4 Risico's van het uitstellen van daklekkage herstellen

Risico's van het uitstellen van daklekkage herstellen

Een lek dak veroorzaakt grote problemen voor een huis. Hoewel een klein lek geen probleem lijkt, kan het uitstellen ervan leiden tot deze en andere kostbare reparaties. Wacht niet om contact op te nemen met een lokale dakbedekkingsaannemer als u tekenen van een lek dak vindt. Hier zijn vier veel voorkomende risico's die u loopt als u reparaties uitstelt. Lees meer over dak herstellen

Elektrische schade

Vocht in uw plafond en wanden kan in contact komen met uw elektrische bedrading en stopcontacten. Elektrische schade kan sterk variëren in omvang. Het kan alleen maar leiden tot het struikelen van uw stroomonderbreker, of erger nog, het kan een elektrische brand, beschadigde apparaten of persoonlijk letsel veroorzaken. Een snelle reparatie van het dak zal de hoeveelheid water die uw huis binnenkomt en in contact kan komen met uw bedrading tot een minimum beperken.

Verminderde isolatie-efficiëntie

Een daklek kan ervoor zorgen dat er water in uw zolder en muren komt, wat uw isolatie kan doordrenken. De meeste woningen maken gebruik van glasvezelisolatie. Deze isolatie, en vele andere populaire types, klonteren en comprimeren wanneer ze worden blootgesteld aan water. Uw huis verliest een aanzienlijke hoeveelheid energiezuinigheid als de isolatie doordrenkt is met water.

Schimmel en schimmel

Een veelvoorkomend gezondheidsrisico in huizen met waterschade is schimmel. Schimmel- en schimmelgroei kan op bijna elk oppervlak van uw huis voorkomen, van bouwkundige balken tot gipsplaten en isolatie. Zelfs een paar dagen waterlekkage van uw dak kan beginnen met schimmel te groeien in warme, donkere gebieden van uw huis. Hoewel niet alle schimmels schadelijk zijn voor uw gezondheid, kunnen velen het uiterlijk en de efficiëntie van uw muren, plafond en vloeren beschadigen.

Verhoogde schade aan het dak

Hoewel u misschien denkt dat een klein lek niet de moeite waard is om te repareren, kan een klein lek snel omslaan in grote hoofdpijn. Een kleine hoeveelheid water begint het hout van uw dak te weken. Dit zorgt voor zachte plekken die meer lekken, ijsdammen of zelfs een ingestort dak kunnen veroorzaken.