Top 10 Dakproblemen

meest voorkomende dakproblemen

De gezondheid van uw dak is cruciaal voor de integriteit van uw huis. Het kennen van de 10 meest voorkomende dakbedekkingsproblemen kan u helpen om de schade vroeg genoeg op te vangen om adequate reparaties uit te voeren. Hier zijn de meest opvallende problemen. Lees meer over dakwerken

Daklekken

Uw dak moet met de elementen overweg kunnen. Regen, sneeuw, hagel en wind kunnen leiden tot vocht in het dak. Als dit gebeurt, zijn rot en schimmel de volgende stap.

Defecte installatie

Een slecht geïnstalleerd dak leidt tot grotere problemen. Als u wilt dat uw dak een lange levensduur heeft, moet het volgens de normen en door een professional worden geïnstalleerd.

Critteraantasting

Kleine vogels en dieren kunnen veel schade aan uw dak veroorzaken. Als u een dierenplaag heeft, wilt u daar zo snel mogelijk voor zorgen.

Slecht geïnstalleerd Knipperlicht

Knipperende afdichtingen zoals ontluchtingsbuizen, schoorstenen, dakramen. Als het gootstuk niet goed is geïnstalleerd, leidt dit tot openstaande naden en afgeblazen tegels.

Zwembadwater

Als er waterbaden op uw dak liggen, ontstaat dit probleem normaal gesproken door puinophopingen of door HVAC-units die niet goed afvoeren. Het kan ook te wijten zijn aan gootproblemen.

Ventilatieproblemen

De ventilatie regelt de temperatuur en het vochtgehalte. Ventilatieproblemen leiden tot dure energierekeningen en schimmelvorming.

Krimp of blaasvorming

Het dakmembraan kan krimpen en scheuren in de bovenste laag veroorzaken. Let op voor blaasvorming, splitsing en oppervlakte-erosie.

Overhangende ledematen

Boomledematen kunnen het oppervlak wrijven en de toplaag van uw dakspanen afslijten. Knip uw boomstammen zo veel mogelijk terug. Geen enkele boom mag een bedreiging vormen voor uw huis.

Onjuist onderhoud

Uw dak moet regelmatig worden gecontroleerd. Met goed onderhoud kunt u eventuele problemen die zich voordoen op uw dak onder controle houden.