Hoe kun je zelfklevende roofing plaatsen?

Wanneer je eenvoudig en snel een nieuwe dakbedekking wilt plaatsen, of een bestaand plat dak wil vervangen, dan kun je dit doen met zelfklevende roofing. Dit zijn dakrollen die gemaakt worden op basis van bitumen, dat is een restproduct van ruwe aardolie. Hier lees je wat de kenmerken zijn van zelfklevende roofing en hoe deze aangebracht wordt. Lees hier meer over: Roofing dakbedekking: voor- en nadelen & prijsinfo

zelfklevende roofing aanbrengen

Voordelen van zelfklevende roofing

Er zijn enkele interessante voordelen om te kiezen voor bitumen rollen als dakbedekking:

  • Het materiaal is bestendig tegen alle weersomstandigheden inclusief UV-straling in het zonlicht.
  • De gemiddelde levensduur van dit materiaal ligt met 40 jaar heel gunstig.
  • De plaatsing van zelfklevende roofing is eenvoudig uit te voeren, zelfs wanneer het dak een onregelmatige vorm heeft.

Het is dus niet verbazingwekkend dat veel mensen kiezen voor dit materiaal voor zowel renovatie als bij nieuwbouw.

Hoe kun je de roofing plaatsen?

Er zijn drie methoden om bitumen roofing te plaatsen. Als eerste kun je met een brander aan de slag gaan, lijmen is ook een optie. Als derde is er zelfklevende roofing die je direct op het dak kunt kleven. De derde optie is ook de meest eenvoudige, je hebt er namelijk geen andere materialen bij nodig. Dus een gasbrander of lijm is niet vereist voor dit product. Je hoeft dus ook geen professionele dakwerker te zijn om deze rollen te verlijmen. De rollen zijn voorzien van een folie die je kunt verwijderen, daarna is het gewoon een kwestie van uitrollen en vastkleven.

Snel en veelzijdig

Het materiaal zal niet scheuren, krimpen of rotten, de elasticiteit is zeer hoog en de kleefkracht blijft behouden. De UV-resistente eigenschappen zijn ook uitstekend. Zelfklevende roofing leent zich voor zowel nieuwe daken als bij renovatiewerken. Wanneer het een nieuw dak betreft dienen er twee lagen aangebracht te worden, een onderlaag en een bovenlaag. Wanneer het dakrenovatie betreft is de toplaag al voldoende.