Op deze manier kunt u hoogwaardige leisteenolie voor onderhoud op de juiste manier smeren.

De juiste verzorging van leien omvat ook het af en toe oliën van het oppervlak om het natuurlijke oliegehalte te herstellen en natuurlijk om een mooi en donker glanzend oppervlak te verkrijgen.

leisteenolie
Olie behoudt de glans en de kleur van leien

Natuurlijke materialen zoals leisteen hebben regelmatig verzorging nodig

Leien zijn gemaakt van natuurlijke materialen, die een heel speciaal oppervlak hebben en zo een heel bijzondere flair aan het appartement of de kamer kunnen geven. In de loop van de tijd of door mechanische belasting kunnen de platen echter geleidelijk aan hun glans verliezen. Zeer snel zal er vuil of schade ontstaan, wat een grondige reiniging en regelmatig onderhoud vereist. Leisteen bevat van nature een kleine hoeveelheid olie, die na verloop van tijd verloren gaat en moet worden bijgevuld. U moet echter het gebruik van speciale onderhoudswas vermijden.

  • Lees ook - Kunstmatige leisteen: gebruik, bronnen en prijzen
  • Lees ook - Tips voor eenvoudig en optimaal onderhoud van leien
  • Lees ook - Spijkerleien voor de juiste bevestiging

Belangrijke opmerkingen over het onderhoud en het oliën van leien

Normaal gesproken zijn leisteenoppervlakken relatief eenvoudig te wassen en te onderhouden. U dient echter enkele belangrijke instructies op te volgen om beschadiging van het gevoelige oppervlak te voorkomen:

  • Het is het beste om voor de reiniging alleen helder water te gebruiken, dat niet te heet mag zijn.
  • Gebruik nooit schuurmelk of vaste voorwerpen voor de reiniging.
  • U kunt bijvoorbeeld speciale steenolie gebruiken om de oppervlakken te oliën. Gebruik echter geen was.
  • Om het natuurlijke oliegehalte te reguleren of in evenwicht te brengen, kunt u als alternatief hoogwaardige olie uit de voedingssector gebruiken, zoals goede zonnebloemolie. Probeer het op een onopvallende plaats.

Het oliën van de leien zorgt voor donkere en mooie oppervlakken.

Als u olie op de leien aanbrengt, zult u het effect onmiddellijk merken. De platen krijgen een donkere kleur. Tegelijkertijd wordt het ruwe oppervlak van de leisteen benadrukt. Het resultaat van de verzorging zal nog beter zijn als u speciale verzorgingsproducten en steenoliën voor de leien gebruikt. De beste manier om het juiste product voor uw leisteenoppervlakken te vinden is door het aan uw vakhandelaar te vragen. In principe moet u echter alle onderhoudsmiddelen en vooral schoonmaakmiddelen zo spaarzaam mogelijk gebruiken. Zo vermijdt u dat er te veel residu's op de oppervlakken achterblijven en dat er lelijke vlekken ontstaan.