Kies voor een warm plat dak in Antwerpen

Platte daken steeds gewilder in Antwerpen

Net als in heel België, maar ook in Nederland, worden platte daken in Antwerpen steeds populairder. Zowel bestaande woningen worden opgebouwd door schuine daken te vervangen voor platte daken. Maar het meest zien we platte dalen bij nieuwbouwwoningen. Met name nieuw gebouwd eengezinswoningen hebben tegenwoordig vaak platte daken. Waarom is dat eigenlijk zo? Heeft deze ontwikkeling alleen te maken met architecten en ontwerpers die van platte daken houden? Deels wel, maar er is meer. Daken die plat zijn hebben namelijk voor huiseigenaren een reeks interessante voordelen. Neem vandaag nog contact op met een zinkwerken Antwerpen.

dakwerker uit Antwerpen

De voordelen van een plat dak

Platte daken hebben een flink aantal pluspunten vergeleken met schuine daken. Dat is een belangrijke verklaring voor het feit dat steeds meer mensen die hun eigen huis laten ontwerpen, voor een plat dak gaan. Tot de grootste voordelen van een plat dak behoren:

  • Platte daken bieden de mogelijkheid om lichtkoepels op te plaatsen, zodat u binnen veel extra licht opvangt. Lichtkoepels maken het interieur en exterieur mooier, leveren een fikse energiebesparing op en zijn tegenwoordig goed waterdicht.
  • Daken die plat zien bieden daarnaast de mogelijkheid om er later zelf nog een verdieping op te bouwen. Zelf een verdieping op een bestaand plat dak zetten is goedkoper dan dit laten doen. Dit is dus met name voor ervaren klussers een interessant voordeel.
  • Een plat dak vangt veel zonlicht op en kan tegenwoordig goed geïsoleerd worden. Hiermee houdt u uw huis warmer en kunt u ook energie besparen. Dat is natuurlijk extra voordelig.
  • Een plat dak bespaart ruimte. Vergelijk maar eens met schuine daken, waar een aanzienlijk deel van de kamer afgesneden wordt omdat het dak schuin staat. Met een plat dak creëert u een maximale leefruimte voor uzelf en uw geliefden!
  • Vroeger konden platte daken nog wel eens gaan lekken. Tegenwoordig zijn daken die plat zijn van een dusdanig hoge kwaliteit, dat lekkage nagenoeg uitgesloten is.
  • Als u van het milieu, groen en duurzaamheid houdt is een plat dak een prima optie. Op een plat dak kunt u bijvoorbeeld een tuin aanleggen, of bomen planten om de stad Antwerpen wat groener te maken. Ook kunt u een bankje en stoel op het dak plaatsen om zo lekker van uw zelf gecreëerde daktuin te kunnen genieten. En om in de zomer heerlijk in de zon te kunnen zitten op uw eigen groene dak!
voordelen van een plat dak

Vrijblijvend meer informatie aanvragen

Kies ook voor de voordelen van een warm plat dak in Antwerpen. Vooral als u een eigen huis laat ontwerpen is dit een optie, maar u kunt van een schuin dak ook een plat dak laten maken. Om zo meer ruimte te creëren in de kamer waar dat dak aan verbonden is. In Antwerpen en omliggende gebieden kunt u voor dit soort verbouwingen terecht bij dé plaatselijke expert als het gaat om kwalitatief hoogstaande en voordelige dakwerken: BG Dakwerken. Bij ons kunt u kiezen uit daken van bitumen, EPDM of een groendak. Vraag nu via onze website een gratis prijsopgaaf aan!

warm plat dak in antwerpen