Waar moet ik op letten bij roofing?

Een huis zonder dakbedekking is als een vos zonder vacht. Een beschermende laag op het dak moet iedere woning voorzien van een sneeuwdicht, waterdicht en tochtvrije overkapping. Toch bezitten niet alle huizen van deze roofing. Nieuwe woningen in Nederland worden automatisch voorzien van dakbedekking, maar oude woningen kunnen nog wel eens risico's met zich meebrengen. Als u zich in zo'n situatie bevindt, dan bent u hier op het juiste adres. Want waar moet ik op letten bij roofing?

Soorten dakbedekking

In geheel België bevinden zich organisaties die zich hebben gespecialiseerd in één soort roofing, maar over het algemeen wordt kunststof dakbedekking als beste aangeraden. De meeste nieuwe woningen zijn in het bezit van deze soort, aangezien de mogelijkheden hierbij erg uitgebreid liggen. Voor ieder dak is een kunststof dakbedekking ideaal en is bestendig tegen alle weersomstandigheden.

aanleg van kunststof dakbedekking

Voor de aanleg van kunststof dakbedekking werden bitumineuze dakbedekking gelegd op huizen van rijke families. De kwaliteit van deze roofing ligt hoog en kan op zowel ieder dak van nieuwe woningen worden gelegd. De levensduur ligt rond de 25 jaar, maar vooralsnog kan het niet concurreren de prijs van kunststof dakbedekking. Tevens is de verwerking van sommige stoffen langzamer dan die van kunststof.

volledig gevulkaniseerd dakbedekkingsmembraan

Moderne techniek hebben het voor elkaar gekregen om een volledig gevulkaniseerd dakbedekkingsmembraan te ontwikkelen. De afgelopen decennia wordt deze EPDM-dakbedekking aangelegd op grote industriële gebouwen en nieuwbouwwoningen. Deze roofing bevat unieke eigenschappen in vergelijking met andere dakbedekkingen, waardoor het een hoogwaardig product is geworden in de markt.

Groendaken

De afgelopen jaren is de vraag naar duurzaamheid toegenomen in alle maten. Bijna iedere markt is meegegaan met de tijd en zijn rekening gaan houden met de klimaatverandering. Ook voor de markt van roofing geldt deze ontwikkeling sterk. Groendaken zijn steeds meer in populariteit gestegen en leveren grote voordelen op voor de gehele samenleving. Gemeentes geven tegenwoordig subsidies voor het aanleggen van deze duurzame daken om het te stimuleren. Voor de voorstanders van een schoon en gezonde omgeving is dit de ideale oplossing. Hieronder ziet u een aantal voordelen die deze groendaken met zich meebrengen bij aanleg:

  • Langere levensduur
  • Buffer tegen wateroverlast en overige zware omstandigheden
  • Minder CO2-uitstoot
  • Hogere kwaliteit isolatie
  • Hogere rendement zonnepanelen

Kosten roofing

Het gemiddelde totaalprijs is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid vierkante meters dat uw dak nodig heeft. Toch kunt u redelijk besparen op roofing, aangezien de meeste huishoudens tegenwoordig in nieuwbouwwoningen wonen. Als u in een oudere woning zit, is de kans aanwezig dat de kosten hoger zullen liggen. Voor de roofing van nieuwe dakbedekking over het oude dakbedekking ligt de gemiddelde prijs op de markt rond de 55 euro per vierkante meter. Voor het verwijderen van het oude dakbedekking en de aanleg van nieuwe dakbedekking ligt de prijs ongeveer rond de 85 euro per vierkante meter. Bij groendaken is de prijs redelijk goedkoop, aangezien de overheid de aanleg ervan stimuleert door middel van subsidies. Voor roofing van groendaken ligt de prijs rond de 60 euro per vierkante meter.