Veelvoorkomende problemen veroorzaakt door lekken in uw commercieel dak

lekken in uw dak

Uw dak is een kritisch onderdeel van uw bedrijfspand. Als uw bedrijfsdak op enigerlei wijze wordt aangetast, kan dit in de toekomst leiden tot exponentiële kosten en hoofdpijn. Of u nu eigenaar bent van uw bedrijfslocatie, een appartementencomplex of een kantoorgebouw, het begrijpen van potentiële problemen is cruciaal. Lees meer over deze veelvoorkomende problemen die worden veroorzaakt door een lek dak.

Gerelateerd: Dakrenovatie: mogelijkheden, prijs en aandachtspunten

Schimmelgroei

Het eerste wat zal gebeuren wanneer een dak lekt is dat er water in uw daklijn komt en begint te weken in het interieur. Heel snel zal dit schimmelvorming veroorzaken. Schimmel heeft slechts een paar basiskenmerken nodig om in uw gebouw te kunnen gaan groeien:

  • Vochtigheid
  • Warmte
  • Een voedselbron

Sommige veel voorkomende voedselbronnen voor schimmel zijn gipskarton en tapijt, maar schimmel en meeldauw kunnen groeien op de voeg van een badkamervloer, op uw isolatie, en zelfs op het houten frame van uw gebouw.

Rottend hout

Naarmate de schimmel groeit en vocht in uw houten steunbalken dringt, kan het de sterkte van uw hele steunstructuur verminderen. Na verloop van tijd kan het een gevaarlijke situatie creëren. Van een slappe daklijn tot een volledige ineenstorting van uw commerciële dak, het is het beste om waterschade te voorkomen voordat uw framing begint te rotten.

Gecompromitteerde isolatie

Tot slot kan een lek in uw dak ervoor zorgen dat uw isolatie nat wordt. De meeste gebouwen zijn geïsoleerd met glasvezelisolatie. Dit isolatiemateriaal maakt gebruik van luchtzakken tussen de vezels om een warmtebarrière te creëren. Bij blootstelling aan water wordt de glasvezelisolatie zwaar en kreukelig. Dit vermindert niet alleen de isolerende eigenschappen, maar kan ook een aanzienlijk gewicht toevoegen aan uw commerciële plafond, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.