EPDM dak herstellen

EPDM is een materiaalsoort die op redelijk wat daken in ons land is terug te vinden. De afkorting EPDM staat ook wel voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. U kunt het ook wel zien als een laagje rubber op uw platte dak. Dankzij deze waterafstotende werking zal u veel minder risico hebben op lekkages en dergelijke. Nu is het alleen niet zo dat EPDM voor heel de tijd dat u in de woning woont mee zal gaan, na verloop van tijd kunnen er namelijk scheuren gevormd worden in het oppervlak. In dit geval is het van belang dat u actie onderneemt om te voorkomen dat u last krijgt van lekkages binnenshuis. Wij staan voor u klaar voor alle werkzaamheden die zien op het EPDM dak herstellen of vervangen van een EPDM dak. Vandaag zullen wij u hier wat meer over laten zien.

Scheur in EPDM herstellen

Zoals we even kort hebben aangestipt kan het bij een EPDM dak voorkomen dat u na verloop van tijd last krijgt van scheurtjes in de dak bekleding. In dit geval is het dak herstellen een optie die u zeker zal moeten overwegen. Een groot voordeel van EPDM is dat het relatief eenvoudig is om scheurtjes te verhelpen, echter komt er nog wel wat werk bij kijken. Bij het EPDM dak herstellen bij scheuren zorgen wij ervoor dat er een nieuw laagje met rubberfolie over de zwakke plek komt te liggen. Voordat wij deze nieuwe laag aan kunnen brengen is het eerst van belang om het gehele gebied schoon te maken. Het is namelijk niet de bedoeling dat er onder de nieuwe laag EPDM kleine steentjes of ander soort vuil terechtkomt. Afhankelijk van de soort EPDM wordt de nieuwe laag vast gebrand of vastgelijmd. Mocht u niet weten of uw EPDM laag last heeft van scheuren dan kunt u ons altijd inschakelen voor een analyse. Tijdens een analyse wordt er gekeken waar er sprake is van een zwakke plek. Wellicht is de schade niet zo ernstig of misschien is het juist wel erger dan uw denkt. Door onze professionele adviezen weet u veel beter wat voor mogelijke acties u kunt ondernemen als het aankomt op het EPDM dak herstellen. Een EPDM dak herstellen vereist vooral een gespecialiseerde kijk, wij weten dan ook precies waar we op moeten letten. Door te kiezen voor gespecialiseerd advies zal u zeker weten dat het dak op de meest professionele manier hersteld zal worden. Op die manier kunt u er weer even tegenaan met uw EPDM dak.

hertellen epdm dak

EPDM dakbedekking – de problemen en nadelen

De stof EPDM is prachtig om mee te werken. Het is sterk, het blijft voor een lange tijd goed en het is vooral erg voordelig. Nu betekent dit niet dat er geen enkele nadelen kleven aan het gebruik van EPDM bij u op het dak. Het grootste nadeel is de temperatuurstabiliteit. Dit houdt in dat het materiaal niet snel meegeeft bij hogere temperaturen. In tegenstelling tot andere soorten dak bekleding is het bij EPDM dus relatief lastig om een brander te gebruiken. Onmogelijk is het niet, er moet echter wel wat meer werk in gestopt worden. Een ander nadeel is het feit dat EPDM bekend staat om het krimpen. Dit is dan ook de voornaamste oorzaak van de scheurtjes in het opperlak. Krimp kan aanzienlijk veel schade teweeg brengen aan uw dak, de scheurtjes kunnen namelijk zorgen voor lekkages in uw woning. Het laatste probleem van EPDM is dat het kan voorkomen dat het oppervlak las krijgt van plooivorming of overlap. Ook dit kan zorgen voor lekkages. Bi een EPDM is het dus van cruciaal belang dat u van tijd tot tijd iemand inschakelt die ernaar kan kijken. Een EPDM dak herstellen kan bijvoorbeeld voorkomen worden door om de zoveel maanden een dak renovatie plaats te laten vinden. Wilt u hier meer informatie over krijgen dan raden wij aan om even contact op te nemen met onze klantenservice, zij zullen u altijd van antwoord kunnen voorzien.

De roofing op uw EPDM dak herstellen

De roofing op uw dak is de dakbedekking. Roofing wordt vrijwel alleen gebruikt op de platte daken. Als het aankomt op de roofing zijn er twee mogelijkheden, dit is Bitumen of EPDM. Wanneer deze roofing kapot is dan zult u een dakdekker moeten inschakelen om het dak te herstellen. Zoals u hierboven al even heeft kunnen zien is het mogelijk om een klein laagje roofing aan te brengen op de plek van de schuur. Echte kan het ook voorkomen dat het hele EPDM dak herstellen de enige optie is om uw huis te voorzien van de vereiste bescherming. Wij raden af om zelf de roofing op uw dak te herstellen, het is namelijk altijd zo dat er aardig wat expertise komt kijken bij deze herstelwerkzaamheden. Daarnaast weet u vaak niet waar u op moet letten, een scheur in de roofing is namelijk niet de enige vorm van schade die hersteld moet worden. Het kan namelijk ook zijn dat u op uw dak te maken heeft met een blaas. Deze blaas houdt in dat de waterdamp zich ophoudt onder de dakbedekking. In dit geval is de waterdichtheid gecompenseerd en zal het EPDM dak herstellen uw enige optie zijn.

EPDM op roofing laten bekleden

Veel oude woningen die voorzien zijn van roofing zullen te maken krijgen met diverse vormen van slijtage. Nu is er een mogelijkheid die u in staat stelt om uw dak te beschermen tegen alle mogelijke soorten weersomstandigheden. Dit is om een laag EPDM op de roofing te laten bevestigen. Dankzij deze extra vorm van bekleding is uw dak weer voorzien van de juiste bescherming. Door deze optie hoeft u niet heel de oude roofing laag te laten verwijderen, deze kunt u gewoon op het dak laten liggen. Het is zelfs beter om deze laag te laten liggen als een soort dampscherm. Hierdoor wordt al het vocht uit de buitenlucht tegengehouden, dit kan zich dan ook niet onder het oppervlak gaan ophouden. Een EPDM laag op de roofing is de ideale keuze voor alle mensen die hun dak willen voorzien van een betere isolatie. Door op de reeds bestaande roofing laag isolatiemateriaal te leggen en door hier overheen een laag EPDM te plaatsen is uw huis van alle gemakken voorzien. Wanneer u kiest voor een extra EPDM laag op uw reeds bestaande roofing kunt u voor een geruime tijd weer vooruit. EPDM kan bij regulier gebruik namelijk 40 jaar meegaan, zelfs nog langer doordat er al een roofing laag op het dak ligt. Wilt u meer te weten komen over deze mogelijkheid dan kunt u altijd contact opnemen met ons team. Zij zullen ter plaatse bekijken of het bij uw dak mogelijk is om deze nieuwe EPDM laag aan te leggen.

Wat kost de EPDM – opbouw van de tarieven

De prijs die u moet betalen voor het EPDM dak herstellen of het vervangen van uw huidige dakbedekking zal van verschillende factoren. De prijzen zijn vrijwel altijd opgebouwd uit drie verschillende onderdelen, dit zijn de arbeidskosten, materiaalkosten en de voorrijkosten. De materiaalkosten bedragen meestal de helft van het totaalbedrag, de andere 45% gaat op aan de arbeidskosten. Aan wat voor prijzen moet u ongeveer denken als het aankomt op de EPDM daken? De gemiddelde prijs voor een dak van 50 m2 (incl. arbeidskosten en BTW) ligt op € 3.250 voor EPDM. Nu heeft iedereen natuurlijk een ander soort dak op zijn of haar woning liggen, de grootte zal geheel afhankelijk zijn van uw woning. De gemiddelde prijs per m2 incl. btw voor een EPDM dat is €70-€80. EPDM is een van de duurdere materiaalsoorten voor de dakbedekking. Een roofing van Bitumen kost bijvoorbeeld maar €40 per m2. Nu is het wel zo dat u bij EPDM een langere levensduur zal krijgen. Deze roofing gaat vaak voor ruim 40 jaar mee, hierdoor bent u voor een geruime tijd voorzien van de juiste roofing op uw dak. Via de site kunt u gebruik maken van onze vrijblijvende offerte mogelijkheid. Dit is dé manier om snel in te zien hoeveel het project voor uw EPDM dak herstellen of vervangen zal gaan kosten.

Wilt u uw dak ook voorzien van een nieuwe laag of wilt u een geheel nieuw dak laten bedekken met EPDM dan kunt u altijd een afspraak maken met ons dakdekkersteam. Wij komen altijd langs om te bekijken wat er moet gebeuren. Tijdens het analyseren stellen wij een plan van aanpak op, aan de hand hiervan kunnen wij aan de slag. Voor vragen zal u zich altijd kunnen wenden tot onze klantenservice, zij zijn er namelijk voor om u verder te helpen. Een EPDM dak herstellen is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw EPDM dak weer geheel waterdicht wordt. Aangezien u lekkages ten alle tijden wilt voorkomen is het van cruciaal belang dat u hier zo snel mogelijk mee komt, zo kunnen wij u eenvoudig op weg helpen.