Installeer dakramen op de juiste manier

dakramen installeren

Dakramen zorgen voor mooi, natuurlijk licht in uw bedrijf of huis. Natuurlijk moet u, zoals bij elk raam, uw dakraam goed installeren om problemen in de toekomst te voorkomen. Onjuist geïnstalleerde lichtstraten lekken vaak water of laten de buitentemperatuur binnen. Hier is hoe u een lichtstraat moet installeren om veelvoorkomende problemen te voorkomen. Lees meer over dakwerken

Lekkende lichtstraten

Een professionele aannemer laat je niet achter met een lekke dakraam. Een goed geïnstalleerd dakraam krijgt een goed afgedichte verbinding. Een aannemer kan zelfs het frame boven het dakoppervlak monteren, zodat lekken minder waarschijnlijk zijn.

Gecontroleerde temperatuur

Als u het dakraam zelf installeert, loopt u meer risico voor minder temperatuurbeheersing. In de zomer wilt u de koele lucht binnen houden, terwijl u in de winter de warmte wilt vasthouden maar ook de zon op het glas wilt laten inslaan. De manier waarop aannemers ervoor zorgen dat uw dakraam uw temperatuur onder controle houdt, is door het op de juiste helling te installeren. Vaak zullen ze gebruik maken van een dakraam met een schuine onderkant.

U wilt een lichtstraat met een helling die gelijk is aan uw breedtegraad plus vijf tot 15 graden. Natuurlijk kan een professional ook zonwering of zonwering installeren, zodat u de hoeveelheid licht en warmte die u in uw gebouw binnenlaat verder kunt regelen. Nu, als u denkt dat u baat zou hebben bij een dakraam dat opengaat als een raam, kunt u dat ook hebben.

Gebruik een Professional

Als het gaat om het installeren van een dakraam, moet je een professional bij de hand hebben. Wanneer u een lichtstraat verkeerd of slecht installeert, kan dit tot ergere problemen leiden. Lekkende lichtkoepels leiden tot waterschade, terwijl de temperatuurregeling u kan helpen om te besparen op uw energierekening. Hoewel veel mensen zweren bij doe-het-zelf projecten, zijn er bepaalde aspecten van de bouw, zoals ramen en lichtstraten, waar u altijd een professional voor moet inschakelen.