Waterinsijpeling dak

Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die te maken krijgen met waterinsijpeling op het dak. Wanneer je last krijgt van waterinsijpeling bij jouw dak dan kan je aanzienlijk veel schade verwachten aan jouw spullen in de woning. Dit is dan ook de reden dat het van belang is dat u er op tijd bij bent. Het is vrij lastig om zelf waterinsijpeling op het dak te ontdekken op uw dak. Gelukkig staan wij voor u klaar om u van de beste adviezen te voorzien. Wij laten u in dit artikel zien waar u aan moet denken bij waterinsijpeling op het dak en wat u kunt doen om het op te sporen.

Waterinsijpeling plat dak opsporen – haal er professionele hulp bij

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het vrij lastig om waterinsijpeling op het dak te herkennen in uw woning. Het is vaak zo dat er nog niet altijd waterschade te zien is op het dak, dit is pas het laatste stadium van de schade. Vaak zal de schade eerst beginnen in de constructie van het dak. Dit kunt u niet zo eenvoudig zien, het duurt dan ook een tijd voordat de kringen tevoorschijn komen. Dit is dan ook de reden dat u voor waterinsijpeling op het dak het beste een professionele dakdekker inschakelt die langskomt voor een inspectie. Tijdens de inspectie zullen onze mensen bekijken in hoeverre de waterinsijpeling op het dak te rest van het dak heeft aangetast. Er zijn verschillende manieren waarop u zelf toch enigszins kunt proberen om de waterinsijpeling op het dak op te sporen. Ziet u kringen op het dak dan is de kans groot dat u last heeft van waterinsijpeling op het dak welke afkomstig is van uw dak. U kunt hieronder op de afbeelding een foto zien van deze schade, zo weet u waar u aan moet denken. Houdt er rekening mee dat deze kringen ook kunnen ontstaan door een kapotte leiding, vandaar dat u er altijd verstandig aan doet om een professional in te schakelen. Tijdens de inspectie kunnen wij eenvoudig de oorzaak van de waterinsijpeling op het dak waarnemen. Van hier uit nemen wij waar nodig gepaste actie om de schade te verhelpen. Lees ook herstellen plat dak

dak waterinsijpeling

Waterinsijpeling hellend dak opsporen – waar op letten

Bij de woningen met een hellend dak is waterinsijpeling op het dak opsporen nog veel lastiger dan bij een plat dak. Aangezien het vaak vrij gevaarlijk is om zelf op het dak te klimmen raden wij aan om ook voor het opsporen van deze waterinsijpeling op het dak. Wanneer wij constateren dat er inderdaad sprake is dan kunnen wij er voor u voor zorgen dat deze schade hersteld zal worden. Een hellend dak herstellen is relatief goedkoop om te laten verrichte, al is het wel zo dat de prijzen sterk uiteen kunnen lopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er verschillende factoren van belang zijn bij het berekenen van de prijs. Op de allereerste plaats zullen wij moeten bekijken wat voor soort dakbedekking u op het dak hebt liggen. Wanneer u dakpannen wilt laten vervangen dan bent u vaak minder kwijt dan bij het herstellen van een dak met leien platen. Mocht u nog niet weten waar het lek zich ongeveer bevindt dan kunnen wij voor uit de waterinsijpeling op het dak opsporen. Weet u al wel waar het lek zich bevindt dan bent u natuurlijk minder geld kwijt voor het gehele project. Om een actueel beeld te kunnen vormen over de prijs voor het verhelpen van de waterinsijpeling op het dak kunt u vandaag nog een offerte aan te vragen. Middels een offerte zal u gelijk kunnen zien aan wat voor totaalbedrag u moet denken.

Rooktest uit laten voeren – wat voor test is dit?

Wanneer u denkt last te hebben van een lekkage of wanneer u te maken krijgt met vochtplekken op het plafond dan is het mogelijk om ons in te schakelen voor een zogeheten rooktest. Een rooktest is dé manier om de plek te achterhalen waar uw dak lek is. U vraagt zich misschien af waar u aan moet denken bij deze soort rooktest. Tijdens deze rooktest boren wij een klein gaatje in uw plafond. Dit gaatje zal worden gebruikt voor de toevoer van een beperkte hoeveelheid niet schadelijke rook. Wanneer alles is aangesloten begeven wij ons naar het dak. Door de rook door het plafond te laten stromen kunnen wij eenvoudig zien of er rook via uw dak ontsnapt. Dit is de plek waar er sprake is van een lekkage. Aangezien rook altijd een weg naar buiten zal vinden is dit een van de meest effectieve manieren voor het opsporen van de mogelijke oorzaak van waterinsijpeling. Deze rooktest is natuurlijk alleen geschikt voor de platte daken waar er een bepaalde soort dakbedekking is gebruikt, bijvoorbeeld de daken met Bitumen of EPDM. De hellende daken kunnen niet worden geanalyseerd met behulp van deze rooktest. Maar niet getreurd, als dakdekkersbedrijf hebben wij talloze andere manieren waarop wij de oorsprong van de waterinsijpeling op het dak kunnen herkennen.

Lekdetectie dak – overige technieken

lekdetectie dak

Er zijn nog meerdere soorten technieken die wij toe kunnen passen om mogelijke lekkages bij u op het dak op te sporen. Een van de technieken is de impulsstroom techniek. Bij deze techniek zal het dakvlak van het dak onder stroom en water worden gezet. Aan de hand van een bijzondere techniek is het mogelijk om van hier uit de leklocatie vast te stellen door lekdetectie. De stroom zal namelijk de aarde willen zoeken, van hier uit kunnen wij de locatie van het lek vaststellen. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een infra rood controle. Met infra rood is het mogelijk om te zien waar afwijkingen zich bevinden op het oppervlak van het dak. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van een kleurstof analyse. Tijdens deze analyse zullen verschillende plekken op het dak gecontroleerd worden of er sprake is van een beschadiging. Voor de techniek die aansluit bij uw soort dak is het verstandig om contact op te nemen. Aangezien ieder dak een ander soort techniek vereis is het belangrijk dat u niet zomaar zelf aan de slag gaat. Doet u dit wel dan is de kans aanzienlijk groot dat u te maken krijgt met verdere schade. Neem het zekere voor het onzekere en maak vandaag nog een afspraak voor het inspecteren van uw dak.

Wat te doen bij lekkage dak

Zoals u in dit artikel al heeft kunnen lezen is het mogelijk om de waterinsijpeling op uw dak eenvoudig op te lossen door contact op te nemen met een dakdekker. U vraagt zich misschien af hoe het proces er uit zal zien bij het herstellen van de lekkages aan uw dak. De eerste stap die wij zullen moeten nemen is het analyseren en het inspecteren van het dak. Tijdens een inspectie zullen wij in kaart proberen te brengen waar de schade is ontstaan en waar er mogelijkheid is tot verbetering. Na deze inspectie zullen wij bekijken wat voor soort herstelwerkzaamheden er aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Op sommige platte daken is het mogelijk om met behulp van een speciaal soort pasta de lekkage te verhelpen. Voor de daken waar de schade al erger is zal dit natuurlijk niet meer kunnen, bij deze gevallen zal het vaak wel nodig zijn om een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen. Bij de hellende dak kunt u ervoor kiezen om een aantal dakpannen te laten vervanging. Door deze te vervangen zal het risico op waterinsijpeling op het dak een stuk minder zijn dan voorheen. Afhankelijk van uw soort dakbedekking zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het makkelijkste is om een afspraak te maken, op die manier kunnen wij u ter plekke aanraden wat de opties zijn die voor u open zullen liggen.

Mocht u meer informatie willen krijgen over de werkzaamheden die wij bij u op het dak kunnen verrichten dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Het verhelpen van waterinsijpeling op uw dak is één van de beste dingen die u kunt doen om verdere schade aan uw dak te voorkomen. Een lekkage kan namelijk aanzienlijk veel spullen in uw woning kapot maken, deze wilt u dan ook ten alle tijden voorkomen. Door op tijd actie te ondernemen en een professioneel team te contacteren hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de waterinsijpeling op uw dak. U kunt er tevens voor kiezen om elke zoveel jaar een dakrenovatie uit te laten voeren, dit zorgt ervoor dat u minder snel last krijgt van schade en slijtage aan uw dakbedekking. Voor meer informatie over onze diensten kunt u natuurlijk ook altijd wat meer hier op de site lezen, hier staat eigenlijk alles op wat u nodig heeft. Dankzij onze professionele service en onze ervaren vakmensen zal de waterinsijpeling op uw dak geen gevaar meer zijn voor uw eigendom.