Prijs dakisolatie: prijzen per materiaal

Voor een exacte prijs neem contact op met dakwerken BKG

>
Wat isoleren? Plaatsing van de isolatie Gemiddelde prijs per m² Meer info
Hellend dak Langs binnen € 20-50 (excl. afwerking) Klik hier
Plat dak Langs binnen € 30-40 (excl. afwerking) Klik hier
Hellend dak Langs buiten € 40-60 (excl. afwerking) Klik hier
Plat dak Langs buiten € 70-115 (incl. afwerking) Klik hier
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer € 25-35 Klik hier

Meer informatie over dakwerken en een scherpe dakisolatie prijs ontvangen? Vraag direct meerdere offertes aan via deze pagina, gratis en geheel vrijblijvend.

Dakisolatie prijs materialen en dikte per vierkante meter

  • Glaswol met een dikte van 16 tot 21 centimeter: 10 tot 20 euro - Meer info: Klik hier
  • Rotswol met een dikte van 16 tot 21 centimeter: 20 tot 35 euro - Meer info: Klik hier
  • PUR schuim met een dikte van 12 tot 14 centimeter: 15 tot 30 euro - Meer info: Klik hier
  • EPS platen met een dikte van 12 tot 14 centimeter: 10 tot 20 euro - Meer info: Klik hier
  • PUR platen met een dikte van 12 tot 14 centimeter: 20 tot 25 euro - Meer info: Klik hier
  • PIR platen met een dikte van 12 tot 14 centimeter: 25 tot 30 euro - Meer info: Klik hier
  • Cellulose met een dikte van 16 tot 21 centimeter: 20 tot 30 euro - Meer info: Klik hier
  • Houtwol met een dikte van 16 tot 21 centimeter: 20 tot 25 euro - Meer info: Klik hier
  • Papiervlokken met een dikte van 16 tot 21 centimeter: 20 tot 35 euro - Meer info: Klik hier
  • Isolatieplaten met een dikte van 12 tot 14 centimeter: 50 tot 200 euro - Meer info: Klik hier

De dikte die nodig is om de juiste isolatiewaarde te verkrijgen wordt gebaseerd op de lambda waarde van het materiaal. De dakisolatie prijs is niet alleen afhankelijk van de materiaalkeuze maar ook van het tarief dat de installateur hanteert. Hier kom je er alles over te weten.

Informeer naar de mogelijkheden en tarieven van vakmensen in de regio door ons eenvoudige offerte formulier in te vullen. Binnen enkele dagen zul je meerdere gratis en vrijblijvende offertes per mail ontvangen.

Populaire isolatiematerialen en dakisolatie prijs

Glaswol

prijzen glaswol

Glaswol behoort tot de meest toegepaste soorten dakisolatie. Het glaswol wordt meestal geplaatst tussen de spanten, de afwerking vindt plaats met een dampscherm. Isoleren met glaswol is mogelijk bij zowel hellende daken met onderdak als voor zoldervloeren.

Dakisolatie prijs glaswol: Vanaf 10 euro per vierkante meter kun je glaswol aanschaffen. Inclusief plaatsing betaal je vanaf 20 euro per vierkante meter. Wanneer je kiest voor plaatsing door een professional kun je aanspraak maken op premies. Hiermee kun je flink besparen op de rekening.Lees meer over glaswol.

Vraag direct offertes aan voor isolatie met glaswol.

PUR schuim

dakisolatie pur schuim

PUR schuim is vloeibaar en is maakt het mogelijk om een dak zeer precies te isoleren. In tegenstelling tot isolatieplaten of isolatiedekens zijn er bij het gebruik van PUR schuim geen kieren, die worden door het schuim volledig opgevuld. Een bijkomend voordeel van PUR schuim is de snelheid van aanbrengen en de korte droogtijd.

Dakisolatie prijs PUR schuim: Wanneer je het dak laat isoleren met PUR schuim moet je rekenen op een bedrag van 30 euro per vierkante meter.Lees hier meer over PUR schuimisolatie.

Vraag nu meerdere offertes aan voor isolatie met PUR schuim.

Isolatieplaten

dakisolatieplaten prijs

Bij isolatieplaten kan een beperkte dikte reeds voldoende zijn. Isolatieplaten kunnen netjes afgewerkt worden, ze dichten ook goed af wanneer deze als dampscherm gebruikt worden. Het is wel van belang dat er wordt gestart met een dragende structuur die recht is. Anders sluiten de tanden en groeven in de isolatieplaten niet goed aan, en dat heeft negatieve consequenties op de isolatiewaarde.

Dakisolatie prijs isolatieplaten: De prijs voor isolatieplaten start vanaf ongeveer 12 euro per vierkante meter. Reken een bedrag van 25 euro per vierkante meter voor plaatsing door een professioneel bedrijf.Lees meer over dakisolatieplaten.

Vraag gratis offertes aan voor isolatie met isolatieplaten.

Hoe wordt de dakisolatie prijs bepaald?

Alle prijzen op deze pagina zijn richtprijzen. Er zijn diverse factoren die meespelen met de totaalprijs van dakisolatie. Naast de keuze voor het materiaal moet je ook rekening houden met de gewenste dikte van het isolatiemateriaal, de oppervlakte, de bereikbaarheid en de complexiteit van de werkzaamheden. Wanneer je zelf het materiaal aanbrengt kun je kosten besparen op arbeid. Maar dit duurt vaak langer en een niet-vakkundige installatie kan van invloed zijn op de isolatiewaarde en levensduur van het isolatiemateriaal. Daarnaast zijn er diverse premies en subsidies mogelijk waarmee je de totale kosten vaak in korte tijd kunt terugverdienen.

Geld besparen op de dakisolatie prijs

Het is in veel gevallen mogelijk om zelf de isolatiewerken uit te voeren. Naast kennis gaat er wel veel tijd in zitten, en het is niet altijd een aangename klus om zelf uit te voeren, daarom kan het voordeel bieden om deze werkzaamheden uit te besteden aan een professionele isolatie specialist. Er zijn meer voordelen dan een besparing van tijd en zweetdruppels bij het uitbesteden van de isolatiewerken die van invloed zijn op de dakisolatie prijs:

Netbeheerder premie dakisolatie

premie dakisolatie netbeheerder

Diverse netbeheerders zoals Infrax en Eandis bieden hogere premies wanneer de isolatie van het dak door een erkend bedrijf wordt uitgevoerd. Voor 2018 geldt een premie van drie euro per vierkante meter wanneer je de isolatiewerken zelf uitvoert, bij het inschakelen van een professional krijg je dubbel zoveel premie. Bij minimaal drie werkzaamheden binnen een periode van vijf jaar kun je in aanmerking komen voor de totaalrenovatie bonus.

Verlaagd BTW tarief

besparing dakisolatie

Normaal gesproken wordt er een BTW tarief van 21 procent toegepast op het isolatiemateriaal. Bij dakisolatie van een woning die ouder is dan tien jaar geldt er een verlaagd BTW tarief van slechts 6 procent. Dit kan honderden euros op de totale rekening besparen.

Belastingsvoordeel

voordeel dakisolatie berekenen

Met het belastingvoordeel voor dakisolatie kon je tot 2016 dertig procent van het totale factuurbedrag recupereren via de belastingaangifte. Deze vermindering was geldig tot 2016. Lees er meer over in dit artikel.

Zelf dak isoleren?

Wanneer je besluit om zelf aan de slag te gaan moet je wel wat kennis en bij voorkeur ervaring bezitten met betrekking tot renovatiewerken in huis. Dakisolatie is niet de meest ingewikkelde klus, het is wel een tijdrovend proces dat een grote mate van nauwkeurigheid vergt. Daar komt nog bij dat de premie voor een dak isoleren lager uitvalt bij zelf isolatiewerken uitvoeren.

Uitbesteden dak isoleren?

Bij het uitbesteden van de dakisolatie aan een bedrijf zal de premie van de netbeheerder direct dubbel zo hoog uitvallen. Wanneer het een woning van ouder dan tien jaar betreft profiteer je ook van het lager BTW tarief voor de materiaalkosten. Een vakkundige installatie betekent een optimale isolatiewaarde én de werkzaamheden zullen ook nog sneller gereed zijn. Daarmee is uitbesteden in veel gevallen de meest interessante keuze.

prijs dakisolatie.

Offertes van isolatie professionals vergelijken? Vraag direct meerdere offertes aan van specialisten in de regio, gratis én vrijblijvend.