Lekdetectie van uw dak

Een lekkage aan het dak kan erg veel schade veroorzaken aan uw woning. Dit is dan ook de reden dat u genoodzaakt bent om snel actie te ondernemen. Op die manier bent u in staat om de gevolgen van de lekkage aan het dak tot een geheel minimum te verlagen. Er zijn verschillende manieren waarop u schade aan uw dak kunt herkennen. Wij zullen u vandaag enkele van deze manieren laten zien, vervolgens laten we u zien waarom het verstandig is om er een professionele dakdekker bij te halen. Lees dus snel verder om er achter te komen wat u moet doen als het aankomt op lekdetectie van het dak.

Lekkage plat dak opsporen kosten - lekdetectie dak

Krijgt u te maken met een vermoedelijke lekkage aan uw dak dan is het verstandig om er een professional bij te halen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor alle mogelijke adviezen op het gebied van lekkages en beschadigingen aan uw dak. Voor het opsporen de lekkages aan uw dak worden er relatief lage kosten in rekening gebracht. Dit zorgt er dan ook voor dat iedereen een professional zou moeten inschakelen voor deze adviezen. Het controleren van uw dak zal gemiddeld tussen de €5 en €10 bedragen per vierkante meter. De prijs hangt voornamelijk af van het soort dak en van het gebruikte materiaal. Een plat dak is relatief makkelijk te bereiken, hierdoor vallen de kosten gemiddeld lager uit dan bij een hellend dak. Op het gebied van materiaalsoorten zijn er aanzienlijk veel verschillen te onderscheiden. Zo komt er bij een leien dak meer wek kijken dan bij een reguliere soort dak bekleding. Bij de leien daken moeten wij een strook met bekleding los halen, dit is bij de normale bekleding niet nodig. Teves is het bij sommige materiaalsoorten niet mogelijk om de zogeheten rooktest uit te voeren, hier zullen we u straks even op terug komen. Aangezien de prijzen dus uiteen zullen lopen raden wij aan om een offerte aan te vragen via onze site. Dankzij een offerte ziet u in een oogopslag wat voor totaalprijs er verbonden zal zijn aan het opsporen van de lekkage voor uw dak. Heeft u vragen over de lekdetectie dak dan kunt u deze altijd aan onze klantenservice stellen, zij zullen u vervolgens verder helpen met al uw vragen.

lekdetectie dak

Wat te doen bij lekkage dak?

Veel mensen die te maken krijgen met een lekkage aan het dak vragen zich af wat zij het beste kunnen doen. Mocht u te maken krijgen met een lekkage aan het dak dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een erkend en professioneel dakdekkersbedrijf. Dit is namelijk de partij die u kan helpen bij het herstellen van het dak. Wij raden af om zelf aan de slag te gaan met deze herstelwerkzaamheden. Dit komt door het feit dat er een hele hoop komt kijken bij het herstellen van een dak. Op de eerste plaats zullen wij een analyse uitvoeren voor uw dak, dit noemen wij ook wel de lekdetectie dak. Tijdens deze analyse bekijken wij op welke plekken er sprake is van schade aan het dak. Mocht er bepaalde onderliggende lagen van de dak bekleding dan kunnen wij deze opsporen en behandelen. Vervolgens bekijken we wat voor soort herstelwerkzaamheden er voor uw dak nodig zijn. U kunt hier op de site nog veel meer informatie vinden omtrent de diverse vormen van dak herstel, bekijk dit dus zeker even door. Een dak herstellen vereist de benodigde expertise, hierdoor doet u er goed aan om zo snel mogelijk iemand in te schakelen. Er is wel een tijdelijke oplossing om de lekkages te verminderen, hier zullen wij straks even op terugkomen. Deze stappen zijn van cruciaal belang, u wilt namelijk niet hebben dat u ook aan de binnenkant van het dak schade krijgt door waterschade.

Kan u zelf een lekkage opsporen?

Mocht u zeer handig zijn aangelegd dan is het in sommige gevallen mogelijk om zelf bepaalde lekkages op te sporen op uw dak. Dit is vooral aan de orde bij de hellende daken waar dakpannen op liggen. Men kan zien dat er sprake is van een lekkage als de dakpan schuin ligt of als deze geheel is verdwenen. U kunt een schuin liggende dakpan zelf vervangen aangezien de aanhechting aan een kant kapot zal zijn. Weet u nu van uzelf dat u niet zo handig bent dan is het toch prettiger om een dakdekker in te schakelen. Door de relatief lage kosten bent u op dit manier voorzien van de hoogste mate van expertise die je maar tegen zult komen voor de lekdetectie dak. Deze expertise is wel zo belangrijk als het aankomt op de bescherming van uw dak en woning. Een dakdekker klimt voor u op het dak en zal waar nodig het dak herstellen, voor uw het weet is uw dak weer voorzien van de juiste waterdichtheid.

Het uitvoeren van een rooktest voor de lekkage – professionele lekdetectie dak

Als u ons inschakelt voor de lekdetectie dak voor uw woning dan is het mogelijk om een rooktest uit te voeren. Door middel van deze rookproef kunnen wij veel effectiever zien of er bepaalde gleufjes of scheurtjes in uw dakbedekking zitten die mogelijk water doorlaten. Deze rookproef zorgt ervoor dat wij precies weten waar we aan de slag moeten voor het dak herstellen. Tijdens de rooktest wordt er rook onder de dakbedekking geblazen, vervolgens bekijken wij waar de rook weer naar buiten komt. Willen wij deze rooktest uitvoeren dan moeten wij een klein gaatje maken in het plafond, via dit gaatje kunnen wij vervolgens de rooktoevoer aansluiten. De rook vindt altijd een plek om naar buiten te komen. Mocht er sprake zijn van een lekkage dan zien wij dit precies. Deze rookproef kunt u alleen laten uitvoeren door een professionele dakdekker. Dit gezien het feit dat er speciale apparatuur voor nodig is om deze rooktest uit te voeren. U kunt hier via de site een afspraak maken, wij zullen zo snel mogelijk een datum met u bespreken waarop wij langskomen voor deze lekdetectie dak en rooktest.

Lekkage dak tijdelijke oplossing

Wanneer u dus te maken krijgt met een lekkage aan het dak is het van cruciaal belang dat u zo snel mogelijk een professional inschakelt. Echter kan het zijn dat het dakdekker bedrijf even geen tijd heeft of dat het bedrijf niet actief is in het weekend. In dit geval bestaat er een tijdelijke oplossing om verdere schade aan uw dak te voorkomen. U kunt er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van een speciale reparatiekit, deze noemen we ook wel een Seal a Leak kit. Deze kit werkt als een tijdelijke coating die de lekkages af kan dichten. Hierdoor is het mogelijk om voor een tijdelijke periode het dak te voorzien van de juiste bescherming. Houdt er dus wel rekening mee dat dit gezien moet worden als een tijdelijke oplossing, het is nog steeds belangrijk dat u zo snel mogelijk een professional inschakelt die er naar kan kijken met de lekdetectie dak. U kunt deze kit vaak vinden bij de bouwmarkt, al kunt u natuurlijk ook altijd even op internet kijken. Deze oplossing raden wij aan in de gevallen dat het zeer slecht weer is en wanneer u toch uw woning wilt beschermen tegen het regenwater.

Wat als het binnen regent bij een plat dak?

Mensen met een plat dak zullen bij schade het risico lopen op regenwater wat naar binnen kan stromen. Bij platte daken komt er bij hevige regenval een laagje water op het dak te staan. Heeft het dak enkele diepere groeven dan kan water naar binnen sijpelen. Ook in dit geval is het van belang dat u contact opneemt met een professioneel dakdekkersbedrijf. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor regenwater wat in uw woning via een plat dak naar binnen sijpelt. De voornaamste oorzaken zijn lekkages zijn gleuven bij de schoorsteun en regenpijpen die los zijn komen te liggen van de dak bekleding. Door hiervoor een dakdekker in te schakelen zal u binnen de kortste tijd weer in uw woonkamer kunnen zitten, zonder dat u te maken krijgt met regenwater wat naar binnen stroomt.

Hier op de site vindt u nog veel meer informatie die van belang is bij het inschakelen van een dakdekker voor een lekdetectie dak. Door u goed in te lezen weet u precies wat u te wachten staat. Mocht u graag willen weten aan wat voor prijzen u zal moeten denken voor uw dak dan kunt u vandaag nog een offerte aanvragen. Bepaalde vragen die u mogelijk heeft kunt u altijd stellen aan onze klantenservice, zij zullen u zo goed mogelijk te woord staan. Lekkages in uw woning zijn erg vervelend om mee te maken, het geeft een hoop overlast en het kan zorgen voor aardig wat schade. Maak vandaag nog een afspraak en schakel professionele hulp in voor de lekdetectie dak, dit is de enige manier om uw dak te voorzien van de juiste bescherming.

Gerelateerd: Daklekken repareren hoeft geen nachtmerrie te zijn.