5 Tips voor het onderhandelen over kosten met dakwerkers

Als het gaat om woningverbeteringsprojecten, voelt een dakvervanging meestal als een van de meest overweldigende. Zelfs als er geen grote problemen zijn en het gewoon tijd is voor een dakvervanging, is uw dak uw eerste verdedigingslinie tegen de elementen en het is ook een van de duurdere updates die u kunt maken aan uw huis. Om ervoor te zorgen dat u betaalt de beste prijs voor uw project, volg deze tips om uw definitieve dak vervangende kosten te onderhandelen met uw voorkeur dakwerker.

Dakbedekking en uw huis

Uw aannemer is goed op de hoogte van de impact van uw specifieke project op uw huis. Ze hebben uw huis bezocht en de mogelijkheden, behoeften en uitdagingen van het project beoordeeld. Op dit gebied is het in het belang van de aannemer om te zorgen voor de hoogst mogelijke dakbedekking. Het aanvankelijke, lopende en voortdurende succes van hun installatie is van het grootste belang voor hun nabije en toekomstige vooruitzichten.

Uw aannemer moet u kunnen vertellen of u de isolatie moet vervangen, repareren of verwijderen voordat het project begint. Ook moeten ze u kunnen adviseren of u de oude asfaltdakbedekking moet afscheuren en vervangen of een nieuwe asfaltdakbedekking over het bestaande materiaal moet plaatsen. Hun aanbevelingen dienen te worden gekoppeld aan hun voorspellingen over uw dak, dus het is oké om te vragen naar garanties. Uw dakbedekking is van cruciaal belang om uw woning te beschermen tegen de elementen en om de integriteit van uw woning te waarborgen. Zorg ervoor dat uw dakbedekking aannemer heeft uitgelegd aan u specifiek hoe uw opgewaardeerde dakbedekking zal uw huis te beschermen nu en in de toekomst.

Hoewel het moeilijk is voor een aannemer om exacte beloftes te doen, kunnen ze u zeker helpen te begrijpen wat u kunt verwachten in de toekomst. Hoe minder diep die toekomst is en hoe gevoeliger voor schade aan uw dakbedekking, hoe minder uw installatie zou moeten kosten.

kosten dakwerker onderhandelen

Uw dakwerker moet uw dakbedekkingsplannen beoordelen

Zorg ervoor dat u precies vraagt welk dakbedekkingsmateriaal uw aannemer aanbeveelt en waarom.

Het is oke om te verwachten dat de aannemer het grootste deel van het werk in onderzoek te behandelen - immers, een van hun waarde voorstellen is expertise in het veld en de lokale kennis over de beste dakbedekking om uw huis waarde en een lange levensduur te verhogen.

Het type dak dat u van plan bent te hebben geïnstalleerd op uw huis maakt een groot verschil in hoe het presteert, hoe het eruit ziet en hoe lang het zal duren. Daarom moet u een basiskennis hebben van de verschillende soorten daken en wat u van elk van hen kunt verwachten. Uw aannemer moet al deze variabelen met u bespreken voor uw definitieve offerte. U kunt uw eigen noties hebben van wat er moet gebeuren, maar controleer deze aan de hand van wat de aannemer aanbeveelt.

U wilt zo goed mogelijk voorbereid zijn om tijdens uw onderhandelingen naar verschillende materialen te vragen. Als u wilt, kunt u vragen naar de materiaalkosten en zelfs overwegen om ze zelf te kopen als er sprake is van kostenbesparingen. Opties die u kunt onderzoeken zijn onder andere:

 • Asfalt gordelroosjes
 • Kleiduiventegel
 • Architectuur
 • Houten dakpannen
 • Betontegel
 • Leisteen
 • Koper
 • Metaal
 • Tin
 • Gegolfd
 • Staande naad
 • Stalen dakbedekking
 • Schuim
 • Teer en grind
 • Rubberen dakbedekking

Of u nu een nieuwe keuze van dakbedekking installeert of uw bestaande dakbedekking opwaardeert, u moet een goed begrip hebben van wat het is en hoe het uw huis beïnvloedt, nu en in de toekomst.

Krijg duidelijkheid over de garantie, en zorg ervoor dat het deel uitmaakt van de prijs.

U kunt altijd met uw aannemer onderhandelen over de prijs van een succesvol project voordat u een contract ondertekent. Bespreek uw budget met uw dakdekker. Ga ermee akkoord dat eventuele onverwachte projectkosten schriftelijk worden gepresenteerd om u te helpen binnen uw budget te blijven. Verrassingen, met andere woorden, mogen u of uw aannemer niet verrassen, en ze mogen uw investering zeker niet verrassen.

Bijvoorbeeld, na het begin van het werk, is er een kans dat uw dakbedekking aannemer zou kunnen vinden beschadigde onderlaag, zoals een van de volgende voorwaarden:

 • Verrotte vlonders. De nummer één kwestie die dakdekkers ontdekken tijdens een scheurbeurt is een rotte of zachte dakbedekking.
 • Onvoldoende vlonders. Als de dakdekker op uw dak begint te lopen en vindt dat het dek verend of springerig is, zullen ze ook een nieuwe bekleding aanbevelen.
 • De garantie heeft ook gevolgen voor de kosten. De meeste installateurs bieden fabrieksgaranties die u beschermen tegen defecte apparatuur. Sommige bieden ook extra garanties voor de installatie, die mogelijke schade aan uw huis dekken. Zorg ervoor dat de genoemde garantie duidelijk is in wat ze dekt - en in wat ze niet dekt. Gebruik bovendien de garantie als een koopje.

  Een lagere prijs zou een korte garantie moeten opleveren en een hogere prijs die langer is. Een garantie van 50 jaar kan te lang zijn en een garantie van twee jaar kan te kort zijn. De gegevens van uw systeem en uw dakbedekkingsinstallatie dicteren deze getallen meer dan wat dan ook. Bespreek ze grondig met uw aannemer.

  onderhandelen dakwerkers kosten

  Reputatie is alles: uw dakbedekker

  Uw bedrijf is hun bedrijf - en terwijl deze dakbedekking upgrade of vervanging zou kunnen blijven met u (of op zijn minst uw huis) voor decennia, zal het ook bouwen, of blijven bouwen, hun reputatie in een welvarend bedrijf.

  Een veteraan dakbedekking aannemer zou goed begiftigd kunnen zijn met herhaalde opdrachten en een geboekte planning. Jongere bedrijven en aannemers zijn misschien meer bereid om hun prijs te verlagen en hun garanties voor een solide project als het uwe te verlengen.

  Een tweede mening vragen aan andere dakwerkers

  Het hele proces van een dakbedekkingsinstallatie is detail-zwaar en omvat een groot aantal bewegende delen, van de kleine lettertjes van uw contract tot de machinaties van de installatie zelf - weet u nog wat we over verrassingen hebben gezegd?

  Aangezien uw aannemer (letterlijk) in de buurt is geweest en de ervaring heeft die u misschien niet heeft, moet u met goede vrienden en familie overleggen over de grote stappen van uw reis. Terwijl wij dit soort steun door de vingers zien, hebben huiseigenaren ons door middel van enquêtes en interviews herhaaldelijk verteld dat het ontcijferen van enkele van de diepere en complexere elementen van hun project hen verliet op zoek naar meer professionele ondersteuning - wat onze huiseigenaren vonden met BKG.

  Uw grootste vriend in een dakbedekkingscontract onderhandeling zou een dienst als BKG kunnen zijn. Neem vandaag nog contact met ons op om te weten te komen hoe we u kunnen helpen.