6 Tips om thuis energie te besparen: Dakbedekking

Hoewel energie-efficiënte apparaten en dagelijkse energiebesparende praktijken effectief zijn als het gaat om het besparen van geld, is er een andere manier om het probleem aan te pakken. Het kiezen van efficiënte bouwmaterialen voor uw nieuwbouw of retrofit kan de belasting van uw verwarmings- en koelsysteem verminderen.
Lees meer over dakbedekking

Tenzij uw woning in een schaduwrijke omgeving ligt, wordt uw dak elke dag urenlang blootgesteld aan direct zonlicht, wat de binnentemperatuur op zomerse dagen doet stijgen. Dit heeft tot gevolg dat uw HVAC-systeem alleen maar harder werkt om bij te blijven. Als u een hoge zomerkoelrekening heeft en een traditionele asfaltdakbedekking, heeft u opties voor energiezuinige dakupdates die de belasting van uw HVAC-systeem kunnen verminderen.

Metalen dakbedekking installeren

Metalen dakbedekking installeren

Naast de goede combinatie met zowel de rustieke als de moderne architectuur, is de metalen dakbedekking ook energie-efficiënt en milieuvriendelijk. De meeste metalen dakbedekkingen bevatten een coating met reflecterende eigenschappen, die uw huis in de zomer koeler houdt en in de winter efficiënter isoleert. Hoewel aan metalen dakbedekking een hoger prijskaartje hangt dan aan asfalt, bespaart het u geld op het energieverbruik en gaat het bovendien tientallen jaren langer mee. Het bestaat over het algemeen uit 30 tot 60 procent gerecycled materiaal en kan worden gerecycled als het later op de weg wordt verwijderd - niet zoals asfaltdaken, die op de stortplaats terechtkomen.

De meest voorkomende soorten metalen dakbedekking zijn aluminium, stalen dakbedekking en koperen dakbedekking. Deze kunnen worden ontworpen als shingles of panelen, en kunnen zelfs worden voorzien van een steenlaag om leistenen dakbedekking of kleidakpannen na te bootsen. Als uw hart is gevestigd op de meer historische uitstraling, zijn leisteen- of kleipannen energiezuinig in de zin dat ze uw huis effectief isoleren. Toch hebben ze niet dezelfde reflecterende eigenschappen als metalen dakbedekking. Ze zijn ook zwaarder en meestal duurder. Zoek een metalen dakbedekking aannemer om u te helpen met uw dakbedekking installatieproject

Breng een reflecterende coating aan

Coating speelt een ongelooflijk belangrijke rol in de energie-efficiëntie van een metalen dak. De coatings zijn vergelijkbaar met een dikke verflaag en verhogen niet alleen de reflectie en energie-efficiëntie van een dak, maar ook de duurzaamheid en de weerbestendigheid ervan. Veel metalen dakbedekkingsmaterialen, vooral staal, zijn voorgelakt met zink, aluminium of een combinatie van beide. U hebt echter ook de mogelijkheid om uw kleur en coating met de hand te selecteren, dus zorg ervoor dat u de emissiviteit van verschillende coatings onderzoekt en kies voor een Energy Star-gecertificeerd product.

Een daktuin planten

Misschien kun je je geen nieuw dak veroorloven. Er zijn nog steeds mogelijkheden om uw dak energiezuiniger te maken. Als het gaat om een groendak, is het groen letterlijker dan u denkt: het is een met planten bedekt dak. Om een groen of 'levend' dak te creëren, moet u er eerst voor zorgen dat uw dak sterk is en een beetje extra gewicht kan dragen en dat er geen lekken zijn. Isolatie kan vereist zijn door de lokale bouwvoorschriften, dus controleer welke voorbereidende stappen u moet volgen. Doe uw onderzoek als het gaat om het gebruik van de juiste materialen en het bouwen van planten en grassen die in uw regio zullen floreren. Als het goed gedaan wordt, zal een groendak meer doen dan uw verwarmings- en koelingsrekening verlagen; het zal de lucht zuiveren, zorgen voor regenwaterbeheer en unieke natuurlijke schoonheid aan uw huis toevoegen.

Zolderisolatie en afdichtingslekken toevoegen

Efficiënte dakbedekkingsmaterialen kunnen alleen maar zo veel doen. Als uw woning nog niet geconfigureerd is om het energieverbruik te verminderen, haalt u niet zoveel uit uw investering in dakbedekking als u zou kunnen. Voeg lagen isolatie toe aan de zolder, dicht gaten en lekken in uw kanalen af en zorg ervoor dat u ook lekken rond deuren en ramen dichtmaakt. U kunt deze projecten zelf doen of een aannemer inhuren als u zich niet prettig voelt bij het aanpakken van DIY home verbeteringen.

zonnepanelen dakpannen

Installeer zonnepanelen dakpannen

Als u klaar bent voor een grotere investering en u wilt de meest energie-efficiënte dakbedekkingsmaterialen die er zijn, dan zijn dakspanen een geweldige optie. Ze zijn een soort van in het gebouw geïntegreerde fotovoltaïsche (BIPV)-zonnepanelen die op traditionele bouwmaterialen lijken en deze kunnen vervangen. Dit is een geweldige optie voor mensen die houden van het idee van zonne-energie, maar die niet voorbij kunnen gaan aan wat sommigen beschouwen als een onhandige esthetiek. Ze zijn iets minder efficiënt dan gewone zonnemodules, maar als een gladde esthetiek van grote waarde is voor u, kunnen ze de weg zijn om te gaan.

Andere factoren om te overwegen

  • Hoewel energiezuinige dakbedekkingsmaterialen duurder zijn dan asfalt, voegen ze waarde toe aan uw huis en verlagen ze uw energierekening, wat een indrukwekkende ROI oplevert.
  • Als u van plan bent om een van deze grotere projecten op zich te nemen, zorg er dan voor dat u een aannemer inhuurt die specifieke ervaring heeft in het installeren van dat type dakbedekking of functie, zelfs als het extra onderzoek vereist. U wilt uw geld niet verspillen.
  • Als u niet zeker weet waar te beginnen, krijg je een huis energie-audit. Het maakt niet uit welk dakbedekkingsmateriaal u kiest, het maken van uw huis meer energie-efficiënt zal meer positieve resultaten opleveren.