3 Signalen dat u uw dak wat aandacht moet geven vandaag.

3 Signalen dat u uw dak wat aandacht moet geven vandaag.

Het dak van uw bedrijfspand beschermt een enorme investering. Of u nu een bedrijf runt vanuit uw gebouw of de ruimte verhuurt aan andere bedrijfseigenaren, u heeft het nodig om in goede conditie te blijven. Weet u welke tekenen erop wijzen dat het dak onmiddellijk aandacht nodig heeft? Hieronder vindt u drie aanwijzingen om u op weg te helpen.

Lekken

Sommige lekken zijn stiekem, andere zijn vrij merkbaar. Sommige dingen die je moet opzoeken zijn gebeitste muren, zowel binnen als buiten het gebouw. Je kunt strepen opmerken die lijken te beginnen bij de daklijn en zich een weg naar beneden werken. U kunt ook vlekken op het plafond opmerken, wat aangeeft dat er zwembadwater door begint te sijpelen. Vlekken wijzen vaak op een kleiner lek.

Lees meer over dakrenovatie

Een ander teken dat u een lek heeft, is dat er daadwerkelijk water uit het plafond aan de binnenzijde of de buitenzijde stroomt. Dit kan duiden op een ernstiger lek, waardoor het belangrijker is dat u het onmiddellijk laat inspecteren.

Slecht vakmanschap

Of het dak nu verkeerd is geïnstalleerd om mee te beginnen, of dat u een aantal slechte reparaties heeft laten uitvoeren, uw commerciële dak zal niet efficiënt zijn, tenzij het in goede staat van onderhoud verkeert. Het is belangrijk dat u de professionals inhuurt die de juiste gereedschappen en producten hebben om de klus goed te klaren. Als uw dak in verval is, is het tijd om een commerciële dakdekker in te schakelen.

Staand water

Er zijn veel commerciële gebouwen met platte daken. Als het uwe er een is, controleer dan regelmatig op stilstaand water. Dit kan gebeuren omdat de materialen niet correct zijn geïnstalleerd, of omdat het gebouw een soort structurele schade heeft. Het kan ook komen door verstopte riolen. Het plassen van water zal verdere schade veroorzaken, dus het is belangrijk om het meteen te laten verzorgen.