Is het veilig om een dak in de regen te installeren?

Bij de voorbereiding van een dakrenovatie heeft u controle over vele factoren, waaronder de keuze van uw aannemer, de voorkeursmaterialen, de tijdslijn van het project en het budget. Maar een element dat buiten onze controle blijft, is het weer. Regen kan elk project voor woningverbetering belemmeren, maar kan een dakreparatie of -vervanging sterk beïnvloeden. Na weken van planning kunt u zich ongeduldig of gefrustreerd voelen als er een storm blijft hangen. Lees meer over de invloed van regen op uw project.

Kunt u een dak in de regen vervangen? Niet zonder risico

Terwijl sommige dakbedekkingsprojecten in slechts één dag kunnen worden voltooid, duurt het gemiddelde onderdak met enkele dagen. Het is het beste om te wachten tot de omstandigheden helder zijn, en uw dak droog is, om eventuele reparaties en installaties uit te voeren. Een glad dak kan werknemers in gevaar brengen en verhoogt de kans op letsel en schade aan uw huis.

Dit is ook een belangrijke opmerking voor huiseigenaren die overwegen om zelf het dak te repareren. Professionele aannemers zullen adviseren om te wachten tot de omstandigheden duidelijk zijn voordat ze een dak onderzoeken, zelfs als ze alleen maar de scène in kaart brengen.

dak regen

De kiezelstranden kunnen niet behoorlijk zich aan Natte Oppervlakten houden.

Een natte installatie kan ook leiden tot het falen van een nieuw dak. Dakspanen en dakbedekkingsmaterialen kunnen zich niet goed hechten op gladde oppervlakken met een hoge vochtigheidsgraad. Als de dakbedekking of het hout nat is tijdens de installatie, kan het vocht binnenin uw dak worden opgevangen, wat kan leiden tot schimmel, rot of andere ernstige problemen.

Veel van de binnenste onderdelen van uw dak - zoals slagbomen, OSB-platen en vilt - zijn ook gevoelig voor waterschade en mogen niet worden blootgesteld aan vocht. Bij een hoge luchtvochtigheid kunnen materialen uitpuilen of rimpelen, waardoor rimpels en stoten op het buitenoppervlak van uw dak ontstaan. Naast onaantrekkelijk kan rimpelvorming ook problemen in het verlengde van de lijn veroorzaken. Dakwerkers zijn het erover eens dat een rimpelig dak een teken is dat een woning zo snel mogelijk moet worden gereviseerd.

Het installeren van een dak in de Regenmei maakt uw garantie ongeldig

Fabrikanten van daken garanderen hun producten, maar niet de installatie. Er zijn specifieke richtlijnen opgesteld voor de manier waarop dakspanen en materialen moeten worden geïnstalleerd, zodat de fabrikant niet aansprakelijk is voor schade die het gevolg is van gebrekkig vakmanschap.

Als een dakdekker besluit om onder minder dan ideale weersomstandigheden te werken, kan dit ertoe leiden dat de garantie van uw fabrikant komt te vervallen, met dure reparaties als gevolg.

regen op het dak

Als u noodreparaties ondergaat, wees dan voorzichtig bij het inhuren van een dakbedekkingsaannemer.

Er zijn gevallen waarin een tijdelijke reparatie op een regenachtige dag onvermijdelijk is. Een noodreparatie, zoals een lek en dakwaterschade, moet mogelijk zo snel mogelijk worden aangepakt of voltooid. Als uw huis catastrofale schade ondervindt, zoals een impact of instorting, kan het nodig zijn dat een nooddakwerker tijdelijke reparaties uitvoert om uw huis te beschermen tegen verdere schade.

In deze stressvolle tijd is het van het grootste belang om de installateur te onderzoeken die u bij deze noodsituatie helpt. Vele malen, wanneer een storm komt door een gebied, het trekt onfatsoenlijke aannemers die op zoek zijn naar scam nietsvermoedende, gealarmeerde huiseigenaren.

Een onbetrouwbare aannemer kan u vertellen dat het oke is om gordelroosjes te installeren op een natte ondergrond, gewoon zodat ze lukraak "te voltooien" de baan en verder te gaan naar het volgende huis. Om de meest betrouwbare aannemer te vinden voor uw dakbedekkingsproject, Modernize biedt nu huiseigenaren een gratis digitale Contractor Checklist als een eenvoudige stap-voor-stap handleiding om te helpen bij het doorlichten van professionals.

Wacht tot het weer helder is

Bij een goede installatie gaat uw nieuwe dak tien jaar of langer mee. Het is het beste om regenachtige daginstallaties te vermijden. Het uitstellen van een reparatie met een paar dagen voor slecht weer is het wachten waard.

Als uw dakdekker vermoedt dat er een storm op komst is, verwacht dan een oproep om het project uit te stellen tot het weer voorbij is.