Zo renoveer je gemakkelijk het dak van je tuinhuis

Is het dak van het tuinhuis aan vernieuwing toe? Dan is het slim om dit in de zomer aan te pakken. Daarvoor zijn dan ook de nodige systemen te krijgen. Op die manier is alles snel optimaal te verzorgen. Werk bijvoorbeeld met bitumen leien. Dit is een goede vervanger voor de dakbedekking zoals je die kent. Het gaat om een glasvliesdrager met een deklaag van bitumen aan beide zijden van de lei. Daar is dan ook nog eens een kleurlaag aan toegevoegd.

Lees meer over:Soorten dakbedekking: materialen en prijzen

tuinhuis prieel vijver tuin bitumen leien shingles

De belangrijkste kenmerken

Het is goed om ook naar een aantal kenmerken te kijken. In de eerste plaats zijn ze licht in gewicht. Daarnaast is er ook een grote mate van flexibiliteit. Dat maakt ze makkelijk op maat te maken. Bovendien zijn ze goedkoper in aanschaf en gebruik. Een belangrijke factor is ook de goede isolatie die geboden wordt. Door de vele kleuren zijn ze voor eigenlijk elk dak te gebruiken. Dit geldt voor hellende en voor platte daken. Daardoor is het een makkelijke oplossing voor ieder dak.

tuinhuis prieel vijver tuin bitumen shingles

Wat heb je nodig?

Om de pannen aan te brengen is het volgende nodig. Een dakoppervlak dat droog en vlak is. Daarop wordt de onderlaag aangebracht. De onderlaag bestaat uit rollen die 7,5 vierkante meter groot zijn. Daarmee is extra bescherming tegen water te bieden. Daarnaast is het handig om voldoende bundels van de pannen te bestellen. Gebruik nagels om ze te bevestigen, ga uit van 50 nagels per vierkante meter. Er wordt geen gebruik gemaakt van de brandtechnieken. Daarnaast is een siliconenpistool dat voor steile hellingen en voor de afwerking langs de dakrand te gebruiken is wel aan te raden. Op deze manier is voor een prijs van rond de 12,50 per vierkante meter te zorgen dat het dak er weer optimaal uit zal zien.