Dak tuinhuis vervangen: Hoe doe je het op de juiste manier

We gaan kijken hoe we een Tuinhuis dak kunnen repareren, wat waarschijnlijk een van de meest voorkomende Tuinhuis dakreparaties is die je zult doen. Of je nu een metalen of teerhouten Tuinhuis dak hebt, we zullen proberen alle mogelijke materialen en problemen die je zou kunnen hebben te bedekken. lees meer over :dak vervangen of vernieuwen.

dak tuinhuis vervangen

Soorten tuinhuis dakreparaties

Als je er aan toe bent, zijn er honderden verschillende soorten reparaties die je zou kunnen doen aan een Tuinhuis dak. Maar ze vallen in 3 basiscategorieën: buitenste lagen zoals dakpannen en underlayment, sheathing of multiplex, en dakspanten.

Hopelijk heeft u geen problemen met dakspanten, want dat betekent dat de structurele integriteit van uw loods in het gedrang komt - ga er niet in, zeker niet als er veel sneeuw op ligt! Laten we eens kijken naar elk type reparatie.

Dakbedekking en onderlaagreparatie

Als u beschadigde gordelroosjes of onderlaag heeft, dan zult u dat waarschijnlijk eerst merken als u in uw thuinhuis staat. U zult hier of daar een infuus hebben, of een merkbare vlek op de omhulling als u omhoog kijkt.

Een beschadigde onderlaag kan vaak worden gerepareerd door het gat of de gescheurde dakpan of een andere buitenste laag van het dakbedekkingsmateriaal te repareren. Hiervoor is meestal geen volledige afscheuring van het dak nodig. Als het lek gedurende lange tijd is ontstaan, dan moet u wellicht ook de onderlaag vervangen - zie hieronder.

Dakbedekking of Plywoodreparatie

Of u nu een typische OSB-dakmantel of multiplex hebt gebruikt, u wilt ook niet worden blootgesteld aan vocht. Een gat in uw dakbedekking, of een lek aan de rand van een dakventilatie, beschadigt de omhulling eronder, maar niet altijd tot het punt van vervanging.

Zowel de ommanteling als het multiplex is bestand tegen een zekere mate van vochtindringing voordat het vervangen moet worden. Door de buitenste dakbedekking en de onderlaag van bovenaf te verwijderen, kunt u de omvang van de schade zien. Als de OSB of het multiplex zacht is, dan moet het weg.

Ook als er een merkbare verzakking van uw dak is, met name tussen de dakspanten, dan is uw bekleding gecompromitteerd - tijd om te vervangen - geen inspectie nodig.

Als je een stuk multiplex moet vervangen, dan moet je al het materiaal op dat stuk verwijderen. Voor de meeste loodsen betekent dit meestal het verwijderen van een deel of het grootste deel van het dak. Afhankelijk van uw dakbedekking, kan het gewoon makkelijker zijn om het hele dak te verwijderen en te vervangen. Ik geloof echter in het tot een minimum beperken van de kosten, dus ik probeer dat koste wat het kost te vermijden!

Spantenreparatie

Hopelijk is het niet zover gekomen, maar als je een lek achterlaat voor een lange tijd, dan zal niet alleen de OSB vervangen moeten worden, maar ook je dakspanten. Als dit het geval is, is het niet altijd verplicht om het hele dak te vervangen. U zult eerst de ommanteling moeten repareren, dus zie hierboven.

Als het gaat om de bevestiging van de dakspant, heeft u misschien de mogelijkheid om deze alleen met de bestaande beschadigde dakspant te laten bezinken. Dat betekent dat u het dak op de exacte afmetingen van de andere dakspanten snijdt en vervolgens bevestigt, zodat het tegen de beschadigde dakspant aanzit. Zorg er natuurlijk voor dat de spant aan de loods is verankerd - niet aan de beschadigde spant!

Als u meer dan één dakspant heeft die beschadigd is, dan is een afscheuring van het dak van de loods waarschijnlijk in uw toekomst. Regelmatige visuele inspectie van uw Tuinhuis dak is altijd een goed idee - loop uw loods binnen en kijk omhoog!

Houd ook van bovenaf een oogje in het zeil - kijk minimaal één keer per seizoen goed naar de bovenkant van uw loods om er zeker van te zijn dat er geen kiezelsteen is afgevlogen of dat er een schroef is losgeraakt.

Reparatie van dakspanen op een tuinhuis

Ik durf te wedden dat uw thuinhuis een dak van kiezelstenen heeft. Ze zijn goedkoop, makkelijk te installeren, en duurzaam als de hel. Maar als ze worden blootgesteld aan constant zonlicht of zeer hoge winden, kunnen ze verslechteren of helemaal mislukken. Wat scheuren, schillen of wegvliegen, waardoor uw dakbedekking bloot komt te liggen.

Uw volgende vraag is waarschijnlijk: Kan ik slechts één dakpan vervangen, of moet ik een hele rij of sectie doen? Gelukkig, als u slechts één beschadigde dakpan heeft, dan kunt u deze verwijderen en een nieuwe installeren. De meeste mensen vinden echter dat er meer dan één, en vaak een hele sectie van een dakpan moet worden vervangen.

Hoe vervang je dan een enkele of een deel van het dak van een Tuinhuis dak? Laten we eens kijken, stap voor stap.

Verwijder de beschadigde dakpannen.

Als de wind de dakpan eraf blies, dan kunt u er een nieuwe dakpan onder plaatsen - u hoeft zich geen zorgen te maken over het aanbrengen van spijkergaten of iets dergelijks. Zorg er alleen voor dat uw nieuwe dakpan precies past zoals de laatste. Nagel in de teerstrip en je bent helemaal klaar.

Als je een beschadigde dakpan hebt, dan moet je het platte uiteinde van een koevoet gebruiken om het op te wrikken. Een 24" koevoet werkt mooi. Als alternatief zijn er ook dakgereedschappen zoals een dakripper of een hamer met een verlengde klauw op de rug die je beschadigde dakpan er ook snel af zal trekken.

Belangrijk - verwijder de oude dakpan langzaam en zorg ervoor dat uw breekijzer of ripper de oude dakpan op de plaats waar de bestaande spijker zit, vasthoudt. Dit zorgt voor een schone uittrekhulp, waardoor het risico dat de onderlaag of omhulling nog meer wordt gescheurd, wordt verkleind.

Controleer de omhulling en de onderlaag.

Als u de kiezelsteen heeft uitgeschakeld, controleer dan de onderkant op eventuele verdere schade. Als uw lek bijvoorbeeld een kiezelsteen is naast een dakventilator of pijp, dan moet u ook het gootstuk rond de opening controleren.

De dakpannen moeten het gootstuk rond een ontluchtingsopening aan de boven- en zijkanten bedekken. De onderkant van het gootstuk moet zichtbaar zijn en boven de rij dakspanen net onder het gootstuk. Alle blootliggende spijkers en de randen rond het gootstuk onder de dakspanen moeten voorzien zijn van een dakafdichting.

Vervang de dakspaan.

Als u de beschadigde dakpan hebt verwijderd, indien nodig, en u hebt vastgesteld dat de OSB nog steeds in goede staat is - niet zacht of verrot - vervang dan uw dakpan. Standaard 3-tab dakpannen zijn van een uniforme grootte, dus vervang de dakpan.

Let er bij het vervangen op dat u de dakpannen niet beschadigt. Dit is het lastigste gedeelte, want de dakpannen boven de beschadigde dakpannen moeten worden verwijderd, zodat de nieuwe dakpannen onder de dakpannen kunnen schuiven. Gebruik een platte spijlstang of een dakspaan om elke spijker voorzichtig op te tillen. Trek de spijker met uw vingers omhoog.

Wanneer u de nieuwe kiezelsteen opnieuw installeert, zorg er dan voor dat u de spijkers opnieuw door de oorspronkelijke gaten plaatst, zodat de bovenstaande kiezelsteen niet begint te lekken.

Hoe repareert u het metalen dak van de tuinhuis?

Als je een metalen Tuinhuis dak hebt, beschouw jezelf dan als gelukkig - metaal gaat eeuwig mee en het is veel onwaarschijnlijker dat je in een storm wegvliegt - tenzij je in Kansas woont! Met dat gezegd zijnde, kan uw metalen Tuinhuis dak mislukken. Vaak is het een lekke schroefgat of verkeerd zittende delen van de dakbedekking.

Hier vindt u een snel overzicht van hoe u een metalen dak op een loods kunt monteren.

Lekkende schroefgaten

Metalen dakbedekking is ondoordringbaar. Behalve dat het afhankelijk is van zeskantschroeven met dikke rubberen ringen. Deze ringen kunnen soms falen, verharden en verslijten bij extreme zon of kou. Wanneer dit gebeurt, kan er water onder de metalen dakbedekking sijpelen.

Het bevestigen van dit soort lekken is net zo eenvoudig als het vervangen van de schroef. Door het schroefgat te coaten met een metalen dakafdichting zal de schroef geen probleem meer zijn. De schroef wordt net als een buis van siliconen of acryl uit een buisje gehaald.

Metalen dakroest

Na verloop van tijd is een metalen dak gevoelig voor roest. Een nieuw stalen dak is hoogstwaarschijnlijk gegalvaniseerd, wat betekent dat het een zinken coating heeft over de bovenkant. Echter, krassen van boomtakken of andere beschadigingen zullen het staal eronder blootstellen, wat leidt tot roest.

Als de roest echt slecht is, dan heeft u gaten en is het tijd om een of meer van uw dakpanelen te vervangen. Dit is zo eenvoudig als het verwijderen van uw oude metalen dakplaat en het installeren van een nieuwe. Zorg ervoor dat u nieuwe dakbedekkingsschroeven gebruikt, aangezien de rubberen ringen op het oude paneel waarschijnlijk hard zijn en achteruitgaan.

U kunt ook een metalen dak schilderen. Het is aan te raden om het om de tien jaar of zo te verven. Waarom? Het is een andere bedekking die het dak beschermt. Voordat u verf aanbrengt, wilt u een laagje metalen dakafdichtingsmiddel aanbrengen dat in een blikje zit en met een kwast, roller of spuit wordt aangebracht.

Regelmatig afdichten en schilderen houdt de roest veel langer weg dan helemaal niet schilderen.

Corrosie op een metalen dak

Metalen dakcorrosie is een probleem als u andere soorten metalen hebt gebruikt in combinatie met uw stalen dak. Zo kan bijvoorbeeld aluminium gootstuk of druiprand rond de rand van uw dak het staal sneller aantasten dan gegalvaniseerd stalen gootstuk.

Belangrijker nog, u moet geen behandeld hout gebruiken voor uw dakspanten. Behandeld hout heeft koper in zich, wat het gegalvaniseerd staal zal aantasten. Als u dit niet doet, zal uw stalen dak corroderen waar het in contact komt met de dakspanten, waardoor het hele dakbedekkingsmateriaal wegwaait of naar binnen valt.

Ten slotte, als u denkt over het installeren van dakluiken of zonnepanelen, zorg ervoor dat uw bevestigingsmiddelen van hetzelfde type metaal zijn als het dak. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw dak niet corrodeert - vermijd vermenging en bijpassende metalen.

Onjuiste installatie

Alle metalen daken worden geleverd met specifieke installatie-instructies. Als u de aanwijzingen niet opvolgt, zal er telkens een lek ontstaan.

Het eerste wat u moet begrijpen over de installatie is dat het aandrijven van de dakschroeven voorzichtigheid vereist. U wilt dat de rubberen ring goed zit, maar niet te veel wordt samengedrukt. Als u een schroef te ver doordraait, zal de ring breken en water doorlaten, waardoor er een lek in uw thuinhuis ontstaat.

Vergeet niet - metalen daksiliconenkit is uw beste vriend. Elk paneel moet worden verzegeld met een 100% siliconenproduct. Alle ontluchtingsopeningen zouden ook moeten worden verzegeld. De schroefgaten hoeven niet te worden verzegeld.

Hoe te om afgebroken Tuinhuis dak te Repareren

Asfaltdakvilt is een uiterst goedkope en duurzame optie voor uw thuinhuis. Als u het heeft, weet u al hoe eenvoudig het te installeren is. U krijgt echter wel waar u voor betaalt in termen van duurzaamheid.

De dikte van het asfaltvilt leent zich voor lekkages of schade door stormvuil. Laten we eens kijken hoe we asfaltviltproblemen kunnen oplossen.

Scheuren, scheuren en andere beschadigingen

Het bevestigen van dakvilt is niet moeilijk, maar u wilt wel het juiste product voor de klus kopen. Als u een gat heeft, dan krijgt u met zo'n product de klus geklaard.

Als je scheuren of een scheur hebt, werkt zo'n product vrij goed. Je moet nog steeds het dak patch compound gebruiken met de stof, maar dit zal de meeste gaten of scheuren bedekken.

In het geval van harde wind of een andere rampzalige gebeurtenis, kunt u een hele rij of het hele dak vervangen als dat nodig is. Vergeet niet dat u koos voor dakbedekking omdat het kosteneffectief is, dus elke vervanging zal uw portemonnee niet breken.

Andere Dakbedekking Vilt Lekken

Als u uw dakbedekking op de thuinhuis moet blijven repareren, dan moet u misschien gaan nadenken over het bedekken van uw vilt.

Het toevoegen van een laagje dakspanen is niet duur, tenzij je een grote thuinhuis hebt. Houd er rekening mee dat zelfs het beste en zwaarste vilt niet zo lang meegaat. Als je meer dan een lek of twee in je vilt hebt gehad, bedek het dan met gordelroos.

Een houten tuinhuis dak repareren

Hout is mooi. Maar die schoonheid gaat gepaard met een prijs. Als je wat houtschilfers of gordelroosjes uit je thuinhuis bent kwijtgeraakt, dan heb je nog wat werk voor de boeg. In tegenstelling tot standaard asfaltsjaloezieën, buigen houten dakpannen en shakes niet.

Hier is hoe je een dakpan op het houten dak van je loods kunt repareren:

  • Verwijder de gebroken kiezelsteen. Gebruik een hamer en beitel of een platte schroevendraaier om de dakpan te breken. Trek de gebroken stukken van de kiezelsteen voorzichtig naar buiten. Let op dat u de dakpannen rondom de beschadigde dakpan niet beschadigt.
  • Je moet de oude spijkers eruit halen die de beschadigde dakpan op zijn plaats hielden. Een dakpan ripper is een prachtig hulpmiddel voor dit doel - als je een houten dakpan dak hebt, dan is investeren in dit hulpmiddel een goed idee. Schuif de ripper onder waar de spijkers zitten, gebruik dan een hamer en zwaai naar beneden op de rand van de rippergreep. Hierdoor worden de spijkers aan de basis afgeknipt.
  • Zodra u de spijkers heeft verwijderd, kunt u uw nieuwe dakpan installeren. Vergeet niet dat een houten kiezelsteen aan elke kant ongeveer een kwart inch nodig heeft om rekening te houden met uitzetting en inkrimping, dus meet voorzichtig.
  • Installeer de nieuwe kiezelsteen, schuif hem onder de dakpannen boven. Schuif hem tot hij net een halve centimeter onder de andere dakspanen in de rij ligt. Plaats vervolgens uw nagel in een hoek van 45 graden, zodat hij tegen de rand van de dakpan aanligt boven de dakpan die u installeert. Nagel het in die hoek. Doe dit voor beide spijkers.
  • Tot slot, gebruik je hamer om de dakpan zachtjes de laatste ½" op zijn plaats te hameren. Op die manier worden de gehoekte spijkers die u net hebt gehamerd, afgedekt door de dakpan boven de dakpan. Zorg ervoor dat u alleen roestvrijstalen of gegalvaniseerde nagels gebruikt!

Andere problemen met houten dakpannen zijn schimmel, rot, meeldauw en mos. Regelmatige coatings met houtbehandeling zullen veel van deze problemen verminderen. Echter, als u aanzienlijke mos- of schimmelvorming heeft, moet u een professional bellen om uw dak onder druk te wassen met speciale schimmelverbindingen.

Als u vindt dat na de behandeling en het schoonmaken dat uw houten dak nog steeds snel schimmelvorming heeft, verwijder dan bomen en andere obstakels die de zon kunnen belemmeren. Een constant nat dak zal elk houten dak doen schimmelen, hoe goed u er ook voor zorgt.

Hoe kunt u het multiplex van het thuinhuisdak vervangen?

Voor het vervangen van de triplex- of OSB-dakbedekking op uw dak moet u de meeste, zo niet alle, dakbedekkingsmaterialen en onderlagen verwijderen. Echter, als u al het verwijderen van veel van uw dakbedekking voor vervanging, dan is het veranderen van de multiplex is niet veel meer moeite.

Als je een lek hebt, en je hebt het gemerkt, dan is de kans groot dat het op - en in - uw dakbedekking is gesijpeld. Een lek dat zichtbare vlekken veroorzaakt aan de onderkant van uw ommanteling - zichtbaar van binnenuit de thuinhuis - zal vervangen moeten worden.

Bij het vervangen van het multiplex dient u alle oude spijkers of schroeven te verwijderen. Als u het multiplex vervangt, doe dan ook een grondige visuele inspectie van de dakspanten. Triplex vervanging is ook een goed moment om de spanten van uw thuinhuis te vervangen of te zusteren.

Bij het installeren van de nieuwe multiplex, zorg ervoor dat je hebt gekozen voor dezelfde dikte van de mantel als u slechts een deel van het multiplex te repareren. Houd ook rekening met uw nieuwe dakbedekking, indien nodig. Houten dakpannen vereisen een geheel andere bekleding dan andere soorten dakbedekking.

Hoe kan ik een verzakkingsdak repareren?

Een verzakkend dak kan van alles betekenen: verzakkende spanten, verkeerd geconstrueerd dak, niet goed gebouwde muren, enz. Controleer eerst of uw dak correct is gebouwd als u niet de bouwer bent. Kijk in uw thuinhuis. Zijn er plafondbalken of dakbalken? Zijn er vliezen of kragen die het dak verder versterken? Als u op al deze punten neen antwoordt, dan heeft u grotere, structurele problemen die een dakvervanging vereisen.

Als uw dak goed geconstrueerd lijkt en de muren van uw loods niet naar buiten (of naar binnen!) gebogen zijn, dan heeft u geluk. Waarschijnlijk kunt u dat krijgen door alleen maar de ommanteling of de dakspanten van uw loods te vervangen.

Voor het vervangen van uw spanten en de bekleding, of het nu gaat om OSB of multiplex, zie hierboven. Begrijp dat doorzakken in een dak, als het niet een structureel probleem is, altijd ofwel de sheathing ofwel de spanten zal zijn. Door simpelweg een andere of extra laag dakbedekking toe te voegen, wordt de verzakking alleen maar erger - vermijd!

Reparatie van andere soorten Tuinhuis daken

Andere soorten Tuinhuis dakmaterialen hebben hun problemen - laten we eens kijken naar alternatieven voor dakbedekking en de soorten reparaties die u met elk van deze materialen zult tegenkomen.

Rubberreparatie

Het bevestigen van een rubberen dak is zo eenvoudig als het kopen van een blikje - of emmer - van een rubberen cement afdichter als deze. Deze compounds zijn ontworpen om gebruikt te worden met ofwel een deel van een rubberen dakbedekking, voor grotere gaten of alleen voor kleinere gaten.

Vergeet niet dat rubberen daken ongelooflijk duurzaam zijn. In sommige gevallen kunnen ze meer dan 50 jaar meegaan. Als u echter rubberen dakbedekkingscement moet gebruiken, weet dan dat regelmatige inspectie van de patch essentieel is. Het cement zal breken voordat het rubber, en je zult opnieuw aan te brengen voordat u uw rubberen dak te vervangen.

Vaak kunnen rubberen afdichtingen worden geschilderd. Dit is altijd aan te raden omdat de verf een extra barrière vormt tegen krassen en UV-schade.

Polycarbonaat reparatie

Een van de meest voorkomende problemen met polycarbonaat of plastic dakbedekking is dat mensen per ongeluk siliconen gebruiken bij de plastic panelen. Dit is een grote fout. Polycarbonaat dakbedekking breidt zich uit en krimpt in. Het heeft ruimte nodig om te bewegen. De siliconen die in grote doses worden gebruikt, zoals bij het afdichten van paneelranden, zullen deze beweging beperken.

Als dat gebeurt, zullen de panelen barsten bij de schroefgaten langs de naden waar de siliconen zijn aangebracht. U zult alle panelen waar de afdichtingskit is gebruikt moeten verwijderen en vervangen.

Ook voor polycarbonaat panelen is het nodig om gootstukken te gebruiken die ontworpen zijn voor gebruik met het dakbedekkingsmateriaal. Meng en match de materialen niet. Dit kan leiden tot lekken rond de randen of zal het dakbedekkingsmateriaal volledig breken.

Als u een klein gaatje in de kunststof krijgt, is het gebruik van siliconen prima. U wilt het niet gebruiken om twee stukken polycarbonaat met elkaar te verbinden. Ook het verwijderen van polycarbonaat panelen om de ruimtes waar de panelen elkaar overlappen schoon te maken is een goed idee. Als de panelen niet goed in elkaar passen, kan het water uiteindelijk naar beneden en naar boven en in uw thuinhuis werken.

Conclusie

Een daklek is niet het einde van de wereld. Met de juiste materialen en de hulp van dit artikel moet je in staat zijn om vrijwel elk lek dat op je pad komt te verhelpen.

Vergeet niet dat het regelmatig inspecteren van uw dak, bijvoorbeeld één keer per seizoen, de beste manier is om lekken en tijdrovende schade aan uw thuinhuis te voorkomen.