Laat uw hellend dak herstellen

We kennen in ons land een hele hoop huizen met hellende daken. Een hellend dak is in vrijwel alle gevallen voorzien van dakpannen. Dakpannen zien er natuurlijk prachtig uit, het geeft de woning echt een authentieke uitstraling mee. Echter zijn dakpannen nog altijd gevoelig voor diverse soorten weersomstandigheden. Zo kan het zijn dat u na verloop van tijd last krijgt van bepaalde lekkages in de woning. Een hellend dak herstellen is in dit geval de enige optie die voor u open zal liggen. In dit artikel zullen wij u wat meer laten zien omtrent het herstellen van een hellend dak. Dit stelt u in staat om beter te weten waar u aan toe bent voor de herstelwerkzaamheden. Lees ook: dak herstellen kostprijs

Hellend dak herstellen – wat kost het precies?

Een hellend dak herstellen is niet gratis, echter is het een klus die relatief goedkoop is in vergelijking met andere klussen voor uw woning. Wanneer we kijken naar de prijzen voor het herstellen van een dak dan zien we dat deze sterk uiteenlopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er verschillende factoren van belang zijn bij het berekenen van de prijs. Op de allereerste plaats wordt er gekeken naar het soort dak bekleding dat er moet worden aangebracht bij u op het dak. Als er enkele dakpannen aan vervanging toe zijn of als deze verzwakt zijn dan kunt u denken aan een prijs van €150 tot €230. De prijzen liggen iets lager voor de andere soorten dak bekleding, denk hier bijvoorbeeld aan een hellend dak met leien platen. Een tweede factor die van invloed is op de totaalprijs is de vraag of er eerst een inspectie moet worden verricht. Wanneer u al weet waar het lek zich bevindt zal de totaalprijs lager uitvallen dan wanneer er eerst nog een analyse moet worden verricht. Hier worden nu eenmaal kosten in rekening gebracht voor de duur van de werkzaamheden. Een laatste factor die van belang is voor het berekenen van de prijs is het plaatsen van mogelijk nieuwe dakgoten. U kunt bij een hellend dak herstellen ervoor kiezen om dit gelijk mee te nemen, hierdoor hoeft u hier later niet meer naar te kijken. Om een actueel beeld te kunnen vormen over de totaalprijs voor het herstellen van uw hellende dak raden wij u aan om gebruik te maken van onze vrijblijvende offerte aanvraag. Middels een offerte ziet u namelijk op de meest snelle en efficiënte manier aan wat voor prijsklasse u zal moeten denken.

Hellend dak maken

Het is naast het herstellen van een reeds bestaand hellend dak natuurlijk ook mogelijk om een hellend dak te laten maken. Ieder jaar zijn er een hele hoop mensen die hun woning willen voorzien van een hellend dak. Hier zijn talloze redenen voor te verzinnen. Zo geeft het op de eerste plaats de woning een authentieke uitstraling mee. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om deze stap te maken. Los van de uitstraling van het dak kan een hellend dak tevens zorgen voor een hogere taxatiewaarde van uw woning. Door het hellend dak komt er nu eenmaal meer ruime vrij in uw woning. Het dak wordt hoger dan voorheen, hierdoor oogt de ruimte gelijk een stuk groter. Bij het laten maken van een hellend dak bij uw woning zijn er drie stappen van belang. De eerste stap die wij doorlopen bij het maken van een hellend dak is het bouwen van het dakbeschot. Het dakbeschot kan ook wel gezien worden als de onderliggende constructie op uw woning. Hier komt als het ware alles op te liggen bij de volgende stappen. Wij houden altijd rekening met wat u voor ogen heeft, zo haalt u het meeste uit uw nieuwe dak. De tweede stap is het aanbrengen van de dakisolatie. Dakisolatie speelt een cruciale rol bij het regelen van de temperatuur in uw woning. Brengt u geen dakisolatie aan dan kan het op uw bovenverdieping erg koud worden in de winter. De laatste stap die wij zullen doorlopen is het aanbrengen van de dakbedekking. U zult straks zien dat er op het gebied van dakbedekking ontzettend veel mogelijkheden zijn waar u uit kunt kiezen. Het zal dan ook echt afhangen van wat u persoonlijk terug wilt zien op het dak, iedereen heeft nu eenmaal iets anders in gedachten.

laten herstellen van een hellend dak

Dakpannen herstellen – hoe ziet het vervangen eruit?

Als het aankomt op het herstellen van een hellend dak dan zijn er diverse soorten mogelijke dakbedekkingen waar u voor kunt gaan. Er zijn namelijk meerdere soorten dakpannen waarvoor u kunt kiezen. Op de eerste plaats kunt u kiezen voor de reguliere keramische dakpannen. Dit zijn de oranje dakpannen die men op een groot deel van de huizen kan vinden. Deze dakpannen worden al voor een geruime tijd gebruikt, het is dan ook niet zo raar dat deze categorie zo populair is. Naast deze keramische dakpannen is het mogelijk om te kiezen voor betonpannen. Betonpannen zijn lichter dan keramische dakpannen, tevens breken deze pannen minder snel af. Houdt er rekening mee dat de dakpannen van keramiek over het algemeen duurder zijn dan de betonnen pannen. Mocht u uw hele dak willen voorzien van keramische dakpannen dan zult u hier dus aardig wat voor kwijt zijn.

Bij het herstellen van uw dakpannen zorgen wij ervoor dat alle gebrekkige dakpannen eerst van uw dak verwijderd worden. U kunt op diverse manieren zien wanneer een dakpan aan vervanging toe is. Wanneer een dakpannen geheel is losgeraakt kunt u natuurlijk ook wel zien dat hier een nieuwe voor in de plaats moet komen. Maar ook de dakpannen die scheef liggen of die ten dele zijn afgebroken zullen moeten worden vervangen om uw woning geheel waterdicht te houden. Wij raden niet aan om zelf op het dak te klimmen, tenzij u hier natuurlijk ervaring mee heeft. Door een professioneel bedrijf in te schakelen zal u nooit het risico lopen om te vallen of om u te bezeren. Voor meer informatie omtrent een hellend dak herstellen met dakpannen kunt u altijd hier even op de site blijven hangen.

Lek in het hellend dak herstellen – hoe gaat het in zijn werk?

Zoals u al heeft kunnen zien zal een lek in het hellend dak herstellen op verschillende manieren kunnen plaatsvinden. Wanneer u ons inschakelt voor het hellend dak herstellen dan bekijken bij eerst wat voor soort aanpak er vereist is. Hiervoor analyseren wij met name de ernst van de schade en de diepte van de gleufjes die zijn gevormd in uw dak bekleding. Aan de hand hiervan stellen bij een plan van aanpak op. Bij de dakpannen vervangen wij uiteraard de dakpannen die aan vervanging toe zijn. Bij andere vormen van dak bekleding bekijken wij of het nodig is om een geheel nieuw stuk bekleding aan te brengen of dat het volstaat om bijvoorbeeld gebruik te maken van een speciaal soort pasta. Dit kan handig zijn voor de relatief kleine lekkages, hierdoor bent u als klant zijnde aanzienlijk minder geld kwijt. Hellend dak vervangen door plat dak

Het zou kunnen dat u er al voor een lange tijd over nadenkt om uw hellend dak te vervangen door een plat dak. Misschien wilt u verbouwen of misschien heeft u altijd al een extra bovenverdieping willen hebben in de woning. Deze optie kan tevens ideaal zijn voor de mensen die te maken krijgen met zeer ernstige schade aan hun hellend dak. In sommige uitzonderlijke gevallen kan het namelijk goedkoper zijn om een geheel nieuw dak te plaatsen in plaats van het herstellen of repareren van een reeds bestaand dak. Wanneer men ervoor kiest om een hellend dak te vervangen voor een plat dak dan kunnen de kosten aardig hoop oplopen, het is nu eenmaal een vrij grote klus. Voor het vervangen van een hellend dak voor een plat dak kunt u als vuistegel aanhouden dat dit tussen de € 75 – € 100 per m2 kost. Uiteraard lopen deze prijzen uiteen, ook hier raden wij u dus aan om een offerte aan te vragen voor de meest actuele prijzen.

U kunt wel zien dat ons bedrijf ingezet kan worden voor alle mogelijke werkzaamheden die zien op uw hellend dak op de woning. Heeft u last van een lekkage op dit dak dan is het hellend dak herstellen een optie die u zo snel mogelijk zou moeten overwegen. Doet u namelijk niets dan zal de schade alleen maar erger worden, dit brengt aanzienlijk hoge kosten met zich mee. Ook voor het laten maken of vervangen van een hellend dak of plat dak staan wij voor u klaar. Hier op de site vindt u nog veel meer informatie die van belang kan zijn bij het maken van uw keuze, kijkt u dit dan ook even op uw gemak door. Vragen kunt u uiteraard altijd stellen aan onze klantenservice, zij zullen u zo snel mogelijk te woord staan. Zo bent u snel en effectief geholpen op het gebied van dakdekkerswerkzaamheden.