De juiste dakbedekking voor je plat dak in Antwerpen

Pluspunten van een plat dak op een nieuwbouwwoning

Als inwoner van Antwerpen heeft u misschien nog geen plat dak. U kunt er dan voor kiezen om uw schuine dak te laten verwijderen en een plat dak te plaatsen in Antwerpen. Een plat dak heeft namelijk nogal wat voordelen. Zo creëert u meer ruimte, omdat een schuin dak veel ruimte weghaalt. Verder biedt een plat dak de optie om een fraaie lichtkoepel of een lichtstraat te plaatsen, om zo te zorgen dat er meer zonlicht uw huis in komt. Niet alleen oogt een lichtere kamer mooier, ook kunt u hiermee aanzienlijk besparen op uw energieverbruik. Voordelig is ook dat een plat dak tegenwoordig met uitstekend materiaal bedekt kan worden. Een dakbedekking die niet alleen goed isoleert, maar tevens prima bestand is tegen lekkages. Lees meer over : Dakwerken platte daken Antwerpen

Dakbedekking Antwerpen

Ook renovatie van een slecht plat dak is mogelijk

Ook als u al een plat dak heeft, maar niet tevreden bent over de dakbedekking in Antwerpen vanwege de beperkte isolatie of in verband met lekkage, kunt u het beste een professionele dakdekker inschakelen om dit probleem op te lossen. Alleen welk soorten dakbedekking zijn er eigenlijk precies en welk type dakdekking voor een plat dak kunt u het beste kiezen?

Soorten dakbedekking voor platte daken

Als u kiest voor een plat dak voor uw nieuwe woning of een bestaand plat dak wilt renoveren, kunt u kiezen uit drie materiaalsoorten, waar verschillende prijsindicaties voor gelden:

  • Bitumen platte daken - Dakbedekking van bitumen, ook wel roofing genoemd, is een slimme keuze als u voor een plat dak gaat. Bitumen bestaat uit een mix van aardolie met polyester of glasvlies.Bitumen gaat ongeveer 25 jaar mee en is van de mogelijke soorten dakbedekking de voordeligste optie. Een pluspunt van bitumen is dat het goed tegen vocht kan, prima te combineren is met isolatie, erg duurzaam is en bij eventuele schade eenvoudig en voordelig te herstellen is. De prijs per m2 bitumen ligt tussen €40 en €60.
  • Platte daken met EPDM - EPDM geldt als een van de beste soorten dakbedekking en als een zeer waterdichte rubbersoort. EPDM dakbedekking gaat wel twee keer zo lang mee als bitumen, tot vijftig jaar, en kost €29 tot €75 per vierkante meter.
  • Groendak - Een groendak is een plat dak met daarop vegetatie. Dat kunnen planten, bloemen en/of struiken zijn. Dit type platte daken zie je in Antwerpen steeds meer en is met name ideaal voor huiseigenaren die voor een groenere omgeving en een beter klimaat gaan. Het aanbrengen van begroeiing kan hierbij ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld zonnepanelen of zelfs windmolen. Het aanleggen van een groendak kost doorgaans tussen de €40 en €75. Een groot voordeel van dit soort platte daken is, naast de duurzaamheid, het feit dat ze wel zestig jaar meegaan.

Neem nu contact op met BKG Dakwerken in Antwerpen

Wilt u ook een plat dak laten bedekken in Antwerpen? Neem dan nu contact op met dé stedelijke expert bij u in de buurt: BKG Dakwerken Antwerpen, Wij werken met een team ervaren professionals, dat u snel kan helpen, adviseren en uw platte dak professioneel belegt. Kijk eens op onze homepage voor alle mogelijkheden en/of vraag een vrijblijvende prijsopgave bij ons aan!

De juiste dakbedekking voor je plat dak in Antwerpen