Dak ontmossen Nieuwpoort : prijzen en methodes

Woont u in Nieuwpoort en heeft u last van mos op uw dak? Maak u geen zorgen, u bent niet de enige! Mos is een veelvoorkomend probleem in Limburg, en het kan uw dak beschadigen en de levensduur verkorten. Dakontmossen Limburg is de specialist in het verwijderen van mos op daken in Nieuwpoort. We gebruiken een ecologische methode die uw dak niet beschadigt.

dak ontmossen voor en na Nieuwpoort

Je dak ontmossen is een balgrijke gebeurtenis om je kwaliteit van je dak te behouden. Zo voorkom je scheuren, barsten, lekkages en blijft je dak er nieuw uitzien. Er zijn veel verschillende manieren om mos en vuil van het dak te verwijderen. Bekijk hier de methodes, prijzen en voordelen van ontmossen van daken. Heb je nog bijkomende vragen over dakontmossing neem dan contact met ons op.

Ontmossen van daken Nieuwpoort

Je ziet het vaker op daken van huizen in je buurt en waarschijnlijk ook op het dak van je eigen woning, waarvan het dak nog nooit behandeld is of als je de dakbedekking nog nooit heb laten reinigen of ontmossen van daken. De bekende mos, mossen of groene aanslag. Dat mossen zich op daken vormen, is een bekend verschijnsel. Als mos c.q. mossen zich op jouw dakbedekking vormen, heb je geen keuze. Je zult het dak of dakwerken dan moeten laten ontmossen van daken Nieuwpoort. Nog beter, je zult het moeten laten coaten om te voorkomen dat zich opnieuw mos of mossen gaan vormen. Na het ontdoen van mossen, het zogenoemde ontmossen, zullen daken er weer lange tijd als nieuw uitzien, wat een bijkomend voordeel is. De prijzen kunnen variëren en zoals hieronder beschreven, afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt prijzen het beste opvragen in een vrijblijvende, gratis offerte, waarbij je de dakbedekking meteen aan een eerste onderzoek kunt laten onderwerpen. Hierbij wordt bekeken hoe ernstig de mossen jouw daken hebben aangetast en hoe het het beste kan worden aangepakt. Er bestaan verschillende methodes om mos en vuil van het dak te verwijderen Lees hieronder meer over dak ontmossen.

Neem vandaag nog contact op met BKG voor onze dakreiniging Nieuwpoort.

De schade van mos op uw dak:

Mos op dak in Nieuwpoort

Mos op uw dak kan verschillende schadelijke gevolgen hebben:

  • Dakbedekking: Moswortels kunnen in de dakbedekking dringen en deze poreus maken, wat kan leiden tot lekkages.
  • Verkleuring: Mos kan uw dak een groene of bruine kleur geven, wat uw woning een onverzorgde uitstraling kan geven.
  • Gewicht: Mos kan uw dakbedekking tot wel 50% zwaarder maken, wat de dakconstructie kan belasten.
  • Energieverbruik: Mos kan de isolatiewaarde van uw dak verminderen, wat kan leiden tot een hoger energieverbruik.

Dakontmossen Nieuwpoort: Uw oplossing:

Dakontmossen Nieuwpoort - Dakwerkers verwijderen mos

Dakontmossen Nieuwpoort is de specialist in het verwijderen van mos op daken in Nieuwpoort. We gebruiken een ecologische methode die uw dak niet beschadigt. We werken met een professioneel team dat uw dak snel en efficiënt reinigt.

Onze methode:

We gebruiken een speciale reiniger die mos doodt zonder de dakbedekking aan te tasten. De reiniger is biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mens en milieu.

Onze voordelen:

Dakontmossen Nieuwpoort - Dak na het ontmossen
  • Ecologisch: We gebruiken een ecologische methode die uw dak niet beschadigt.
  • Professioneel: We werken met een team van ervaren dakwerkers.
  • Garantie: We geven garantie op ons werk.

Contacteer ons vandaag nog voor een gratis offerte!

Dak ontmossen prijs Nieuwpoort per m2

Prijzen voor ontmossen van daken per m2

Als een specialist van dakreiniging je dak ontmost, moet je rekening houden dat de kosten en de prijs afhankelijk is van verschillende factoren.

Bij het dak ontmossen ligt de prijs tussen de 9 en 15 euro per m2. Wil je ook een dakcoating aan laten brengen, om de vorming van mossen op je dakbedekking tegen te gaan, dan moet je rekenen op kosten tussen de 30 en 45 euro per m2.

Daarbij moet je wel bedenken dat je daarmee de levensduur van je dak vele malen verlengt en toekomstige lekkages voorkomt. De prijzen die je daarbij betaalt vallen bij de prijzen voor het herstellen van lekkages in het niet. Het heeft dus voordelen.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten per 100 m2
(inclusief btw en arbeid)
Gemiddelde prijs per m2
(inclusief btw en arbeid)
Ontmossen€ 500 - € 1.500€ 5 - € 15
Ontmossen en coaten€ 3.000 - € 4.500€ 30 - € 45
Impregneren€ 500 - € 1.000€ 5 - € 15

Dak laten ontmossen = genieten van verlaagd BTW-tarief als je woning ouden dan 10 jaar is, dan is er recht op een verlaagd btw-tarief van 6% ipv 21%.
Wat kost het ontmossen en coaten nu? De prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je dak groot is. Uiteraard zul je de afweging moeten maken of dak ontmossen en coaten het waard is, danwel te ontdoen van mos. Dakbedekking ontdoen van mossen kost nu eenmaal geld. Normaal gesproken kunnen dakpannen lang mee gaan. Pannen op zich kunnen 100 jaar blijven liggen. Het is meestal de constructie die kan verzwakken. Daarnaast hebben zaken als zure regen, het weer en mos of mossen invloed op de kwaliteit van de dakbedekking en daken. In het geval van zure regen of mos is ontmossen van daken en het reinigen van mos of mossen de beste optie.

Waarom dak ontmossen ?

Waarom ontmossen van daken

Jouw dak reinigen door het te laten ontmossen heeft een aantal interessante voordelen:Het is geen overbodige luxe. Mos en algen kunnen je dakpannen in de loop der jaren dusdanig aantasten, dat er lekkages zullen ontstaan. Het behoeft geen uitgebreid pleidooi dat de prijzen van in geen verhouding staat tot de kosten van een nieuw dak Nieuwpoort. En denk eens aan de gevolgen van een lekkage van je dak, doordat mos of mossen het dak hebben aangetast. Het ongemak en de ellende, die zo'n lekkage door aantasting met mos c.q. mossen met zich meebrengt zijn groot. Het is dus noodzakelijk om de dakbedekking in een goede conditie te houden en uitgebreidere dakwerken uit te sluiten. Het is bovendien ook esthetisch gezien verantwoord, omdat dakwerken zonder mos dan wel mossen er eenvoudig weg beter uitzien. Het zorgt ook voor een betere uitstraling van je huis. Geen mos of mossen zorgt gewoon voor een nettere woning. Wanneer het bevriest zal het vocht in het mos uitzetten, waardoor er scheurtjes en barsten in de dakbedekking kunnen komen. Laat daarom uw dak ontmossen Optimaal energieverbruik: Een dak met mos is niet meer in optimale staat. Het risico bestaat dat de dakisolatie aangetast wordt, met energieverlies tot gevolg.

Hoe werkt het

Hoe werkt het dak ontmossen

Dak laten ontmossen is specialistisch werk dat je beter over laat aan dakwerkers, die weten hoe dit soort klussen het beste uitgevoerd kunnen worden. Zij zijn per slot van rekening degenen die het vaak doen en weten welke valkuilen bij ontmossen kunnen optreden. Het begint met een gedegen voorbereiding. Uiteraard is eerst de conditie van het dak van belang. Dakwerkers zullen dit in kaart brengen alvorens een goede offerte voor het ontmossen gemaakt kan worden. Natuurlijk is het een groot verschil of het de reiniging van mos, of ontmossen van een plat dak betreft of de reiniging van mos van een hellend dak. Een plat dak is uiteraard gemakkelijker begaanbaar en dus ook gemakkelijker van mos, of te wel mossen te ontdoen. Bovendien is het voor dakwerkers ook een veiligere omgeving waar minder voorzorgsmaatregelen genomen hoeven te worden om de dakwerken van mos of mossen te ontdoen. Het mag duidelijk zijn dat een hellend dak meer uitdaging biedt met betrekking tot de veiligheid en begaanbaarheid bij het reinigen en ontmossen. Neemt niet weg dat het op een hellend vlak net zo noodzakelijk is.

Ontmossen met of zonder reinigingsmiddel?

Het ontmossen van daken kan gebeuren met of zonder reinigingsmiddelen. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de dakbedekking en de hardnekkigheid van het vuil.

Verschillende soorten daken laten ontmossen Nieuwpoort

Plat dak

Plat dak ontmossen

Een plat dak reinigen, ontdoen van mos of ontmossen dak is, zoals hierboven reeds aangegeven, gemakkelijker dan mos, c.q. mossen van een hellend dak te verwijderen. Bij plat dak kunnen dakwerkers met een hogedrukreiniger aan de slag om het dak te reinigen van mos en algengroei. Het mos wordt door de hoge druk eenvoudig van het dak afgespoten. Na het reinigen van mos kun je ervoor kiezen een coating te laten aanbrengen met een middel waardoor mossen geen kans meer krijgen op je dak. Op deze manier het dak ontmossen en coaten zal de levensduur van dakbedekking behoorlijk verlengen en de conditie van je daken optimaal houden. Mossen krijgen geen kans en ontmossen is nadien minder nodig.

Hellend dak

hellend dak ontmossen

Een hellend dak ontmossen of laten reinigen is, zoals je zult begrijpen, een ander verhaal. Hierbij zullen dakwerkers bij het ontmossen gebruik moeten maken van een stellage, die tegen de hellende dakbedekking aan wordt gezet. Aan deze stellage zitten sproeikoppen, waarmee dakwerkers onder hoge druk van boven naar beneden het mos of mossen van het dak afspuiten. Het op deze manier doen zorgt ervoor dat er geen lekkage door mossen kan optreden, omdat water en het mos de natuurlijke weg naar beneden langs de dakbedekking volgen. Als naast deze manier van het dak ontmossen, ook nog gecoat wordt met een speciale anti mos coating, is de levensduur van je dakbedekking om een veelvoud verlengd en zullen mos en mossen geen kans meer krijgen.

Coaten en impregneren van daken

Coaten en impregneren van daken

Het aanbrengen van een coating de manier om ervoor te zorgen dat mos en mossen geen kans meer hebben op je daken of dakbedekking. Bij ontmossen en coaten worden bacterieën gedood, die de groei van mos of mossen bevorderen. Hierdoor krijgt mos geen kans meer te groeien en blijven daken lange tijd in goede conditie en ziet je dakbedekking na het ontmossen als nieuw uit. Een ander verschijnsel, namelijk dat mos zich helemaal niet kan hechten aan daken, wordt bereikt door dakwerken te impregneren met een middel waardoor een waterdichte laag ontstaat. Hierdoor wordt je dakbedekking droger en hebben mossen geen kans meer zich te hechten aan je dak. Dit coaten en impregneren van dakwerken kan echter alleen gedaan worden bij langere droge periodes en vorstvrije omstandigheden. Daken dienen namelijk droog te zijn. Het kan onder elke omstandigheid, maar omdat ontmossen en het verwijderen van mossen vaak gecombineerd wordt met coaten en impregneren, dienen de omstandigheden droog en vorstvrij te zijn.

Zelf dak ontmossen van daken Nieuwpoort

Zelf het dak ontmossen Nieuwpoort. Hier is natuurlijk niks op tegen. In de dakwerken van jouw woning mogen zich dan geen asbestdelen bevinden. Dit wordt door dakwerkers bij inspectie van daken namelijk als één van de eerste zaken gecontroleerd en is voor een leek niet altijd gemakkelijk vast te stellen. Bij het ontmossen echter bittere noodzaak. Indien er geen schadelijke stoffen in je dakbedekking zitten, kun je de daken van je huis zelf ontdoen van mossen of mos. Heb je echter een hellend dak vol mos of je weet niet zeker hoe het dak laten ontmossen in zijn werk gaat, is het verstandiger het over te laten aan dakwerkers, die daarin gespecialiseerd zijn. De kans dat je tijdens het dak ontmossen beschadigingen aan dakwerken veroorzaakt en daarbij daken onherstelbaar beschadigd, is namelijk vrij groot. Dakwerken ontmossen vergt voorbereiding en je moet weten hoe je mossen c.q. mos bestrijdt. De prijzen voor het herstellen van daken met schade is groter dan de prijzen die gevraagd worden.

Vraag een gratis offerte aan voor ontmossen van je dak en je zult zien dat helemaal niet zo duur is.

Het dak ontmossen met bleekwater?

Het oplossen met bleekwater wordt afgeraden. Het dak ontmossen met bleekwater heeft een nadelig effect op het milieu. Ook al zou je ervoor zorgen dat de regenwaterafvoer ontkoppeld wordt, dan nog kan het met bleekwater nadelige gevolgen hebben. Het water en mos zal ergens opgevangen moeten worden. De kans dat het bleekwater in je tuin terecht komt is groot. Bovendien heeft het met bleekwater niet hetzelfde effect als verwijderen van mossen onder hoge druk. Ook kan het de dakbedekking aantasten, waardoor alsnog een dakrenovatie Nieuwpoort noodzakelijk is. Laat het daarom over aan de specialist, omdat ontmossen of het ontdoen van mos van je dak niet eenvoudig is. Niet ontmossen met bleekwater dus!

Welke producten bestaan er ?

Anti mos product:

Het eerste product wat ervoor zorg is een product. Dit product zorgt voor een zachte verwijdering van mossen van dakbedekking. Dit product kan met water verdund worden en op daken gespoten worden. Hoe hardnekkiger de mossen zijn, hoe minder verdund dit product moet worden aangebracht op de daken. Dakwerken met een grote "mosdichtheid" zal men dus intensiever met een anti-mos middel moeten ontmossen.

Primer:

Dit product zorgt ervoor dat na het ontmossen kleine scheurtjes in de dakbedekking worden gedicht. Dakbedekkingen die broos van structuur zijn, kunnen door het gebruik van deze primer tegen mossen, stabieler gemaakt worden. De primer zorgt ook voor een betere hechting van de coating, die het in de toekomst moet verminderen. Bovendien wordt de achtergebleven mossen verder afgebroken en wordt verdere groei van mos op daken tegengegaan. Ontmossen is dan minder nodig.

Anti mos coating:

Het aanbrengen van coating na het ontmossen van daken Nieuwpoort is niet standaard. Het heeft nu eenmaal prioriteit en zorgt meteen voor een beter ogend effect. Dakwerken zien er na het ontmossen namelijk al meteen een stuk frisser uit. Door echter na het ontmossen van het dak een coating aan te brengen, oogt je dak niet alleen op korte termijn fris, maar behoudt het dak deze uitstraling ook na langere tijd. Daarnaast blijven mossen langer weg, omdat mos op een gecoat dak veel minder kan hechten.

Het is werk voor de specialist. Ontmossen Nieuwpoort kun je beter aan hen overlaten.

Voorbeelden van succesvolle dakontmossingsprojecten voor en na

dak ontmossen voor en na in antwerpen dak ontmossen voor en na in limburg dak ontmossen voor en na in west-vlaanderen dak ontmossen voor en na in oost-vlaanderen dak ontmossen voor en na in brussel dak ontmossen voor en na in vlaams brabant dak ontmossen voor en na in henegouwen dak ontmossen voor en na in luik dak ontmossen voor en na in luxemburg dak ontmossen voor en na in namen dak ontmossen voor en na in waals brabant

Ontdek ook deze diensten in Nieuwpoort:

Conclusie:

Dakontmossen Nieuwpoort is de specialist in het verwijderen van mos op daken in Nieuwpoort. We gebruiken een ecologische methode die uw dak niet beschadigt. Contacteer ons vandaag nog voor een gratis offerte!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest