Plat dak herstellen?

Een groot deel van de daken in ons land is voorzien van een plat dak. Nu is het alleen wel zo dat platte daken vatbaar zijn voor lekkages, na verloop van tijd kan de dakbedekking namelijk kleine scheurtjes of kloofjes vertonen. Wanneer dit gebeurt kan water in uw woning terecht komen, met alle gevolgen van dien. Om dit te verhelpen kunt u ervoor kiezen om een team in te schakelen voor het herstellen van het dak. Een plat dak herstellen zorgt ervoor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over eventuele lekkages. Vandaag zullen wij u het een en ander laten zien omtrent het herstellen van een plak. Dit stelt u in staat om meer inzage te krijgen in het herstelproces. Lees meer over het Een lek in je plat dak? Dit is wat je moet doen

Wat kost een plat dak herstellen – prijzen per m²

Wanneer u uw plat dak wilt laten herstellen zijn er enkele factoren van belang voor de totaalprijs. Op de eerste plaats zal er gekeken moeten worden naar het soort materiaal wat nodig is op het dak. Kiest men voor een Bitumen dak (ook wel de Roofing daken) dan kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer €30-€70 per m². Deze soort daken gaan gemiddeld 20 tot 30 jaar mee. Een andere optie is om te kiezen voor EPDM. Deze siliconen daken komen iets minder vaak voor, echter gaan deze daken voor een langere tijd mee. Met EPDM kunt u namelijk voor ruim 35 tot 50 jaar vooruit. Deze herstelwerkzaamheden bedragen vaak tussen de €30-€80 per m². Het laten plaatsen van PVC is een andere mogelijkheid, deze keuze kost u ongeveer €45-€80 per m². De laatste optie is een groen dak. Als uw woning over dit type dak beschikt dan zal u iets dieper in uw zakken moeten grijpen, deze kosten bedragen namelijk €45-€200. Uiteraard gaat dit type dak voor een geruime tijd mee, de kans dat dit type dak kapot gaat is vrij klein. Wij raden altijd aan om een offerte aan te vragen. Dit is namelijk de enige manier om inzicht te krijgen in wat het project voor uw woning gaat kosten. Deze prijzen zijn namelijk alleen indicaties, de totaalprijs zal altijd afhangen van de soort woning. Hier op de site kunt u eenvoudig een offerte aanvragen, zo weet u wat u te wachten staat.

Hoe kan u water-insijpeling plat dak opsporen?

Wij krijgen vaak de vraag hoe u water insijpeling op een plat dak kunt opsporen. Dit is een uitstekende vraag, het constateren van gebreken op het dak is namelijk de enige manier om te zien of er een herstelproces in gang moet worden gezet. Het opsporen van water-insijpeling en andere vormen van lekkages is lastig, echter is het niet onmogelijk. Eén van de manieren waarop u water-insijpeling kunt herkennen is de aanwezigheid van vochtige kringen op het dak. Deze bevinden zich vaak aan de zijden van het dak, u vindt ze meestal niet in het midden van het plafond. Het kan lijken of de lekkage afkomstig is van de waterleidingen, echter blijkt dit vaak niet zo het geval te zijn. Ziet u deze kringen niet dan is er een andere mogelijkheid om lekkages te herkennen. Dit is door zelf het dak op te gaan en om te kijken of u iets ziet. Door een kleine hoeveelheid water neer te gieten op de plek waarvan u denkt dat er een lek zich bevindt kunt u eenvoudig zien of het water wegsijpelt. Let er op dat u natuurlijk niet te veel water gebruikt, anders worden uw spullen nat. U kunt desnoods een bezem of een dweil gebruiken om te bekijken of het water via een kier of gleuf via uw dak in de woning terecht komt. Wij begrijpen het maar al te goed dat sommige mensen liever niet zelf het dak op gaan. In dit geval kunt u altijd een professioneel team van dakdekkers contacteren. Zij kunnen vervolgens bij u langskomen op de locatie om te bekijken in hoeverre uw dak aan herstel toe is.

Wees snel met het opsporen van de lekkage

Bij een lekkage bij u aan het dak is het van cruciaal belang dat u snel actie onderneemt. Denkt u dat er inderdaad sprake is van een lek en ziet u bijvoorbeeld natte kringen aan de zijden van uw muur dan doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk een professioneel team te bellen. Bij het opsporen van lekkages in het plat dak is snelheid het cruciale element. Te veel vocht in huis kan namelijk aanzienlijk veel gevaren met zich meebrengen. Op de eerste plaats is een te hoge luchtvochtigheid slecht voor de gezondheid van zowel mensen als huisdieren. U kunt er zelfs ziek van worden. Daarnaast zorgt een te hoge concentratie aan vocht in de woning voor de vorming van schimmels. Dit proces kunt u vaak niet meer tot een halt toeroepen. Wees er dus op tijd bij en neem contact op met een professioneel en betrouwbaar dakdekker bedrijf wanneer u vermoed dat u te maken heeft met een lekkage aan het plat dak.

De roofing van uw plat dak herstellen

roofing herstellen bij een plat dak

Goed, nu u dit allemaal weet bent u waarschijnlijk benieuwd naar het proces van het plat dak herstellen. Wanneer wij voor u langskomen om de roofing van uw dak te herstellen zijn er verschillende opties waar u uit kunt kiezen. Ieder soort roofing brengt bepaalde voordelen met zich mee. De meest gekozen soort roofing is de APP, dit zijn de gemodificeerde bitumen bekleding soorten. Deze zijn relatief goedkoop en gaan voor een geruime tijd mee. Wilt men een iets hogere kwaliteit en heeft men een hoger budget dan kan er tevens gekozen worden voor de SBS of de PBE roofing soorten. Deze combineren de voordelen van de APP met de SBS of PBE. Deze soorten zijn weer onder te verdelen in subcategorieën. Op de eerste plaats kennen we de vloeibare coating. Deze coating is ook wel te zien als een dikke, stroperige vloeistof. Deze roofing is ideaal voor het waterdicht maken van platte roofingdaken. Dit is dan ook een soort roofing die vaak gekozen wordt voor het plat dak herstellen. Een tweede categorie zijn de roofingstroken. Deze stroken dienen ter herstel van de kapotte stroken die momenteel op uw dak liggen. Wij kunnen deze uitrollen op uw dak, op die manier is alles opnieuw opgevuld. De laatste categorie zijn de pasta’s en vulmiddelen. Deze zijn geschikt voor het herstellen van kleine lekkages. Ons team bekijkt altijd welke soort roofing er aansluit bij uw dak, hier hoeft u zich dus zelf niet verder in te verdiepen.

Ook als het aankomt op het herstellen van het dak zijn er verschillende mogelijke manieren waarop dit kan geschieden. Normaal gesproken wordt de nieuwe roofing aangebracht met behulp van een koude lijmsoort. Kan dit niet dan is het tevens mogelijk om de roofing vast te branden aan het dak. Dit wordt voornamelijk gedaan voor de bovenste roofingslaag. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van zelfklevende dakrollen. Dit doen wij met name in de gevallen wanneer er een groot deel van het dak hersteld moet worden, op die manier kan een zo groot mogelijk oppervlak bedenkt worden met de nieuwe roofing.

Volledig nieuw plat dak

In zeer uitzonderlijke gevallen is het niet mogelijk om de lekkages te verhelpen met enkele nieuwe stroken roofing of met een laagje pasta. In deze gevallen kan het nodig zijn om een geheel nieuw plat dak te laten maken op uw woning. Dit is voor sommige woningen de enige manier om het aantal lekkages tot nul te verlagen. Laten we wel gelijk duidelijk zijn, een geheel nieuw plat dak laten bevestigen kost een stuk meer dan alleen een plat dak herstellen. Voor het laten maken van een volledig nieuw plat dak kunt u denken aan een prijs van om en nabij de €70 per m². Voor de grotere huizen zullen de prijzen hiervoor dus aardig hoog oplopen. Gelukkig is het vaak voldoende om ervoor te kiezen om het dak te laten herstellen. Door er op tijd bij te zijn en door te kiezen om het dak te herstellen zal je voor een geruime tijd jouw huidige dak kunnen gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor lekkages.

Mocht u vermoeden dat uw dak bepaalde lekkages vertoont of wilt u graag dat een professional langskomt om uw dak eens te bekijken? U kunt ons altijd bellen als u graag wat meer informatie wilt krijgen over het herstellen van het dak van uw woning. Een plat dak herstellen hoeft echt geen dure aankoop te zijn, al helemaal niet wanneer u er op tijd bij bent. Snelheid is ontzettend belangrijk bij lekkages en gebreken aan het dak. Doet u niets of laat u uw dak kapot dan zal de schade alleen maar groter worden. Vraag vandaag nog een offerte aan om er achter te komen hoeveel u kwijt bent voor het dak herstellen. Voor u het weet staan wij bij u op de stoep om u te helpen met alle werkzaamheden die zien op uw dak.