Rooktest plat dak

Lekkages kunnen om allerlei soorten redenen ontstaan. Ongeacht de oorzaak van de lekkage is er een ding zeker, dit is het feit dat er iets aan gedaan moet worden. Het is bij een lekkage erg belangrijk dat er zo snel mogelijk een oplossing voor wordt verzonnen. Dit natuurlijk om de waterschade die mogelijk kan ontstaan na een lekkage te voorkomen. Een dak lekkage is een veelvoorkomend probleem bij te huizen in ons land. Soms is de dakbedekking aan vervanging toe, hier kunt u nu eenmaal niet altijd iets aan doen. Een dak herstellen zal in dit geval uw enige redmiddel zijn. Wij zullen u in deze blog wat laten zien over de manier waarop bij lekkages kunnen opsporen. Zo kunt u precies weten waar wij ons mee bezig houden bij u op het dak bij de rooktest op plat dak.

Waterinsijpeling plat dak opsporen met een rooktest op plat dak

Bij een lekkage aan een plat dak is snelheid echt ontzettend belangrijk, bij een lekkage komen er namelijk enkele risico’s kijken voor de mensen in de woning Denkt u dat er inderdaad sprake is van een lek en ziet u bijvoorbeeld natte kringen op uw muur dan zou u gelijk een team moeten inschakelen om advies te vragen. Bij het opsporen van lekkages in het plat dak zal snelheid de belangrijkste factor zijn. Te veel vocht in huis is niet alleen vervelend, maar het is ook nog eens gevaarlijk. Op de eerste plaats kan een uitzonderlijk hoge luchtvochtigheid aanzienlijk veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is zelfs mogelijk dat u er ziek van kunt worden. Daarnaast zorgt een te hoge concentratie aan vocht in de woning voor de vorming van schimmels. Het is vaak heel erg lastig om dit proces tot een halt te roepen. Wees er dus op tijd bij en neem contact op met een professioneel en betrouwbaar dakdekker bedrijf als u denkt dat u last heeft van een lekkage aan het dak om een rooktest op plat dak te laten uitvoeren. Dit is de enige manier om de kans op schade tot een absoluut minimum te beperken.

Lekkage plat dak opsporen kosten met rooktest op plat dak

Krijgt u te maken met een lekkage aan uw plat dak dan is het verstandig om zo snel mogelijk een professioneel team van dakdekkers te contacteren voor de rooktest op plat dak. Bij ons zit u op de juiste plek voor alle mogelijke werkzaamheden en adviezen die zien op lekkages en beschadigingen aan uw dak. Voor het opsporen de lekkages is het mogelijk om voor relatief lage kosten een professional te laten langskomen. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om de juiste zorg te krijgen bij het opsporen van de lekkage bij u op het dak. Het controleren van uw dak zal gemiddeld tussen de €5 en €10 bedragen per vierkante meter. De prijs hangt voornamelijk af van het soort dak en van de soort dakbedekking die wij bij u op het dak aan zullen treffen. Aangezien een plat dak relatief makkelijk te bereiken is liggen de kosten hiervoor lager uit dan bij een schuin dak. Op het gebied van materiaalsoorten kunnen we ontzettend veel verschillende soorten onderscheiden. Zo zal er bij een leien dak meer werk komen kijken dan bij een ander soort dak bekleding. Bij de leien daken is het van belang dat de dak bekleding eerst moet worden verwijderd, bij normale bekleding is dit niet altijd nodig. Teves is het bij sommige materiaalsoorten niet mogelijk om de zogeheten rooktest uit te voeren, wat voor test dit precies is zal u straks zien. Aangezien de prijzen dus uiteen zullen lopen is het altijd verstandig om een offerte aan te vragen. Dankzij een offerte zal u sneller zien wat de totaalprijs er verbonden zal zijn aan het opsporen van de lekkage en mogelijk voor het dak herstellen. Vragen kunt u natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice, zij zullen u vervolgens verder helpen om wat meer duidelijkheid te krijgen.

Vocht plat dak betekent vrijwel altijd een lekkage

Het is mogelijk dat uw plat dak beschadigd zal raken wanneer er een grote hoeveelheid water op het dak blijft staan. U kunt eenvoudig zien aan het vocht op uw dak of u last heeft van een lekkage. Als u ziet dat het water niet wegloopt via de regenpijp maar dat het ergens in de zijde van de dakrand naar beneden sijpelt dan heeft u te maken met een lekkage. Andere manieren waarop u kunt zien dat er sprake is van een ophoping aan vocht is de volvorming van de dakbedekking. Ziet u dat uw dakbedekking begint op te bollen dan is de kans groot dat er sprake is van opgehoopt vocht onder uw dakbedekking. Komt u er nu niet uit dan kunt u altijd nog kiezen voor een rooktest op plat dak

rooktest dak

EPDM dak lekt – wat kan u doen?

Een EPDM dak staat bekend om de waterdichtheid, het is dan ook een zeer sterk soort dak bekleding. Ondanks het feit dat een EPDM dak voor een lange tijd mee zal gaan is het nog altijd zo dat ook deze vorm van dakbedekking last kan krijgen van onderliggende schade. Bij een EPDM dak is het relatief eenvoudig om de lekkage te herstellen. Het is mogelijk om op de plekken waar schade is ontstaan een nieuwe laag EPDM aan te brengen. Dit gebeurt op precies dezelfde manier als wanneer het voor het eerst is aangelegd op uw dak. Mocht u te maken krijgen met een acute lekkage dan is het mogelijk om gebruik te maken van een speciaal soort kit. Deze kit kan worden aangebracht op de EPDM laag en dient als een tijdelijke oplossing. U zult dus nog steeds een professioneel bedrijf moeten inschakelen om de lekkage op te sporen dankzij de rooktest op plat dak. Het dakdekkersbedrijf zal ervoor zorgen dat de schade aan uw dak zal worden verholpen.

Lek in roofing zoeken door middel van een rooktest

Wanneer u ons contacteert voor het opsporen van de lekkages of beschadigde plekken aan uw dak dan zal u ervoor kunnen kiezen om een rooktest uit te laten voeren. Door middel van deze rookproef zijn wij in staat om op een zeer effectieve manier te zien waar er zich een lek bevindt in uw roofing op het dak. Deze rooktest op plat dak maakt het dak herstellen op die manier een stuk makkelijker. Tijdens de rooktest zullen wij een kleine hoeveelheid rook onder de roofing blazen, vervolgens bekijken wij waar de rook weer naar buiten komt. Bij het uitvoeren van deze rookproef zal er altijd een gaatje moeten worden gemaakt in het plafond, dit dient ter toevoer van de rook. De rook vindt altijd een plek om naar buiten te komen. Als er zich inderdaad een lekkage op uw dak bevindt dan zullen wij dit zo kunnen zien. Deze rooktest op plat dak kunt u alleen maar laten verrichten door een professionele dakdekker. Dit gezien het feit dat wij speciale apparatuur gebruiken die niet beschikbaar is voor particulieren. U kunt hier via de site een afspraak maken, zo weet u zeker dat wij zo snel mogelijk bij u aan de deur staan voor het uitvoeren van deze rooktest op plat dak.

Waterinsijpeling via dak verhelpen

Mensen die een woning hebben met een plat dak waar er sprake is van een lekkage te maken met waterinsijpeling via het dak. Bij platte daken zal er namelijk bij zeer zware regenval een laagje water gevormd worden op het dak zelf. Heeft het dak enkele diepere groeven dan heeft u kan dat het water naar binnen zal sijpelen. Ook in dit geval is het van belang dat u zo snel mogelijk op zoek gaat naar een professioneel dakdekkersbedrijf. Er zijn verschillende oorzaken die aangewezen kunnen worden voor het ontstaan van waterinsijpeling bij u in het dak. De voornaamste oorzaken zijn lekkages zijn gleuven die ontstaan na verloop van tijd. Zoals wij u hierboven al hebben laten zien is het mogelijk om de plekken die schade hebben opgelopen op te sporen, maak hier dan ook zeker gebruik van. Door hiervoor een dakdekker in te schakelen is het mogelijk om uw woning te beschermen tegen iedere vorm van waterinsijpeling, zo hoeft u niet meer met een emmer in de hand op de bank te zitten.

Hier op de site zal u nog veel meer informatie kunnen vinden die van belang is bij het inschakelen van een dakdekker voor een dak herstellen. Wanneer u zich goed inleest zal u beter weten wat u van het project aan uw dak kunt verwacht. Mocht u graag willen weten wat onze tarieven zijn dan kunt u gebruik maken van onze mogelijkheid tot het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Dit is een uitstekende manier om wat meer inzicht te krijgen in de prijs die u kwijt zal zijn voor het project. U kunt uw vragen natuurlijk altijd stellen aan onze klantenservice, zij zullen u zo goed mogelijk te woord staan. Lekkages in uw woning komen jammer genoeg nog altijd voor in ons land, aangezien ze voor een hele hoop schade kunnen zorgen is het van belang dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een professioneel dakdekkersbedrijf voor een rooktest op plat dak. Maak vandaag nog een afspraak en ben voorzien van de juiste professionele hulp, dit is de enige manier om uw dak optimaal te beschermen.