Hoe warm weer invloed heeft op platte daken

Hoe warm weer invloed heeft op platte daken

Uw gebouw vertrouwt op de structurele integriteit van uw dak. Als het gaat om schade aan het dak, maken de meeste gebouweigenaren zich zorgen over extreme stormsystemen of besneeuwde winters. Weinig mensen beschouwen de zomer als een probleem voor hun dakbedekking, wat een vergissing is. Hete zomerdagen kunnen een negatieve invloed hebben op uw platte dak. Hier is wat u moet weten over warm weer en de gevolgen daarvan voor uw dak. Lees meer over platte daken en de mogelijkheden.

Thermische problemen

In de zomer draaien de temperaturen overdag en 's nachts tussen warm en koud. Platte daken breiden zich uit en krimpen in deze omstandigheden. Dit leidt meestal tot het binnendringen van water in het dak. Het kan zijn dat u ademend PVC-materiaal nodig hebt om de condensatie en de thermische cycli te weerstaan.

Blaasvorming

Als er water door het dak dringt, is dat op zich al een probleem. Het wordt alleen maar erger als je de zomerhitte in de mix stopt. Wanneer je het vocht onder de zon de hele dag verwarmt, kan het het vilt van het dak tillen. Dit leidt tot luchtbellen of blaren in het dak. Als u deze blaren zo snel mogelijk vangt, dan kunt u de beschadigde delen vervangen. Naarmate de tijd verstrijkt en er zich meer blaren ontwikkelen, zou u echter het hele dak moeten vervangen.

Vochtschade

Wanneer vocht zich ophoopt, kan schimmel en schimmel groeien. Wanneer u zonlicht toevoegt aan het mengsel, kunnen de hoge temperaturen helpen de snelheid van de schimmelgroei te verhogen. Deze schimmel kan het opvlammen beschadigen. Als u beschadigd flikkert, dan gaat dit ten koste van uw afvoercapaciteit.

Oudere daken en daken die hoge temperaturen verdragen moeten regelmatig worden geïnspecteerd. Als u een dakbedekkingsprobleem hebt, wilt u er nooit op wachten. De meeste dakbedekkingsproblemen worden met de tijd erger, terwijl het onderhoud eenvoudig en snel kan zijn.