Hoe maak je een dak dat een boom heeft?

Het is de ergste nachtmerrie van elke huiseigenaar. In het midden van een echt woeste storm, hoor je een gigantische crash en realiseer je je met een ziek gevoel dat er een boomtak op je dak is neergedaald. Hoewel dat soort schade je kwetsbaar en geschokt kan maken, is het eigenlijk niet de catastrofale crisis die het lijkt te zijn. Zolang uw woning goed onderhouden is, moet de verzekering van uw huiseigenaar alle benodigde reparaties aan de dakbedekking dekken. En hoewel een gevallen tak zeker geen grap is, veroorzaken de meeste niet genoeg schade om een totale dakvervanging te eisen.
Lees meer over dak vervangen

Dus wat moet u doen als deze ongelukkige situatie u overkomt? En hoe repareren dakwerkers beschadigde daken? Kijk hieronder voor de volledige schep op omgevallen boomtakken, stormschade en reparaties aan daken.

gevallen boom dak huis

First Thing's First: zorg ervoor dat je veilig bent

Als een boomtak door uw dak komt, moet uw persoonlijke veiligheid - en de veiligheid van uw familie - uw eerste prioriteit zijn. Denk er niet aan dat je hier bent. Als u denkt dat het dak er onveilig uitziet of dat het kan instorten, aarzel dan niet om een plek te vinden waar u kunt overnachten totdat de storm voorbij is. Je zult de schade beter kunnen inschatten als het weer toch opklaart. En als de boom ook nog eens stroomkabels heeft weggehaald, bel dan meteen het elektriciteitsbedrijf. Een stroomdraad is niets om lichtvaardig mee om te gaan.

Neem foto's van de schade

Uw verzekeringsagent zal waarschijnlijk foto's willen hebben die de omvang van de schade laten zien. Maak nu enkele foto's, voordat u begint met het verwijderen van de takken of het opruimen. Klim of loop echter nooit op een beschadigd dak. U kunt de structurele integriteit van het oppervlak niet goed inschatten, zeker niet nadat de schade is opgelopen. Steek in plaats daarvan een hoge ladder tegen de zijkant van uw huis en neem van daaruit al uw foto's. Wacht tot de regen is opgehouden, zodat de laddersporten niet glad en gevaarlijk worden.

Bel uw verzekeringsmaatschappij

Het verzekeringsplan van uw huiseigenaar moet alle schade dekken die optreedt als gevolg van harde wind. Dus als een gezonde boom rondom uw huis tijdens een storm breekt en op uw dak valt, zal uw verzekeringsmaatschappij over het algemeen alle reparaties uitvoeren nadat u aan uw eigen risico hebt voldaan. Sommige plannen kunnen zelfs betalen om de boomtak te verwijderen, hoewel het mogelijk is dat u voor dit deel van het werk zelf moet verspringen.

Dit gezegd zijnde, is er echter een groot voorbehoud. Als de boom rottend, ziek of anderszins kwetsbaar was, kan uw verzekeringsmaatschappij u in de schuld stellen voor de schade. Daarom is het belangrijk om de bomen rondom je huis goed te onderhouden, voordat ze een probleem veroorzaken.

En uw dekking zou moeten standhouden, zelfs als de boom op het terrein van een buurman zat. Uw verzekering dekt uw huis, dus eventuele schade aan uw dak moet worden betaald door uw provider, niet door uw buurman, ongeacht waar de boom vandaan komt.

Laat de tak verwijderen

Over het algemeen kun je het beste een professionele boomverwijderingsdeskundige inhuren die de boom in stukken kan hakken en veilig van de site kan halen. Om geld te besparen, kunt u het werk zelf uitvoeren, maar houd in gedachten, het zal potentieel onveilige omstandigheden en zwaar werk met een kettingzaag omvatten. De meeste huiseigenaren zijn beter af met het betalen van de extra $75 tot $150 die het kost om een boomtak te laten weghalen. Wanneer de verhuisdienst op bezoek komt, kunnen ze ook een kijkje nemen in uw bestaande bomen en u vertellen of er extra snoeiwerk is om u te redden van meer verwoesting de volgende keer dat er zelfs sprake is van zwaar weer.

kapot dak shingles

Inspecteer de schade

Als de boomtak zichtbare of duidelijke schade heeft veroorzaakt, zullen de meeste dakbedekkingsbedrijven een gratis beoordeling geven om de omvang van de vereiste reparaties te controleren. Als u grote lekken of een ingegraven dak heeft, zoek dan een bedrijf dat noodreparaties aanbiedt, zodat u deze zo snel mogelijk kunt laten repareren.

Maar zelfs als de schade niet direct zichtbaar is, kunnen takken lekken en subtiele constructiefouten veroorzaken die na verloop van tijd hun tol eisen aan uw dak. Als u van buitenaf niet veel vernieling ziet, ga dan naar de zolder en bekijk daar de dakspanten. Als een van de dakspanten gestrest, gebroken of gebarsten lijkt te zijn, laat dan een dakdekker op bezoek komen. Als je eenmaal hebt bevestigd dat alle spanten er goed uitzien, controleer dan de zolderkering tussen de dakspanten. Als een onderdeel naar binnen gebogen is, zal dit uiteindelijk leiden tot lekken en andere problemen, dus dit probleem moet zo snel mogelijk worden opgelost.

U kunt ook nog een test uitvoeren om te zien of er lekkages zijn in uw dak. Gebruik een sproeislang, maak de bovenkant van het dak grondig nat en ga dan naar de zolder om te zien of er duidelijke tekenen zijn dat er water binnenkomt. Een klein lek lijkt nu misschien niet zo'n groot probleem, maar het kan schimmelvorming veroorzaken, met als gevolg een kostbaar saneringsproces. En de waterschade kan uiteindelijk uw dakbedekking doen rotten, waardoor uitgebreide reparaties nodig zijn.

Huur een Roofer om de reparaties uit te voeren...

Als uw dak onmiddellijk moet worden gerepareerd, kan uw verzekeringsmaatschappij een lijst van voorkeursdakwerkers in de buurt bij de hand hebben om uit te kiezen, en kan het zijn dat er gerenommeerde bedrijven beschikbaar zijn om zo snel mogelijk naar uw huis te komen. Het krijgen van de naam van een dakdekker die u kunt vertrouwen is essentieel op dit moment. Noodgevallen trekken vaak oplichters aan die ofwel het werk slecht en goedkoop doen, uw geld nemen en verdwijnen, of zelfs in sommige gevallen verzekeringsfraude plegen om winst te maken op uw kosten. De meeste nooddakwerkers verwachten geen volledige betaling vooraf voor hun diensten - dus houd een oogje in het zeil voor iedereen die erom vraagt.

Wanneer de dakdekker aankomt, zullen ze u helpen de nodige stappen te ondernemen om het huis te bedekken met een dekzeil, ervoor te zorgen dat het huis geen structurele problemen heeft opgelopen die uw veiligheid in gevaar brengen, en het water in het interieur op te ruimen. Het type reparatie dat ze uitvoeren is afhankelijk van de omvang van de schade. Als de boom net een paar dakspanen heeft gescheurd, raden ze misschien geen vervanging van het volledige dak aan.

En natuurlijk, als u het dak helemaal geschoren heeft, wilt u misschien ook een boomverzorger bij u thuis hebben. Hij of zij kan aanbevelingen doen over uw landschapsarchitectuur om extra problemen met bomen in de toekomst te voorkomen. Want u zou nooit meer door het hele proces moeten gaan!