Wat doodt mos op daken?

Het lijkt misschien charmant op schilderachtige huisjes, maar dakmos kan grote schade aanrichten aan uw dak en huis. Mos kan dakspanen vernielen, het onderliggende oppervlak aantasten en de structurele integriteit van uw huis bedreigen. Het kan zelfs de gezondheid van uw familie aantasten. Door proactief met mos om te gaan, kunt u het leven van uw dak verlengen en uw gezin beschermen. Lees ook meer over dak ontmossen prijs.

Met deze eenvoudige stappen kunt u dakmos doden en dure huisreparaties vermijden:

dakmos doden
  • Begrijp Dakmos en Schade
  • Kies voor effectieve dakmosbesturingen
  • Behandelen en beschermen tegen dakmos

Begrijp Dakmos en Schade

Scheuren en spleten tussen dakspanen zorgen voor ideale plekken om mos te laten groeien en zich te verspreiden. Deze eenvoudige planten gedijen overal waar vocht zich verzamelt, vooral op daken die op het noorden of in de schaduw van bomen staan. Mos heeft niet veel licht of voeding nodig, maar vocht is cruciaal. In vochtige gebieden die gevoelig zijn voor mistige ochtenden en gematigde winters, kan een licht stuifsel van mos escaleren tot een ernstig dakprobleem.

Als u dit niet doet, groeit het mos op het dak uit tot een dikke, veerkrachtige laag. Gevestigd mos werkt als een spons, die van onder en boven vocht doordrenkt en uw dak constant vochtig houdt. Mos kruipt onder de kiezelranden als het zich verspreidt, wrikken gordelroosjes los en laten schadelijk vocht de onderliggende lagen bereiken. De schade gaat van dakspanen naar rotte onderlagen en beschadigde kozijnen. Gezondheidsbedreigende schimmel kan zich ontwikkelen en de muren aantasten.

mosverspreiding op dak

Kies voor effectieve ontmossing behandeling

Bij de behandeling van dakmos is het belangrijk om effectieve producten te gebruiken die speciaal voor daken zijn ontworpen. Mossen functioneren niet als gewone planten, dus gewone onkruidverdelgers en huismiddeltjes werken niet - en bovendien kunnen ze schadelijk zijn voor daken. Houd op dezelfde manier producten die bedoeld zijn om gazonmos te doden op gazons, maar dan buiten uw dak. Veel van de beste gazonmosproducten bevatten ijzeren stoffen, die op natuurlijke wijze roestige vlekken achterlaten. De beste dakmosproducten doden dakmos snel en effectief zonder uw dak te besmeuren of goten te beschadigen.

Gerelateerd: Is het slecht om mos op je dak te hebben?

Effectieve dakmossproducten werken volgens hetzelfde principe als gazonmosbestrijdingsmiddelen en voorkomen dat mos water vasthoudt. Zonder vocht droogt het dakmos uit, wordt het donker en sterft het af. Zeer effectieve, niet-vlekkende dakmosbestrijdingsproducten zijn verkrijgbaar in eenvoudig te gebruiken droge en vloeibare formules:

  • Dry CORRY'S Moss B Ware korrels en het microkorrelige Lilly Miller Moss Out! Daken en structuren worden geleverd in makkelijke, kant-en-klare shakerbussen. Deze producten op basis van zink doden dakmos zonder lelijke vlekken te maken, en ze zullen gegalvaniseerde goten niet aantasten zoals sommige mosproducten dat doen. Indien gewenst kunt u deze droge producten mengen met water, volgens de instructies op het etiket, en ze in vloeibare vorm gebruiken.
  • Vloeibare Lilly Miller Moss Out! Roofs & Walks is verkrijgbaar als kant-en-klare formule en als economisch concentraat met twee handige maten voor de behandeling van kleine of grote daken. Deze zeer effectieve mosproducten zijn afhankelijk van ammoniakzeep van vetzuren om dakmos en algen snel te doden. U ziet resultaat in uren.
  • Volg altijd de instructies op het etiket van het product op de voet, en zorg ervoor dat op het etiket uw dakpannen en dakgoten worden vermeld voordat u ze behandelt. Bedek eventuele planten vlak onder uw daklijn tijdens het aanbrengen. Als de producten druipen, spoel de planten dan goed af.

Behandelen en beschermen tegen dakmos

De beste tijd om dakmos te behandelen is wanneer het actief groeit. In de zomer groeit het mos heel weinig, maar het schopt in een hoge versnelling tijdens valregens, gematigde winters en vroege lentemaanden. De behandeling vlak voor de piekregens is de perfecte timing voor de behandeling van dakmos. U krijgt de beste resultaten als het mos vochtig is, maar er wordt geen regen voorspeld voor een paar dagen.

Indien mogelijk, verwijder het overtollige mos eerst met een hark of bezem. De bovenste lagen dik mos beschermen de onderste laag tegen mosdoders. Voor hellende daken die u veilig kunt lopen, strooit u droge formules langs de nok van het dak. De resten wassen het product af en bedekken de onderste gebieden voor u. Voor platte daken of daken die niet veilig zijn om op te lopen, gebruikt u een vloeibare formule en een pompverstuiver om alle dakoppervlakken gemakkelijk te bedekken.

Als het mos sterft, zal de regen het dode mos wegspoelen. U kunt het proces ook versnellen met een bezem of hark. Om proactief te zijn in de mosbestrijding, behandelt u uw dak elk jaar vlak voor het regenseizoen. Houd daken en dakgoten altijd vrij van bladeren en ander afval dat vocht kan vasthouden en de mosgroei kan bevorderen.

Door actie te ondernemen om bestaand dakmos te doden en te voorkomen dat het terugkomt, kunt u uw gezin en uw investering in uw huis beschermen. CORRY'S Moss B Ware en Lilly Miller Moss Out! producten helpen u om het dakmos onder controle te krijgen, de aantrekkingskracht van uw huis te vergroten en een einde te maken aan schade aan het dakmos en dure reparaties.