Dakschade: 8 Waarschuwingsborden

Het negeren van de waarschuwingsborden dat uw dakbedekking in de problemen zit, zal u uiteindelijk op vele manieren kosten, dus het is belangrijk om te leren hoe u de storingsborden rond uw huis kunt herkennen voordat de schade wordt aangericht. Hier zijn enkele tips over wat te zoeken en wanneer het tijd kan zijn om een lokale dakwerker te vinden om u te helpen.

daklekken die voor dakschade zorgen

1. Lekken kan betekenen dakschade

Water kan vanuit veel verschillende gebieden in uw huis sijpelen, maar de eerste en belangrijkste plek om te controleren is het dak. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar sommige huiseigenaren kunnen een kleine watervlek of daklek negeren die te klein lijkt om serieus te zijn. Maar zelfs deze kleine lekken kunnen ernstige en dure schade veroorzaken, zoals schimmel en rot. Om dit te voorkomen, moet u of een aannemer minstens één keer per jaar doorvoeringen zoals schoorstenen of dakramen inspecteren, evenals de dakspanen. Voor een grondige inspectie kunt u het beste vallen en springen. Kijk ook op zolder voor watervlekken na een hevige storm of door de wind veroorzaakte regen. Vaak begint een lek op zolder, en als u wacht tot het in de woonruimte komt, kan het zijn dat u te laat bent voor een eenvoudige reparatie.

gordelroosjes

2. Gordelroosjes

Gordelroosjes die aan de randen omkrullen of in het midden omhoog komen, zijn een teken van verwering of een verouderingsdaksysteem en kunnen daardoor gaan lekken. Als uw dakspanen broos zijn en praktisch breken bij aanraking, hebben ze waarschijnlijk het einde van hun leven bereikt, wat betekent dat het tijd is om te investeren in een nieuw dak. Dakspanen in deze toestand kunnen gevoelig zijn voor schade tijdens extreme weersomstandigheden.

Ontbrekende dakpannen

3. Ontbrekende dakpannen

Het is geen probleem om een paar shingles te vervangen als er een aantal ontbreken, maar als u geen reserve shingles over hebt van de dakinstallatie, kan het zijn dat vervangende shingles niet precies overeenkomen. In feite is het mogelijk dat zelfs de reserve shingles die overblijven van de installatie niet precies overeenkomen met de natuurlijke verwering van de op het dak geïnstalleerde shingles. Veel ontbrekende shingles kunnen betekenen dat uw dak het einde van zijn levensduur nadert en dat u mogelijk een volledige dakvervanging nodig heeft.

4. Uw dak is oud

Zelfs als het dak er goed uitziet voor zijn leeftijd, laat een aannemer de toestand ervan controleren om te zien of er onderliggende problemen zijn die moeten worden aangepakt. Sommige problemen kunnen niet van benedenaf worden gezien, dus periodieke dakinspecties zijn belangrijk. Het is het beste om een aannemer op het dak te laten gaan, want die heeft de nodige veiligheidsuitrusting en is getraind in de veiligheidsprocedures.

5. Overmatige korrels in de goot

Als uw dak nieuw is, is het normaal om granulaat in de dakgoten te zien, aangezien deze tijdens de installatie kunnen worden losgemaakt, maar als uw dak ouder is, kan dit betekenen dat uw dakspanen versleten zijn en wellicht aan vervanging toe zijn. Granulaat beschermt de dakspanen tegen de zon en als ze eenmaal weg zijn, kunnen de dakspanen sneller achteruitgaan.

6. Vlekken op het plafond en de muren van het interieur

Als u vlekken of, erger nog, schimmelgroei in uw huis ziet, kan dit worden veroorzaakt door een ontoereikende of defecte onderlaag van kiezelsteen, waardoor water in het huis kan sijpelen, wat een oplossing voor een lekke dak nodig heeft. Onvoldoende ventilatie kan ook de boosdoener zijn, wat leidt tot overmatige vochtcondities waarin schimmel en meeldauw gedijen. Bel onmiddellijk een aannemer om te inspecteren.

7. Uw dak is aan het verzakken

Een hangend dak is waarschijnlijk een teken van een ernstig structureel probleem met uw huis, en het dak moet onmiddellijk worden geïnspecteerd. Vlotten of de plafondbalken onder het dak kunnen hun stevigheid verliezen en gaan rotten. Het weer kan ook verantwoordelijk zijn voor het verzakkende dak. Bel zo snel mogelijk een professionele dakdekker, want dit is een ernstig gevaar voor de veiligheid.

8. Critters hebben een huis in uw dak gemaakt.

Aantasting door insecten of dieren zoals wasberen of eekhoorns of zelfs insecten kunnen een dak vernielen. Terwijl beestjes die een deel van uw ruimte bewonen geen volledige vervanging rechtvaardigen als ze vroeg worden gevangen, zorg ervoor dat u controleert op borden rond uw huis en laat het dak en de zolder inspecteren om de schade te beoordelen. Het kan zijn dat u ook een verdelger moet bellen als er sprake is van een ernstige plaag zoals termieten.