Dakrenovatie Opwijk

Onderhoud en herstelling van alle soorten daken

Dakrenovatie Opwijk

Op zoek naar een aannemer voor dakrenovatie Opwijk? Wie zijn dak wil renoveren, neemt best een stielman onder de arm. De dakwerker weet bijvoorbeeld of de dakstructuur nog in goede staat is, hersteld moet worden of aan volledige vervanging toe is.

Voor meer informatie over dakrenovatie in Opwijk neem contact op met BKG Dakwerken.

Lees ook meer over Kosten dakrenovatie: prijsopbouw en relevante informatie

Aandachtspunten bij dakrenovatie

Een renovatie van een dak houdt meestal meer in dan louter het vervangen van de dakbedekking alleen. Ook het dakgebinte, onderdakfolie, isolatie, dakgoten en meer vereisen evenveel aandacht bij het renoveren van een dak.

Volgende vragen dringen zich op bij een dakrenovatie:

  • In welke staat bevindt het dakgebinte zich?
  • Is er aantasting door houtrot of schimmels?
  • Wat is de algemene conditie van de dakconstructie?
  • Is er dakisolatie, een onderdak aanwezig? En zijn deze nog in goede staat?
  • ...

Premies dakrenovatie Opwijk

Dakrenovatie Opwijk

De renovatiepremie waarvoor je in aanmerking komt, hangt af van je inkomen. In de praktijk kun je zo 20 tot 30 % van de kosten terugvorderen (tot een maximum van > 10.000). Je moet dan wel aan een aantal inkomensvoorwaarden voldoen. Wil je precies weten hoeveel premie je kunt krijgen? Kijk dan op www.premiezoeker.be.

De stad biedt enkele subsidies aan voor dakwerken Opwijk, zoals bijvoorbeeld een subsidie voor dakisolatie Opwijk, waardoor het voor jou aantrekkelijker is om je dak te laten isoleren. De subsidies en premies voor dakwerken in Opwijk verschillen vaak per gemeente, informeer daarom van tevoren bij je gemeente waar je aanspraak op kan maken.

Renovatie dakconstructie Opwijk

Je dak wordt gedragen door een houten dakconstructie of houten gebinte. Als die niet meer intact is, of als je ondervindt dat de constructie begint te rotten, kan je best een dakwerker voor daktimmerwerken inschakelen.

Dakbedekking vernieuwen Opwijk

Dakrenovatie Opwijk

Wanneer het grootste deel van je dakconstructie nog in prima staat is, zou het zonde zijn om je volledige dak te laten vernieuwen. In dit geval kan je ervoor kiezen enkel de dakbedekking te vernieuwen.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe dakbedekking Opwijk voor bijvoorbeeld je plat dak, zijn er verschillende factoren waar je op kan letten. Zo is de levensduur een belangrijke factor, maar ook de uitstraling en stevigheid. Ook bestaan er heel wat verschillende dakbedekkingen (link).

Dak renoveren met recuperatiedakpannen

Het hergebruiken van de bestaande dakpannen is misschien een kostenbesparing op korte termijn. Dikwijls is na verloop van tijd toch vereist de dakpannen te vervangen, waardoor de totale kostprijs van de dakrenovatie duurder uitvalt op langere termijn. Uw dakdekker of architect kunnen raad brengen wat de beste optie is voor uw dak.

Als u ervoor kiest om uw dak te renoveren door gebruik te maken van recuperatiepannen dan heeft u als nadeel dat niet altijd voldoende hulpstukken te vinden zijn om bijvoorbeeld de nok en gevel af te werken. Bovendien zijn er geen garanties op recuperatiedakpannen.

Hoe besparen op prijs dakrenovatie Opwijk

Om de prijs of kosten van dakrenovatie Opwijk te drukken kan je ook heel wat werken zelf uitvoeren. Zo is het een koud kunstje om de dakpannen reeds te verwijderen. Je hoeft enkel een container te huren en deze naast je woning te laten plaatsen. Je spaart zo al snel enkele honderden euro's uit voor enkele uren werk.

Dakwerker renovatie dak

Ben je op zoek naar een ervaren, betrouwbare aannemer voor dakrenovatie in Opwijk? Vraag dan hier snel een offerte aan voor jouw specifieke renovatiewerken.

dakbedekking

Ontdek ook deze diensten in Opwijk:

Regio's

Bij BKG dakrenovatie kan je offertes aanvragen voor all regio's in Belgiƫ.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest