Vermijd deze doe het zelf dakwerken gevaren

dakwerken gevaren

Doe-het-zelfprojecten zijn een ware rage, en sommige kunnen zeker een aanzienlijke besparing opleveren voor huiseigenaren. Maar de dakbedekking van woningen is een gebied dat het beste aan de professionals kan worden overgelaten. Als u overweegt om uw eigen dak te repareren of te vervangen, zijn er enkele veelvoorkomende risico's die u ertoe kunnen brengen om een project van deze omvang te heroverwegen. Lees meer over onze dakwerken.

Lekkend dak

Onjuiste installatie van dakelementen kan leiden tot een ineffectief dak. Terwijl het spijkeren van asfaltschindels er eenvoudig uitziet, moet u zorgvuldig onderlegwerk en gootstukken installeren om een lekvrij dak te creëren. Het is heel eenvoudig om kieren, gaten en andere onvolkomenheden te creëren die later grote hoofdpijn kunnen veroorzaken als uw dak begint te lekken.

Persoonlijk letsel

Misschien wel het grootste gevaar bij het aanpakken van doe-het-zelf dakbedekking is persoonlijk letsel. Er zijn een aantal gevaarlijke situaties waarin u zich kunt bevinden. Hier zijn slechts een paar manieren waarop u gewond kunt raken bij een poging om op uw eigen dak te werken:

  • Onjuist gebruik van gereedschap
  • Vallen door zwakke punten in je dak
  • Verlies van bewustzijn van uw dakrand
  • Uitglijden op een steile dakhelling

Veel van deze zaken zijn bijzonder gevaarlijk als je een huis met twee verdiepingen hebt. Zelfs de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen bieden geen adequate bescherming tegen vallen, oneigenlijk gebruik van spijkerpistolen en andere gevaren.

Extra kosten

Uiteindelijk vinden veel huiseigenaren dat ze meer investeren in een doe-het-zelf dakbedekkingsproject. Van de aanzienlijke tijd die wordt besteed aan de toegevoegde materialen die nodig zijn om eventuele fouten te herstellen, kan het zijn dat u meer hebt geïnvesteerd dan een eenvoudig professioneel project. Breng uw weekenden en avonden door met ontspannen of met het werken aan een ander, beter beheersbaar project voor woningverbetering.

Als u uw dak moet vervangen, riskeer dan niet uw tijd, geld en persoonlijke gezondheid bij het zoeken naar een doe-het-zelf oplossing. Neem vandaag nog contact op met Dakwerken BKG om een offerte te ontvangen. Ontdek hoe veilig en betaalbaar u kunt genieten van een professionele dakvervanging.