Vochtproblemen lijken onverzorgd en kunnen schadelijk zijn

Vochtproblemen lijken onverzorgd en kunnen schadelijk zijn

Vochtprobleem in uw woning zijn erg vervelend. Om meerdere redenen. Niet alleen lijken vochtplekken onverzorgd. Ook zijn ze schadelijk voor de kwaliteit van uw woning en kan vochtoverlast zelfs slechts zijn voor uw gezondheid. Als u kampt met vochtproblemen in huis, is een effectieve vochtbestrijding noodzakelijk. Maar hoe herkent u vochtproblemen? Wat zijn de oorzaken hiervan? En hoe gaat vochtbestrijding door een professioneel bedrijf precies in zijn werk?

Vochtproblemen herkennen en oorzaken van vochtproblemen

Voor de gemiddelde woningeigenaar kan het best lastig zijn om vochtproblemen te herkennen. Ramen die beslaan zijn een eerste signaal dat er een vochtprobleem kan zijn in uw woning. Vooral als de ruiten in huis vak beslagen zijn, mot u alert zijn. Een ander teken die noopt tot vochtbestrijding, is als er een muffe geur in huis hangt. Dit kan duiden op schimmel, zeker als er ook ongedierte in huis aanwezig is. Zoals pissebedden of zilvervisjes. Wanneer er verkleuringen op het behang, plafond of onder het dak te zien zijn, vaak donkere plekken, is dat ook een aanwijzing voor opstijgend vocht of doorslaand vocht. Regelmatig komt het voor dat door een kapot dak of lekkende dakpannen vocht naar binnen trekt. Er zijn twee verschijnselen die nopen tot het direct overgaan tot vochtbestrijding door een professioneel bedrijf. Ten eerste afbladderend behang of zwam- en schimmelvorming. Als u hier last van heeft, heeft het doorslaand of optrekkend vocht al flinke schade aangericht. Ten tweede moet er direct een bedrijf voor vochtbestrijding gebeld worden als u allerlei gezondheidsklachten krijgt, zoals keelpijn, allergieën, en er aanwijzingen zijn dat dit het geval is sinds de ramen vaak beslagen zijn of er vochtplekken op de muur verschijnen.
Lees meer over vochtproblemen bij vochtbestrijdingsnel.be

Kies voor een ervaren bedrijf in vochtbestrijding

Stel dat u geconstateerd heeft dat er sprake is van vochtproblemen in huis, zoals opstijgend vocht onder het dakgedeelte, schakel dan meteen een ervaren bedrijf in om het vochtprobleem bij de wortel aan te pakken. U kunt hiervoor in de provincies Vlaanderen, Brabant en Limburg goed terecht bij dé experts in vochtbestrijding BKG Dakwerken. BKG Dakwerken heeft veel ervaring met en is gespecialiseerd in het oplossen van opstijgend vocht en andere problemen op gevel, muren en onder daken. Met name vocht die door daken heen trekt, is een vochtprobleem dat tot ons expertiseterrein behoort. Opstijgend vocht onder het dakgedeelte kan op langere termijn, door houtrot, namelijk de constructie van het complete dak aantasten. Dit vochtprobleem valt alleen op te lossen door de lekkage of het opstijgend vocht op te lossen door deze aan te pakken. Als de houtrot of de vochtproblemen het dak al enige tijd hebben aangetast, kan het voor uw eigen veiligheid en dat van uw huis- en buurtgenoten noodzakelijk blijken te zijn om tot een reconstructie van het dak over te gaan.

Neem contact met ons op

Heeft u thuis vochtproblemen? En vermoed u dat deze wel eens te maken zouden kunnen hebben met lekkage van het dak? Neem dan contact op met het ervaren, voordelige en betrouwbare bedrijf BKG Dakwerken. Bezoek onze website bkgdakwerken.be, vraag een vrijblijvende offerte aan en/of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag aan een prettiger woonklimaat!