Dakonderhoud

Een dak moet veel werk verzetten. Met regen, sneeuw, hagel, wind, vallende bladeren, takken en UV straling van de zon hebben daken het jaar rond veel te verduren. Daarom is dakonderhoud van groot belang om de kwaliteit en functie van het dak te waarborgen. Regelmatig dakonderhoud kan later grote kosten besparen. Je kunt zelf het dak opklimmen, maar dat is niet alleen gevaarlijk, bij onzorgvuldige reiniging kan er schade ontstaan aan het dak. Op deze pagina geven we tips over dakonderhoud en hoe je kosten kunt besparen.

dakonderhoud vies en schoon

Dakonderhoud prijzen

Niet iedere aanbieder voert dezelfde schoonmaakwerken uit, en de wijze van diensten omschrijven kan ook verschillen. Dit zijn de voornaamste aspecten die bij dakonderhoud aan bod komen:

  • Inspectie van het dak op eventuele gebreken en schade.
  • Dak vrij maken van vuil, bladeren, takken, ongedierte en onkruid.
  • Dakgoten inspecteren en schoonmaken.
  • Diverse reparaties uitvoeren zoals dakpannen vervangen of scheuren repareren.

De kosten worden doorgaans berekend per vierkante meter. Voor een tussenwoning, twee-onder-één kap en vrijstaande woning moet je rekenen op gemiddeld 15 tot 18 euro. Dit kan uiteraard variëren per aanbieder en de te verrichten schoonmaakwerken.

Goedkoop schoonmaakbedrijf vinden

Dakonderhoud wordt doorgaans uitgevoerd door professionele dakwerkers die naast schoonmaken ook reparaties kunnen uitvoeren. Vergelijken van diensten en prijzen kan veel tijd in beslag nemen, met onze gratis offerte service ontvang je meerdere offertes in de mail van dakwerkers bij jou in de regio. Zo kun je rustig prijzen en diensten met elkaar vergelijken, je kunt zo tot wel veertig procent besparen op de rekening!

Vul direct het formulier in en ontvang binnen enkele dagen offertes voor dakonderhoud in de mail.

Wat kost een huis schoonmaken?

dakonderhoud verschil

Hoewel de prijzen voor dakonderhoud per huis zullen verschillen, geven we hier alvast enkele prijsvoorbeelden:

  • Wanneer je een vrijstaande schuur in de tuin hebt staan met een dakoppervlak van 15 vierkante meter moet je rekenen op ongeveer 300 euro.
  • Bij een twee-onder-één kap woning met een dakoppervlak van 50 vierkante meter kom je ongeveer uit op 950 euro. Dat is het gemiddelde formaat dak voor woningen in België.

Schoonmaakdiensten informatie

Dakonderhoud in de regio

Het is doorgaans goedkoper om een dakwerker in de buurt in te schakelen omdat de reiskosten dan lager zullen uitvallen. In grotere steden liggen de uurtarieven doorgaans hoger dan buiten de stad. Gemiddeld ligt het uurtarief voor dakreiniging en onderhoud op 30 tot 50 euro buiten de stad, en tussen de 40 en 80 euro in de stad.

Coating aanbrengen / impregneren

Met een coating op het dak kun je langer mosvorming tegengaan, en ander vuil voorkomen. Voordat een coating op het dak aangebracht wordt zal het dak eerst volledig gereinigd worden, en eventuele schade zal worden hersteld. De kosten voor impregneren ligt op ongeveer 5 euro per vierkante meter, voor coating aanbrengen betaal je tussen de 10 en 20 euro.

Daktype en dakbedekking

Bij professioneel dakonderhoud zal er per daktype en soort dakbedekking worden bepaald wat de beste manier van behandelen is. Zo kan er niet altijd met een hogedrukspuit worden gewerkt, en voor hellende daken zijn andere middelen beschikbaar dan bij hellende daken. Rieten daken mogen helemaal niet met water worden behandeld. De specialist kan het dak schoonmaken zonder het dak of de dakbedekking te beschadigen.

Zelf dak schoonmaken?

Niet alleen is zelf het dakonderhoud uitvoeren risicovol, ook bestaat de kans dat je schade veroorzaakt aan de dakbedekking of de dakconstructie. Het is vaak mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten met de dakwerker, zo bespaar je kosten op het onderhoud. Je kunt wel zelf vervuiling beperken door bijvoorbeeld overhangende takken te snoeien.

Vraag nu gratis en vrijblijvend dakonderhoud offertes aan bij dakwerkers in de regio via deze pagina.