5 stappen voor het inhuren van de juiste dakwerker

Dakbedekking behoort tot de grootste en duurste projecten die een huiseigenaar kan ondernemen, dus neem de tijd om er zeker van te zijn dat u een aannemer vindt die u vertrouwt om een dak boven uw hoofd te plaatsen.

hoe vind je een dakwerker

Terwijl andere huis-upgrades puur facultatief zijn, zijn dakreparaties geen keuze; ze zijn essentieel. Naast het feit dat van cruciaal belang voor persoonlijk comfort, structurele integriteit en de verkoopwaarde van uw huis, dakwerken behoort tot de grootste en duurste projecten die een huiseigenaar kan ondernemen. De hoge kosten die hiermee gemoeid zijn, motiveren sommige ambitieuze doe-het-zelvers om het werk zelf te doen. Maar voor de meesten van ons betekent een dakbedekking een beroep doen op een professional. Dus als u zich in een vroeg stadium van het proces bevindt, neem dan de controle over door een gekwalificeerde aannemer met een solide reputatie te vinden. Huur een goede professional in en u kunt van de dakwerker verwachten dat hij de klus niet alleen op tijd en binnen het budget geklaard heeft, maar ook dat hij/zij een waardevol inzicht biedt in de beste materialen voor uw huisstijl en het klimaat waar u woont. Dus in plaats van de Gouden Gids te openen en u te vestigen op het eerste bedrijf op de lijst, volgt u deze stappen die ontworpen zijn om u te helpen iemand te vinden die u kunt vertrouwen om een dak boven uw hoofd te zetten:

Lees hier meer over dakwerkers: informatie en prijzen

Vraag een aanbeveling

Een beproefde methode om een betrouwbare aannemer te vinden is om uw vrienden en buren te ondervragen. Heeft iemand in uw leven de afgelopen jaren werk aan zijn dak laten doen? Maak een lijst met namen, stel deze 2 vragen aan elke persoon : Was hij blij met de klus en zou hij weer met die dakdekker werken? Getuigenissen geven het meest accurate beeld van wat uw ervaring kan zijn met een bepaald bedrijf, en u kunt rekenen op persoonlijke contacten om u eerlijke feedback te geven.

Doe uw onderzoek

Als u ten minste drie gekwalificeerde dakdekkers hebt geĆÆdentificeerd, kunt u beginnen met het onderzoeken van elk van hen. Begin met het controleren van de contactgegevens van de bedrijven. Bevestig vervolgens dat elke dakwerker een vergunning heeft en verzekerd is. Raadpleeg uw kamer van koophandel om er zeker van te zijn dat er geen rode vlaggen zijn om van op de hoogte te zijn. Kijk dan eindelijk eens naar rapporten over de reviewsites van aannemers.

dakwerken shingles

Ontmoet ze persoonlijk

Nodig de potentiƫle aannemers uit om uw huis te bezoeken en de klus te klaren, nadat u het veld hebt verkleind. U wilt het dakbedekkingsmateriaal en de omvang van de te verrichten werkzaamheden bespreken, maar vergeet niet te vragen naar de tijd en mankracht die nodig zijn voor de afwerking. Let op de aannemer: Hij moet enthousiast, deskundig en professioneel van houding zijn. Zeker, je hebt te maken met een autoriteit op het gebied van materialen en methoden, maar laat je niet afschrikken om deel te nemen aan het besluitvormingsproces! Stel veel vragen en vergeet niet om een lijst met referenties op te vragen voordat hij vertrekt (vergeet dan deze niet te controleren).

Verkrijg alles op papier

Het werk zou pas moeten beginnen als je een getekend contract hebt waarin alle aspecten van het werk in detail zijn beschreven. Zorg ervoor dat de veiligheidsprocedures en de aansprakelijkheid, met inbegrip van de schadeloosstelling van werknemers, omvat. In het contract moeten ook zaken als schoonmaakmethoden, bedragen van de betalingen en de planning worden vermeld. Overweeg het aanvragen van een retentierecht om je te beschermen tegen claims die kunnen ontstaan als de dakdekker aan een leverancier voor materialen niet moet betalen.

U krijgt waar u voor betaalt

Het goedkoopste bod is waarschijnlijk niet het beste. Natuurlijk zijn de schattingen die worden uitgegeven een factor om te overwegen. Maar belangrijker is je vertrouwen in het vermogen van een bepaalde dakwerker om een uitstekende job te doen. Als je onder de indruk bent van een bedrijf dat niet het goedkoopste is, vraag jezelf dan af: "Hoeveel is gemoedsrust is mij waard?". Voor veel huiseigenaren is het veel waard.

Veel succes!