Verborgen kosten vermijden tijdens een dakvervanging

Van beteugeling tot verhoogde energie-efficiëntie, een dak vervangen is een slimme manier om de waarde van uw huis drastisch te verhogen. Dakreparaties kunnen echter ook tot de duurste renovaties voor huiseigenaren behoren. Dus hoe zorgt u ervoor dat uw dakvervanging in het budget blijft, en vermijdt u verborgen kosten die de bank zouden kunnen breken? Kennis is de sleutel. Lees verder voor het advies van Modernize om u te helpen zich voor te bereiden op onverwachte kosten tijdens uw dakbedekkingsproject.

kosten vermijden tijdens een dakvervanging

Basiskosten van een dakvervanging

Begin met het bepalen van uw basislijn dakvervangingsbudget. De gemiddelde kosten voor dakvervanging liggen tussen de $8.000 en $17.500, inclusief installatie, de kosten van dakbedekking, verwijdering van uw oude dak, verwijderingskosten, vergunningen en arbeid.

Of u nu budgetteren voor een DIY vervanging of het aanvaarden van offertes van dakbedekking aannemers, zullen de kosten van uw project worden beïnvloed door fundamentele dakbedekking overwegingen zoals:

Dakafmetingen

Kortom, hoe eenvoudiger het dak, hoe goedkoper de vervanging. De complexiteit, de helling en de grootte van uw dak zullen een aanzienlijke impact hebben op de kosten van uw dakvervanging.

Daken (en dakreparaties) worden gemeten in vierkantjes, die 10×10 voet groot zijn. Hoe meer vierkanten er vervangen moeten worden, hoe hoger de kosten. Daken met een grotere hellingshoek hebben een groter oppervlak dan daken met een kleinere hellingshoek. En een dak met meer niveauverschillen, heupen, valleien en toevoegingen zoals dakkapellen zal duurder zijn dan een eenvoudig dak.

Dakbedekkingsmaterialen

De prijzen van dakbedekkingsmateriaal variëren van zeer betaalbare opties zoals asfalt ($150 tot $550 per vierkant) tot opties zoals leisteen (bijna $385 tot $800 per vierkant). Als zodanig zullen de kosten van de grondstoffen de prijs van het gehele dakbedekkingsproject omhoog of omlaag drijven.

Naast dakspanen zijn bouwmaterialen een andere kostenpost om te overwegen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, planken en multiplex, spijkers, druppeldoeken, calk, dakonderlaag, gootsteen en ommanteling.

Arbeid

De arbeidskosten zijn afhankelijk van de grootte van de bemanning, hun ervaring en de omvang van uw dakbedekkingsproject. Echter, Modernize moedigt huiseigenaren aan om niet alleen op basis van de prijs een aannemer te selecteren. De kwaliteit van het werk is vooral belangrijk als het gaat om dakbedekkingsprojecten.

Hoewel sommige aspecten van een dakvervanging DIY kunnen zijn, is de slimste keuze voor zo'n belangrijk project om samen te werken met een gerenommeerde dakbedekkingsaannemer. De juiste dakbedekking aannemer zal in staat zijn om u te helpen om uw dakvervangingsbudget in te stellen (en vast te houden) en de ervaring te hebben om eventuele verborgen kosten te voorzien.

Verwijdering

Hoewel het vaak mogelijk is om nieuwe dakbedekking te installeren over bestaande shingles, kan dat de kwaliteit van uw dak beïnvloeden en de garantie op uw dakbedekking in de weg staan. Als zodanig zal uw dakvervanging waarschijnlijk de verwijdering van uw huidige dak met zich meebrengen. Gordelroosjes moeten op de juiste manier worden afgevoerd, dus budget voor een stortplaats en extra verwijderingskosten.

Inspectie en vergunningen

Om de omvang van uw dakvervanging te bepalen, zal uw dakdekker een inspectie doen van uw huidige dak. Inspecties zijn over het algemeen niet gratis, maar een dakdekker kan de kosten van zijn inspectie opnemen in de prijs van een reparatieproject nadat hij is ingehuurd. Na een inspectie kan uw aannemer een nauwkeurigere prijsopgave en omvang van de werkzaamheden geven.

Afhankelijk van waar u woont, kan het zijn dat uw aannemer ook vergunningen nodig heeft om een dakvervanging af te ronden. Uw aannemer zal het vergunningenproces beheren, maar wees voorbereid op de kosten. Afhankelijk van uw regio, kan een dakvervangingsvergunning een vast bedrag zijn, of het kan variëren op basis van de grootte of de waarde van uw huis.

De meest voorkomende kosten voor de vervanging van verborgen daken

Het maakt niet uit hoe goed voorbereid en onderzocht uw dakvervangingsbudget is, houd er rekening mee dat de bouw extra kosten kan blootleggen die buiten de controle van u of uw aannemer liggen. Vooral als u in een ouder huis woont, is het verstandig om voorbereid te zijn. Met dat in gedachten, een aantal gemeenschappelijke onverwachte kosten om voorbereid te zijn op onder meer:

Uw dak op orde brengen

Uw dak is misschien oorspronkelijk gebouwd om te voldoen aan decennia oude bouwvoorschriften die niet meer van toepassing zijn op nieuwbouw. Hoewel dit geweldig nieuws is voor de energie-efficiëntie en duurzaamheid van uw huis, is het een extra kostenpost om in gedachten te houden.

Ongedierte en schimmel

Vooral in vochtige gebieden van het land kunnen schimmel- en termietschade verborgen kosten toevoegen aan uw dakvervanging. Of het nu gaat om insecten of rotting, deze problemen zullen moeten worden aangepakt voordat er nieuwe dakspanen kunnen worden geïnstalleerd.

Lekken en verrotte multiplex

Lekken in uw dak kunnen soms onopgemerkt blijven totdat de dakspanen tijdens een dakbedekkingsreparatie worden verwijderd. Deze lekken kunnen schade aan uw huis veroorzaken, zoals rot in dakspanten en andere houtconstructies. Als er al grote schade is, kunnen de materiaal- en arbeidskosten voor het vervangen van dat hout de vervangingsprijs van het dak snel met honderden euro's verhogen.

Slecht dakontwerp veroorzaakt watervallen

Watervallen zijn een veelvoorkomend probleem waar huiseigenaren zich vaak niet van bewust zijn totdat er een dakvervanging plaatsvindt. Watervallen zijn gebieden die vatbaar zijn voor lekkage als gevolg van afvloeiingsgebieden die te veel water naar één plaats leiden. Watervallen leiden ook tot snellere slijtage van uw dakspanen en andere materialen zoals gevelbekleding of baksteen. Als uw aannemer dit probleem ontdekt, kunt u verwachten dat de kosten om de watervallen te verzachten in uw dakvervangingsbudget op te nemen.

Upgrades

Voor veel huiseigenaren is een dakvervanging een slimme keuze om de waarde van hun huis te verhogen. In die ader, kunt u vinden dat upgrades naar andere elementen van uw dak zijn ook in orde tijdens de dakvervanging. Voorbeelden hiervan zijn het upgraden naar onderhoudsarme dakgoten, het verbeteren van uw dakventilatie of het kiezen voor een duurzamer type dakonderlaag. Bespreek met uw aannemer hoe deze en andere opties kunnen worden verwerkt in uw dakbedekkingsreparatie. Zij kunnen u helpen beslissen wat zinvol is om de waarde van uw huis te maximaliseren, terwijl u binnen het budget blijft.

Tips om uw dakvervanging binnen het budget te houden

Zoals bij elke woningrenovatie zijn er manieren om uw huis voor te bereiden op het minimaliseren van de extra kosten die kunnen ontstaan tijdens de eigenlijke installatie. Tips zijn onder andere:

  • Snijd uw gras kort voordat de installatie van het dak begint. Kortere gras zal het gemakkelijker maken voor uw dakwerkers om een magnetische nagelvinder te gebruiken om eventuele spijkers of nietjes die afdwalen tijdens een dakvervanging te herstellen.
  • Bedek items op uw zolder met een dekzeil of plastic zeil. Kleine openingen in uw terras kunnen ervoor zorgen dat dakspanen, spijkers en ander afval op uw isolatie of waardevolle spullen die op uw zolder zijn opgeslagen, vallen.
  • Verplaats waar mogelijk planten en gazonmeubilair ver weg van uw huis. Dit geldt ook voor voertuigen die op uw oprit geparkeerd staan. Het verplaatsen van waardevolle spullen minimaliseert de kans dat ze beschadigd raken, terwijl uw dakdekkersteam veel puin over de zijkant van uw dak sleept.

Nu u de kennis van de kosten, zowel gepland als ongepland, te verwachten tijdens uw dakvervanging, is het enige wat overblijft om ervoor te zorgen dat u zich aan uw budget houdt. Dat kan:

  • Uw dakvervanging voltooien in het laagseizoen. De vraag naar dakreparaties is het grootst in het voorjaar en de zomer, dus de kosten zullen meestal hoger zijn dan wanneer ze gedaan worden in de koelere maanden wanneer er minder vraag is naar arbeiders. De prijs van nieuwe dakspanen kan ook lager zijn in het laagseizoen.
  • Laat 15-20 procent van de wiggle ruimte in uw budget. Dit stelt u in staat om eventuele verborgen problemen in gang te zetten zonder dat dit gevolgen heeft voor de rest van uw dakvervanging. Dit lijkt misschien een grote buffer, maar het is beter om veilig te zijn dan om spijt te hebben.
  • Zorg voor een goede communicatie met uw aannemer. Laat ze weten over uw budget beperkingen aan de voorkant. Dit zal hen helpen bij het bepalen van de meest realistische manier om uw gewenste eindresultaat te bereiken, en hen te helpen bij de aankoop van benodigdheden voor het project.