dakkapel kosten

Kosten van dakkapellen voor uw huis

  • Gevelkolonies kosten 3.000 tot 11.500 dollar, afhankelijk van de grootte en de complexiteit ervan.
  • De prijs van de dakkapellen in de schuur varieert van ongeveer €5.500 voor een 12-voets dakkapel tot €11.500 voor een 30-voets dakkapel.
  • Hippe dakkapellen kunnen overal kosten van €4.000 tot €15.000, afhankelijk van waar ze voor worden gebruikt en de grootte van de dakkapel.

Soorten dakkapellen en kosten

Dakkapellen zijn er in drie zeer verschillende stijlen, gevel, schuur en heup. Elk heeft zijn eigen aparte uitstraling en je vindt ze allebei veel gebruikt in huizen in het hele land. Het maakt niet uit welke optie u besluit toe te voegen aan uw huis, het is belangrijk om te weten wat het u zal kosten.

Gevelkolonies

Gevelkolonies zijn een van de meest voorkomende soorten dakkapellen die vandaag de dag in huizen worden gebruikt. Als de meeste mensen aan dakkapellen denken, stellen ze zich gevelkapellen voor. Deze dakkapellen zijn de kleine piekdoosjes die op en neer gaan van het dak van een huis. Ze hebben een piekdak en zien eruit als kleine huisjes die uit het huis komen.

Deze dakkapellen variëren in prijs van ongeveer €3.000 tot €11.500, afhankelijk van de grootte en de complexiteit ervan. Een kleine vier-voet dakkapel zou slechts € 3.000 aan de kosten van uw huis kunnen toevoegen, terwijl een veel bredere en langere dakkapel, zeg dichter bij 30 voet zou kosten dichter bij € 11.500 om aan uw huis toe te voegen.

Dakkapellen in de schuur

Dakkapellen in stallen zien er heel anders uit dan gevelkapellen en ze worden minder vaak aan woningen toegevoegd, hoewel ze wel de meest functionele van de twee dakkapellen kunnen zijn. De dakkapellen van de berging hebben niet het piekdak dat de zadeldakkapel wel heeft. In plaats daarvan zijn ze gewoon een lagere helling dan de rest van het dak om hen heen. Hierdoor ontstaat een mooi plat dak met een lichte helling en een meer vierkante ruimte dan de zadeldakkapel kan bieden. Hoewel de dakkapellen er niet zo ingewikkeld uitzien en niet zo veel architectonisch effect hebben, kunnen ze wel een behoorlijke hoeveelheid ruimte toevoegen aan een zolder.

De dakkapellen van de loods strekken zich ook in prijs uit van ongeveer €5.500 voor een 12-voeter tot €11.500 voor een 30-voeter volgens Reparatiehuis. Hoe groter de dakkapel, hoe meer ruimte u toevoegt aan uw huis, maar om goed te kunnen functioneren moet de dakkapel lager gepositioneerd worden dan de rest van uw dak of direct op de top van het dak, zodat het water effectief naar beneden kan lopen.

Hippe dakkapellen

Hippe dakkapellen lijken op gevelkapellen, maar in plaats van een piekdak met twee panelen die bij elkaar komen zijn er drie panelen die bij elkaar komen. Dit zorgt voor zachtere hoeken die niet zo opvallend zijn als bij gevelkolonies. Het eindresultaat is een vrolijk medium tussen gevel en schuur. Je krijgt iets meer hoofdruimte die je vaak vindt bij shed, maar je krijgt meer horizontale ruimte dan bij de meer agressieve gevelkapel.

Gelagerde dakkapel: Pedimentele dakkapellen verschillen qua structuur niet veel van gevelkapellen. Het verschil zit hem in de details. De architectonische details van deze dakkapellen zijn geïnspireerd op het oude Griekenland en Rome, met een driehoekige vorm boven op het raam gemaakt met gietvormen, en verticale gietvormen aan weerszijden van het raam om zuilen na te bootsen die de driehoek omhoog houden.

Boogkapel: Deze stijl van dakkapel heeft Franse wortels en wordt gekenmerkt door het dak, dat een zachte boog heeft.

Ovale dakkapel: Ovale dakkapellen lijken erg op een gebogen dakkapel. Het grote verschil tussen een ovale dakkapel en een dakkapel is dat de boog van het dak groter en meer uitgesproken is.

Wenkbrauwkapel: Hoewel de wenkbrauwkapel een gebogen dak heeft, heeft hij geen verticale zijden. Het ontbreken van verticale zijden resulteert in een dakkapel die zeer laag is en nauwelijks boven het dakoppervlak uitkomt.

Ingezette dakkapel: De naam van deze dakkapel is gebaseerd op de manier waarop deze op het dak is gebouwd. Terwijl de meeste dakkapellen op en af gaan van het dak, wordt een dakkapel teruggezet in het dak.

Samengestelde dakkapel: Een samengestelde dakkapel wordt ontworpen door elementen te ontlenen aan meerdere stijlen dakkapellen, en het zal er anders uitzien op basis van de architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp.

De onverwachte kosten van een dakkapel

De meeste mensen beseffen dat het toevoegen van een dakkapel aan hun huis hen geld kost aan materiaal en arbeid om de klus te klaren. Wat deze mensen zich niet realiseren is dat er ook andere kosten verbonden zijn aan het werk waar ze zich bewust van moeten zijn. Dingen zoals het aanpassen van het dak zodat het sterk genoeg is, of pieken in uw verzekeringspolis.

Versterking van uw dak

Als uw daksysteem al dicht bij zijn limiet zit, moet u geld uitgeven om het te laten verbeteren voordat een dakkapel op uw huis wordt gezet. Dat komt omdat dakkapellen gewicht toevoegen aan het dak van uw huis dat misschien niet goed wordt ondersteund zonder verbeteringen. Er is al het extra frame voor een dakkapel, de dakbedekking en de ramen die worden geplaatst. Dat kan in grotere dakkapellen tot een serieuze hoeveelheid gewicht leiden.

Verzekering Verhoging

De verzekering van de huiseigenaar gaat meestal van de vierkante meters van uw huis af. Door dakkapellen aan uw huis toe te voegen, neemt het aantal vierkante meters van uw huis toe, wat ook kan leiden tot een verhoging van uw verzekeringspremie. Dit is iets waar u zich bewust van moet zijn. De toegevoegde vierkante meters kunnen u ook helpen om meer voor uw huis te krijgen als u ooit besluit om het te verkopen, zodat de verbetering zich later kan uitbetalen.

Dakkapellen hebben meestal alleen zin als toevoeging aan woningen als u de extra ruimte voor kamers op uw zolder nodig heeft. Bij goed gebruik kunnen ze een aanzienlijke hoeveelheid ruimte aan uw huis toevoegen, maar grotere dakkapellenprojecten kunnen duizenden dollars kosten en zelfs leiden tot andere noodzakelijke verbeteringen aan uw huis die u nog meer kosten.