote schade toebrengen aan de aanwezige dakbedekking. Kies dus altijd voor een schoonmaakbedrijf die kennis heeft van het betreffende type dakbedekking.

Uitvoering

Wanneer de inspectie is uitgevoerd kunnen de specialisten aan de slag met het reinigen van het dak. Het is mogelijk dat er bij het schoonmaken dakschade geconstateerd wordt. In overleg met de huiseigenaar zal deze schade hersteld worden. Door ophopend vuil kunnen bijvoorbeeld lekkages ontstaan, periodieke reiniging van het dak is daarom aan te bevelen.

Bescherming van de dakbedekking

Voorkomen is altijd beter dan genezen, door een beschermende coating aan te brengen kan vuil en onkruid niet meer zo goed hechten met als resultaat langer een schoon en mooi dak. Je kunt hierbij kiezen voor een transparante coating die de originele staat van het dak tot uiting laat komen, of voor gekleurde coating voor een fris en nieuw uiterlijk. Informeer bij de specialist naar de mogelijkheden.

Prijzen voor dakreiniging

De kosten voor dakreiniging liggen gemiddeld tussen 10 en 15 euro per vierkante meter, wanneer er ook een coating wordt aangebracht zul je tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter moeten betalen. Omdat de toestand van het dak, de toegankelijkheid en de benodigde materialen allemaal factoren zijn in de totale kosten, is een vaste prijs niet direct te noemen. Daarnaast kunnen de arbeidskosten ook flink verschillen. Vraag daarom offertes aan bij meerdere aanbieders en vergelijk de prijzen en diensten.

Zelf dakreiniging uitvoeren of uitbesteden?

Naast het mogelijke gevaar van zelf dak reinigen uitvoeren is het ook mogelijk dat er onnodige schade aan het dak ontstaat bij onjuiste schoonmaakwerkzaamheden. Professionele reinigingsdiensten maken gebruik van verschillende schoonmaakmiddelen en apparatuur op basis van het dak en de vervuiling. Daarnaast kunnen zij na het werk ook het dak voorzien van een beschermende coating waarmee nieuwe vervuiling minder kans krijgt.

Vul het offerte formulier direct in en ontvang gratis offertes per mail.

dakrenovatie

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest