Dekken zonnepanelen aannemers de schade aan een dak tijdens de installatie?

Een ding is zeker, veel mensen krijgen zonnekoorts. Deskundigen voorspellen dat residentiƫle installaties zich exponentieel zullen vermenigvuldigen van 16,0 GW in 2016 tot 121,2 GW in 2025. Dat is geweldig nieuws voor het milieu, maar potentieel slecht nieuws voor uw dak - vooral als uw zonne-installateur iets van een PV-nieuweling is. Een onervaren aannemer kan u mogelijk kwetsbaar maken voor lekken, dakschade of zelfs brand. Yikes!

dakwerker op lekkend dak

Maar dat betekent niet dat je moet zweren van zonne-energie, want de meeste aannemers hebben de middelen om de klus te klaren. Echter, moet u zich bewust zijn van de ervaring van uw installateur en het werk geschiedenis, en het soort van de dekking van hun bedrijf biedt. Sommige zonne-bedrijven bieden hun klanten de koninklijke behandeling en garanderen hun installateurs de prestaties, terwijl anderen zouden kunnen laten je de zak voor dure schade. Lees verder om meer te weten te komen over de schade van zonne-installaties, uw aansprakelijkheid, en wat u moet weten over uw zonne-aannemer.

Wat kan er misgaan met een zonne-installatie?

Zonne-installateurs zijn energieprofessionals, geen dakwerkers. En terwijl de overgrote meerderheid van hen hun zaken kent, is er een kleine kans op problemen in de toekomst. De installateur zal typisch uw dak doordringen om het systeem van de paneelrekken aan de binnenstructuur van uw huis te bevestigen. En terwijl de installateurs voorzichtig zijn met het dichten van openingen met gespecialiseerde afdichtmiddelen, kunt u op elk moment gaten in uw dak maken, zodat u zich openstelt voor lekken en andere schade.

Dat gezegd hebbende, zullen de meeste zonne-installateurs u vertellen dat ze bijna nooit een lek hebben gezien op hun horloge. Dat komt omdat de meerderheid best practices gebruikt, zoals het installeren van flitsers die uitgerust zijn met een onderpan om lekken weg te leiden van het interieur van uw huis. Natuurlijk kan niet elke installateur worden vertrouwd om een grondig werk te doen. Daarom is het de moeite waard om uw aannemer te ondervragen over hun lekpreventiemethoden voordat ze opstaan op uw dakspanen.

Een ander probleem doet zich vaak voor bij daken die bekleed zijn met terra cotta of leistenen dakpannen. Omdat de installateurs op de dakpannen moeten lopen om de panelen op te hangen, bestaat de kans dat er een paar gescheurd of beschadigd raken tijdens de installatie. Een goede installateur moet aanbieden om ze ter plaatse te bevestigen - maar ze kunnen het alleen doen als u een paar reserveonderdelen bij de hand hebt om te gebruiken als vervanging.

Zeer zelden kan de installatie van panelen leiden tot ingestorte daken of zelfs tot brand. Terwijl uw standaard zonnepaneel minder dan 50 pond weegt, kunnen sommige daken - met name die op huizen die voor de jaren '70 zijn gebouwd - moeite hebben om deze belasting te weerstaan. Uw installateur zou een dakbedekkingsinspectie moeten uitvoeren voordat ze beginnen om problemen als deze te voorkomen. Daarnaast zijn er bouwprofessionals die het gevoel hebben dat PV wat meer testen kan gebruiken voordat het officieel veilig en brandwerend kan worden verklaard. Branden van zonne-installaties zijn uiterst zeldzaam, maar ze kunnen gebeuren - vooral als uw installateur gebruik maakt van wat bekend staat als een geballasteerde installatie, waarbij het montagesysteem is bevestigd aan betonnen blokken, in plaats van direct aan het dek van uw dak. Af en toe hebben deze installaties kunststof onderdelen die het risico op brand kunnen verhogen. Vraag uw installateur om informatie over de methodologie en de materialen die ze zullen gebruiken - voordat u enig werk doet.

Kijk voor Zonne-energiebedrijven die Zonne-installaties garanderen

De meeste zonne-energieverkopers bieden fabrieksgaranties die u beschermen tegen defecte apparatuur. Maar sommige bieden ook garanties voor de installatie. Dat betekent dat u, afhankelijk van van wie u koopt, door de installateur gedekt kunt worden in geval van schade aan de dakbedekking. Er is echter echt geen verplichting voor hen om dit te doen, dus je zult willen lezen op wat er is inbegrepen voordat u een contract ondertekent.

zonnepanelen installateur

Bovendien, sommige zonne-installateurs zelfs te coƶrdineren met dakbedekking bedrijven om oppervlakken te krijgen in tip-top vorm voordat de panelen gaan omhoog. Op zijn minst moet uw bedrijf een dakbedekkingsinspectie uitvoeren door een deskundige professional voordat ze beginnen met het snijden in uw dak.

Uw huiseigenaarsverzekering: Een vangnet voor defecte installaties?

Echter, een meer betrouwbare manier om eventuele schade te dekken kan zijn om door de verzekering van uw huiseigenaar te gaan. Volgens het Nationaal Laboratorium voor Hernieuwbare Energie kunnen sommige verzekeringspolissen de schade van zonne-installaties dekken. Echter, kan het nodig zijn om uw dekking eerst te verhogen en zorg ervoor dat uw installatie is opgenomen, omdat sommige verzekeraars hebben verschillende polissen rond de grond gemonteerde arrays dan ze doen voor dakinstallaties.

In feite is het een goed idee om met uw verzekeraar te praten, zelfs als uw zonne-installateur een uitgebreide dekking biedt. Zonnepanelen staan als een enorme investering, dus u wilt er zeker van zijn dat uw provider uw rug dekt in geval van een ongeluk, of "gevaar", zoals het in de verzekeringswereld bekend is. Het versterken van uw verzekeringsplan kan u beschermen in geval van schade door wind, hagel, bliksem of brand. Op die manier weet u dat u gedekt bent - van uw installatie naar een nieuw tijdperk voor energie in huis!