Dit zijn de belangrijkste dak innovaties

Vergis je niet in het belang van een goed dak. Het laat de woning er strak uitzien. Daarnaast is het een manier om warmte goed binnen te houden. Daar heb je dan goede isolatie voor nodig. Er zijn een aantal belangrijke nieuwigheden te ontdekken. Het is leuk om eens te kijken wat er allemaal mogelijk is momenteel. Er zijn allerlei interessante dingen gaande die je dak mooier en beter maken. Lees meer over Dakwerken Limburg en vraag online je offerte aan!

Nieuwe keramische lei voor de eigentijdse look

keramische lei gekleurde dakpan

Er is een flinke hoeveelheid nieuwe mogelijkheden met keramische lei. De kleuren lopen sterk uiteen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe grijstinten. Daarmee maak je het dak een geheel met de rest van de woning. Dit maakt het veel strakker. De lei is ook nog eens dun en licht in gewicht. Dit maakt ze voor renovaties en nieuwbouw goede opties. Zo kan alles er eigentijds uit gaan zien. Het is goed om te weten dat de eigenschappen van de nieuwe lei gelijk zijn aan gewone keramische dakpannen. Dat betekent dat ze niet zullen krassen. Ook is uv-licht geen probleem. Het is bovendien is het ook zo dat de stoffen uit lokale bronnen komen en grondstoffen die herbruikbaar zijn gebruiken. Dit is een flink stuk duurzamer dan wat je gewend bent.

Hellende daken beter isoleren

Door specifieke elementen voor het dak te maken, is het beter mogelijk geworden om een betaalbare manier duurzaam te wonen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om isolerende platen zelf gemakkelijk te installeren. Doordat ze zo snel te installeren zijn, zijn de kosten voor montage flink lager. Ook ga je sneller besparen op de energiekosten. Daarbij is de hoge isolatiewaarde te garanderen en bestaan er geen risico’s op koudebruggen. Ook in de toekomst blijf je ook verzekerd van goede isolatie. Dit maakt het alleen maar gemakkelijker om je woning op orde te krijgen.

Leien voorzien van een nieuwe beschermlaag

bescherm laag leien

Ook is het gemakkelijker om leien mooi te houden. Er is een nieuwe beschermlaag te krijgen. Die beschermt het oppervlak tegen verkleuring, maar ook tegen schade zoals krassen. Daarbij is het getest onder allerlei extreme weersomstandigheden. Het gaat dan niet alleen om stevige regen en strenge winters. Het gaat ook om sterk brandende zon. Je zal geen last krijgen van krassen en vuil zal geen kans krijgen. Er zijn meerdere kleuren te krijgen. Zo is er bruin, verschillende tinten grijs, rood en zwart te krijgen. Alle leien houden hun vorm en kleur over langere periode. Daardoor blijft het dak er altijd mooi uitzien.

Een alles in één dak

Een nieuwe ontwikkeling is ook het alles in één dak. Het gaat dan om een onderdak dat reflecteert, een isolatielaag en een dampscherm, allemaal in hetzelfde product. Dat komt omdat er vier lagen zijn. Daarmee zijn de prestaties te verbeteren en zijn koudebruggen en overbrugging niet meer van toepassing. Dat komt door de weerkaatsing in zomer en winter. Het is ook nog eens zo dat het gemakkelijk te plaatsen is. Ook is het toepasbaar als isolerend onderdak.

Beter daglicht door het dak

daglichtbuis velux

Met een nieuwe oplossing is er ook meer daglicht in je woning mogelijk. Dat doe je door een daglichtbuis te installeren op het dak. Dit brengt extra licht in de ruimte onder een plat dak. Er zijn mooie plafondplaten te krijgen die je gebruikt voor de afwerking van de buis in het plafond. Er zijn verschillende modellen en mogelijkheden verkrijgbaar. In de nieuwste serie is ook een verzonken versie te krijgen. Daardoor kan je het nog strakker afwerken en past het perfect in je moderne interieur. Dit is natuurlijk een sterk voordeel om van te genieten wanneer je hiervoor kiest.

Het dak volledig luchtdicht maken

luchtdicht dak vario systeem

Luchtdichtheid is tegenwoordig van groot belang, zeker ook in de nieuwe bouwvereisten die van kracht zijn. De specialisten op dit gebied hebben dan ook nieuwe systemen ontwikkeld. Daarmee is de luchtdichtheid te realiseren. Dit is zowel voor nieuwbouw als voor renovatieprojecten van belang. Met dit systeem is veel te bereiken. Het bestaat uit een aantal verschillende producten. In de eerste plaats gaat het om ophangsystemen, om isolatie, om een dampscherm, tape om de overlappingen te dichten en een kit. Daardoor is het gemakkelijk mogelijk om het dak volledig luchtdicht af te werken.

Meer comfort voor hellende daken

dak isolatie dakelement

Met de ontwikkeling van een nieuw dakelement, is nog meer comfort op de daken te realiseren. Dat komt omdat deze zowel thermisch als akoestisch beter presteert. Ze bestaan uit panelen die volledig op maat gemaakt zijn. De panelen bieden isolatie, dampschermen, kepers, onderdak en afwerking allemaal in één. Deze oplossing zorgt ervoor dat je slechts enkele dagen nodig hebt om een dak te realiseren. Zo is een dak van 150 vierkante meter binnen 5 dagen te isoleren tegen water, wind en lucht. Inclusief het doen van de afwerking. Dit is dus voor allerlei soorten projecten een goede en efficiënte oplossing voor isolatie.