Dakcoating prijzen en info

Hoewel dakpannen zeer lang meegaan, zullen ze er na verloop van tijd niet meer zo aantrekkelijk uitzien. Door een dakcoating aan te brengen kun je het dak er weer als nieuw uit laten zien, en je beschermt de woning tegen neerslag. Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden, we bespreken de juiste manier van aanbrengen én we geven je een indicatie van de kosten voor een dak coaten.

met kleur dakcoating

Waarom zou je een dak coaten?

De voornaamste reden om voor dakcoating op daken te kiezen is de extra bescherming voor het dak tegen diverse weersomstandigheden. Door neerslag het hele jaar rond hebben daken veel te verduren, daardoor zullen dakpannen na verloop van tijd poreus worden. Dit zorgt voor kleine scheurtjes waar vocht doorheen kan dringen. Dit leidt weer tot de groei van mos en algen. Wanneer deze groene aanslag geconstateerd wordt is het raadzaam om het dak te laten ontmossen. Als daarna een coating wordt aangebracht wordt de weerstand van het dakoppervlak verhoogt met als gevolg jarenlang een mooi, schoon dak.

Dakcoating voordelen

  • Het voorkomt voortijdige slijtage van de dakpannen en daarmee kun je ook kosten besparen op dakrenovatie.
  • Vocht van neerslag kan niet meer in de dakbedekking doordringen, maar het oppervlak laat wel opstijgende damp door.
  • Na een dak coaten zal deze er weer als nieuw uitzien, de hele woning zal er van opknappen.
  • Bij eventuele verkoop kan een dakcoating de waarde van de woning doen stijgen.

Prijzen voor dakcoating

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs voor een dak coaten. Denk aan de huidige staat van het dak, de oppervlakte, bereikbaarheid en eventuele extra vereiste apparatuur zoals een hoogwerker wanneer de dakconstructie niet te betreden valt. Wanneer we uitgaan van een standaard dak in België op basis van normale dakwerkzaamheden kun je rekenen op 30 tot 45 euro per vierkante meter. Dit is de gemiddelde prijs voor een hellend dak inclusief schoonmaken, dak coaten en BTW.

Offertes van dakwerkers in de regio met elkaar vergelijken? Ga dan naar deze pagina en vraag direct meerdere offertes aan.

Soorten dakcoating

voor en na dakcoating

Er zijn verschillende soorten coating voor de uiteenlopende types daken en dakbedekking. Wanneer het een zeer poreus dakoppervlak betreft zoals sneldekpannen of betonpannen, zijn er coatings verkrijgbaar die diep in de poriën van de oppervlakte doordringen om de vochtafstotende werking te verhogen. Bij keramische dakpannen en kunstleien zal de coating beschermen tegen vocht, en de groei van mossen of algen remmen. Omdat het noodzakelijk is de dakbedekking eerst grondig te reinigen is het niet toegestaan om dakcoating aan te brengen op asbesthoudende kunstleien. In dat geval zal er dakrenovatie moeten plaatsvinden.

Neem contact op met de specialist voor meer informatie over asbest, of vraag direct offertes aan van dakwerkers in de buurt.

Kleuren voor dakcoating

Dakcoating is in feite een hoogwaardig type acrylverf die verrijkt wordt met middelen die vuil en vocht weren. Er zijn vele kleuren coating verkrijgbaar, van neutrale kleuren zoals grijs, zwart en diverse tinten rood, tot aan opvallende kleuren zoals blauw en groen. Ook de afwerking kan verschillen, zo kun je naar eigen voorkeur kiezen voor een matte afwerking, voor een zijdeglans of hoogglans afwerking. Wanneer het dakoppervlak er netjes uitziet en je de originele kleur wilt behouden, is het ook mogelijk om een transparante coating aan te brengen. In dat geval kan worden overwogen of het dak impregneren een meer voordelige optie is. Informeer naar de mogelijkheden bij de dakwerker.

Naast een grote selectie aan kleuren of juist een transparante dakcoating, kun je ook kiezen voor een coating met speciale kenmerken. Denk aan een dak coaten met een beschermende laag die zonlicht optimaal reflecteert, met als gevolg een koeler dak en daarmee ook een koelere woning in de zomer. Met een rubberen coating die elastisch is kun je het dak beschermen tegen grote schommelingen in temperatuur en UV straling van het zonlicht. Het is zeker niet altijd noodzakelijk om een speciale coating aan te brengen, de specialist kan hierover advies geven.

dakcoating op dak

Hoe gaat een dak coaten in zijn werk?

Dakcoating is niet mogelijk wanneer er niet eerst dakreiniging plaatsvindt. De beste methode is afhankelijk van het type dak en het soort dakbedekking. Doorgaans wordt een speciaal schoonmaakmiddel gebruikt in combinatie met een hogedrukreiniger. Nadat het reinigen en drogen van het dak is voltooid wordt de coating aangebracht in twee lagen. Er kan een roller of kwast worden gebruikt, of er wordt gewerkt met een verfspuit die het dak met een nevel coating bedekt. De meest optimale methode is afhankelijk van het soort dakbedekking en de kwaliteit van het dakoppervlak. De verf zal tussen het aanbrengen van de lagen eerst moeten drogen.

Op zoek naar een specialist in dakcoating? Vraag via onze offerte pagina direct meerdere offertes van dakwerkers in de regio aan. Deze service is geheel gratis en verplicht je tot niets. Binnen enkele dagen zul je meerdere offertes ontvangen van dakwerkers, en kun je de tarieven en mogelijkheden op je gemak met elkaar vergelijken.

Ga direct naar de pagina om meerdere offertes voor dakcoating aan te vragen.