Hoeveel kost het om dakgoten te reinigen?

De nationale gemiddelde prijs voor het schoonmaken van dakgoten ligt tussen €125 en €175 per klus. De totale kosten van het project zijn afhankelijk van verschillende variabelen, zoals het aantal verdiepingen, de lengte van de goten, hun toestand en toegevoegde aanpassinge.

kosten gids dakgoot reinigen

Dakgoot reinigen prijs

Het nationale gemiddeld prijs voor het schoonmaken van dakgoten is €157 of tussen €118 en €225. Huizen met één verdieping kunnen tussen de €70 en €200 kosten. Huizen met twee verdiepingen variëren tussen €90 en €225 per klus. Drie of meer verdiepingen kunnen €75 tot €200 per dienst extra kosten.

Traditioneel, de schoonmaakdiensten volgen een per lineaire voet prijsmodel, het opladen van €1 per lineaire voet op single-verhaal huizen en €2 per lineaire voet op twee-verhaal huizen.

Maak uw goten schoon ofwel één tot drie keer per jaar, afhankelijk van het klimaat, of u covers en het aantal bomen in de buurt van uw huis. Heeft u hulp nodig om het zo vaak te doen? Zoek een gootreinigingsdienst bij u in de buurt.

Prijzen dakgoot reiniging

Om samen te vatten, komt de nationale gemiddelde prijs voor het schoonmaken van goten tussen €125 en €175 per klus. De totale kosten van het project zijn afhankelijk van verschillende variabelen: hoeveel verhalen uw huis heeft, de lengte van de goten, hun toestand, toegevoegde aanpassingen, en eventuele extra reparaties.

Lees meer over Dakgoot reinigen en reparatie

Hieronder is een tabel voor diverse schoonmaakdiensten en hun gemiddelde prijzen op basis van een gootlengte van 200 vierkante meter, die ongeveer het gemiddelde is dat veel huizen de voorkant van de liften delen:

Dakgoot reinigen prijslijst
ProjectGemiddelde prijs voor 200 vierkante meter
Huis met 1 verdieping€70-€200
Huis met 2 verdiepingen€95-€225
3 verdiepingen of meer€170-€425
Regenpijp schoonmaken€50-€100

Daggoot reiniging Kostenformule

Er zijn twee manieren om handmatig een schatting te maken voor uw gootreinigingsproject.

 • Lineaire voet: Schat de lengte van de dakgoten in voeten langs uw huis en vermenigvuldig het totaal met
  • €1 voor een 1 verdiep
  • €2 voor een 2 verdiepingen.
 • Vierkante voet: Schat de totale vierkante meter van uw huis, exclusief de gebieden zonder dakgoten, en vermenigvuldig dit met
  • 0,40 euro voor een huis met één verdieping...
  • 0,80 euro voor een huis van twee verdiepingen.

Voor woningen met meer dan twee verdiepingen kan een dienst een extra bedrag van €75 tot €200 aanrekenen voor extra risicofactoren en benodigde apparatuur, zoals het gebruik van verlengde ladders of de steile helling van het dak.

Factoren die de prijs beïnvloeden om dakgoten schoon te maken

Hier zijn enkele van de factoren die pro's gebruiken om de kosten van dit project te berekenen:

 • Lineaire voeten
 • Hoogte van het huis
 • Gefelst vs. Naadloze metalen goten
 • Gootafmetingen
 • Voorwaarde
 • Regenpijp installatie
 • Accessoires
 • Toepasselijke installatiekortingen
 • Reizen
 • Uitrusting
 • Vraag

Hoogte van het huis

De hoogte van het huis is bepalend voor de prijs van uw gootreiniging. De onderstaande tabel is gebaseerd op de gemiddelde kosten van de schoonmaak van de huiseigenaren:

Gemiddelde prijs per aantal verdiepingen
Aantal verdiepingenGemiddelde prijs
1 verdieping€152
2 verdiepingen€197
3 of meer verdiepingen€340

Gefelst vs. Naadloos metaal

Ongeacht of de goten gefelst of naadloos metaal zijn, de schoonmaakkosten zijn relatief hetzelfde bij een gemiddelde prijs van €145 per klus.

De gemiddelde reparatiekosten van gefelste goten ligt tussen de €315 per klus, hoewel naadloze metalen goten meer dan €900 per job kunnen kosten omdat goten in één groot stuk komen, in tegenstelling tot kleinere delen.

Dakgoot lengte

gefelstDe kosten voor het reinigen van goten wordt bepaald door het aantal lineaire voet of door het aantal vierkante meters van de woning. Hoe groter uw huis, hoe meer u kunt verwachten van de schoonmaakkosten.

Voorwaarde voor de goot

Als u uw dakgoten al een tijdje niet hebt laten schoonmaken, dan zullen de kosten waarschijnlijk hoger uitvallen door overmatige opbouw. Als er veel puin moet worden verwijderd, dan kan de klus langer duren en kunnen de schoonmaakkosten die extra tijd weerspiegelen. Als vuistregel geldt dat u van plan bent om drie keer per jaar een lokale schoonmaakdienst voor dakgoten in te huren om vuil en puin te verwijderen dat met de wisseling van de seizoenen meekomt.

Gootuitrustingen

Sommige reinigingsprofessionals zullen de bevestigingsmiddelen inspecteren en vastdraaien, gootbeschermers verwijderen en opnieuw installeren, en de eindkappen en -uitgangen opnieuw verzegelen. Dit type onderhoud kost €11 per uur, inclusief de kosten van de onderdelen.

U kunt er ook voor kiezen om een dakgootbeschermer te installeren, zodat u langer kunt wachten tussen de reinigingsbeurten. Het installeren van dakgootbeschermers kost tussen de €7 en €10 per lineaire voet, inclusief materiaal. Helaas zal dit de schoonmaakkosten verhogen omdat de pro de schermen moet verwijderen en opnieuw installeren. Maar ze kunnen u geld besparen in de toekomst met minder onderhoud.

Regenpijp Installatie Reiniging

Het schoonmaken van regenpijpen is over het algemeen duurder en draagt bij aan de totale kosten. De gemiddelde prijs voor het ontstoppen van regenpijpen ligt tussen de €50 en €100 per klus. Het installeren van goten en regenpijpen kost tussen de €5 en €10 per installatie, afhankelijk van het gekozen materiaal.

Het installeren van Regenpijp extenders ligt tussen de €6 en €15 per installatie met hetzelfde respect voor de materialen. Dit is echter een cruciaal onderdeel van het reinigen van goten, omdat dit ervoor zorgt dat het water helemaal naar beneden stroomt naar uw werf, in plaats van direct naar de fundering. Houd in gedachten, ze nemen extra tijd om te verwerken en zal de uiteindelijke kosten te verhogen.

Lees meer over materiaalkosten voor goot- en regenpijpinstallaties.

Installatie kortingen

Soms kunt u korting krijgen door u in te schrijven voor een lokale gootreinigingsdienst of door contact op te nemen met professionals tijdens het laagseizoen. Door deze kortingen te onderzoeken, kunt u misschien elk jaar op diensten besparen.

Zelf je dak goot reinigen kan dat ?

Ja, je kunt zelf je dakgoot reinigen. Gebruik een ladder, werkhandschoenen, tuinschepje, vuilniszak, tuinslang en een schuurspons/staalborstel. Zet de ladder stevig tegen het dak, schep het vuil eruit, spoel de dakgoot schoon en gebruik een schuurspons voor hardnekkig vuil

dakgoot reinigen

Uitgebreid Stappenplan:

Zelf dakgoten schoonmaken is een handige klus die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Het bespaart je geld en geeft je de gelegenheid om de staat van je dakgoten grondig te controleren. Om te beginnen zijn er enkele essentiële materialen die je nodig hebt om je dakgoten efficiënt en veilig te reinigen.

Stap 1: Materialen Verzamelen

Voor het schoonmaken van je dakgoten heb je een stevige ladder, handschoenen, een schep, een emmer en een tuinslang nodig. De ladder kan je tegen de muur van je woning plaatsen, zodat je de binnenkant van de dakgoten kunt bereiken. Met de handschoenen kun je vuil verwijderen zonder dat je handen vies worden of bezeerd raken. De schep en emmer kun je gebruiken om het vuil op te scheppen en in te verzamelen. Als laatste heb je een tuinslang nodig om de dakgoten schoon te spoelen na het verwijderen van het vuil./

Stap 2: Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is cruciaal bij het dakgoten schoonmaken doe het zelf. Zorg ervoor dat je ladder stabiel is en dat je handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen scherp vuil en bacteriën. Het is ook aan te raden om veiligheidsschoenen en een veiligheidsbril te dragen, zeker als je dakgoten op grote hoogte gaat reinigen.

Stap 3: Het Reinigingsproces

Begin met het gebruik van de schep om het losse vuil uit de dakgoot te verwijderen. Verzamel dit in de emmer. Herhaal dit proces tot je de gehele dakgoot hebt schoongemaakt. Zorg ervoor dat je alle hoeken en kieren niet vergeet, aangezien hier vaak vuil blijft steken. Spoel vervolgens de dakgoot schoon met de tuinslang. Let daarbij goed op de afwatering: het water dient vlot door de dakgoot en regenpijp weg te stromen. Zo voorkom je dat nieuwe vuilophopingen en verstoppingen snel ontstaan.

Met deze schoonmaaktips dakgoten kan jij je dakgoten reinigen zelf. Het is een effectieve en kostenbesparende methode om je dakgoten in goede staat te houden.

Doe het zelf vs. gootreinigingsservice

Het werken met gediplomeerde gootreinigers maakt het werk een stuk gemakkelijker voor u, omdat ze ervaring hebben met het werken op een ladder. Bovendien kun je jezelf de hoofdpijn van het werk besparen, samen met het risico om te vallen en gewond te raken. Ook kunt u, door gebruik te maken van een gerenommeerde schoonmaakprofessional, uzelf beschermen tegen het moeten betalen voor eventuele verwondingen in vergelijking met het inhuren van een buurman of tiener om het te doen.

FAQ's

Hoe vaak moeten goten worden schoongemaakt?

Maak uw dakgoten drie keer per jaar schoon om vuil en puin te verwijderen met elk seizoen. Dit betekent een zware schoonmaak in het voorjaar, een lichte schoonmaak in de zomer en een grondige schoonmaak in het najaar. Al met al is het een belangrijk onderhoudsproject om uit te voeren dat u op de lange termijn geld bespaart.

Wanneer moet u uw dakgoten in de herfst schoonmaken?

U moet uw dakgoten tegen het einde van het najaarsseizoen schoonmaken om uw huis klaar te maken voor de opbouw die de wintermaanden met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat vuil, bladeren en ander afval zich niet ophopen en bevriezen, waardoor verstoppingen in uw afvoersysteem in het voorjaar komen.

Wat houdt het reinigen van de goot in?

Het reinigen van de goot omvat de volgende taken:

 • Verwijderen van vuil en puin
 • Het opruimen en inspecteren van dakgootbeschermers
 • Het deblokkeren van regenpijpen
 • Reparatie van bevestigingsmiddelen en afdichtingen

Al deze taken kunnen worden opgenomen in uw schatting. In sommige gevallen kan een pro zelfs kleine reparaties aan bevestigingsmiddelen, afdichtingen en eindkappen gratis uitvoeren.

Hoe lang duurt het om de goten schoon te maken?

Na het inhuren van een professionele aannemer om uw goten te reinigen, mag de klus niet meer dan twee uur duren. Er kan echter extra tijd nodig zijn voor het verwijderen van de dakgoten, het risico van hoge of schuine daken of de ernst van de reiniging.

Moeten dakgoten met dakgootbescherming worden gereinigd?

Ja, dakgoten met dakgootbeschermers moeten worden gereinigd. U kunt ze echter minder vaak laten onderhouden dan dakgoten zonder afscherming. In plaats van drie schoonmaakbeurten per jaar is slechts één grote schoonmaak en een lichte inspectie nodig. Ook al wordt er een beschermlaagje aangebracht, toch kan er zich vuil ophopen en een goede afwatering voorkomen, zodat het uitvoeren van een routinecontrole en het schoonmaken door de seizoenen heen noodzakelijk is.

Gerelateerd: