Daklekken repareren hoeft geen nachtmerrie te zijn.

herstellen van daklekken

Het repareren van een lek op het dak kan lijken op het vinden van een naald in de hooiberg. Vaak komt het lek op een andere plaats terecht dan waar het begint. Zelfs als het regent, kan het nog steeds moeilijk zijn om de oorsprong van het lek te vinden. Je moet op zolder zoeken naar watersporen, verkleuring en vlekken. Lees meer over lekkage dak

Hoe vind je het lek?

Gelukkig hoeft het niet te regenen om het water te vinden. Hier zijn drie manieren om te vinden waar het lek begint:

  • Gebruik licht. Zoek het lek in de loop van de dag. Gebruik een felle zaklamp om de vlekken en watermerken te volgen. Als je op zolder kunt opstaan als het regent, kun je misschien het water volgen.
  • Werk achteruit. Het komt zelden voor dat het lek direct daar is waar het binnenkomt. Water gaat een pad af tot het een kwetsbare plek vindt om naar beneden te druppelen.
  • Voeg water toe. Als het weer helder is, stuur dan een vriend naar het dak met een tuinslang. Laat je vriend systematisch over het dak werken, één gebied tegelijk.

Schakel een expert in

Het bevestigen van een dak is niet altijd een doe-het-zelf project. U kunt de garantie van uw dak ongeldig maken als u het zelf probeert te repareren. Een ouder dak kan nog meer uit elkaar vallen. Als u niet weet wat u doet, kunt u een nog groter probleem creëren. Steile daken zijn ook zeer gevaarlijk. De meeste huiseigenaren hebben niet het juiste gereedschap of weten zelfs niet hoe ze een dak goed kunnen repareren. Tenzij je al eens eerder een dak hebt gerepareerd, kun je beter een professional bellen om er zeker van te zijn dat de klus goed wordt geklaard.