Leien dak herstellen

Leien daken zijn prachtig om te zien, dit is dan ook de reden dat steeds meer woningen in ons land beschikken over een dergelijk soort dak. Er zit alleen een nadeel aan het gebruik van leien platen op uw dak, dit is het feit dat het iets ingewikkelder is om hier herstelwerkzaamheden op uit te voeren. Gelukkig kunt u er altijd voor kiezen om een professioneel dakdekkersbedrijf in te schakelen voor alle mogelijke werkzaamheden op uw hellende dak. Wij laten u vandaag het een en ander zien over de werkzaamheden die wij voor u op uw leien dak kunnen uitvoeren. Deze informatie maakt het voor u als klant zijnde een stuk eenvoudiger om inzage te krijgen in het project wat zal moeten plaatsvinden. Lees meer over het herstellen van uw dak op bkgdakwerken.be

Leien dak renoveren – uw leien dak herstellen

Een leien dak gaat vaak voor een erg lange tijd mee, echter betekent dit niet dat u nooit renovatie of herstelwerkzaamheden zal moeten laten verrichten. Na verloop van tijd kan een leien dak namelijk te maken krijgen met schade. Dit heeft onder andere te maken met de extremere weersomstandigheden die wij in dit land kennen. De zomers worden warmer en de winters worden kouder en natter, dit is dan ook van invloed op uw dak. Het renoveren van een leien dak zal gemiddeld meer werk in beslag nemen dan het herstellen van andere soorten daken. Bij een normaal dak is het namelijk mogelijk om de dakpannen makkelijker weg te halen en deze te vervangen. Bij een leien dak is dit iets minder eenvoudig, hier is er namelijk sprake van een bijzonder soort dak bekleding. Wanneer u uw leien dak wilt laten renoveren dan zullen wij de leien platen voorzichtig los moeten trekken van het oppervlak. Als wij uw leien dak herstellen maken wij gebruik van een speciaal soort trektangen. Deze tangen maken het voor ons mogelijk om de dakbedekking zeer voorzichtig te scheiden van de dakconstructie. Wanneer wij de dakbedekking nieuw aanbrengen zullen wij gebruik maken van leihaken, dankzij deze leihaken zullen de nieuwe plaatsen goed vast blijven zitten op het betreffende dak. Aangezien een leien dak niet kan worden gelijmd is het verstandig om er een professioneel team bij te halen. Wij hebben namelijk alle spullen in huis om uw dak voorzichtig en effectief te renoveren. Wanneer u zelf aan de slag gaat om het leien dak te renoveren of te herstellen is de kans aanzienlijk groter dat er bepaalde fouten zullen worden gemaakt. Neem dus het zekere voor het onzekere en schakel een professional in voor een leien dak herstellen.

leien dak laten herstellen

Leien daken en asbest – voorzichtigheid is geboden

Leien plaatjes worden al voor eeuwenlang gebruikt als dakbedekking op ieder mogelijk soort woning. Vroeger werd er bij een hele hoop oude huizen gebruikt gemaakt van asbest onder deze leien plaatsjes. De asbest was voornamelijk bedoelt als een soort afdekkingslaag die diende ter isolatie van het dak. U weet waarschijnlijk wel dat asbest gevaarlijk kan zijn. Asbest is een vrij bijzondere soort materiaalsoort. Het is namelijk alleen gevaarlijk wanneer het wordt afgebroken. Als asbest gewoon in het dak zit en niet wordt afgebroken komen de schadelijke vezels ook niet vrij. Dit zorgt er dan ook voor dat reparatiewerkzaamheden aan leien daken voor oude huizen wat risico met zich meebrengt. Voordat wij uw leien dak herstellen of renoveren is het van belang dat er gekeken wordt of uw dak mogelijk asbest bevat. Als dit het geval is dan zal er een speciaal plan worden opgesteld om alles op een veilige manier te verwijderen van uw dak. Zo is het bij een leien dak met asbest niet mogelijk om deze schoon te spuiten met een hoge drukspuit, dit kan namelijk ervoor zorgen dat de schadelijke deeltjes vrij zullen komen. Wilt u zelf bekijken of uw leien dak asbest bevat dan is dit mogelijk. U kunt kijken naar het merk van het leien dak. Vrijwel ieder dak wat asbest bevat is afkomstig van Eternit uit de jaren 1988 en 1996. Zie u ergens een NT vermelding met dit jaartal op de plaatsjes staan dan is het vrij zeker dat er asbest gebruikt is in uw woning. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat uw woning geheel asbestvrij is.

Lees ook:Asbesthoudende leien: Dak met asbestleien verwijderen

Leien dak vervangen – prijzen voor het leien dak

Als u uw leien dak wilt vervangen of als u uw dak wilt herstellen wilt u natuurlijk wel graag weten aan wat voor soort prijzen u zal moeten denken. Over het algemeen is het zo dat een leien dak herstellen of vervangen ongeveer €60 per m2. Hier moet wel een kanttekening bij worden gemaakt, het is namelijk zo dat de prijs op kan lopen naarmate er gekozen wordt voor een betere leien materiaalsoort. Het plaatsen van leien platen op uw dak is niet de meest goedkope optie. Straks laten we u een manier zien waarop u kosten kunt besparen, dit is door te kiezen voor het vervangen van de leien platen door normale dakpannen. Wilt u uw leien dak vervangen voor een rieten dak dan kunt u denken aan een prijs van om en nabij de €80 per m2. Dit is een duurdere optie, echter vinden veel mensen het er wel mooier uitzien. U zult dus zelf deze afweging moeten maken.

Leien dak vervangen door pannen – tarieven voor de vervanging

Het laten vervangen van uw leien platen voor reguliere dakpannen is een voordelig alternatief. Het is namelijk zo dat dakpannen qua prijzen voor de aanschaf een stuk goedkoper zijn dan de leien platen. Als het aankomt op de dakpannen zijn er twee verschillende mogelijkheden. Het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor keramische dakpannen. Dit zijn de oranje dakpannen, deze soort dakpannen wordt vooral gekozen om de authentieke uitstraling. Voor de keramische dakpannen ben je per m2 ongeveer €50 kwijt. De tweede soort dakpannen zijn de betonnen dakpannen. Deze zien er iets moderner uit en zijn vaak zwart van kleur. Voor de betonnen dakpannen moet u denken aan een prijs van €45 per m2. Dit is dus iets lager dan de prijs voor de keramische dakpannen. Dakpannen zijn door het stevige karakter een uitstekend alternatief voor de leien platen. Hier op de site kunt u nog veel meer informatie vinden over het vervangen van uw leien dak voor dakpannen. Vraag vandaag nog een offerte aan om er achter te komen aan wat voor prijzen u zal moeten denken. Een offerte is de enige manier om te zien hoeveel het leien dak herstellen of vervangen voor uw woning zal gaan kosten. Heeft u vragen voordat u de offerte aanvraagt dan kunt u terecht bij onze klantenservice, zij kunnen u altijd van advies voorzien.

Uw leien dak laten ontmossen

Wanneer de kunstleien plaatjes uit de fabriek komen zijn deze voorzien van een speciale soort coatingslaag. Deze laag zorgt ervoor dat al het vuil en vocht afgestoten zal worden. Deze coating werkt vooral voor de eerste jaren ontzettend goed. Nu is het alleen zo dat deze coating na een aantal jaar meer water zal gaan opnemen. Dit vocht kan ervoor zorgen dat er een ondergrond wordt gevormd voor allerlei mogelijke soorten mossen en algen. Dit is dan ook de reden dat uw leien dak om de zoveel jaren schoon moet laten maken. Dit ontmossen zal gebeuren met een drukspuit die is gevuld met een speciaal soort middel wat het mos doodt. Of uw dak een behandeling aankan hangt dus af van de vraag of er asbest te vinden is in uw dak. Als wij al het mos van het dak hebben verwijderd dan zullen wij een nieuwe coating op het dak aanbrengen. Dankzij deze nieuwe coating kunt u er weer even tegenaan. Een nieuwe coating gaat ongeveer 15 jaar mee, dit is dus redelijk lang. Bij het aanbrengen maken wij gebruik van een speciale primer, deze primer dient ervoor om de coating goed te laten hechten met het dak. Voor vragen over deze ontmossing kunt u altijd contact met ons opnemen, wij zullen vervolgens bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Het schoonmaken en ontmossen van uw leien dak is een relatief goedkope klus, hierdoor is het voor iedereen mogelijk om dit te laten doen. Wanneer wij uw leien dak herstellen is dit dan ook altijd de eerste stap.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor alle mogelijke werkzaamheden die zien op leien daken. Ook voor andere soorten daken staan wij voor u klaar. Neemt u zeker eens de tijd om de rest van de website te bekijken, wij zijn namelijk inzetbaar voor een groot scala aan verschillende soorten werkzaamheden. Een leien dak herstellen, restaureren of schoonmaken is de enige manier om voor een lange tijd plezier te hebben van uw dak. Daarnaast stelt het u in staat om het risico op lekkages tot een absoluut minimum te verlagen. Wanneer u te maken krijgt met lekkages of schade aan uw leien dak bent u namelijk nog veel verder van huis!